Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ..."

    O DeepGreen γράφει: Εδώ και μήνες, με αφορμή το μπάχαλο του φετινού Παναθηναϊκού, που κατάντησε μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος σε όλα τα επίπεδα, γράφω και τονίζω σε φίλους Παναθηναϊκούς, ότι προσωπικά μια μόνο παλικαρίσια κίνηση θα αναγνώριζα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη...

    Να εμφανιστεί ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης ενώπιον των μετόχων σε μια κλειστή σύσκεψη που σίγουρα μπορεί να συγκαλέσει και να πραγματοποιήσει η οικογένεια και εκεί να τους ανακοινώσει ότι καταθέτει τις μετοχές στο δικηγορικό γραφείο όπου μπορούν να προσέρχονται και να εκφράζουν την επιθυμία να αγοράσουν το σύνολο ή μέρος αυτών μέχρις ολοκληρωτικής διάθεσης τους σε όποιους ενδιαφέρονται. Δυστυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης δεν διαβάζει τα άρθρα μου. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της οικογένειας επέλεξε, αντί μιας ομήγυρης μετόχων να απευθυνθεί στα ΜΜΕ για να μας πει ότι η οικογένεια του αποχωρεί από τα του Παναθηναϊκού δρώμενα οριστικά και αμετάκλητα.
    Πως όμως;
    Αξίζει να κάνουμε μια πρώτη ανάγνωση της συνέντευξης, με κίνδυνο φυσικά να πέσουμε έξω στις εκτιμήσεις μας. Ας δούμε τι μας είπε. Έχουμε και λέμε:

    1. Εισήγαγε έναν νέο όρο στο παιχνίδι, Καθιστώ είπε τις μετοχές της οικογένειας «ανενεργές και αδρανείς»! Τι σημαίνει αυτό; Όσο κι αν έψαξα στην ορολογία των επιχειρήσεων δεν στάθηκα τυχερός να το ερμηνεύσω. Η δική όμως ερμηνεία είναι ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα συμμετέχει πλέον στα του Παναθηναϊκού ουδόλως!

    2. Θα περιμένουν, μας είπε, να εμφανιστούν ενδιαφερόμενοι να πάρουν τις μετοχές, αφού φυσικά αξιολογηθούν από την οικογένεια τα πλάνα που θα υποβάλουν για το μέλλον του Παναθηναϊκού!

    Παρατηρήσεις: Προσωπικά αντιλαμβάνομαι μια αντίφαση στα λεγόμενα του κ. Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη ως εξής. Από τη μια ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια του δεν ενδιαφέρεται πλέον, οριστικά και αμετάκλητα να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό και από την άλλη θέλει να είναι αυτή που θα αξιολογήσει τους ενδιαφερόμενους! Τα κριτήρια δεν μας τα κοινοποίησε…

    3. Στην ίδια συνέντευξη, λίγο παρακάτω, μας είπε ότι κάναμε λάθος όσοι νομίζαμε ότι η φράση «εγγυητές» που ο ίδιος πολλάκις χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το ρόλο της οικογένειας του για το μέλλον του Παναθηναϊκού, δεν αφορούσε ποτέ το οικονομικό κομμάτι. Και αμέσως μετά διευκρίνισε πως «Δεν μπορούσα να εγγυηθώ ούτε για οικονομικά, ούτε για διοικητικά, ούτε για επεισόδια, ούτε για παρουσία στη Σούπερ Λιγκ σαν οικογένεια.» Δηλαδή, τελικά τι ακριβώς εγγυούνταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη απ τη στιγμή που επανέκαμψε και πέτυχε την αδρανοποίηση ΟΛΩΝ των μετόχων, δεν μας το είπε. Αξία όμως έχει να συνυπολογίσουμε την παραπάνω παραδοχή, η οποία τονίζει και επιτείνει την προαναφερθείσα αντίφαση: Και δεν ενδιαφέρονται πλέον για τον Παναθηναϊκό και δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν τα βασικά για την επιτυχία του και θέλουν να είναι οι αξιολογητές των εν δυνάμει νέων μεγαλομετόχων της ΠΑΕ!

    4. Επιχείρησε να ωραιοποιήσει την αποτυχημένη παρουσία της οικογένειας του στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, με μια ακόμα πιο ατυχή φράση, λέγοντας ότι «…Στο σύνολο αν το ποδόσφαιρο εκλαμβάνεται ως κοινωνικό σπορ, πετύχαμε πολλά. Η ιστορία δυστυχώς κρατάει τα Πρωταθλήματα». Τι διαβάζω και την ξαναδιαβάζω αυτή τη φράση και ομολογώ ότι πλημμυρίζομαι από ανάμικτα συναισθήματα. Μας περνούν άραγε για τόσο ηλίθιους οι «σοφοί» της οικογένειας Βαρδινογιάννη; Θέλουν δηλαδή να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη και ο τίτλος του πρωταθλητή; Γνωρίζουν κάποια άλλη μεγάλη ομάδα, της οποίας οι οπαδοί αρκούνται στο να χειροκροτούν την ομάδα τους όταν αυτή διασύρεται επί χρόνια αδικημένη από ένα παρασκήνιο της πλάκας; Ξέρει ο Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης κάποια ομάδα της οποίας οι οπαδοί κάνουν κερκίδα και ανάβουν βεγγαλικά χαράς επειδή διάβασαν στις εφημερίδες τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς της ΠΑΕ; Σε ποια γωνιά τη υδρογείου υπάρχει επαγγελματική ομάδα που χάνει τα πρωταθλήματα απ τον Αύγουστο και οι οπαδοί της χαίρονται που έχουν «νοικοκύρη» αφεντικό;

    5. Μίλησε για «τρία λάθη» απ τα οποία τα δυο θα έκανε ξανά και επί της ουσίας δεν παραδέχθηκε ούτε τώρα ότι έκανε λάθη, αφού το πρώτο αφορά την κάλυψη που δεν έδινε στους οργανωμένους, το δεύτερο αφορά ότι δεν βρώμισε τα χέρια του για να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και το τρίο ότι κάποιοι του την είχαν στημένη μετά την ανακοίνωση του Βοτανικού για να κάνουν την προσφυγή στο ΣτΕ! ΛΑΘΗ ΜΗΔΕΝ ΔΗΛΑΔΗ.

    6. Δεν μίλησε και πάλι ΚΑΘΟΛΟΥ για ποδόσφαιρο

    7. Δεν μίλησε και πάλι για το διεφθαρμένο καθεστώς των κόκκινων

     8. Δεν εξήγησε για πιο λόγο τα έσπασε με τους άλλους μετόχους

    9. Και δήλωσε ευθαρσώς ότι στην παρούσα φάση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ που βρίσκεται το story του Γηπέδου!

    10. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μια πλειάδα προσώπων που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό (γνωστοί όλοι και μη εξαιρετέοι…) και φυσικά τον Πέτρο Κόκαλη, αλλά φυσικά – φυσικά και τον Αχ. Μπέο!

    Στην ουσία ο Ι.Β.Β. δεν μας είπε κάτι που δεν είχαμε ακούσει απ τον ίδιο και το περιβάλλον του, ή που δεν γνωρίζαμε ως τώρα για την οικογένεια του (γιατί φίλοι μου και πάλι για την οικογένεια του μίλησε κι όχι για τον Παναθηναϊκό). Το μόνο που δεν είχε πει ποτέ φωναχτά ήταν ότι «δυστυχώς τα πρωταθλήματα μετράνε», βγάζοντας έτσι τον καημό του για την ατυχία που είχε η οικογένεια του να ασχοληθεί με μια ομάδα, οι οπαδοί της οποίας δεν έχουν άλλο νταλκά απ το να ζητάνε πρωταθλήματα! Πραγματική ατυχία.

    Η επομένη μέρα πια θα είναι;

    Δεν μπορώ να το γνωρίζω ακόμα. Τι θα λέγατε να σκεφτούμε λίγο… πονηρά; Ότι ας πούμε, σε 10-20-30 μέρες εμφανίζεται ένας άγνωστος στα παναθηναϊκά δρώμενα επιχειρηματίας, ή ένας ξένος όμιλος και ο Βαρδινογιάννης τον εμφανίζει ως τη διάδοχη κατάσταση. Και ότι πίσω από αυτόν, παρέμενε πάντα η οικογένεια να κινεί τα νήματα; Αστείο σενάριο; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Οι λεπτομέρειες θα μας δείξουν αν η συνέντευξη αποχώρησης ήταν η πιο ειλικρινής ενέργεια των Βαρδινογιάννηδων στην 32χρονη παρουσία τους στον Παναθηναϊκό, ή… η απαρχή ενός νέου κύκλου επεισοδίων στην ιστορία του. Γιατί, όπως έχω γράψει στο παρελθόν, ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.



    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad