Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΠΙΝΟ: "ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ"

    Συνέντευξη παραχώρησε ο Καπίνο, μίλησε για τον αγώνα με τον Αστέρα, την Εθνική ομάδα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού...

    -Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

    Κάνατε την ανατροπή στη Νέα Σμύρνη και πήρατε την νίκη επί του Πανιωνίου. Σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης;
    "Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας και με ανατροπή, η πρώτη μας φέτος στο πρωτάθλημα. Η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και από τις προπονήσεις φαίνεται αυτό. Πηγαίνουμε για να κάνουμε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά στον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να διατηρηθούμε στην κορυφή".


    Σας επηρεάζει η απουσία του κ. Φερέιρα;
    "Σίγουρα δεν είναι το πιο ωραίο πράγμα, να λείπει ο προπονητής από τις προπονήσεις, αλλά έχει αξιόλογους συνεργάτες, οι οποίοι μας βοηθούν πάρα πολύ στις προπονήσεις και προσπαθούν να καλύψουν το κενό".


    Παίζετε πλέον και για τον προπονητή σας στα παιχνίδια;
    "Σίγουρα παίζουμε και γι΄αυτόν. Να μας δει, να πάρει κι αυτός χαρά. Είναι πλέον καλύτερα και ελπίζω σύντομα να είναι κοντά μας, για να είναι και αυτός στις χαρές που θα του δώσουμε με τις νίκες".


    Δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης...
    "Είναι καλή ομάδα και στα τελευταία παιχνίδια αρχίζει και ανεβαίνει. Έχει μια ήττα από τον ΟΦΗ, όμως έχει δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα δώσει προσοχή στην άμυνα, όμως έχουμε τους παίκτες που μπορούν να σπάσουν την άμυνα του αντιπάλου, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε".


    Κλειδί είναι η υπομονή σε αυτά τα παιχνίδια;
    "Η υπομονή και οι παίκτες που έχουμε μπροστά, που πιστεύω ότι μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα".


    Ακολουθεί ευνοϊκότερο πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό. Πέρασαν τα δύσκολα...
    "Πιστεύω ότι εμείς κάνουμε το πρόγραμμα ευνοϊκό. Και στον πρώτο γύρο που είχαμε δύσκολο πρόγραμμα θεωρητικά, καταφέραμε και βρεθήκαμε στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και πέντε από την ΑΕΚ, άσχετα αν είναι έτσι τώρα η βαθμολογία. Στη θεωρία είναι το πρόγραμμα πιο ευνοϊκό, αρκεί να το δείξουμε και στο γήπεδο".


    Αυτά τα παιχνίδια, όπως αυτό που ακολουθεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είναι πιο επικίνδυνα;
    "Όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και αυτό ακόμα περισσότερο. Γιατί το ντέρμπι είναι ντέρμπι και είσαι προετοιμασμένος διαφορετικά, ενώ σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος όπως σε ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχεις διαφορετική ψυχολογία".

    Πρώτη σου επαγγελματική σαιζόν που μοιάζει σαν ...καταιγίδα. Φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό, Εθνική ομάδα και βραβείο fair play πολύ πρόσφατα...
    "Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο μαζί με τον Βασίλη( Τοροσίδη) που πήραμε αυτό το βραβείο και δείχνουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχουν να χωρίσουν κάτι οι παίκτες. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι φίλαθλοι. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι ευχάριστο για όλους και δεν είναι ανάγκη να γίνονται, όλα αυτά που γίνονται στα γήπεδα".

    Ήσουν προετοιμασμένος για όλη αυτή τη θύελλα δημοσιότητας που ακολούθησε μετά την πρώτη σου εμφάνιση;
    "Σίγουρα δεν ήμουν προετοιμασμένος. Από τέταρτος τερματοφύλακας βρέθηκα πρώτος, όμως δεν δίνω τόση σημασία στη δημοσιότητα που υπάρχει. Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και συνεχίσω. Και επιμένω σε αυτό που έχω πει, ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα".


    Είναι στους στόχους σου και μια θέση στην Εθνική ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;
    "Εννοείται. Μέσα από τις καλές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για μένα. Αλλά και να μην είμαι... συνεχίζω. Είμαι πολύ μικρός ακόμα, αλλά αν γίνει πραγματικά θα είναι ένα όνειρο".


    Μέχρι τώρα τι έχεις μάθει από την παρουσία σου στην πρώτη ομάδα;
    "Τι έχω μάθει... Ότι πρέπει να είσαι και στα ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένος, γιατί υπάρχει και κόσμος στο γήπεδο, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό από το να παίζεις στα παιχνίδια με την ομάδα Νέων μπροστά σε 100-200 άτομα. Ξαφνικά βρίσκεσαι να αγωνίζεσαι μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα ενενήντα λεπτά, γιατί και το παραμικρό λάθος κοστίζει, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη πίεση. Πολύ μεγαλύτερη πίεση τώρα. Κοιτάς να χαρείς το παιχνίδι. Γιατί αν δεν το χαρείς, πιστεύω χάνεις το νόημα του παιχνιδιού και δεν αποδίδεις καλά".


    Σε βοήθησαν οι συμπαίκτες σου να απαλλαχθείς από το άγχος και την πίεση;
    "Σίγουρα, οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Και εγώ προσπαθώ, έτσι όπως το βλέπω το ποδόσφαιρο, να μπω μέσα και να το χαρώ. Όχι να μπω μέσα αγχωμένος, μήπως και κάνω λάθος... Το λάθος σίγουρα θα έρθει και είναι φυσιολογικό. Άλλωστε αν δεν κάνεις λάθη, δεν θα μάθεις. Από εκεί και πέρα, από το λάθος πρέπει να μαθαίνεις και να μην γίνεται το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Και με την στήριξη των συμπαικτών, του προπονητή και του κόσμου, συνεχίζεις ανοδικά".

    Σε τόσο σύντομο διάστημα έχεις αρχίσει να δένεσαι με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ακόμα και σύνθημα έχει γίνει το όνομα σου...
    "Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο... Εντάξει, τι να πω... Μακάρι να συνεχιστεί..."


    Προσωπικός στόχος πλέον είναι η δουλειά;
    "Σίγουρα η δουλειά και θα προσπαθήσω να είμαι όσα περισσότερα χρόνια γίνεται στον Παναθηναϊκό ως βασικός, αλλά και στην Εθνική ομάδα".

    Κλείνεις τα αυτιά σου στις σειρήνες και στα σενάρια που ακούγονται;
    "Δεν ξέρω τίποτα πραγματικά. Δεν έχω ακούσει τίποτα και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ για τον Παναθηναϊκό παίζω, στον Παναθηναϊκό θέλω να είμαι και από εκεί και πέρα ότι γίνει δεν με αφορά. Αφορά άλλους ανθρώπους".

    Έχεις πάρει τίτλους με τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού. Θέλεις να κάνεις το ίδιο και με την πρώτη ομάδα;
    "Το θέλω περισσότερο αυτό. Μακάρι... Αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε εμείς οι τυχεροί και θα σηκώσουμε την κούπα".


    Τι θέλεις να πεις στον κόσμο;
    "Να στηρίζει την ομάδα, να έρθει το Σάββατο στο γήπεδο και με αυτούς δίπλα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και με τη δύναμη που θα μας δώσουν, ελπίζω να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad