Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ!

    Ο μπασκετικός Παναθηναικός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο, σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια, δεν θα μπορούσε να μην προσελκύσει ενδιαφερόμενους επενδυτές... 

    Τις τελευταίες ώρες έχουν βγει στο φως πληροφορίες για επαφές των αδερφών Γιαννακόπουλων με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον Εξάστερο, αφού έχουν δηλώσει και οι ίδιοι πως έχουν αποφασίσει να φύγουν οριστικά από τον Παναθηναϊκό λόγο κούρασης, φαίνεται μάλιστα πως οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα περίπου.

    Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι από τη Ρωσια, όχι μια εταιρία, αλλά δυο εταιρίες κολοσσοί στον ενεργειακό χώρο. Η πρώτη άφορα την επενδυτική εταιρία Foud Energy, ιδιόκτητης της είναι ο πάμπλουτος Ιγκόρ Γιουσούβοφ, που επιθυμεί να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Μέχρι το 2004 ο Ιγκόρ Γιουσούβοφ υπήρξε Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και στη συνέχεια έγινε Ειδικός Σύμβουλος των Προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ στα Ενεργειακά θέματα!
    Η κυβέρνηση της Ρωσίας το 2011 τον πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής του λεγόμενου Gas OPEC, του οργάνου των χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου και διατηρεί την θέση του στο ΔΣ της Gazprom. Επίσης για τον Ιγκόρ Γιουσούβοφ υπάρχει ο ελβετικός όμιλος Petropluss, με 3 διυλιστήρια αλλά και ο γερμανορωσικός αγωγός του Nord Stream.Ακόμα κλείνει deal εξαγορών όπως τα Διυλιστήρια του Ίνγκολασταντ, του Κρεσιέρ στην Ελβετία και του Κόρτιον στην Μεγάλη Βρετανία.

    Η δεύτερη εταιρία ειναι ο παγκόσμιος ρωσικός κολοσσός ROSNEFT και όπως λέγεται είναι και ανανταγονιστρια της Εnergy σε ενεργειακά θέματα. Η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται στον χώρο των πετρελαίων και το 2011 παρουσίασε έσοδα 92 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

    Η Rosneft ειδικεύεται στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, δραστηριοποιείτε στην Γερμανία, Αυστρία και γενικά στην Ευρώπη, στην Αραβία κλπ. Ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα την Μόσχα και η πλειοψηφία της ανήκει στην κυβέρνηση της Ρωσίας, με πρόεδρο τον Ιγκόρ Σέχιν που θεωρείται από τους στενούς συμμάχους του Βλάντιμιρ Πούτιν, προέδρου της Ρωσίας.

    Η ρωσική εταιρία φαίνεται πως έχει προχωρήσει το θέμα, καθώς ο διαμεσολαβητής της εταιρίας, Νεμπέντεφ που έχει αναλάβει τις επαφές με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και του έχουν σταλεί όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ αλλά και προσκλήσεις για το Final Four!

    Οι Γιαννακόπουλοι σε πιθανή συμφωνία έχουν ζητήσει τους εξής όρους:
    α) Την παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ομάδα και για τα επόμενα χρόνια.
    β) Την ανανέωση συμβολαίων στους παίκτες βαρόμετρα.
    γ) Να υπάρχει μίνιμουμ μπάτζετ απο15-20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε περισσότερα για το αν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός θα αλλάξει χέρια και θα παει σε ξένους επενδυτές ή θα παραμείνουν οι Γιαννακοπουλοι έστω σε ρόλο μανατζμεντ μέχρι να βρεθεί λύση.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad