Header Ads

  • Breaking Green News

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!"

    Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε μια μεγάλη συνέντευξη πάνω από μια ώρα, μίλησε... για το ρόστερ της ομάδας, την Οντενσε και άλλα πολλά...


    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου:


    Είστε ικανοποιημένος με τον τρόπο που ο σύλλογος χειρίζεται τις μεταγραφές;

    «Κατανοώ τις δυσκολίες που έχει η διοίκηση για να φέρει νέους παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους παίκτες που χρειάζεται για να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη διοργάνωση (Τσάμπιονς Λιγκ). Αργότερα, ίσως έρθουν. Για τις υπόλοιπες διοργανώσεις μπορεί να είναι αρκετοί. Σας το λέω απλά για να να έχετε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι όταν θα κάνετε την ανάλυσή σας. Αλλά σας ρωτώ: πέρυσι η προετοιμασία που έγινε ήταν η κλασική; Ίσως αν ήταν διαφορετική, να μην έκανε ισοπαλίες με τη Ξάνθη και την Καβάλα. Εγώ πάντα έτσι δουλεύω στην καριέρα μου και δεν το μετάνιωσα».


    Θέλετε να σχολιάσετε τις μεταγραφές και το νέο όνομα που ακούγεται, τον Ζέκα;

    «Δεν δίνω εγώ τα ονόματα και δεν ξέρω πως βγαίνουν. Επί δύο μήνες ακούστηκαν πολλοί παίκτες, αλλά μετά από δύο εβδομάδες δεν είναι εδώ. Οι εφημερίδες γράφουν για τον Κουίνσι. Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής! Θέλουμε περισσότερη ταχύτητα, δύναμη, επιθετικότητα. Το θέμα δεν είναι τα ονόματα, αλλά τα χαρακτηριστικά: θέλω δύναμη, ταχύτητα, επιθετικότητα.
    Είναι εύκολο να βρούμε τέτοιους παίκτες; Όχι με τα προβλήματα που έχει τώρα ο σύλλογος, τα οποία ξέρετε καλύτερα. Όλοι ψάχνουν τέτοιους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε πολλούς, έχουμε μερικούς, αλλά θέλουμε και άλλους.

    Σε όλους αρέσουν ο Λάζαρος, ο Σισέ, ο Λέτο, ο Φαλκάο, ο Χουλκ, ο Βαρέλα, οι παίκτες της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα. Αλλά οι περισσότεροι είναι πολύ ακριβοί. Πρέπει να βρούμε τέτοιου είδους φθηνούς και ελεύθερους. Σε άλλες ομάδες ανάλογοι ποδοσφαιριστές δημιουργούνται μέσα από το σύλλογο, τους υποστηρίζει η λειτουργία του. Παράδειγμα: ο σύλλογος χρειάζεται παίκτες όπως ο Μαυρίας. Εχει επιθετικότητα, δύναμη, δημιουργία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει όμως να έχει μία μεγαλύτερη βάση, να υποστηρίζονται οι νέοι και να αναδεικνύονται».


    Ο Τοτσέ είναι ένας ποδοσφαιριστής με τέτοια στοιχεία;

    «Είναι επιθετικός, σκόραρε πολλά γκολ στη Σεγούντα Ντιβιζιόν τα τελευταία χρόνια και τα μεσαία κλαμπ της Πριμέρα τον θέλουν. Εάν στην Ισπανία υπήρχαν καλύτερα λεφτά, γιατί και εκεί έχουν οικονομικό πρόβλημα, ο Τοτσέ θα έπαιζε στην Πριμέρα και το επίπεδο της Σεγούντα δεν είναι χαμηλό. Αλλά το θέμα είναι η ομάδα να υποστηρίζει κατάλληλα έναν ποδοσφαιριστή, όπως ο Τοτσέ. Είναι πολύ δυνατός, έχει εξαιρετικό τελείωμα. Με 20 εκατ. ευρώ θα μιλάγαμε για κάποιον άλλο. Ξέρω που θα μπορούσα να βρω, αλλά...».


    Ο Νούνο Γκόμες δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

    «Δεν υπογράφω εγώ τα συμβόλαια. Εγώ δίνω μόνο εισηγήσεις...».


    Είναι ο Τοτσέ ανάλογου στιλ με τον Γκόμες;

    «Όχι. Ο Νούνο είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός χαρακτήρας, έπαιζε πάντα σε τοπ επίπεδο στη Μπενφίκα, τη Φιορεντίνα. Τον είχα στην Πορτογαλία U21, στη Μπενφίκα. Ξέρω την ποιότητα του. Αλλά δεν υπογράφω εγώ τα συμβόλαια».

    Υπάρχει μία δυσαρέσκεια στον κόσμο, γιατί η ομάδα από τον Σισέ πηγαίνει στον Τοτσέ. Αναπόφευκτα γίνεται σύγκριση...τι έχετε να πείτε;

    «Τότε να παίζουμε με δέκα παίκτες. Αυτά είναι βλακείες. Πέρυσι είχαμε τον Σισέ και τον Πετρόπουλο. Μόνο δύο. Με λίγη τύχη, βγάλαμε τη χρονιά. Τώρα έχουμε έναν. Να βγάλουμε χρονιά με έναν μόνο, είναι αδύνατο. Θέλουμε τρεις. Εμείς για το επόμενο ματς έχουμε τον Πετρόπουλο. Οταν δεν έχεις λεφτά παίρνεις τον Τοτσέ και κάποιον άλλον, ανάλογο. Εάν έχεις λεφτά, παίρνεις τον Τοτσέ και άλλον έναν, μεγαλύτερης ποιότητας. Έτσι γίνονται τα ρόστερ».


    Εάν δεν υπήρχαν τα προκριματικά με την Οντένσε, θα είχατε άλλη λογική στην προετοιμασία σας;
    «Όχι. Υπάρχουν δύο τρεις στόχοι μέσα στη σεζόν. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και οι διοργανώσεις της UEFA. Πρώτα απ' όλα έρχεται το ματς με την Οντένσε, ενώ δεν ξέρουμε πότε αρχίζει το πρωτάθλημα. Μετά τα ευρωπαϊκά ματς, πρέπει να κάνουμε μία ανασκόπηση και να συνεχίσουμε την προετοιμασία, να βελτιώσουμε το επίπεδο των ποδοσφαιριστών.

    Στις τοπ ομάδες ο χρόνος προετοιμασίας γίνεται όλο και πιο σύντομος. Δείτε τη Μπαρτσελόνα και την Πόρτο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η φυσική κατάσταση βγαίνει με ασκήσεις με μπάλα. Το κάνω εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχω μετανιώσει. Αυτό που κάνουμε είναι να φέρουμε την ομάδα στην καλύτερη κατάσταση να παίξει με την Οντένσε. Δεν θα είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε να το πούμε. Θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται».

    Φοβάστε το ενδεχόμενο να κατηγορηθείτε για τον τρόπο προετοιμασίας της ομάδας σε περίπτωση αποκλεισμού από την Οντένσε;

    «Μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Πως είναι δυνατόν να ξέρεις όμως ότι έφταιξε η προετοιμασία; Αυτό δεν ισχύει. Δεν μπορείς να είναι σίγουρος. Μπορείς να θέσεις πολλά ερωτήματα. Όχι σε μένα, στον Παναθηναϊκό...».

    Ο Μάτος επεσήμανε ότι εντυπωσιάστηκε με τον Φουρλάνο, η γνώμη σας;

    «Ισχύει το ίδιο με τον Μαυρία. Όταν παίζουν σε αυτήν την ηλικία στον Παναθηναϊκού, τρέμουν. Χρειάζονται χρόνο, εμπειρία και την ομάδα να τους υποστηρίξει. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να τους χάσεις. Όλοι μιλάνε για τον Νίνη. Νομίζω ότι ο Νίνης άρχισε υπερβολικά νωρίς. Χωρίς προπόνηση, χωρίς δουλειά. Και τώρα στα 21 του, ο Νίνης βρίσκεται στη σωστή κατάσταση, αλλά έχασε τέσσερα χρόνια. Το λέω δημόσια αυτό. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είχε μεγάλες ευθύνες από την ομάδα, ενώ δεν ήταν σε κατάσταση να αντεπεξέλθει. Μιλάτε για τον Μαυρία και τον Φουρλάνο και σας δίνω το παράδειγμα του Νίνη».


    Είναι μία πρόκληση για εσάς να τον βελτιώσετε;

    «Ναι, είναι μία πρόκληση. Ο Νίνης τώρα είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Εάν στο παρελθόν είχε δουλέψει διαφορετικά, με σωστή μέθοδο, χωρίς να είναι στην Εθνική στα 19, χωρίς να λένε ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο, ότι θα πάει στη Ρεάλ, στη Μάντσεστερ, εδώ και εκεί, τώρα θα ήταν πιο δυνατός. Το πρόβλημα με τον Νίνη, ήταν η νοοτροπία. Τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον Νίνη. Επίσης ο Λέτο είναι πρόκληση για μένα.

    Είναι ταλαντούχος, πολύ ανταγωνιστικός, αλλά συναισθηματικά ασταθής. Κάθε ομάδα πρέπει να καταλάβει ξεχωριστά κάθε παίκτη, αλλά και κάθε παίκτης πρέπει να μπει στο κλίμα της ομάδας. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Σε κάθε ομάδα είναι έτσι. Αλλά επιμένω, έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που αν στο παρελθόν έκαναν την κατάλληλη δουλειά, τώρα θα ήταν καλύτερα».


    Θέλετε να γίνετε συγκεκριμένος για θέσεις ή στο πόσες μεταγραφές θέλετε;

    «Στην επίθεση μπορείς να παίξεις με έναν, με δύο, με τρεις. Αλλά εάν οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δημιουργία, επιθετικότητα και δύναμη, είναι δύσκολο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τους μικρούς χώρους και την πολύ πίεση, μόνο έτσι τα καταφέρνεις. Θέλουμε δημιουργικούς και γρήγορους παίκτες, που πρεσάρουν ψηλά. Εάν θέλεις να είσαι τοπ ομάδα, πρέπει να έχεις μέσους με επιθετικότητα και ικανότητα να μεταβούν από τη μία περιοχή στην άλλη.

    Οι πλάγιοι επιθετικοί και δεν τους λέω εξτρέμ, εάν παίζουν σωστά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η ομάδα έχει ανάγκη να έχει μέσους και επιθετικούς με ποιότητα και ταχύτητα. Είναι σημαντικό να κλέβεις τη μπάλα μόλις τη χάνεις. Πρέπει να φέρουμε τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές, να μας δώσουν τα στοιχεία που θέλουμε, να μας βελτιώσουν, να μας δώσουν λύσεις, γιατί έχουμε πολλά ματς στη σεζόν».


    Για τον Ζέκα τι έχετε να πείτε; 

    «Είναι πολύ ανταγωνιστικός, με επιθετικότητα. Θέλει να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής, νιώθει την ανάγκη να γίνει. Αυτό είναι το σημαντικότερο πάνω του. Αν δεν χρειάζεται να γίνεις, δεν πετυχαίνεις. Παίζει στα άκρα και στον άξονα στη μεσαία γραμμή. Είναι διεθνής με την U23, έχει προοπτικές. Σαν τον Ζέκα υπάρχουν πολλοί, σε πολλές ομάδες, εμείς δεν έχουμε πολλούς σαν αυτόν. Δεν μιλάω για ονόματα, αλλά για χαρακτηριστικά».


    Μετά τον τραυματισμό του Λάζαρου, θέλετε άλλον πλάγιο επιθετικό; Εκτός από τον Κουίνσι, που έχει κλείσει...

    «Ποιος σας είπε ότι έκλεισε (γέλια);. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος και να έρθει τώρα δεν θα είναι έτοιμος για το ματς με την Οντένσε. Και λογικά ούτε για τη ρεβάνς».

    Για τα προβλήματα των οπαδών με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και για τη γενικότερη ανησυχία του κόσμου; 
    «Κάθε οπαδός μας ξέρει τα προβλήματα της ομάδας και της χώρας. Πρέπει να κατανοήσουμε και να πιστέψουμε. Επαναλαμβάνω, δεν κερδίζουν τα ονόματα το πρωτάθλημα. Με τα ονόματα, ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει άλλους 20 τίτλους. Αντε, 19.

    Τίτλους κερδίζουν οι καλοί ποδοσφαιριστές, με φιλοδοξία, κίνητρο, που δεν έρχονται για τα λεφτά, αλλά για να πάρουν τίτλους. Έχω κερδίσει πρωταθλήματα, έχω πετύχει πράγματα και είμαι εδώ για να νικήσω. Είμαι νικητής. Και θέλω και οι παίκτες μου να θέλουν να νικήσουν. Όσοι δεν θέλουν να νικήσουν, δεν παίζουν μαζί μου. Καλοί ή όχι. Φανταστικοί ή όχι. Σταρ ή όχι».


    Με τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα, μπορείτε να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

    «Ναι. Γιατί όχι; Τώρα έχω ένα πλάνο και το κρατάω για μένα. Πρέπει να κατακτήσουμε αυτό το πρωτάθλημα».

    Ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικούς παίκτες, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε. Υπάρχει κάποιος λόγος να είστε αισιόδοξος;

    «Ναι. Πιστεύω στη δουλειά μου, στην ομάδα μου, στους ποδοσφαιριστές μου».


    Προετοιμάζετε τον Νίνη για δεξιά στην επίθεση ή εσωτερικό αριστερό μέσο στον άξονα;

    «Ο Νίνης είναι καλύτερος όταν παίζει στον άξονα. Τώρα η αριστερή μας πλευρά είναι πολύ επικίνδυνη. Κατά τη γνώμη μου, στα άκρα πρέπει να έχεις ποδοσφαιριστές που ξέρουν όλες τις θέσεις της επίθεσης. Όταν παίζεις με εξτρέμ και έναν επιθετικό, τότε ο στράικερ έχει να αντιμετωπίσει τέσσερις αντιπάλους. Και αν οι χαφ δεν πατάνε περιοχή, τότε είναι δύσκολα.

    Εάν έχεις όμως επιθετικούς αντί για εξτρέμ στα άκρα, τότε έχεις περισσότερους στην αντίπαλη περιοχή. Συν τους κεντρικούς μέσους που πρέπει να τρέξουν για να μπουν στην περιοχή και μετά να γυρίσουν στην άμυνα. Και για αυτό χρειάζεται ενέργεια, αντοχή και επιθετικότητα».

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad