Header Ads

  • Breaking Green News

    ΖΕΚΑ: "ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ"

    Ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξη του, δεν έκρυψε την πεποίθηση του για νίκη και στο αιώνιο ντέρμπι... 



    -Αναλυτικά όσα είπε στο κανάλι της Nova:

    Για τις γνώσεις του γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο,είπε...
    "Ήξερα λίγα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά είμαι ενθουσιασμένος με Αυτά που βλέπω έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλές ομάδες και ο κόσμο βιώνει με πάθος το ποδόσφαιρο".

    Για τις πολλές ευκαιρίες που χάνει,είπε...
    "Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξα ποτέ παίκτης που σημείωνα πολλά τέρματα. Μου αρέσει να σημειώνω γκολ αλλά θεωρώ ότι είμαι περισσότερο ένας εργατικός παίκτης που φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδα χωρίς αυτό βέβαια να δικαιολογεί τα γκολ που έχω χάσει έως τώρα".

    Για το χειροκρότημα από τον κόσμο,είπε...
    "Το γκολ δεν είναι το πιο αποφασιστικό σημείο στην ομάδα όσο η δουλειά που επιτελείται Χάρηκα πάρα πολύ όταν έγινε η αλλαγή μου και παρ όλο που είχα χάσει τα γκολ, ο κόσμος με χειροκροτούσε".

    Για την βελτίωση της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη,είπε...
    "Η ομάδα είχε τα άσχημα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά τότε βρισκόμασταν λίγο διάστημα όλοι μαζί και ίσως να μην γνωριζόμασταν καλά. Αυτό που άλλαξε είναι ότι κατανοήσαμε ότι από κει και πέρα είχαμε μπροστά μας δυο στόχους.Το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας τα οποία θέλουμε να κατακτήσουμε".

    Για την γρήγορη προσαρμογή του ίδιου και του Κουΐνσι,είπε...
    "Με δεδομένο ότι ο Κουΐνσι είχε δουλέψει με το Φερέιρα και με δεδομένο ότι ο προπονητής είναι πορτογάλος ήταν πολύ πιο εύκολο και για τους δυο να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του".

    Για το χτύπημα στο κεφάλι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ,είπε...
    "Το χτύπημα ήταν δυνατό αλλά νομίζω ότι τα έξι ράμματα που έκανα δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα. Δεν ήταν εσκεμμένο το χτύπημα και μου ζήτησε αμέσως συγγνώμη ο Γιάννης Κοντοές".

    Για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Μπενφίκα και της Πόρτο,είπε...
    "Δεν είχα μάθει κάτι για ενδιαφέρον της Μπενφίκα και της Πόρτο. Αυτό που ήξερα το καλοκαίρι ήταν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι έκανα την πιο σωστή κίνηση να έρθω εδώ".

    Αν απογοητεύτηκε από τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ,είπε...
    "Όταν ήρθα δεν σκεφτόμουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι ερχόμουν σε ένα μεγάλο σύλλογο που έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Σίγουρα θα θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, όμως το καλό είναι ότι μέσα από την αποτυχία μας βγήκαμε πιο δυνατοί".

    Για την καταπληκτική κατάσταση του Λέτο,είπε...
    "Ο Λέτο κάνει μια φανταστική αρχή περιόδου και αποτελεί σημαντικότατη μονάδα για την ομάδα. Εγώ όμως θα προτιμούσα να δώσω έμφαση σε όλη την ομάδα και την δουλειά που γίνεται".

    Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός,είπε...
    "Εγώ πιστεύω ότι όπως παίζουμε τώρα είναι καλό για την ομάδα. Έχουμε πολύ κίνηση μπροστά και αυτό δυσκολεύει τους αντιπάλους αμυντικούς. Σίγουρα θα χρειαστούμε ένα φορ για μπροστά αλλά αυτή την στιγμή όλοι η ομάδα νιώθει καλά έχει φοβερή αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει πολύ να συνεχίσουμε".

    Για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι,είπε...
    "Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει σε γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα. Μακάρι σε όλα τα ματς να ήταν έτσι το γήπεδο".

    Για την μη μετακίνηση φιλάθλων,είπε...
    "Όταν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ ρώτησα γιατί δεν ήρθαν φίλαθλοι μας να μας δουν. Είναι πολύ περίεργο για μένα γιατί στην Πορτογαλία πάνε στο γήπεδο φίλαθλοι και από τις δυο ομάδες".

    Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ,είπε...
    "Πράγματι κάτσαμε μετά το 3-0 ίσως γιατί πιστέψαμε ότι το είχαμε πάρει το ματς. Όμως σε ένα τέτοιο ντέρμπι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πρέπει να παίζεις σοβαρά 90 λεπτά".

    Για την συμπεριφορά των Πορτογάλων στο ΕΥΡΟ 2004,είπε...
    "Στο ΕΥΡΟ του 2004 όλοι λέγανε ότι η Ελλάδα παίζανε αμυντικά, όμως στην πραγματικότητα οι Ελλάδα σημείωνε γκολ και κατάφερνε να μην δέχεται γκολ. Ο κόσμος της Πορτογαλίας αναγνώρισε την προσπάθεια των ελλήνων, τη θέληση και το πάθος που είχαν και για αυτό τους χειροκρότησαν στο τέλος".

    Για την Εθνική Πορτογαλίας,είπε...
    "Η εθνική είναι το όνειρο μου όμως πιστεύω ότι ακόμα δεν έχω κάνει πολλά για να αξίζω κάτι τέτοιο. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Βιερίνια που με την απόδοση του κέρδισε την παρουσία του στην εθνική και τον οποίο θέλω να συγχαρώ".

    Για το Φερέιρα και τον Σάντος,είπε...
    "Ο Φερέιρα είναι ένας μεγάλος προπονητής που πάντα τον θαύμαζα και χαίρομαι που είμαι μαζί του στην ίδια ομάδα. Μαθαίνω πολλά δίπλα του και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος. Ο κύριος Σάντος είναι πολύ καλός προπονητής και κάνει σπουδαία δουλειά στην εθνική σας ομάδα".

    Για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό,είπε...
    "Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως σας είπα σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Από αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με αυτό το ματς. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίων μιας μεγάλης ομάδας την οποία σεβόμαστε. Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε και στο Καραϊσκάκη. Είδα τον Ολυμπιακό με την Αρσεναλ και μου άρεσε. Τον είδα και με τον Άρη με τον οποίο νομίζω ότι είχε και τύχη που δεν θα έχει με εμάς. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος σαν ομάδα αλλά η δική μου ομάδα μου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό".

    Για τη μάχη του τίτλου,είπε...
    "Το πρωτάθλημα δεν νομίζω ότι θα είναι μάχη για δυο. Ο ΠΑΟΚ η ΑΕΚ αλλά και ο Ατρόμητος που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο μπορεί να διεκδικήσουν τον τίτλο".

    Για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε...
    "Βλέπω την κατάσταση στην Ελλάδα με μεγάλη θλίψη. Και στην Πορτογαλία τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και με προβληματίζει καθώς εκεί μένουν οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένεια μου. Αυτό που εύχομαι είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση γιατί αν φτιάξει η κατάσταση στην Ελλάδα στη συνέχει θα ακολουθήσει και η χώρα μου όπου ελπίζω να φτιάξει η κατάσταση και στην Πορτογαλία".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad