Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΞΙΖΑΝ..."

    Ας θυμηθούμε από το 1988 μέχρι και σήμερα, τις 5 φορές που τα θεσμικά όργανα του Κράτους "έκλεισαν" τα μάτια σε τρομερά σκάνδαλα που ο γαύρος θα έπρεπε να υποβιβαστεί σε μικρότερες κατηγορίες...

    -Ας αρχίσουμε αναλυτικά με τις χρονολογίες μια, μια...

    -1988-1992 /ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ:

    Τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο είχε ξεσπάσει από τις απάτες του τότε πρόεδρου του ΟΣΦΠ Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος πλούτιζε πολύ γρήγορα, καθώς σε μικρο χρονικό διάστημα είχε στην κατοχή του Τράπεζες,εφημερίδες,περιοδικά, ραδιόφωνα και τον ΟΣΦΠ, όπου έδιναν τη δυνατότητα τότε να επηρεάζει διάφορες καταστάσεις...!

    Ο Κοσκωτάς, συνελήφθη στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ στις 23 Νοεμβρίου 1988 και φυλακίστηκε με την κατηγορια υπεξαίρεσης 32 δις. δραχμών, στην Ελλάδα εκδόθηκε να εκτίσει την συνέχεια της ποινής του το 1991. Στη φυλακή τότε είχε καταλήξει για κάποιο χρονικό διάστημα και ο μετέπειτα πρόεδρος των γαύρων Αργυρής Σιαλιαρελης για "υπόθαλψη" εγκληματία, (μάτσο οι απατεώνες στο γαύρο, τους τραβάει το χρώμα φαίνεται...). Μέχρι το 1992 ο ΟΣΦΠ διοικούνταν με διοίκηση πρωτοδικείου καθώς κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν ήθελε να αγοράσει μια ομάδα που χρώσταγε σε όποιον μίλαγε ελληνικά, ελάτε όμως που τελικά βρέθηκε κάποιος να ΠΑΡΕΙ το γαύρο, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σωκράτη Κόκκαλη αφιχθείς από την Γερμανία, Siemens κλπ...(το πιάσατε έτσι...?), από τότε ήξερε τα κόλπα και κατάφερε να περάσει εύκολα η ομάδα στα χέρια του χωρίς να πληρώσει ούτε δραχμή για τα τεράστια χρέη που άφησε ο Κοσκωτάς με τις παρανομίες του...!

    Το υπό νορμάλ αποτέλεσμα με βάση την τήρηση των νόμων... η ποινή τότε για τα χρέη πολλών εκατομμυρίων κατά του ΟΣΦΠ, θα έπρεπε να είναι υποβιβασμός στην τρίτη εθνική, που ποτέ δεν έγινε, γιατί τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον δώρισε στον "Θείο" , παράλληλα και πολλές δουλειές με φούντες...καρτοτηλέφωνα,ΟΤΕ, κλπ, κλπ.

    -2002-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ:

    Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα από τις εκπομπές του αποκάλυψε πως δρούσε η κόκκινη παράγκα όλα τα χρόνια, καθώς έφερε στη δημοσιότητα μυστικές συνομιλίες, ονόματα παραγόντων, διαιτητών και μαφιόζων του ποδοσφαίρου.Όλοι θα θυμόμαστε τις συνομιλίες του αρχιπαραγκίτη Θωμά με τον αρχιδιαιτητή του συνδέσμου Πειραιά Γ.Σπάθα,τον Χ.Πανόπουλου και πολλών άλλων, όπου κανόνιζαν ποια χρηματικά ποσά θα πάρει ο κάθε "στημένος" διαιτητής, πόσες κίτρινες/κόκκινες κάρτες θα πάρει η αντίπαλη ομάδα και πόσα πέναλτι υπέρ του γαύρου και του Αιγάλεω. Αξέχαστη θα παραμείνει η ατάκα του αρχιδιαιτητή Σπάθα..."ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να γα....νε". Μεγάλες στιγμές για τη χώρα μας και το ποδόσφαιρο μας τότε...!

    Με βάση των νόμων, ο γαύρος και το Αιγάλεω έπρεπε να πέσουν 3η εθνική για παράνομη δωροδοκία διαιτητών αγωνων ποδοσφαίρου,συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων, παράνομη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών με σκοπό κακουργηματικές πράξεις κλπ, ενώ για τα πρόσωπα των συνομιλιών που δρούσαν ακόμα και για λογαριασμό τρίτων έπρεπε να καταλήξουν φυλακή.

    Για όλα τα παραπάνω όμως τίποτα δεν έγινε παρά το μέγεθος των σκανδάλων, καθώς τα ηχητικά και γραπτά ντοκουμέντα μπήκαν στο αρχείο εσκεμμένα με αποτέλεσμα να περάσουν 5 χρόνια για να παραγραφούν.


    -ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: 2002-2003 /ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ:

    Μια από τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, γράφτηκε εκείνο το απόγευμα στο ντέρμπι τίτλου τις 29ης αγωνιστικής ανάμεσα στον γηπεδούχο γαύρο και τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του λιμανιού για να πάρει το πρωτάθλημα μόνο με τρομοκρατία και καταστάσεις ζούγκλας-Ουγκαντας θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο...και τον πήρε με τη βοήθεια της αστυνομίας (Αστυν. διευθυντής & υπεύθυνος ασφαλείας του αγώνα ο Τσιρόνης), των κάφρων οπαδών τους με τα πιστόλια φωτοβολίδων που πέταγαν στους παίχτες των πρασίνων και ό,τι άλλο είχαν από τούβλα,σιφόνια μέχρι και βίδες φορτηγών, οι σεκιουριτάδες-μέλη της θύρας 7 μπούκαραν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού χρησιμοποιώντας γκλοπ και καρέκλες κατά των παιχτών..., επίσης στα αποδυτήρια όταν έφτασε η αποστολή βρέθηκε μικρο κύκλωμα παρακολούθησης με μικρόφωνα...!( πριν λίγες μέρες ο Γ.Μόραλης δήλωσε-παραδέχτηκε μόνος του πως τότε ήταν στόχος να τρομοκρατηθούν οι αντίπαλοι...).

    Με βάση τους κανόνες του ΚΑΠ και ΟΥΕΦΑ, σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν ή να διακοπει αμέσως με υπαιτιότητα των γηπεδούχων λόγω σοβαρών επεισοδίων βίας κατά ποδοσφαιριστών, αρα ο γαύρος έπρεπε να τιμωρηθεί με μηδενισμό για όλο το πρωτάθλημα και υποβιβασμό στη β' εθνική. Το αποτέλεσμα όμως όλων των παραπάνω γεγονότων ήταν να τιμωρηθεί με ένα χρηματικό πρόστιμο και λίγες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

    -2005-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ:

    Σε έναν αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Πανιωνίου και γαύρου, κρίσιμο ματς τότε για τους φιλοξενούμενους, γύρω στο 70'ο λεπτό οπαδοί του γαύρου αρχίζουν πολύ σοβαρά επεισόδια... εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο, ξύλο με τις δυνάμεις των ματ, επιθέσεις οπαδών στους επίσημους παράγοντες του Πανιώνιου τραυματίζοντας κάποιους, κάψιμο καθισμάτων κλπ, η τραγική κατάσταση που επικρατούσε για αρκετή ώρα ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει οριστικά των αγώνα γράφοντας στο φύλο αγώνα πως ό,τι έγινε...έγινε λόγω σοβαρών επεισοδίων που προξένησαν οπαδοί του γαύρου.

    Με βάση λοιπόν και εδώ των κανονισμών ΚΑΠ και ΟΥΕΦΑ για όλα τα παραπάνω δεδομένα-γεγονότα ο γαύρος έπρεπε να τιμωρηθεί με μηδενισμό όλου του πρωταθλήματος για υπαιτιότητα βίαιων, σοβαρών επεισοδίων από οπαδούς τους κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα εντός γηπέδου που οδήγησαν σε διακοπή, άρα υποβιβασμό στη β'εθνική.

    Τότε η ελληνική δκαιοσύνη είχε φτάσει κοντά στην παραδειγματική τιμωρία του γαύρου, αλλά κάποιοι βουλευτές πειραιώτικων αποχρώσεων παπαγάλιζαν δεξιά και αριστερά στα κανάλια ότι θα κλείσουν το λιμάνι και τα σχολεία στον Πειραιά. Να φανταστείτε, τότε η δίκη είχε αναβληθεί 4 φορές για να έχουν το χρόνο να "μαγειρέψουν-κουκουλώσουν" τα αίσχη που είχαν γίνει...!

    Τελικά, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα και η ποινή για όλα τα παραπάνω ήταν...να γίνει ο αγώνας άλλη μέρα, ώστε να παιχτούν τα υπόλοιπα 20'λεπτά.Ο γαύρος τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 4 αγωνιστικές, τόσο απλά τόσο ωραία....!

    -2011(Greek Calciopolis)

    Φτάσαμε στο σήμερα... στο ελληνικό σκάνδαλο δωροδοκίας διαιτητών, με απίστευτα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν βγει στη δημοσιότητα και άλλα που ακόμα δεν έχουν βγει,ανάμεσα σε παράγοντες-προέδρους ομάδων και διαιτητών. Η υπόθεση ήδη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και έχουν γίνει και οι πρώτες καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων στον αθλητικό εισαγγέλεα με ονόματα ,διευθύνσεις και καταστάσεις...!

    Μέχρι στιγμής, αν και υπάρχουν κάποια δείγματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης από τους λιμανίσιους, ελπίζουμε όλοι, να φτάσει κάπου αυτή η υπόθεση και πάψει να υπάρχει η κόκκινη ατιμωρισία.

    'Ηρθε η ώρα οι θεσμοί στη χώρα μας ν' αποδώσουν δικαιοσύνη αυτή τη φορά, όπως έκανε η Ιταλική δικαιοσύνη πριν λίγα χρόνια... για το ίδιο ακριβώς σκάνδαλο, εκεί οι ποινές δεν ήταν χαδάκια αλλά ασήκωτες για ομάδες μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως η Γιουβέντους,Μίλαν και Φιορεντίνα. Η Γιουβέντους υποβιβάστηκε και τα πρωταθλήματα που πήρε με παρασκηνιακούς τρόπους μοιράστηκαν στις ομάδες οι οποίες ήταν θύματα αυτών των βρώμικων καταστάσεων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που ζητάει η φίλαθλη κοινή γνώμη (εκτός των προβάτων..) είναι να μοιραστούν τα 13 πρωταθλήματα που πήρε ο "διορισμένος" από τη σεζόν 2006/2007 μέχρι και σήμερα στις ομάδες που δικαιούνται να τα είχαν κερδίσει με βάση τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι με παραρτήματα και παράγκες. Ας ελπίζουμε να βγάλει κάπου αυτή η ιστορία των τελευταίων ημερών για το καλό του κατακρεουργημένου ελληνικού ποδοσφαίρου, ίδωμεν...!!!

    Υ.Γ.1) Καλή επιτυχία στην ομάδα την Κυριακή, να παίξει ευχάριστο ποδόσφαιρο για τον κόσμο που θα πάει γήπεδο. Και μην ξεχνάτε...ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!  

    Υ.Γ.2) Όπως σας είχα πει στο προηγούμενο άρθρο... θα δίνετε πλέον ο "λόγος" και σε εσάς τους αναγνώστες μέσα από τα σχόλια-ερωτήσεις σας σχετικά με το άρθρο ή την ομάδα γενικά και εγώ με τη σειρά μου θα απαντάω στα ερωτήματα σας με σχόλιο...! 

    Editorial: GREENSNIPER

    (σχόλια δεν υπάρχουν γιατι έχει αλλάξει η φόρμα σχολίων)

    12 σχόλια:

    1. TO ARTHRO G@@@AEI THA KRATHSW NA TO THYMISW SE KATI FILOUS GAYROUS POU TO PAIZOUN KAI PERIFANOI.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Bravo sniper poly xrhsima ta osa grafeis, na ta diavasoun kai oi alothriskoi na katalavoun ti esti olympilagos.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΣΝΑΪΠΕΡ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ!
      ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ!
      ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ - ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΤΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΜΟΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Γεία σου Σναίπερ και σε όλους τους φίλους,
      Το άρθρο σου ειναι πολυ επιμορφωτικό για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους, έχεις τα γεγονότα πολ'υ αναλυτικά και χωρίς να αφήνουν δικαιολογια για τους διορισμένους,όπως τους αναφέρεις και εσύ πολύ σωστά.

      Εχω μια ερώτηση...Εσυ σαν Σναίπερ πιστεύεις πως το σκάδαλο των τελευταίων ημερών θα οδηγήση κάπου και εννοώ την τιμώρια αυτών που φταίνε...???

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:ΜΠΟΡΕΛΙ 13

      Σε ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σου λόγια,όπως επίσης και τα άλλα παιδιά που σχολίασαν.
      Οσο για το ερώτημα σου, κατά τα την προσωπική μου γνώμη και με αυτά που γνωρίζω...η υπόθεση δεν θα καταλήξει πάλι εκεί που επιθυμεί η μάζα των ελλήνων φιλάθλων. Θα κουλουλοθεί ενα ακόμα κόκκινο σκάνδαλο, χάνοντας παράλληλα μια μεγάλη ευκαιρία η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, καλύπτοντας τις παλιότερες "αμαρτίες" της που αναφέρω στο άρθρο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ19 Μαρτίου 2011 στις 10:06 μ.μ.

      ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ...?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Ευχαριστώ Σναίπερ για την απάντηση σου.

      Το μόνο που μπορουύμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε, αν επαληθευτής το τότε κρίμα για το πρωταθλημά μας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟΥ 2008 ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΤΟΠΕΣ ΡΟΤ ΑΝΡΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ (ΚΑΣΤΙΓΙΟ,ΡΙΒΑΛΝΤΟ,ΛΟΥΡΣΙΑΝΟ ,ΖΙΚΟ)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. GREENSNIPER
      Κάτι είχε ακουστεί πως θα μίλαγε ο πατέρας στη δικαιοσύνη την ημέρα της φιέστας των γαύρων.Και ακούγεται πως με αυτά που ξέρει θα κάψει πολύ κόσμο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:greenjuri

      Γεία σου φίλε,
      Αυτό που γράφεις δεν ισχύει...απο κάτι φυλλάδες το είδα και εγώ. Οσο για το αν ο Πατέρας ξέρει πολλά...αυτό είναι σίγουρο!Άλλο το ένα όμως αλλό το αλλό.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. SNIPER ESY POLY KALA TA LES...SE AKOUEI KANEIS OMWS SE AYTH TH XWRA NA THRISEI TOYS NOMOYS...?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad