Header Ads

  • Breaking Green News

    ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ TRIPLE CROWN ΤΟ 2012"

    Ένας από τους αδικημένους-άτυχους παίχτες, όσον αφορά τους τραυματισμούς, είναι ο Κώστας Τσαρτσαρής, πλέον όμως μετά από μήνες εκτός παρκέ, δηλώνει έτοιμος για νέες διακρίσεις και τίτλους με τον Εξάστερο... 

    Αναλυτικά όσα είπε σε αθλητική εφημερίδα:

    Κώστα, σε λίγες ώρες μπαίνει στις ζωές μας το 2012. Το 2011 γίνεται παρελθόν. Τι γεύση σου αφήνει η χρονιά που «φεύγει»;
    "Τη χρονιά που φεύγει μπορεί να μην κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά θεωρώ πως ήταν εξίσου επιτυχημένη με τις χρονιές που κατακτήσαμε το Triple Crown. Εκτός από τους αγωνιστικούς μας αντιπάλους είχαμε να αντιμετωπίσουμε και έναν πρωτοφανή «πόλεμο» προς την ομάδα. Μια μεγάλη αμφισβήτηση από πολλά μέτωπα, που τελικό μόνο... καλό μας έκανε. Σίγουρα είχαμε σημαντικές απώλειες από πλευράς παικτών και στα χαρτιά δεν ήμασταν τόσο... δυνατοί, αλλά όπως αποδείχθηκε στο τέλος στο παρκέ ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί. Και σε συνδυασμό με το κίνητρο που μας είχε δώσει η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μας καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι η περσινή σεζόν είναι μία από τις πιο επιτυχημένες της ομάδας".

    Μίλησες για «πρωτοφανή πόλεμο». Είναι γεγονός πως η αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός ήταν έντονη και παραξένεψε πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά εσείς στην Ευρώπη αποκλείσατε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας και στη συνέχεια κατακτήσατε το τρόπαιο δια... περιπάτου. Πως τα καταφέρατε;
    "Η αλήθεια είναι ότι ακούσαμε πολλά, ειδικά στην Euroleague. Και για να τα λέμε όλα δώσαμε και εμείς δικαιώματα όταν χάσαμε την πρωτιά στον όμιλο μας από την ήττα κόντρα στην Λιέτουβος. Τότε πολλοί είπαν πως η ομάδα τελείωσε. Πως «κλείσαμε φύλλο». Πως η ομάδα έως εδώ μπορεί να πάει και πολλά άλλα. Ειδικά όταν βγήκε και η διασταύρωση με την Μπαρτσελόνα μας τελείωσαν. Όμως όλοι αυτοί διαψεύστηκαν. Και κατά τη γνώμη μου διαψεύστηκαν λόγω του... προπονητή μας, αλλά και της τεράστιας θέλησής μας για διάκριση. Η πρόκριση μας στο Final 4 οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η τακτική που ακολουθήσαμε στη σειρά των παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα ήταν απίστευτη. Νομίζω πως τέτοιες ριζοσπαστικές λύσεις στρατηγικής και απαντήσεις σε ό,τι μας... έδωσαν οι αντίπαλοί μας δεν έχουν υπάρξει ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και στην άμυνα και στην επίθεση".


    Η τελευταία στροφή του 2011 σας βρήκε με το εισιτήριο του Top 16 στο χέρι και με μια ήττα εκτός προγράμματος από την Καβάλα. Τι περιμένουμε στη συνέχεια;
    "Σκαμπανεβάσματα σε μια ομάδα πάντα υπάρχουν. Η απόδοση δεν μπορεί να είναι πάντα η ίδια. Υπάρχουν και οι καλές και οι κακές μέρες. Είμαστε τυχεροί γιατί σ' αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε τα λάθη συγχωρούνται. Στη συνέχεια όμως δεν θα έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Αυτό που θέλουμε εμείς από εδώ και πέρα είναι να κάνουμε το… καθήκον μας. Στην Α1 θα πρέπει να αναπληρώσουμε με νίκες τα κενά που έχουμε δημιουργήσει. Να πάμε με νίκες μέχρι τέλους και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Όσο για την Euroleague, θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στο Top 16 και να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση με… πειστικό τρόπο. Αυτά τα παιχνίδια είναι «Do or Die» και εμείς ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε ανάμεσα στα δύο".


    Κώστα, το 2011 ήταν... περίεργο για εσένα. Από τη μία κούπες και διακρίσεις και από την άλλη τραυματισμοί που σε άφησαν εκτός. Με αποκορύφωμα τον τελευταίο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Πώς ήταν η επιστροφή στο Ρέθυμνο;
    "Ένας τραυματισμός σου φέρνει πάντα άσχημα συναισθήματα. Συναισθήματα που με τον καιρό θα πρέπει να αποβάλεις για να μπορέσεις να δουλέψεις με συγκέντρωση και να επικεντρωθεί στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή σου. Δυστυχώς εγώ τα τελευταία χρόνια χρόνιο είμαι συνηθισμένος στους τραυματισμούς, καθώς ήμουν πολύ άτυχος. Όμως η ατυχία μου αυτή με βοήθησε να μπορέσω να αντεπεξέλθω στο ψυχολογικό κομμάτι του τραυματισμού μου. Έχω μάθει πλέον πώς να αντιμετωπίζω και να διαχειρίζομαι τέτοιου είδους καταστάσεις".


    Ο Ομπράντοβιτς όλο αυτό το διάστημα της απουσίας σου αναφέρθηκε πολλές φορές τόσο σε εσένα όσο και στον Περπέρογλου. Πώς είναι να βλέπεις την ομάδα απ' έξω και να μην μπορείς να τη βοηθήσεις;
    "Το καλό στον τραυματισμό μου, αν μπορούμε να το πούμε καλό, είναι πως έγινε σε μια περίοδο που δεν είναι τόσο σημαντική για την ομάδα. Τα σπουδαία έρχονται τώρα κι όπως όλα δείχνουν και εγώ και η υπόλοιπη ομάδα θα είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα εγώ προσωπικά θέλω τον χρόνο μου για να ξαναβρώ τον ρυθμό μου και τα πατήματά μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν όπως πριν. Χρειάζεται χρόνος για να ξαναμπώ στη νοοτροπία της ομάδας".


    Δεν είναι λίγο... περίεργο να λες εσύ ότι χρειάζεσαι χρόνο για να μπεις στη νοοτροπία της ομάδας; Ο... παλιός; Μετράς ήδη 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό.
    "Σίγουρα ύστερα από 10 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς, γνωρίζω πολύ καλά τα συστήματα της ομάδας και τη φιλοσοφία της. Μπορώ να σου πω τα πάντα απέξω και ανακατωτά. Όμως, έπειτα από δύο μήνες απουσίας, η ομάδα έχει μπει σε έναν δικό της ρυθμό και θα πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτόν".


    Κώστα, τι θα ήθελες να ευχηθείς για το νέο χρόνο; 
    'Γενικότερα είναι μια περίοδος που όλοι μας περνάμε πάρα πολύ δύσκολα. Είναι άσχημα τα πράγματα στη χώρα μας και θα πρέπει όλοι να «παλέψουμε» για να βγούμε νικητές. Να ξαναμπούμε στον ίδιο δρόμο. Αυτό που θέλω να ευχηθώ και για την ομάδα μου και για την οικογένειά μου και για όλον τον κόσμο είναι να έχουμε υγεία. Αν έχουμε υγεία μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αν δεν έχουμε υγεία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όσο για τα αγωνιστικά; Τι άλλο από νέους τίτλους και νέες διακρίσεις, έτσι ώστε να κάνουμε όλους τους φίλους μας περήφανους για μια ακόμα χρονιά".


    Εσύ τι δώρο περιμένεις από τον Άγιο Βασίλη; 
    "Το δικό μου δώρο από τον Άγιο Βασίλη θα αργήσει περίπου δύο μήνες φέτος, αλλά δεν με νοιάζει. Είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Σε περίπου δύο μήνες θα γίνω πατέρας και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ".


    Κώστα, φανταζόσουν πως θα ερχόταν η στιγμή που θα συμπλήρωνες 10ετία στον Παναθηναϊκό; "Πριν έρθω στον Παναθηναϊκό σκεφτόμουν πως και μόνο για έναν χρόνο να έπαιζα στην ομάδα, θα ήταν όνειρο για εμένα. Όχι να έφτανα τα 10 χρόνια. Αυτό μου φαινόταν πολύ μακρινό. Αδύνατο, να πω την αλήθεια. Όταν έγινε η πρόταση δεν χρειάστηκε να σκεφτώ τίποτα. Είπα ναι και άρχισα να... πετάω στα σύννεφα. Μετά τα όσα έχουμε περάσει μαζί με την ομάδα δεν μας συνδέει κάτι επαγγελματικό. Όλα έχουν αλλάξει επίπεδο. Είμαστε μια οικογένεια. Και οι... διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού έτσι έγιναν. Σε οικογενειακό κλίμα. Αυτό ισχύει από τη μεριά μου, αλλά και από τη μεριά του Παναθηναϊκού".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad