Header Ads

  • Breaking Green News

    ΟΙ 9 ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΡΥΒΑΝ!

    Η κόκκινη προπαγάνδα που μετάλλαξε την αλήθεια υπέρ τους όπως και με το χρώμα της πρώτης φανέλας του Παναθηναϊκού, έπεσε και όσον αφορά στους χαμένους τίτλους του Τριφυλλιού που δεν αναγράφονταν πουθενά μέχρι σήμερα...  

    Όπως ξεκάθαρα τονίζει ο ιστορικός ερευνητής κ. Κουσουνέλος, τα πρωταθλήματα και οι θεσμοί του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγονταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και πριν την ίδρυση της ΕΠΟ, πρέπει να αναγνωρίζονται καθαρά ως επίσημα, αφού έχουν υπόσταση βάση αδιάψευστων στοιχείων. Βάση αυτών λοιπόν, στον Παναθηναϊκό πρέπει να προστεθούν 6 πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 κύπελλα Ελλάδος και ένα Σούπερ Καπ!

    Ο αναλυτής και Ιστορικός κ.Γιώργος Κουσουνέλος, τονίζει:
    "Ο ΣΕΓΑΣ είχε χωρίσει τις ομάδες σε κατηγορίες και θεωρούσε Α` κατηγορίας μόνο τους συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά και αυτό φυσικά λογιζόταν ως πανελλήνιο Πρωτάθλημα», τονίζει ο Κουσουνέλος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κι αλλιώς, αφού μέχρι το 1913 τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ήταν μέχρι τη Θεσσαλία. Τότε προστέθηκαν η Μακεδονία και η Ήπειρος πέραν της Άρτας, ενώ μόλις το 1923 έγινε κομμάτι της ελληνικής επικράτειας και η Δυτική Θράκη. Τα λεγόμενα του Κουσουνέλου ενισχύει το ότι υπήρχε Εθνική ομάδα προ της ΕΠΟ, όπως και το ότι επί των πρώτων διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, οι επαρχιακές ομάδες αποκλείονταν ξανά. Οπότε, οι διαφορές με τις προηγούμενες διοργανώσεις δεν ήταν τόσο σημαντικές, πέραν της προσθήκης των ομάδων της Θεσσαλονίκης.


    Ο ΣΕΓΑΣ ιδρύθηκε το 1897 και μέχρι το 1922 ήταν υπεύθυνος και για το ποδόσφαιρο. Ακολούθησε το 1922 η ΠΠΣΑΠ και στη συνέχεια η ΕΠΣΕ, ενώ η ΕΠΟ διοργάνωσε το πρώτο της Πρωτάθλημα τη χρονιά 1927-28.

    Είναι απολύτως επίσημα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που διεξάγονταν πριν από την ΕΠΟ, γιατί με την ίδια λογική δεν πρέπει να μετράμε όλα τα Πρωταθλήματα που διοργάνωνε σε όλα τα ΣΠΟΡ ο ΣΕΓΑΣ πριν από την ίδρυση των ομοσπονδιών. Δηλαδή π.χ το βόλεϊ ή το μπάσκετ ήταν στη δικαιοδοσία του ΣΕΓΑΣ μέχρι το 1971 και γενικότερα όλα τα αθλήματα υπάγονταν στη συγκεκριμένη αρχή για δεκαετίες".


    Χρονιά || Ομάδα:
    1906- Εθνικός Γ.Σ.
    ------
    1907- Εθνικός Γ.Σ.
    ------
    1908- Γουδή
    ------
    1909- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1910- Γουδή
    ------
    1911- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1912- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1913- Γουδή
    ------
    1914- Γουδή
    ------
    1915- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1916- Γουδή
    ------
    1921- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1922- Παναθηναϊκός Α.Ο.
    ------
    1923- Πειραϊκός Σύνδεσμος
    ====================

    Να τονίσουμε ότι τη χρονιά του 1917 το Πρωτάθλημα δεν έγινε λόγω πολέμου. Για τις χρονιές 1918 και 1919 δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ το 1920, το 1925, 1926 και 1927 δεν είχαν διεξαχθεί πρωταθλήματα.

    Στοιχεία όμως υπάρχουν και για τρία Κύπελλα Ελλάδος, η έρευνα του κ. Κουσουνέλου, αναφέρει: "Είναι επίσημες διοργανώσεις, καθώς αναφέρεται ότι έχουν προκηρυχτεί από τον ΣΕΓΑΣ, όπου μάλιστα είχαν θεσμοθετηθεί και τρόπαια. Δεν είναι ούτε φιλικά, ούτε Πρωταθλήμα, ούτε τουρνουά, ούτε τοπικοί αγώνες. Όπως προ ιδρύσεως της ΕΠΟ υπήρχαν πανελλήνια Πρωταθλήματα, αντίστοιχα υπήρχαν και Κύπελλα. Δεν γίνεται να καταμετρώνται τα πανελλήνια Πρωταθλήματα μόνο από την εποχή που ιδρύθηκαν οι υπόλοιπες ανταγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού και έπειτα".

    Πρόκειται για το Κύπελλο του 1909, το οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός νικώντας με 9-0 τον Πειραϊκό,  του 1912 που τοπ πήρε το Γουδή και αυτό του 1918, που κατέκτησε πάλι στο Τριφύλλι!.

    Ακόμα, σύμφωνα με τον κ.Κουσουνέλο, πρέπει να συμπεριληφθεί και το Σούπερ Καπ του 1948, στον τελικό του οποίου οι πρασινοι κέρδισαν δύο φορές τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες τότε. Αρα συνολικά έχουμε...


    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
    -Ολυμπιακός: 38*
    -Παναθηναϊκός: 26
    -ΑΕΚ: 11
    -Γουδή: 5


    ΚΥΠΕΛΛΑ 
    -Ολυμπιακός: 24
    -Παναθηναϊκός: 19
    -ΑΕΚ: 14
    -ΠΑΟΚ: 4


    ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
    -Παναθηναϊκός: 5
    -Ολυμπιακός: 4
    -ΑΕΚ: 3
    ===========

    Θα πρέπει όμως να πούμε κάτι σημαντικό, ότι πριν ο ΟΣΦΠ αρχίσει να παίρνει τα κάλπικα πρωταθλήματα από το 1997 μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός ει χε περισσότερα πρωταθλήματα χωρίς να προσθέσουμε αυτά τα 6 και επίσης αν αφαιρέσουμε τα τοπικά του ΟΣΦΠ που έπαιζε με τον Εθνικό και ομάδες που δεν υπάρχουν σήμερα, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με ΑΕΚ, Απόλλων Αθηνών, Πανιώνιο κλπ, φανταστείτε πόσα πρωταθλήματα λιγότερα θα είχε η ομάδα του Πειραιά που κοκορεύονται σήμερα οι οπαδοί του με τα χάρτινα. 

    Μέχρι αυτή την ώρα που γράφετε αυτό το άρθρο, ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χωράς με τους περισσότερους τίτλους, 522(κλικ εδώ)+1το φετινό κύπελλο του μπάσκετ+6+2=531 στο σύνολο! Ενώ έχουμε την ευκαιρία να ανέβει και ακόμα περισσότερο ο αριθμός, γιατί το γυναικείο τμήμα του βόλεϊ είναι στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και η ομάδα μπάσκετ είναι μέσα στο πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό! 

    Υ.Γ. Εμείς τα Σούπερ Καπ δεν τα μετράμε, ούτε τα νταμπλ, οι Γαύροι όμως που έχουν πολύ λιγότερους τίτλους, τα μετράνε για να φαίνονται περισσότερα.


    Editorial:(greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad