Header Ads

  • Breaking Green News

    Περηφάνια μόνο για την ομάδα! Άλλη μια συγκλονιστική ευρωπαϊκή βραδιά...

     


    Ο Παναθηναϊκός ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, νίκησε στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι η τύχη δεν ήταν μαζί του...


    Γλυκόπικρη γεύση άφησε μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Παναθηναϊκού, πέρσι ήταν στη Μαρσέιγ, φέτος στο Άμστερνταμ, νίκησε τον Άγιαξ στην κανονική διάρκεια, καλύτερος και στην παράταση, αλλά σε μια απίστευτη διαδικασία ρεκόρ στα πέναλτι όσων αφορά σε όλες τις διοργανώσεις της Ουέφα, εκτελέστηκαν 34 πέναλτι, έμεινε εκτός συνέχειας στο Europa League.

    Μόνο περήφανος μπορεί να είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού για την ομάδα, σε δύο παιχνίδια οι πράσινοι ήταν καλύτεροι επί του Άγιαξ, όπως και στα 30 λεπτά της παράτασης, στα πέναλτι που είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία, θέλει τύχη και ικανότητα, μοιραίοι ήταν Μπλαντένοβιτς αρχικά και το καθοριστικό, ένα αδύναμο εντελώς σε εκτέλεση πέναλτι από τον Βιλένα, που έπιασε εύκολα ο κίπερ του Άγιαξ.

    Ο Παναθηναϊκός θα έχει πάντα την πιο βαριά φανέλα στην Ελλάδα! Μπορεί ο Άγιαξ να μην είναι αυτός προ 5ετιας, αλλά ούτε ο κακός περσινός είναι, έχει ποιότητα ως ομάδα και μονάδες, αν εξαιρέσουμε ένα μόνο 20' λεπτό μεταξύ 20 έως το 40' λεπτό, ο Παναθηναϊκός εν συνεχεία επέβαλε το ρυθμό του, χάνοντας τρομερές ευκαιρίες ακόμα και στην παράταση.

    Το γκολ του Τετέ θα μείνει στην ιστορία, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άγιαξ και η νίκη ήρθε με πολύ καλή εμφάνιση μέσα σε ένα κατάμεστο Γιόχαν Κρόιφ Αρένα!

    Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε ιδανικά τους παίχτες τού, πήγε στο Άμστερνταμ για τη νίκη, ακόμα και όταν πέτυχε το πρώτο γκολ, κυνήγησε το δεύτερο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση. 

    Εξαιρετική εμφάνιση για τον Αράο, τον Τζούρισιτς, τους Ίνγκασον και Γέντβαι, τον Τσέριν, ο Φώτης πίεση την αντίπαλη άμυνα, είχε και ευκαιρίες για γκολ, ενώ στο 8' λεπτό του γίνεται πέναλτι και ο διαιτητής ούτε στο Var δεν το εξέτασε. Ο Μαντσίνι βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές επίσης του Αλόνσο βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας, οι Τετέ, Ζέκα, Γερεμέγιεφ, Βαγιαννίδης και ο Μαξίμοβιτς, κάλυπτε χώρους, ήταν παντού, ενώ και το γκολ ξεκινάει από δική του πάσα. Όσο για τον Ντραγκόφσκι, αξεπέραστος κράτησε το μηδέν στην εστία του, είχε τον πλήρη έλεγχο, ενώ και στη διαδικασία των πέναλτι έδειξε ξανά πως μπορεί να ανταπεξέλθει.

    Σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, μην ξεχνάμε ο Παναθηναϊκός είχε εχθρικές διαιτησίες, μονίμως οι κάρτες πήγαιναν εύκολα προς τους παίχτες του Παναθηναϊκού, ενώ η χρήση var σε κρίσιμες φάσεις όπως αυτή του Ιωαννίδη δεν έγινε ποτέ.

    Ο Παναθηναϊκός άξιζε την πρόκριση, το ποδόσφαιρο του γύρισε την πλάτη και στις δύο αναμετρήσεις. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού όμως έζησε για μια ακόμα φορά, συγκινητικές στιγμές, που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει ζήσει, αυτή η αγωνία, το σασπένς, η χαρά, η πίκρα, ακόμα και η διαδικασία των πέναλτι μπήκε στα ιστορικά ρεκόρ των διοργανώσεων της Ουέφα.


    Οι πράσινοι δεν έχουν χρόνο να μείνουν στην αναμέτρηση με τους Ολλανδούς, αφού την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα που αποτελεί και φέτος τον βασικό στόχο, κόντρα  στον Αστέρα Τρίπολης, μάλιστα η αναμέτρηση έχει δυσκολίες, αφού καλούνται στο ποδοσφαιρικό τμήμα να διαχειριστούν την κόπωση των 120' λεπτών + τα επίπονα επίπονα ψυχολογικά πέναλτι, αλλά και κάτι ακόμα, σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, χωρίς οπαδούς του Παναθηναϊκού, λόγω τιμωρίας έδρας που κουβαλάει από την περσινή σεζόν.

    Όσων αφορά τον επόμενο αγώνα με τη Λάνς, το τριφύλλι αξίζει την στήριξη όλων μας, ανεξάρτητα τι θα γίνει σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, ο κόσμος να στηρίξει όλη τη χρονιά! Δυστυχώς καμία κλήρωση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Παναθηναϊκό, το πολύ νωρίς της σεζόν κάνει τη διαφορά, όχι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελπίδες, το απέδειξε με τον Άγιαξ εξάλλου, όμως το να παίζεις με τόσο δύσκολους αντιπάλους τη συνέχεια στην Ευρώπη τόσο νωρίς, εύκολο δεν είναι, με έναν προπονητή που δείχνει και θέλει να χτίσει κάτι πολύ αξιόλογο, για αυτό το λόγο και μόνο η ομαδάρα αξίζει τη στήριξη μας ότι και να γίνει με τη Λάνς.

    Δεν το συζητάμε, η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμα, με έναν εξίσου σημαντικό παίχτη και στα αριστερά των εξτρέμ, πρέπει να έρθει πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Λάνς για να βοηθήσει την ομάδα σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις. Για τις μεταγραφές θα τα πούμε και σε επόμενα άρθρα.


    Υ.γ. Συγκλονιστικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ, μπορεί οι Ολλανδοί να γεμίσαν το γήπεδο τους δημιουργώντας δυνατή ατμόσφαιρα, αλλά και οι περίπου χίλιοι οπαδοί του τριφυλλιού φώναζαν από το πρώτο λεπτό και ακούγονταν σε όλο το γήπεδο. Το παρατεταμένο χειροκρότημα των οπαδών μας στο τέλος παρά την πίκρα του αποκλεισμού στα πέναλτι, μαρτυρά και την αναγνώριση του κόσμου πως ο Panathinaikos τους έδωσε άλλη μία σημαντική ανάμνηση με το διπλό μέσα στο Άμστερνταμ, όπως το 1996, επίσης δηλώνει και την αμέριστη στήριξη τους στην ομάδα για τη συνέχεια της σεζόν, είτε συνεχίσει στην Ευρώπη είτε όχι.

    Υ.γ. Επειδή μας αρέσει ως ιστότοπος να είμαστε ξεκάθαροι, είτε προκριθεί η ομάδα στο Conference League, είτε όχι, για εμάς είναι το ίδιο! Η Ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά και μοναδική στα Ελληνικά χρονικά, για να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση αστεία με μόλις 3 χρόνια ύπαρξης! Δεν θα λέμε άλλα από αυτά που κοροϊδεύουμε, το Conference League, είναι ασήμαντη διοργάνωση, μόνο για ομάδες με μηδενική ευρωπαϊκή ιστορία όπως ο γαύρος είναι σημαντική. Το τονίζουμε τώρα πριν τα δύο παιχνίδια με την Λάνς, για να μην λένε άλλα μετά κάποιοι, ο Παναθηναϊκός αξίζει να αγωνίζεται μόνο στις δύο ιστορικές διοργανώσεις της uefa, Champions League( πρωταθλητριών) ή Europa League(Κυπελλούχων- Uefa Cup), όπως και φέτος άξιζε να είναι στο League Stage του Europa League! Το μόνο θετικό που μπορεί να έχει το Conference League, μια ομάδα να βελτιώσει το προσωπικό της Ranking, αλλά και αυτό από φέτος το αλλάζει η uefa, άρα η διοργάνωση είναι ασήμαντη! Ξανά τονίζουμε, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός περάσει τη Λάνς, φτάσει ακόμα και στον προημιτελικό, ημιτελικό η τελικό ή και το σηκώσει, η άποψη μας δεν θα αλλάξει, μια διοργάνωση γίνεται μεγάλη από την ιστορία στη διάρκεια ετών, όταν συμμετέχουν μεγάλες ομάδες σε αυτή, όχι ομάδες με μηδενική ευρωπαϊκή ιστορία, την Ευρωπαϊκή ιστορία του Panathinaikos δεν τη χωράει το Conference League, ούτε μπορεί να συγκριθεί με όσα έχει καταφέρει στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις εδώ και 60 περίπου χρόνια κόντρα σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, ξεκάθαρα πράγματα, αυτή είναι η θέση μας και όλων των αρθρογράφων μας!!!


    Editorial:(greenarea team)

    2 σχόλια:

    1. Axexasta osa eginan thn pempth! As apokleistikame sta penalty, h omada mas exei terastia fanela! Symfwnw apolyta me ta ysterografa.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μάγκες όλο το άρθρο σούπερ! Το υστερόγραφο όμως εκπληκτικό, μόνο εσείς θα γράφετε κάτι τέτοιο! Όπως τα λέτε, η ιστορία του Παναθηναϊκού μας, δεν χωράει στο κοφερενς!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad