Header Ads

  • Breaking Green News

    Ήταν ύπουλο το παιχνίδι εξαρχής, έγινε χειρότερο με το υπερβολικό ροτέισον και την αποβολή Ζέκα (Pic)

     

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στραβά και ανάποδα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ...


    Γνωρίζοντας οι παίχτες του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι τουλάχιστον, από πέρσι, ότι ο Αστέρας είναι μια ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό με αντί ποδόσφαιρο, όφειλαν όλοι να έχουν καλύτερη εικόνα με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι.

    Το ροτέισον ήταν υπερβολικό από τον Αλόνσο, ήταν καλύτερο να περιοριστεί στους 4 παίχτες, παρά στους 9 που ξεκίνησαν, είναι πάρα πολλοί, ήταν πρεμιέρα και όλοι έπρεπε να το αντιμετωπίσουν αλλιώς αυτό το παιχνίδι.

    Η πίο άκυρη αλλαγή στο ροτέισον ήταν να βγει ο Ντραγκόφσκι και να ξεκινήσει στον αγώνα ο Λοντίγκιν, άσχετα αν το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, θα πούμε παρακάτω γιατί, ο Γιούρι φέρει ευθύνη στο γκολ, δεν έχει καλή θέση στην εκτέλεση του φάουλ και ενώ φτάνει στη μπάλα, δεν έχει δύναμη για να την βγάλει εκτός.

    Ο Ζέκα είχε ένα καλό παιχνίδι στο Άμστερνταμ όσο έπαιξε, είχε και με τον αστέρα μια υποφερτή απόδοση μέχρι την αποβολή του, εντελώς αντί επαγγελματική, δεν χρειαζόταν να μαρκάρει τόσο έντονα, έπρεπε να τον αφήσει αφού έκλειναν και οι πλαϊνοί στην περιοχή, να πάει σε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αυτός ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας και αποφυγής γκολ, ακόμα και γκολ να έμπαινε, τουλάχιστον η ομάδα δεν θα έμενε με 10 παίχτες, αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο σε μια άμυνα των αντιπάλων με δέκα κάτω από το κέντρο. Ο Ζέκα επιπόλαιος, έχει κάνει ξανά τέτοιες γκάφες ολκής, τόσο πέρσι αλλά και σε ένα παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι πάλι είχε κρεμάσει την ομάδα με αποβολή σε μαρκάρισμα στο κέντρο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την ομάδα.

    Γνωστός ο Αστέρας του Μποροθρήνου, η σκόνη που σήκωσε επικοινωνιακά πριν το παιχνίδι για τον Σιδηρόπουλο, έπιασε τόπο, γνωστές τακτικές του λιμανιού, από εκεί πήραν τη γραμμή για να πλήξουν βαθμολογικά τον Παναθηναϊκό και το κατάφεραν και με τη βοήθεια του αστείου αυτού διαιτητή.

    Σας γράψαμε παραπάνω ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, είναι ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, έχουν γίνει δύο σοβαρά λάθη στην εκτέλεση του φάουλ, α) η μπάλα έπρεπε να ήταν πολύ πίο πίσω, γιατί αν δείτε το μαρκάρισμα ξεκινάει πίο πίσω εκεί πρέπει να δωθεί και όχι που πέφτει ο αντίπαλος, όπως γνωρίζουμε όλοι ακόμα και τα λίγα εκατοστά κοντά στην εστία για απευθείας εκτέλεση φάουλ είναι σημαντικά β) στο τοίχος γίνεται και το εκκωφαντικό λάθος του διαιτητή, μπροστά του όπως θα δείτε και στην εικόνα παρακάτω, ο παίχτης του αστέρα αγκαλιάζει και σπρώχνει τον Σέγκενφελντ ανοίγοντας χώρο για το φάουλ, ο κανονισμός που γνωρίζει και ένα μικρό παιδί στις ακαδημίες λέει ξεκάθαρα:"το τοίχος μιας ομάδας δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από αντίπαλο παίχτη, ο οποίος πρέπει να έχει απόσταση από αυτό 1 έως 1,5 μέτρο από το τοίχος", κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία περίπτωση, εσκεμμένη παραλήψη από τον διαιτητή!


    Η γελοιότητα του Σιδηρόπουλου και της ΚΕΔ, ξεπέρασε κάθε όριο για πρεμιέρα, ο διαιτητής ενημέρωσε τις δύο ομάδες μετά την εκτέλεση φάουλ ότι το var δεν λειτουργεί, είχε πάθει προσωρινή βλάβη, δηλαδή όλως τυχαίως σε αυτή τη φάση που έκρινε τον αγώνα δεν υπήρχε var;...Τα συμπτώματα δικά σας!

    Υπάρχει και μια φάση από παίχτη του Αστέρα μέσα στην περιοχή, πάνω στο πόδι του Μαντσίνι στο 85' λεπτό, αλλά η διαιτητική παρωδία δεν το εξέτασε ούτε στο var.

    Περιμένουμε άμεσα από τον επικεφαλή της ΚΕΔ, κύριο Λανούα, να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του πριν το πρωτάθλημα στους διαιτητές, με το καλημέρα έγινε αλλοίωση αποτελέσματος, να υπάρξει άμεση καρατόμηση του συγκεκριμένου διαιτητή από τους πίνακες γενικά και όχι οι γνωστές σιωπηρές τιμωρίες τα προηγούμενα χρόνια και μετά όλα καλά. Επίσης να βγει ο επικεφαλής της ΚΕΔ να εξηγήσει για την φάση του γκολ και το τοίχος.

    Όλα στραβά λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, άδειο χαώδες αντιποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, υπερβολικό ροτέισον, παίχτες τραγικοί οι περισσότεροι σε απόδοση και ένας διαιτητής "σφαγέας" του Παναθηναϊκού όλα τα χρόνια, έπαιξαν το ρόλο τους όλα μαζί για να δούμε αυτη την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού.

    Φυσικά δεν δίνουμε καμία δικαιολογία για την εμφάνιση της ομάδας, ακόμα και αυτοί που μπήκαν από το ροτέισον έπρεπε να νικήσουν, άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο με τη διαιτησία που ξεκάθαρα αλλοίωσε τον αγώνα, ας ήταν 50-50 η διαιτησία και ας έληγε 0-0 το παιχνίδι πάλι θα λέγαμε ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά, όταν όμως έχεις μια φάση κραυγαλέα, δεν γίνεται να το περάσουμε έτσι, το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ο κάθε διαιτητής είμαι μέρος του παιχνιδιού, καλώς ή κακώς.

    Ο Αλόνσο δέχεται την κριτική πολύ σωστά από τον κόσμο, όχι όμως με ακρότητες, στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια τα πήγε αρκετά καλά στο κοουτσάρισμα, με τον Αστέρα όμως υπέρ εκτίμησε τις δυνατότητες κάποιον παιχτών ότι μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο Ζέκα και ο Βιλένα, ο οποίος το ξανά τονίζουμε, πρέπει να φύγει άμεσα από τον Παναθηναϊκό, άσχετα αν αυτή τη φορά τον είχε περισσότερο στο 8-10, στη θέση του Μπακασέτα, έκανε πολλές φορές λάθος με τη μπάλα. Οι μόνοι που διασώθηκαν, ήταν ο Τετέ που αδίκως ακυρώθηκε η γκολάρα του από ένα περίεργο var, ο Βαγιαννίδης και ο Μαξίμοβιτς ο οποίος έδινε τις μάχες του σε κάθε γραμμή του γηπέδου.

    Ήταν το πρώτο παιχνίδι, προφανώς τίποτα δεν έκρινε, αλλά τέτοια παιχνίδια με αυτές τις ομάδες πρέπει να έχεις τους τρεις βαθμούς με κάθε τρόπο, δεν χρειάζεται να κυνηγάς από τόσο νωρίς τους άλλους από πάνω, όπως και να έχει αυτή η αγωνιστική εικόνα να μην επαναληφθεί και οι παίχτες να βγάζουν περισσότερο νεύρο και ένταση στα παιχνίδια.

    Όλοι να αφήνουμε πίσω την γκέλα και στην ομάδα να ρίξουν το βάρος στο πρώτο παιχνίδι με την Λάνς στη Γαλλία, είναι η ευκαιρία να δείξουν πως η ήττα στο πρωτάθλημα ήταν μια κακή  στιγμή, μια παρένθεση, δείχνοντας και στον κόσμο πως πρέπει να τους πιστέψουν τη φετινή σεζόν.

    Άμεσα πρέπει να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον το αριστερό εξτρέμ άμεσα, ένα ακόμα, ένα χαφ δημιουργικό για 8-10 αφού φύγει πρώτα ο Βιλένα και ένα καλό φορ με ξεχωριστά χαρακτηριστικά από τους άλλους δύο, δηλαδή ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση στο ένας με έναν και στις κλειστές άμυνες.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad