Header Ads

  • Breaking Green News

    ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗΠΕΛ"

    Ο συνεργάτης του Τζίγγερ στην ΓΗΠΕΛ, Γιάννης Σαμαράς παρέθεσε σήμερα με παρουσία δημοσιογράφων και νομικού, όλα τα στοιχειά που ζήτησε ο Βγενόπουλος...

    -Χαρακτηριστικά είπε...

      "Με τον κύριο Βγενόπουλο είχα καλή και συχνή επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούσαν την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό"

    "Είχα επικοινωνία με όλους τους μετόχους και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και έδινα το παρών σε όλα τις συνεδριάσεις, ακόμα και αυτές που γίνονταν για τυπικούς λόγους, ώστε να παρέχω ενημέρωση σε όποιον τη ζητήσει"

    Αποκάλυψε ακόμα ότι είχε τρεις συναντήσεις με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, δύο τον Ιανουάριο του 2009 και μία το Δεκέμβριο του 2010, παρόντων των Γιάννη Βαρδινογιάννη και Νικόλα Πατέρα, καθώς και άλλη μία την άνοιξη του 2009, στην οποία ήταν οι δυο τους, και κατά τη διάρκεια των οποίων του έδωσε όλες τις πληροφορίες που ήθελε.

    Συγχρόνως, τόνισε ότι στη διάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι όλες οι συμβάσεις, οι συμφωνίες και οι συνεργασίες που έχει κάνει η ΓΗΠΕΛ τόσο πριν, όσο και μετά την έναρξη της πολυμετοχικότητας. Επομένως, αυτός δεν μπορεί να κάνει λόγο για κρυφές συμβάσεις, αφού έχει πλήρη γνώση των ενεργειών της ΓΗΠΕΛ.

    Όλα αυτά τα στοιχεία, δόθηκαν στους εκπροσώπους του Τύπου, και όπως επανέλαβε ο Βαγγέλης Σαμαράς, τα πάντα βρίσκονται στα χέρια και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Μάλιστα, σημείωσε πως ο ίδιος είχε στενή συνεργασία με τον Mr MIG, ο οποίος ήταν από τους πρώτους, μαζί με τον Βαρδινογιάννη και τον Πατέρα, που είχαν συμφωνήσει για την καταγγελία της σύμβασης με τον Δήμο σε συνάντηση που έγινε την 1η Δεκεμβρίου του ΄10 στο γραφείο του Πατέρα.

    Ο Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση για το ΟΑΚΑ, την οποία είχε αποκαλύψει ο Βγενόπουλος και εξήγησε πως ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν οι δυο τους για να δουν τι κινήσεις θα κάνουν για να πιέσουν τον Δήμο και στη συζήτηση εμφανίστηκε και ο πρόεδρος Ολυμπιακών Ακινήτων.

    Και συνέχισε...

    "Αιφινιδιάστηκα καθώς δεν ήμουν ενήμερος", εξηγώντας πως ο Βγενόπουλος είχε ρωτήσει εάν το πρότζεκτ του γηπέδου μπορεί να μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ, με τον Σαμαρά να απαντά πως μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε έκταση 60-70 στρεμμάτων, καθώς η μελέτη παραμένει ίδια. Και έμεινε εκεί πέρα η κουβέντα".

    Για ενδεχόμενες "κρυφές" αξιώσεις τρίτων, τις οποίες "φοβάται" ο Βγενόπουλος, εξήγησε πως η μοναδική επιβάρυνση που μπορεί να υπάρξει είναι ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δικαιούται η κατασκευάστρια εταιρεία ως ποινική ρήτρα, βάσει σύμβασης. Μια αποζημίωση που θα δώσει η ΓΗΠΕΛ και όχι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να δηλώνει δημόσια πριν από λίγες ημέρες πως αναλαμβάνει την ευθύνη.

    Αναφέρθηκε επίσης σε αυτά που μπορεί να αξιώσει η ΠΑΕ από τον Δήμο. Είπε λοιπόν πως βάσει της καταγγελίας που έγινε στις 14/10/2010, οι "πράσινοι" θα πάρουν 4 εκατ. ως ποινική ρήτρα και από εκεί και πέρα μπορούν να "κυνηγήσουν" περίπου 22 εκατ. ευρώ, για τα οποία φυσικά θα αποφασίσει το δικαστήριο εφόσον η υπόθεση φτάσει εκεί.

    Σε ερώτηση αν βρεθεί κάποιος χρηματοδότης για να επενδύσει στον Βοτανικό, απάντησε... πως το γήπεδο κοστολογείται 96 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει να χτίζεται σε βάθος τριών μηνών, αρκεί να ρυθμιστεί το προεδρικό διάταγμα από τον δήμο, ο οποίος όντας στριμωγμένος θα το τρέξει (για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις). Ξεκαθάρισε μάλιστα πως το γήπεδο εδεν εχει κολιματα πλεον από το ΣτΕ.

    Κλείνοντας, διευκρίνισε πως η οικοδομική άδεια έχει ισχύ ως τον Σεπτέμβριο του 2013 (έχει τετραετή ισχύ) και πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να ζητήσει την αναθεώρησή της για άλλα τέσσερα χρόνια.
    ---------

    Editorial:(greenarea team)
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad