Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΤΣΑ... ΗΤΑΝ ΠΟ@ΤΣAAAA !!!

    Αυτό είναι μεθύσι, αυτό είναι γ@μήσι, αυτό είναι παναθηναϊκή μαγκιά! Πρωταθλητής Ελλάδος για 9η σερί χρόνια ο Εξάστερος δυνάστης του ευπρωπαικού μπάσκετ...(+Παραλειπόμενα και δηλώσεις των πρωταγωνιστών...)

    Ο Εξάστερος είναι και Πρωταθλητής Ελλάδας! Οι πράσινοι επικράτησαν στον 4ο τελικό των πλέι οφ  με 101-94 του Τρουμπαικου στην παράταση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, από 25.000 φιλάθλους τους, για 9η συνεχόμενη φορά πρωταθλητές και 32η συνολικά στην ιστορία τους, με 3 νίκες, έναντι 1 του αιωνίου Πελάτη του.

    Ο Εξαστερος αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον μεγάλο αρχηγό Διαμαντίδη από το δεύτερο λεπτό από έναν ατυχές τραυματισμό του. Οι Πράσινοι με μπροστάρηδες του Μπατίστ, Φώτση και Καλάθη έδειξαν ότι στα κρίσιμα είναι αυτοί που αντέχουν.
    Ο τραυματισμός του Διαμαντίδη

    -Ας δούμε τον αγώνα δεκάλεπτο, δεκάλεπτο...

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα  με σωστές επιλογές και καλή άμυνα κατάφερε να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα πέντε πόντων 7-2. Περίπου δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα όμως έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Διαμαντίδης σε μία ανύποπτη φάση, στραβοπάτησε, στραμπούλιξε το πόδι του και αναγκάστηκε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό το γεγονός έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους και επηρέασε αρνητικά την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

    Οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενα καλάθια πήραν το προβάδισμα με 10-7 και επιχείρησαν να ανοίξουν το ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη επέλεξε να χτυπήσει ποστάροντας με ψηλότερους παίκτες, καθώς το καθαρό μυαλό και η δημιουργία έλειπαν από την ομάδα. Στο τέλος του δεκαλέπτου κυριάρχησαν οι κακές επιλογές. Τελικό σκορ της πρώτου δεκάλεπτου  17-18.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Τριφύλλι προσπάθησε να πάρει πόντους από τους ψηλούς του και το κατάφερε κατά διαστήματα με τους Μάριτς και Μπατίστ. Ήταν όμως σαφές πως του έλειπε η δημιουργία (Διαμαντίδης).Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν δυνάμεις οι παίκτες του, ώστε να πιέσουν και να τρέξουν στο παρκέ.
    Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε. Κάπως έτσι καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει πολύ πριν το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου, το όποιο έληξε με 41-39.


    Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου οι πράσινοι με τους Σάτο και Νίκολας να δίνουν κάποιες λύσεις, κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα έξι πόντων 45-39, αλλά ήταν φανερό πως δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το συνηθισμένο παιχνίδι τους και να κρατήσουν. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι με τους Μαυροκεφαλίδη και Παπαλουκά έπιασαν στο σκορ και με τρίποντα από τους Παπαλουκά και Σπανούλη πέρασε μπροστά με 49-53. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε όμως να μείνει ζωντανός στο ματς, καθώς βρήκε λύσεις από τους Καλάθη και Καϊμακόγλου. Τελικό σκορ του τρίτου δεκαλέπτου 60-61.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τους πράσινους, αλλά στη συνέχεια κυρίως με τον Μάικ Μπατίστ και τα τρίποντα του Φώτση (μέχρι το φινάλε με 6 στις 6 μπόμπες) κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ. Μάλιστα για ένα δίλεπτο ο Μαικ ήταν σαν να παίζει μόνος τον Γαύρο.
    Ενώ μένει ενάμισι λεπτό πριν τέλος του τέταρτου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τέσσερις 81-77, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Σπανούλη επανήλθαν. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες με πολλά λάθη το σκορ έμενε κοντά. Ο Σάτο έχασε το τελευταίο σουτ και οι δύο ομάδες με σκορ 83-83 πήγαν σε παράταση.

    Στη παράταση ο Εξαστερος έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη και να  έχει καλύτερη ψυχολογία. Στο τελευταίο δίλεπτο με τον Καλάθη να έχει καθαρό μυαλό και τον Φώτση να πετυχαίνει το έκτο σερί τρίποντο του οι Πράσινοι έφτασαν στη νίκη με τελικό σκορ 101-94 και για 9η σερί χρονιά πρωταθλητές.

    Δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83, 101-94 (παράταση)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22, Φώτσης 22 (6) , Σάτο 9, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11 (1)
    =================================================================
    ΠΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΑΚΑ: 


    ΖΟΤΣ: "Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ..."

    Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:


    "Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Εγινε ένα πάρα πολύ καλό ματς. Με τη δυνατότητα νίκης να την έχουν κι οι δύο ομάδες. Ήταν απολαυστικό να το παρακολουθεί κανείς γιατί είχε ωραίες ενέργειες και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, υπήρχαν και άσχημες στιγμές με λάθη και για τους δύο.

    Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν πως μετά το πρώτο λεπτό ο Διαμαντίδης ήταν εκτός αγώνα. Αλλά έτσι όπως αγωνίστηκε ο Καλάθης ήταν σαν άλλος... Διαμαντίδης. Θα δει κανείς στη στατιστική πως αγωνίστηκε για 42 λεπτά. Του είπα αν θέλει να βγει κι είπε πως δε θέλει. Ηγήθηκε της ομάδος.

    Ο άλλος ήρωας σήμερα ήταν ο Αντώνης Φώτσης. Κάθε σουτ που έκανε πήγαινε μέσα. Ηταν απίστευτο…

    Ο τρίτος είναι ο νεαρότερος της ομάδος, ο... Μπατίστ. Είναι κάτι το οποίο λέμε συνέχεια εμείς οι προπονητές, πως δεν έχει σημασία αν είναι 17 ή 34 ετών ένας παίκτης. Του αρέσει να παίζει μπάσκετ, το απολαμβάνει και φαίνεται από το πώς αγωνίζεται. Αναφέρθηκα σε τρία ονόματα, αλλά το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους τους παίκτες.

    Και μπορεί να στάθηκα σε μόνο τρεις παίκτες, αλλά ο τίτλος είναι ομαδική δουλειά και ανήκει σε όλους. Λυπάμαι που ο Διαμαντίδης ο αρχηγός μας, που αγωνίστηκε καταπληκτικά σε όλη τη χρονιά, δεν ήταν σε θέση να μας βοηθήσει στο τέλος.

    Νικήσαμε μία μεγάλη ομάδα. Κάτι κακό είναι αυτό που συνέβη στο τέλος. Λέω πως χωρίς τον κόσμο μας είναι αδύνατον να πάρουμε κάποιον τίτλο. Νιώθω πολύ περήφανος που έχουμε ατμόσφαιρα σαν τη σημερινή, με γεμάτο γήπεδο.

    Αλλά και πάλι ήταν κάποιοι που χρησιμοποιούσαν λέιζερ. Αυτό που συνέβη 3'' πριν από το τέλος είναι ντροπή. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε μεταξύ μας. Δε μας δίνουν την ευκαιρία να το χαρούμε.

    Τα συναισθήματά μου είναι περίεργα. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, το γήπεδο είχε 20.000 κόσμο, αλλά κάποιοι μπήκαν μέσα στο παρκέ και δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Κάθε χρόνο τα ίδια. Το ίδιο έγινε και στο ΣΕΦ. Πριν από την έναρξη της δεύτερης περιόδου αναγκάστηκαν να διακόψουν το ματς.

    Αλλά, δεν θέλω να ασχολούμαι με τους άλλους. Είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι πως πρέπει να τους σταματήσουν. Δεν έχω τέτοια δύναμη από μόνος μου.

    Τώρα που τέλειωσε η χρονιά, πρέπει να πω πως στα 12 χρόνια που είμαι στην ομάδα αυτή η χρονιά να είναι η καλύτερη. Το 2007 και το 2009 πήραμε το triple crown, αλλά για σήμερα τα συναισθήματά μου είναι καλύτερα. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: το περασμένο καλοκαίρι κανένας δεν πίστευε πως ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να πάει στο Final Four ή να κερδίσει εδώ έναν τίτλο. Όλοι εκτός από εμάς.

    Όλη τη χρονιά μέχρι τη Μπαρτσελόνα σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου συζητούσαν πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες. Κάποιοι που κρύβονταν πίσω από αυτές τις απόψεις έλεγαν πως χρειαζόμαστε δύο παίκτες. Μακάρι μία μέρα να γίνω εγώ ο ειδικός!

    Για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τους αδερφούς Γιαννακόπουλους για την ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ. Χωρίς αυτούς τίποτα δε θα ήταν δυνατό. Ευχαριστώ τον Δημήτρη, τον άλλο Δημήτρη, τον Σάββα, τον Ανδρέα. Όχι μόνο για το ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά για το πώς αγωνίζονται. Είναι άνθρωποι ειλικρινείς, ποτέ δεν προκαλούν. Αυτό με κάνει περήφανο.


    Ενα μήνυμα για τον κόσμο σκεπτόμενος την ατμόσφαιρα με Μπαρτσελόνα κι Ολυμπιακό: Χαίρομαι, αλλά πρέπει να σταματήσουν αυτά που κάνουν ορισμένες φορές», ήταν η αρχική μεγάλη σε περιεχόμενο τοποθέτηση του Σέρβου τεχνικού.

    Για το τι είπε στον τραυματία Δημήτρη Διαμαντίδη μετά τη λήξη του τελικού, τόνισε:
    "Στο τέλος του είπα πως η ομάδα έπαιξε γι' αυτόν. Αν θυμάστε στο τέταρτο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα βρεθήκαμε στην ίδια κατάσταση με τον Νίκολας. Συμβαίνει συχνά. Απόψε είδαμε πώς αγωνίστηκε ο Καϊμακόγλου ή ο Σάτο, δεν ευστόχησε σε κάποια σουτ, αλλά βοήθησε την ομάδα.

    Αγωνιστήκαμε ουσιαστικά και χωρίς τον Περπέρογλου. Προσπάθησε τις δύο τελευταίες ημέρες, αλλά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Τώρα θα έχετε αρκετό καιρό να γράψετε καμιά κατοσταριά ονόματα για τους παίκτες που θέλουμε. Μου φαίνεται αστείο. Διαβάζω μερικά ονόματα".


    Τελειώνοντας ο Ζοτς δεν παρέλειψε προειδοποιήσει ενόψει της νέας σεζόν:
    "Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, είμαστε πρωταθλητές Ελλάδος κι Ευρώπης. Τα καλά είναι εύκολα να τα εντοπίσει κανείς, πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι τα κακά. Και πραγματικά πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Αν κάποιοι είναι έτοιμοι, καλώς. Αν όχι, θα δούμε τι θα κάνουμε".
    --------------------------------------------------------------------------------
    ΦΩΤΣΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ..."

    Αναλυτικά είπε:

    "Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να τελειώσουμε τη σειρά εδώ πέρα. Με τη βοήθεια του κόσμου. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί παίξαμε κόντρα σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο.

    Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι μία ημέρα γιορτής γιατί κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μία μειοψηφία δημιούργησε πρόβλημα και δεν μπορούμε να το χαρούμε όσο θέλουμε λόγω αυτών που συνέβησαν".




    -----------------------------------------------------
     ΚΑΛΑΘΗΣ: " MΕ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..."

     Αναλυτικά είπε:

    "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι ενθουσιάστηκε ο κόσμος. Ο τραυματισμός του Διαμαντίδη μας στοίχισε, αλλά πιστέψαμε στον εαυτό μας και αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο για να νικήσουμε μία μεγάλη ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να λέει ο προπονητής μου ότι αγωνίστηκα σαν τον Διαμαντίδη. Με πίστεψε το προπονητικό τιμ και οι συμπαίκτες μου.

    Ο Δημήτρης με βοήθησε όλη τη χρονιά και σε μία κατάσταση όπως η αποψινή έκανα τα πάντα για να βοηθήσω και έδωσα την πάσα στον Αντώνη για να βάλει το τρίποντο. Δεν αισθάνθηκα άσχημα στην αρχή της χρονιάς. Οι προπονητές με βοήθησαν. Προφανώς μπορώ να διορθώσω πράγματα και θα τα δουλέψω το καλοκαίρι".
    --------------------------------
    -Ενώ και άλλοι "πράσινοι" δήλωσαν:

    ΜΠΑΤΙΣΤ: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ"

    "Αν μου έλεγαν στην αρχή, ότι θα τελείωνε έτσι η χρονιά, θα πίστευα ότι είμαι τρελός, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Όλοι οι παίκτες σηκώσαμε το ανάστημά μας. Ήταν από τις πιο δύσκολες νίκες.
    Σε ερώτηση για τον Διαμαντίδη, είπε: "Όλοι δώσαμε το κάτι παραπάνω".


    Για την προσωπική του απόδοση, είπε: "Παίζω χρόνια και ξέρω πως να λειτουργήσω και τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα μου. Ήμουνα ήρεμος. Ξέρω ότι πάνω από όλα έπρεπε να παίξουμε άμυνα. Απολαμβάνω που είμαι πρωταθλητής Ελλάδας. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε και το ευρωπαϊκό κύπελλο. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο, παρά το γεγονός ότι είχαμε μειονέκτημα έδρας. Ήταν σημαντικό που νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, είχαμε σκαμπανεβάσματα, είχαμε και νέους παίκτες που προσπαθούσαν να προσαρμοστούν και αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο.
    Κερδίσαμε το πρώτο ματς, στο τρίτο δεν τα καταφέραμε, αλλά σήμερα τελειώσαμε τη δουλειά μας. Προτιμάω να νικάω δύσκολα, παρά να τοπ καταφέρνω με εύκολο τρόπο".


    ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ: "ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ"

    "Περάσαμε πολλές δύσκολες στιγμές όλη τη χρονιά. Πήραμε όμως την Ευρωλίγκα και βρεθήκαμε στον τελικό με Ολυμπιακό. Σήμερα δεν ξεκίνησε καλά το ματς, καθώς χάσαμε τον καλύτερό μας παίκτη, τον ηγέτη της ομάδας, τον παίκτη που μας έχει φτάσει ως εδώ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη".

    Σε ερώτηση για το αν τους φόβισε αυτή η απουσία του 3D,  είπε: "Έχει συμβεί άλλες δύο φορές τη φετινή σεζόν και ήμασταν προετοιμασμένοι. Πόσο μάλλον όταν παίζουμε στην έδρα μας ένα τελικό. Θέλαμε να τελειώσουμε σήμερα, κανένας δεν φοβήθηκε. Σήκωσε το ανάστημά του, μπήκε μέσα και όλοι μας δουλέψαμε να καλύψουμε το κενό, αν και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τον Δημήτρη γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Αλλά δώσαμε τα πάντα.

    Συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες, παράγοντες και κόσμο. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Δημήτρη, που ήταν ο μεγάλος απών και αυτός μας έφερε ως εδώ".


    ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.."
     
    "Ο Δημήτρης είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ομάδας. Μας στοίχισε πάρα πολύ και δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα. Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Καλάθη που πήρε την ομάδα στις πλάτες του στις δύσκολες στιγμές. Όταν το παιχνίδι πηγαίνει έτσι μας γεμίζει με άγχος, όπως και τους αντιπάλους.

    Δείξαμε για ένα ακόμα παιχνίδι πως έχουμε πολλά ψυχικά αποθέματα και φτάσαμε στη νίκη και το πολυπόθητο τρόπαιο. Αυτή είναι και μια απάντηση σε όσα ακούστηκαν στην αρχή της σεζόν. Είπαν πως οι παίκτες που ήρθαν δεν ήταν καλύτεροι όσον έφυγαν, ενώ είπαν πως δεν έχουμε ταλέντο. Όταν παίζεις σαν μεγάλη ομάδα δεν έχεις ανάγκη. Ακόμα και με μειονέκτημα έδρας ακόμα και στην Ευρωλίγκα".


    ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ"

    "Δικαιώνομαι για την επιλογή μου και μακάρι να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης είναι ο ηγέτης μας. Ήταν μεγάλο πλήγμα που τον χάσαμε νωρίς, αλλά ευτυχώς για μας, έπαιξαν καλά ο Μάριτς, ο Καλάθης, και ο Φώτσης και φτάσαμε στη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος".


    ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΑΕΛ ΚΟΧ, ΔΗΛΩΣΕ:

    "Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι καλύτερος, παρά το ντεζαβαντάζ της έδρας", σημείωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον τραυματισμό του Διαμαντίδη: "Παρά τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, βρήκαν λύσεις στο παιχνίδι τους και έφτασαν στη νίκη".
    Για τον κόσμο της ομάδας, σχολίασε: "Οι οπαδοί σήμερα έκαναν εκπληκτική ατμόσφαιρα, αποτελώντας τον "έκτο" παίκτη της ομάδας", ενώ παραδέχτηκε ακόμα πως: "Είχα περισσότερο άγχος ως οπαδός της ομάδας, αλλά θα προτιμούσα να ήμουν παίκτης".
    ---------------------------------------------------------------------
    ΠΑΥΛΟΣ KAI ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

    Δηλώσεις Παύλου: " Eίναι μία μεγάλη επιτυχία και ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους μας ανεξαιρέτως. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από κόπους του τεχνικού τμήματος και γενικά του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει και συνέχεια ".

    Δηλώσεις Θανάση: "Η απουσία του Διαμαντίδη ήταν πολύ σημαντική, αλλά δείξαμε ότι έχουμε μέταλλο. Η επιτυχία μας αποδεικνύει ότι η ομάδα είχε γερές βάσεις και πάντοτε θα πηγαίνει καλά. Υπάρχει συνέχεια και θέλω να πω ένα μεγάλο στους 20.000 οπαδούς μας για τη βοήθεια που έδωσαν στην ομάδα".
    --------------

    Editorial:(greenarea team) 

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad