Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ"

    Για το κίνητρο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, το όραμα του, το γήπεδο και για έναν ισχυρό Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος...

    Αναλυτικά η συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα:


    Για το κίνητρο να βοηθήσει το Τριφύλλι,είπε: 
    "Να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Τελεία. Τόσο απλά. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το μοντέλο έχει τις προϋποθέσεις να πετύχει. Θα είναι πολύ δύσκολο, βέβαια, αλλά ελπίζω να πετύχει. Εκτιμώ ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να βοηθήσει στην άντληση περισσότερων κεφαλαίων στην ομάδα. Κοιτάξτε, λόγω της παρούσας συγκυρίας και της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, οι μέτοχοι δεν έχουν την ίδια ευχέρεια με το παρελθόν, Παλαιότερα υπήρχαν άνθρωποι που για συγκεκριμένες σκοπιμότητες, από αγάπη αλλά και από όφελος, έβαζαν χρήματα και συντηρούσαν τις ομάδες. Το μοντέλο αυτό εκτιμώ ότι λόγω της κρίσης και της γενικότερης συγκυρίας θα εκλείψει. Αυτό που θέλουμε να εφαρμόσουμε είναι πιο έντιμο, πιο ηθικό.

    Δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να μειώσω την παρουσία όλων των επιχειρηματιών στις ομάδες, διότι υπήρξαν πολλοί που πρόσφεραν πολλά, ανιδιοτελώς. Αλλά εκτιμώ ότι έχει ξεπεραστεί πια αυτή η λογική και όλοι πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τις ομάδες μας, να τις βοηθήσουμε και να τις κάνουμε όσο πιο μεγάλες γίνεται! Δεν τρέφω βέβαια αυταπάτες: η μετάβαση, ειδικά στο ξεκίνημα, θα είναι δύσκολη. Αλλά αισιοδοξώ ότι σιγά σιγά θα πιάσει το μοντέλο αυτό και θα αναπτυχθεί. Και στο άμεσο μέλλον νομίζω ότι θα αναγκαστούν να μας αντιγράψουν και άλλες ομάδες".


    Για το όραμά του για την ομάδα,είπε: 
    "Δεν θα ήθελα να περάσει στον κόσμο κάτι που θα ανέβαζε τις προσδοκίες στην παρούσα φάση, διότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα να υλοποιήσουμε, που είναι η διάσωση της ομάδας. Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με την ιδρυτική διακήρυξή μας. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να κοιτάμε βήμα βήμα την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν".


    Για το γήπεδο,είπε: 
    "Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω εις βάθος σε αυτό το ερώτημα. Νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο".


    Για το έλλειμμα,είπε: 
    "Για αυτόν τον λόγο μαζεύουμε τα λεφτά και προσπαθούμε να μαζέψουμε όσο περισσότερα γίνεται. Για αυτό λέμε ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να πεθάνει και πρέπει να σωθεί".


    Για το πόσο άμεσα ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός,είπε: 
    "Πρώτα απ΄ όλα είναι η διάσωση της ομάδας. Ακόμα έχουμε πολλά χρέη, ανοίγματα και θέματα που πρέπει να επιλυθούν, διότι αν δεν επιλυθούν ο Παναθηναϊκός θα... πεθάνει. Ο ασθενής πεθαίνει και πρέπει πρωτίστως να τον γλιτώσουμε. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα έπονται και δεν θα έχουν σημασία εάν δεν σώσουμε τον ασθενή".


    Για το πως θα υπάρξει εξορθολογισμός του προϋπολογισμού,είπε: 
    "Θα πρέπει καταρχήν να κοιτάξουμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Εκεί εκτιμώ ότι έχουμε αρκετά περιθώρια ακόμα, ιδίως όσον αφορά το άμεσο μέλλον. Θα πρέπει, επίσης, το μπάτζετ της ομάδας να ακολουθεί τα έσοδα που θα μαζεύονται. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας πω ότι εάν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας που θα θελήσει να δωρίσει ή να αγοράσει μετοχές ή να επενδύσει στον σύλλογο, θα είναι ευπρόσδεκτος! Το πολυμετοχικό μοντέλο δεν αποκλείει κανέναν. Αρκεί να έχει και τον αλτρουισμό της συμμετοχής όλων των οπαδών. Διότι πρώτα θα πρέπει να σκεφτόμαστε ως οπαδοί και μετά ως οτιδήποτε άλλο".


    Για τον άνθρωπο που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της ομάδας,είπε: 
    "Είναι κλειδί το πρόσωπο αυτό και όλοι συμφωνούν σε αυτήν την διαπίστωση. Αλλά προέχει η διάσωση της ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι το μοντέλο αυτό που προωθούμε έγινε διότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Αλλιώς δεν θα προχωρούσε. Αυτήν την στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα, να δούμε ποια θα είναι τα μέλη του ΔΣ, να λύσουμε ένα σωρό θέματα επιβίωσης, ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά. Στη ζωή θαύματα δεν γίνονται, ξέρετε. Δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής".


    Για τον Φερέιρα,είπε: 
    "Κοιτάξτε, δεν διοικώ τον Παναθηναϊκό αυτήν την στιγμή. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορώ να σας πω απλώς ότι ως οπαδός του Παναθηναϊκού τον εκτιμώ και ως προπονητή και ως άνθρωπο, όπως τον έχω γνωρίσει".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad