Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΠΟΥ ΠΑΜΕ...ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ..."

    Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν οι μέτοχοι δεν βάλουν λεφτά στην ΑΜΚ για μεταγραφές το καλοκαίρι, να πουληθούν κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίχτες για να "γεμίσουν" τα ταμεία της ομάδας ώστε να βγει επόμενη χρονιά...

    Την Τρίτη  που μας έρχεται 29/3 είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κρισιμότερα από την πρωτη μέρα της πολυμετοχηκότητας, καθώς από τις αποφάσεις που θα παρθούν (αν) θα εξαρτηθεί κατά πολύ το μέλλον της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Τα λεφτά δεν είναι "άφθονα" όπως πριν 3 χρόνια, πλέον το ταμείο του συλλόγου είναι μείον, ακόμα και η τρέχουσα περίοδος αναμένεται να έχει έλλειμμα γύρο στα 5 εκ. ευρώ.
    Οι μέτοχοι λοιπόν με συνέπεια καλούνται να βάλουν λεφτά για να καλύψουν μια τρύπα περίπου 30 εκ. ευρώ που προκύπτει από τον προϋπολογισμό της σεζόν 2011-2012, γιατί τα πιθανά έσοδα εκτιμώνται +/-στα 25 εκ. ευρώ και τα αντίστοιχα έξοδα στα 50 εκ. ευρώ!
    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι οι μέτοχοι της  ΠΑΕ δεν είναι και τόσο διατεθειμένοι να καλύψουν μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκ. ευρώ (το καλύτερο θα ήταν αυτό), το πιθανότερο όμως είναι να φθάσουν ως τα 18-20 εκ. ευρώ(υπέρ ο Πολέμης σε αυτό το νούμερο), όπως καταλαβαίνετε αφενός θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις συμβολαίων, μισθών και λοιπών λειτουργικών και μη εξόδων της ΠΑΕ, αφετέρου όμως θα πρέπει να βγουν σε "πωλητήριο" κάποιοι παίκτες για να μπει ρευστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ.

    Η δεδομένη κρίση φέρνει και πωλήσεις στο Τριφύλλι, όπως έλεγε προ ημερών έμπειρος παράγοντας των Πρασίνων, "τέτοιες εποχές όλοι έχουν μια τιμή"...

    Οι παίκτες λοιπόν που αποτελούν τα "χρυσά χαρτιά" του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μπορούν να φέρουν κάποια καλά χρήματα στο ταμείο, με βάση της αξίας που έχουν στο "ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο" και σε ποιο ποσό θα ήταν ικανοποιημένοι οι άνθρωποι του  Τριφυλλιού, είναι οι παρακάτω...

    Χωρίς αμφιβολία το βαρύ όνομα είναι ο Γάλλος σούπερσταρ Τζιμπρίλ Σισέ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά βγήκε ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και πολυτιμότερος παίκτης των πρασίνων και η τιμή του στο "ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο" βρίσκεται στο Limit Up.
    Στο ακριβό συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα πώλησης ύψους 14 εκατ. ευρώ, η οποία θα αποτελούσε πολύ καλή περίπτωση για τους διοικούντες της ΠΑΕ, θα συμβιβαζόταν όμως και με ένα ποσό 9-10 εκ ευρώ, η περίπτωση όμως του Τζιμπρίλαρου είναι ξεχωριστή λόγω του ότι είναι μια πολύ σημαντική  μονάδα σαν παίκτης για την ομάδα αλλά και της σχέσης αγάπης που έχει αναπτύξει με όλους  τους οπαδούς.
    Μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Γάλλου παιχταρά από την ομάδα θα προκαλούσε σοβαρές αναταραχές ανάμεσα στην ΠΑΕ και τους οπαδούς συν του ότι θα τσαλακώνονταν το πρεστίζ του συλλόγου. Σημαντικό ρόλο πάντως για την παραμονή ή μη του Σισέ στους Πράσινους αναμένεται να "παίξει" η δική του απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Γάλλος φέρεται να μην έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα  μέσα του για το ποδοσφαιρικό μέλλον του.

    Επόμενο "βαρύ χαρτί" είναι ο Αργεντινός αριστερός χαφ Σεμπάστιαν Λέτο όπου το περασμένο  καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στην Μπενφίκα, αλλά τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω και δεν κατέθεσε επίσημα την πρόταση των 7 εκ. ευρώ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, το τελευταίο διάστημα ο Λέτο έχει "μπει στο μάτι" πολλών ξένων συλλόγων και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον από ομάδα μετά το Μάιο.Παρ' όλα  αυτά η πώλησή του δεν είναι στα αρχικά πλάνα των Πρασίνων, γιατί αποτελεί βασική μονάδα της ομάδας, αν έφτανε μια πρόταση κοντά  7 εκ. ευρώ δεν θα έλεγαν και όχι...!

    Τρίτο και τελευταίο "βαρύ χαρτί" είναι όπως τον αποκαλούν πολλά ξένα σάιντ το «χρυσό παιδί» ο Σωτήρης Νίνης οπού βρίσκεται πάντα στο μεταγραφικό επίκεντρο χειμώνα-καλοκαίρι. Πρόσφατα δημοσιεύματα από το εξωτερικό έχουν εμπλέξει τον Σωτήρη Νίνη οτι βρίσκεται στο "στόχαστρο"των τεχνικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον και του Αρσέν Βενγκέρ της 'Αρσεναλ αλλά και του εκκεντρικού Πορτογάλου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Μουρίνιο.
     Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι είπε όχι στην πρόταση αγοράς από την Λάτσιο που ήταν κοντά στα 8 εκ. ευρώ, αλλά την δεδομένη στιγμή μια τέτοια προσφορά θα είχε γίνει αποδεκτή. Η  ρήτρα πάντως στο συμβόλαιο του λέει 10 εκ. ευρώ για την πώλησή του σε σύλλογο του εξωτερικού και 15 εκατ. ευρώ για σύλλογο του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Πάμε τώρα και σε μία ενδεχομένως σίγουρη αποχώρηση αυτή του Ζιλμπέρτο Σίλβα το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό,το κενό που θα αφήσει αγωνιστικά θα είναι αντικατάστατο, όμως θα είναι παράλληλα μια ευχάριστη οικονομική απώλεια για τα ταμεία της ΠΑΕ, καθώς κοστίζει περισσότερα από 3 εκ.ευρώ.

    Μεμονωμένα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις:
    O μοζαμβικανός αμυντικός χαφ Σιμάο ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008 με τον τίτλο "ακατέργαστο διαμάντι" και κατά τη διετία 2009-2010 προκάλεσε το ενδιαφέρον ομάδων όπως της Βέρντερ Βρέμης και της Βιγιαρεάλ. Η Ρήτρα στο συμβόλαιό του λέει 6 εκ.ευρώ,σε ένα ποσό άνω των 3 εκ.ευρώ οι Πράσινοι δεν θα έλεγαν όχι...!
    Ο Αλέξανδρος Τζόρβας βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ιταλικών ομάδων και είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να αποχωρίσει. Η ποδοσφαιρική του αξία  είναι στα 2 εκ.ευρώ.
    Ο Νίκος Σπυρόπουλος,ο αριστερός μπακ την τελευταία διετία είναι στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων και μικρών από το Καμπιονάτο, η ρήτρα του είναι  4,5 εκ.ευρώ, επιθυμητή για την ΠΑΕ πρόταση είναι τα  2 εκ.ευρώ.
    Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, άφαντος αγωνιστικά από τη μέρα που ήρθε πάλι στην ομάδα, και από αυτό το καλοκαίρι θα είναι παρελθόν είτε έτσι είτε αλλιώς...,απρόσμενα  χρυσή θα ήταν για τους ανθρώπους της ΠΑΕ μια πρόταση για την παραχώρηση του γύρο στις 800 χιλ.ευρώ.
    Ο Σίντνεϊ Γκοβού, μετά την πρόσφατη αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του λόγο των εξωαγωνιστικών του παραπτωμάτων δεν επιβαρύνει τα ταμεία της ΠΑΕ γιατί πληρώνεται ανά συμμετοχή, πάντως καλοδεχούμενη θα ήταν όποια πρόταση φτάσει για τον Γάλλο 31χρονο καθώς έχει απογοητεύσει με την αγωνιστική προσφορά.

    Για να καταλήξω...στον Παναθηναϊκό υπολογίζουν πολύ ότι θα έχουν έσοδα και από τις πωλήσεις παικτών που έχουν  δοθεί δανεικοί είτε ελληνική ομάδα είτε του εξωτερικού, όπως π.χ οι... Γκάμπριελ, Μπράις Μουν και ο Σουηδός Ματίας Μπιάρσμιρ, εκτιμώμενο ποσό 2 εκατ.ευρώ.

    Υ.Γ: Με αυτό το άρθρο σήμερα εγκαινιάζουμε την νέα μας στήλη... και να είστε σίγουροι φίλοι αναγνώστες του Greenarea πως θα σας κρατήσουμε ενήμερους με όποιες πληροφοριίες υπάρξουν για το ερχόμενο κρίσιμο Δ.Σ, καθώς και για όποιο άλλο θέμα αφορά τον σύλλογο μας...!

    Editorial: DoctorGreen

    (ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝΤΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)


    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad