Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΕΡΣΙ"

    Για την μεγάλη νίκη στο Καζάν και για την απόδοση που είχαν οι παίχτες, μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης... 

    "Καλησπέρα σε όλους σας…
    Ελπίζω να σας δώσαμε λίγη χαρά με τη νίκη στο Καζάν επί της Ούνιξ… Το σίγουρο είναι πως ήταν μια πρόκριση την οποία εμείς χαρήκαμε, αφού πετύχαμε ένα στόχο μας, κατακτώντας και την πρώτη θέση στον όμιλο. Κάτι που μας δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στη συνέχεια.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, σε όλους τους συνεργάτες, σε όλους στην ομάδα. Ήταν μια πολύ σημαντική πρόκριση. Επιβεβαιωθήκαμε στα όσα είχαμε πει από το σχηματισμό των ομίλων, ότι θα έπρεπε να είμαστε σοβαροί, γιατί και οι τέσσερις ομάδες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση. Ήταν κάτι που φάνηκε και στην πράξη, γιατί είδαμε ότι μέχρι σχεδόν τελευταία στιγμή και οι τέσσερις θα μπορούσαν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Και η ΕΑ7 Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που έμειναν έξω, θα μπορούσαν να είχαν προκριθεί.

    Ο αγώνας με την Ούνιξ Καζάν είχε δύο σημαντικά κομμάτια. Το ένα είναι όταν ξεφύγαμε με 11 πόντους (29-40). Δεχθήκαμε ένα μικρό σερί, δεχθήκαμε τρία τρίποντα και το μομέντουμε έδειχνε να είναι δικό τους, καθώς πλησίασαν μέσα σε ένα λεπτό. Όταν πλησίασαν είχαμε συνεχώς καλή αμυντική παρουσία και αυτό είναι ουσιαστικά το δεύτερο σημείο. Είχαμε πει και στην ανάλυση πριν από τον αγώνα ότι δοκιμάζουμε κάποια καινούρια πράγματα. Αυτή η αμυντική καινούρια προσαρμογή μας, σε σχέση πάντα με τον τρόπο και τη φιλοσοφία που μας διέπει και σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, μας βοήθησε πολύ στο να οδηγήσουμε την Ούνιξ να κάνει 18 λάθη. Άρα, συγχαρητήρια στους παίκτες γι’ αυτό το παιχνίδι. Έκαναν πολύ καλή δουλειά στον αμυντικό τομέα. Αυτή η άμυνα οδήγησε τους αντιπάλους μας σε λάθη.

    Θα πρέπει να προσεγγίσουμε πολύ σοβαρά τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα. Ας μη γελιόμαστε… Νικήσαμε σε τρεις δυνατές έδρες, και χάσαμε δύο αγώνες στην έδρα μας. Ναι μεν κερδίζουμε το πλεονέκτημα της έδρας αυτή τη φορά στα πλέι οφ, αλλά δεν είμαστε ούτε επιπόλαιοι, ούτε αδαείς, ώστε να σταθούμε σε αυτό το γεγονός και μόνο. Ξέρουμε ότι είναι πολύ καλό να παίζεις μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού σε ένα γεμάτο γήπεδο. Και ελπίζουμε ότι θα είναι γεμάτο αυτή τη φορά, όπως ήταν με την Μπαρτσελόνα πέρυσι ή σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Σου δίνει πάθος, δύναμη, ενέργεια, ιδιαίτερα όταν το κοινό συμμετέχει στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό, αλλά ξέρουμε πως αυτό από μόνο του δεν είναι στοιχείο που σου δίνει τη πρόκριση. Πρέπει να παίξουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, γιατί έχουμε μπροστά μας μία ομάδα, η οποία είναι πλήρης και επιπλέον έχει την απαραίτητη εμπειρία. Γνωρίζουμε επίσης τη φιλοσοφία του κόουτς Μπλατ, καθώς έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές. Θα μιλήσουμε πιο διεξοδικά όταν έρθει ο καιρός για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    Αυτή τη στιγμή μας απασχολεί το άμεσο μέλλον μας Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει αλλάξει τελείως το ρόστερ της και τη φιλοσοφία και φυσιογνωμία της. Πλέον οι ξένοι παίκτες της είναι από την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ είχε Αμερικάνους. Έχει κάνει μια στροφή. Αλλάζει η φιλοσοφία τελείως. Έχει τον πλήρη σεβασμό μας και έτσι θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό το παιχνίδι. Εμείς οφείλουμε να δούμε την εικόνα μας, με τους τραυματίες μας, να δούμε και να διαχειριστούμε την κούραση που υπάρχει από την αναμέτρηση με την Ούνιξ και το ταξίδι. Έγινε ένα δυνατό και δυναμικό παιχνίδι στο Καζάν. Θα πρέπει να είμαστε κι εμείς σε καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που θέλουμε…

    Και φυσικά περιμένουμε κι εσάς να είστε δίπλα μας όπως πάντα…

    Δημήτρης".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad