Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΤΟΝ ΛΕΤΟ

     Τα πράγματα έφτασαν στο αμήν, τρεις ήττες από τα Γιάννενα σε δυο διοργανώσεις μέσα σε δύο εβδομάδες, μέγα κάζο για τον σύλλογο...


    Οι ευθύνες πολλές, πρώτα πρώτα της διοίκησης, γιατί η αρχή της σεζόν ξεκίνησε λάθος με τους λάθος ανθρώπους, ένας άχρηστος τεχνικός διευθυντής ο Ροκα, που έφερε έναν άχρηστο προπονητή, τον Πογιατος, αρχή το ήμισυ του παντός λένε, η αρχή λοιπόν ήταν στραβή και ανάποδη και τα στραβά της αρχής μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα, παρά το "μπάλωμα" Μπολονι, δεν άντεξε ούτε αυτός, ενός προπονητή με χαρακτήρα περίεργο και νευρικό σε κάθε ομάδα που δούλεψε, δυστυχώς και στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να επιβάλει την φιλοσοφία του στους βασικούς παίχτες και τις "ηγετικές μορφές" της τωρινής ομάδας, όπως Βιγιαφανες, Καρλίτος, Κουρμπελη...η ρήξη ήταν αναμενόμενη και ποιος την πληρώνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις διεθνώς; Ο προπονητής! Ο Μπολονι να αποχωρήσει χθές!

    Οι μεγάλες ευθύνες του Αλαφούζου ξεκινήσουν από το "τράβηγμα" της πρίζας το καλοκαίρι του 2017, μετά ήρθε το χάος και τα ιστορικά χαμηλά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, λάθος κινήσεις, λάθος απόφασεις, λάθη στα λάθη και πολλά άλλα που έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

    Αφού αποφάσισε να μείνει ο Αλαφούζος μέχρι να φύγει, πρέπει να φτιάξει-διορθωσει άμεσα την τωρινή κατάσταση με σωστά άτομα στα κατάλληλα πόστα εντός ομάδας αλλά και γενικά.

    Επείγει το αγωνιστικό κομμάτι, η αλλαγή προπονητή πρέπει να γίνει άμεσα τις επόμενες ώρες, όχι με αγνώστους προπονητές που δεν γνωρίζουν την Παναθηναϊκή πραγματικότητα, αλλά γνώστες με ιστορικό υπόβαθρο στην ομάδα, αυτή η λύση που φαντάζει ως ιδανική αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, για δύο βασικούς λόγους:

     1ος, επί ημερών του σε καλές συνθήκες ο κόσμος είδε έναν Παναθηναϊκό να μοιάζει αγωνιστικά με αυτόν του μοναδικού Γιάννη Κυράστα, με ρόστερ που δεν είχε άλλη ελληνική ομάδα σε κάθε θέση, Μπερκ, Μολεντο, Βιγιαφανες, Λέτο, Ζεκα, Τσάβες, Λουτσιάνο και άλλοι, ήταν το καλοκαίρι του 2017 και ενώ η ομάδα ήταν έτοιμη για πρωταθλητισμό, ο Αλαφούζος φέρεται απαράδεκτα και προδοτικά, αδειάζει τον Ουζουνίδη ενώ λίγες μέρες πριν τον στήριζε πλήρως...από εκεί και μετά γνωστή η ιστορία και η κατάληξη... 

    2ος λόγος λοιπόν, είναι ο Αλαφούζος να διορθώσει αυτή την αδικία με πράξεις, αναγνωρίζοντας και αυτό το λάθος, να πείσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη να φύγει από μια ομάδα της Ρουμανίας που είναι τώρα και να γυρίσει στην ομάδα που αγαπάει, τον Παναθηναϊκό, όμως να του δώσει κάθε στήριξη με πράξεις, δηλαδή το κατάλληλο staff, σε συνεργάτες, μπάτζετ, επίσης με βοηθό στον πάγκο έναν παίχτη οπαδό με δυναμική, γνώσεις και πάθος για το ποδόσφαιρο, τον Σεμπαστιάν Λέτο, δεν θα έλεγε όχι σε αυτή τη προοπτική, Ουζουνίδης και Λέτο γνωρίζονται πολύ καλά, με αμοιβαία εκτίμηση ο ένας για τον άλλο, με τις κατάλληλες αυτές συνθήκες λοιπόν και διοικητική κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα, παραδίδεις το αγωνιστικό τμήμα εν λευκό σε αυτούς τους δύο και ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΑ!

    Αν δεν γίνουν τα παραπάνω, τότε σε λίγο καιρό πάλι θα ψάχνουμε για μπαλώματα προπονητές και πειραματισμούς, χάσιμο χρόνου σε στόχους, τίτλους και χρήματα, μια ανακυκλώσιμη απαράδεκτη κατάσταση λοιπόν που βιώνει ο Παναθηναϊκός από το 2014 και μετά, από τότε δηλαδή που κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο το κύπελλο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, δεν γίνεται να προχωρήσει ο σύλλογος με λάθη στα λάθη, έφτασε η στιγμή για ριζικές αλλαγές, οι πρώτες να γίνουν τώρα, άμεσα ώστε να σωθεί όσο γίνεται το εισιτήριο για τη 4αδα και οι δεύτερες αλλαγές μολις τελειώσουν τα play off.

    Αν η διοίκηση σκέφτεται να πάει σε λύση Αναστασίου, να τους θυμίσουμε κάποια πράγματα που βαραίνουν επί ημερών του ακόμα την ομάδα, το χρέος άρχισε να αυξάνεται επικίνδυνα όταν μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ο Αναστασίου ζήτησε αύξηση του μπάτζετ για πρωταθλητισμό, σωστά μεν, αλλά δεν έγινε απο τους κατάλληλους ανθρώπους, το άνοιγμα ήταν 20 εκατομμύρια €, ίσως το μεγαλύτερο άνοιγμα εκείνο το καλοκαίρι από κάθε ελληνική ομάδα, παίζαμε... Europa League και ο αποκλεισμός έρχεται από μια ομάδα χαμηλού μεγέθους, τα θυμόμαστε όλοι, τα πρώτα έσοδα της Ευρώπης πέταξαν και δεν κάλυψαν ένα μέρος από τη χασούρα του ανοίγματος... θυμάστε τι έφεραν οι επιλογές-φέσια του Αναστασίου, Εσιεν, Μέντες και ένα σορό παίχτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέει και ο σοφός ποδοσφαιρικός λαός. 
    Θα πει κάποιος...ναι αλλά επί Αναστασίου πήραμε τον τελευταίο τίτλο και τριάρα μέσα στο Καραϊσκάκη, ναι ωραία όλα αυτά, μετά όμως που πήγε να γίνει το παραπάνω βήμα και η ομάδα είχε την πίεση του πρωταθλητισμού τι έγινε; Στην Ευρωπη; Τι παίχτες ήρθαν με δυνατό μπάτζετ κιόλας; Μια τρύπα στο νερό και χρέος που ακόμα πληρώνει αυτός που τον έφερε και του έδωσε και το μπάτζετ! Η λύση αυτή είναι μεγάλο ρίσκο στο όριο του λάθους, να επιστρέψει ο Αναστασίου. Μακάρι να είχε και ο Ουζουνίδης τη στήριξη που είχε ο Αναστασίου, τότε ίσως σήμερα ο Παναθηναϊκός από το 2017 να είχε κατακτήσει και άλλους τίτλους και δεν θα είχαμε ούτε την τριετή τιμωρία της ΟΥΕΦΑ απο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Να σκεφτούν καλύτερα στη διοίκηση και άμεσα, εμείς τα γράψαμε, αν δεν γίνουν σωστά όμως τα παραπάνω με Ουζουνίδη και Λέτο, τότε σε άλλη περίπτωση προπονητή... αν πάει πάλι κάτι στραβά, το φταίξιμο θα πάει στον ίδιο άνθρωπο.

    Τα πρόσωπα είναι γνωστά και με έργο πίσω τους, που μπορούν να σώσουν την τωρινή κατάσταση, μια απόφαση λοιπόν χρειάζεται από έναν άνθρωπο. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει καλά και με ανθρώπους που έχουν γνώση και ειδικό βάρος και δεσμούς αγάπης με τον σύλλογο και όχι ανθρώπους που θα έρθουν για ένα ακόμα "παχουλό μεροκάματο" εις βάρος του Παναθηναϊκού μας!

    Ώρα αποφάσεων, ώρα για οριστικές λύσεις με σταθερό και δυνατό μέλλον!!!

    Editorial: (greenarea team)

     

    4 σχόλια:

    1. ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΤΟΝ ΛΕΤΟ:Ας γινει το καλύτερο!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ακόμα να τον διώξει ο Αλαφούζος, ακουει τον Ντρεοσι, δεν υπάρχει χρόνος όμως, όσο τον αφήνει τόσο χειρότερα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad