Header Ads

  • Breaking Green News

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ"

    Για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και τις εγγυήσεις που θέλει από τη διοίκηση για να συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας, μίλησε ο Ζεσουαλδο Φερέιρα...

    Αναλυτικά όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή της Nova:

    Η φετινή σεζόν υπήρξε μακρά, επίπονη και με σκαμπανεβάσματα. Φτάσαμε σχεδόν στο φινάλε, πλησιάζει το τελευταίο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο σπίτι του, μπροστά στους φιλάθλους του, ένας τελικός απέναντι στην ΑΕΚ. Σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός μ' όλη αυτήν την κόπωση που κουβαλά από την αρχή της σεζόν; 
    "Τα πράγματα αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είναι μάλλον περισσότερο υπέρ μας. Εξαρτώμεθα από τους ίδιους μας τους εαυτούς, έχουμε ακόμα έναν αγώνα τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να παραμείνουμε πρώτοι. Ξέρουμε ότι κερδίζοντας παραμένουμε πρώτοι χωρίς να υπολογίζουμε ή να έχουμε ανάγκη τους τέσσερις βαθμούς, τους οποίους έχουμε πάρει σαν προίκα από την κανονική περίοδο. Ο τελευταίος αυτός αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα μας, στο γήπεδό μας, ελπίζω με μεγάλη παρουσία φιλάθλων μας. Οπωσδήποτε η ομάδα αντιμετωπίζει την κούραση των ποδοσφαιριστών, τραυματισμούς και τιμωρίες. Υπάρχουν περιορισμοί στο ρόστερ, αλλά θα έλεγα ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι αποφασιστικής σημασίας, είναι ούτως ή άλλως ο καταληκτικός αγώνας της σεζόν και ελπίζω να είναι νικηφόρος ώστε να μπορέσει να μας δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League".


    Με εξαίρεση τον αγώνα του πρώτου γύρου με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έχει καταφέρει δύο φορές φέτος να κερδίσει. Θα λέγατε ότι είναι ένα πάθημα που έγινε μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού; 
    "Εγώ δεν βλέπω τα πράγματα έτσι και θεωρώ ότι σε αυτούς τους αγώνες που δώσαμε απέναντι στην ΑΕΚ ήμασταν και στους δύο καλύτεροι. Θα έλεγα ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν μας βγήκαν και το αποτέλεσμα δεν ήταν για μας θετικό. Ποτέ όμως δεν θα πω ότι η ΑΕΚ υπήρξε ανώτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω αύριο να εξελιχθούν καλύτερα τα πράγματα για μας, αφού, επαναλαμβάνω, είναι ένας αποφασιστικής σημασίας αγώνας και αυτό που θέλουμε είναι μόνο η νίκη ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία του Champions League. Βέβαια, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι, δεν γνωρίζω τι θα γίνει αργότερα, όμως, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μου θέλουμε να εγγυηθούμε τη νίκη ώστε να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει στη διαδικασία του Champions League".


    Η σεζόν πλησιάζει προς το φινάλε και υπάρχει πρόθεση της διοίκησης να ανανεώσει το συμβόλαιό σας. Σκέφτεστε το μέλλον σας; Σκέφτεστε την παραμονή σας στον Παναθηναϊκό;
     "Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει κι άλλες φορές: περισσότερο από την καρδιά είναι σημαντικό να δουλέψουμε και με το μυαλό και να σκεφτούμε. Θα έλεγα ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση άρα δεν ξέρω να σας πω πιο θα είναι το μέλλον. Μέχρι να γίνουν οι συζητήσεις δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει κάτι σίγουρο. Το βασικό είναι να τελειώσουμε καλά την αγωνιστική περίοδο με τον αγώνα που απομένει και από εκεί και πέρα αρκετά είναι τα πράγματα που έχουμε να λύσουμε και να συζητήσουμε με τη διοίκηση όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για τα μέχρι τώρα".


    Υπό προϋποθέσεις θέλετε να παραμείνετε; Θέλετε να συνεχίσετε το έργο σας στον Παναθηναϊκό; 
    "Δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι. Δεν νομίζω ότι μια τέτοια, μονολεκτική απάντηση θα ήταν έξυπνη. Επαναλαμβάνω πως δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση ανάμεσα στη διοίκηση και στον προπονητή. Βέβαια αυτή θα γίνει γιατί υπάρχουν πράγματα από το παρελθόν που πρέπει να ειπωθούν. Εφόσον σ' αυτή τη συζήτηση που θα γίνει υπάρξουν κάποιες θετικές απόψεις και κάποιες εγγυήσεις, τότε βεβαίως θα δούμε. Θα έλεγα όμως ότι χωρίς εχέγγυα για μια μελλοντική συνεργασία, οπωσδήποτε τα πράγματα θα δυσκολέψουν".


    Αυτά τα εχέγγυα έχουν να κάνουν με την οικονομική σταθερότητα στην ομάδα ή και με την διοικητική σταθερότητα;
    "Για μένα εχέγγυα είναι και η οικονομική σταθερότητα, αλλά επίσης και η κοινή απόφαση για μια στρατηγική, με την οποία θα μπορέσουμε να πορευτούμε καλά. Και τούτο διότι έπειτα από ενάμιση χρόνο στην ομάδα, την οποία έχω πλέον γνωρίσει καλά, δεν θα είχε νόημα να παραμείνω αν η σκέψη και η στρατηγική ήταν διαφορετικές από αυτές που πρεσβεύω εγώ. Γι' αυτό λοιπόν ζητάω από τη διοίκηση να μου δώσει αυτά τα εχέγγυα για τα οποία μίλησα, να καθίσουμε κάτω, να δούμε αν τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής συμφωνούν και εφόσον συμφωνήσουμε να δούμε από εκεί και πέρα πως θα δουλέψουμε στις βάσεις αυτές. Υπάρχει κάτι το οποίο είναι απόλυτα σίγουρο: Ο Παναθηναϊκός στο μέλλον δεν θα είναι πλέον αυτός που ήταν στο παρελθόν. Οι αλλαγές που έγιναν υπήρξαν τόσο μεγάλες και τόσο βαθιές που πλέον ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι όπως ήταν. Και αυτά δεδομένου ότι οποιοσδήποτε κι αν αναλάβει θα πρέπει να σκεφτεί τη δημιουργία ενός νέου Συλλόγου, με νέες ιδέες, με νέα οικονομικά δεδομένα, με νέα στρατηγική".


    Με δεδομένο ότι αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη της σεζόν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου...
    "Δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία να τα πούμε όπως τα λέγαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού δεν θα υπάρχει άλλος αγώνας θα ήθελα και εγώ να σας ευχαριστήσω με τη σειρά μου. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και την ομάδα Νέων η οποία κέρδισε το Πρωτάθλημα πρόσφατα. Να απευθύνω μέσω του σταθμού σας τον χαιρετισμό μου στον κ. Σαμαρά και στον κ. Ρότσα, αλλά και σε όλους τους προπονητές που απασχολούνται στις υποδομές και αναλαμβάνουν τα μικρότερα παιδιά. Να πω ότι δουλεύουν πάρα πολύ καλά και να ευχηθώ ό, τι κάνουν να αποβαίνει θετικό για το σύλλογο και υπέρ του ποδοσφαίρου. να αναπτύσσονται καλά και να έχουν καλή επιτυχία στο έργο τους.
    Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί τους και θα θεωρήσω ότι και εγώ είμαι ένα μέρος της νίκης που πέτυχαν υπό την έννοια ότι χάρηκα κι εγώ γι' αυτά που κατάφεραν. Μακάρι η ομάδα Νέων να είναι πάντοτε νικητές και να μετατραπούν οι υποδομές σε φυτώρια πρωταθλητών.
    Αναφορικά με τον Τύπο τώρα, ξέρετε ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν διαβάζω ελληνικά. Πιστεύω όμως ότι έκανα καλή προσπάθεια να είμαι πολύ σωστός με όλους τους δημοσιογράφους.
    Δεν ξέρω βεβαίως ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι με υποστήριξαν και ποιοι ήταν εκείνοι που έγραφαν αρνητικά για μένα, αλλά αυτό είναι καλό γιατί με βοηθά να είμαι ισορροπημένος απέναντί τους. Προσπάθησα ωστόσο, να είμαι δίκαιος με όλους τους εκπροσώπους του Τύπου και καταλαβαίνω πολύ καλά τη δυσκολία του έργου και του εγχειρήματος που έχουν αναλάβει. Σ' ό, τι αφορά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, εδώ δεν μιλάμε για αποχαιρετισμό, αλλά λέμε στο επανιδείν και ελπίζω να τους δω όλους μαζί στον αγώνα της Κυριακής. Να τους πω επίσης ότι είναι όμορφο που αγαπούν έναν μεγάλο Σύλλογο με μια πάρα - πάρα πολύ μεγάλη δυναμική και τον οποίο και εγώ έμαθα να αγαπώ...".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad