Header Ads

  • Breaking Green News

    ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ"

    Tο πρωί της Τέταρτης έγινε η συνάντηση του προέδρου του  ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για το θέμα της Λεωφόρου...

    Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον ερασιτέχνη για να εξηγήσει ο πρόεδρος τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον δήμαρχο:


     O Αχιλλέας Μακρόπουλος, τόνισε: 
    "Όλο το Δ..Σ αγωνίστηκε με μεθοδικότητα για αυτό το ζήτημα. Σήμερα έγινε μία επαφή με τον κ. Καμίνη. Δεν θέλω να επεκταθώ στο ιστορικό, νομίζω ότι το γνωρίζετε όλοι. Ως πρόεδρος, κρατώ ορισμένες επιφυλάξεις λόγω της προεκλογικής περιόδου που έχουμε. Οντως πρέπει να ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών με διάφορους πολιτικούς, όπως είπε και ο Νίκος Μακρόπουλος. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, ευτυχώς όμως πετύχαμε κάτι σημαντικό με τον σωστό χειρισμό των νομικών μας. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να παίρνει και όχι να του παίρνουν. Ο κ. Δήμαρχος, πείστηκε ότι έχουμε δίκιο μετά από τα έγγραφα που του παρουσίασα. Το γήπεδο ανήκει στον Παναθηναϊκό. Κάτω τα χέρια από το 'Απόστολος Νικολαΐδης', από το σπίτι όλων των Παναθηναϊκών. Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Καμίνη με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Οταν ολοκληρωθεί το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, θα ωφεληθούν τόσο ο Δήμος, όσο και ο Παναθηναϊκός. Ο κ. Καμίνης κατέστησε σαφές ότι δεν έχει θέσει ζήτημα κατεδάφισης του γηπέδου, ούτε έχει ανακινήσει θέμα ιδιοκτησίας. Ο κ. Καμίνης υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τη στενή του συνεργασία με τον Παναθηναϊκό για την ευόδωση του έργου. Θα συνεχίσω να ενημερώνω εσάς και όλους τους Παναθηναϊκούς για τις εξελίξεις. Δεν θέλω να επεκταθώ, απλώς επιθυμώ να ευχαριστήσω τους νομικούς μας. Να ξέρετε ότι δώσαμε μια δυνατή μάχη και η προσωρινή μας νίκη έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο. Πρέπει να δώσουμε στη νέα Κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν γίνεται να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Δεν θέλουμε να χαρίζουμε, αλλά να παίρνουμε τα δικαιώματά μας".


    Στη συνέχεια μηλησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας:
    "Το θέμα του γηπέδου δεν είναι απλό και εύκολο. Η συμφωνία του 2005 ανάμεσα στον κ. Γιαννακόπουλο και την κα. Μπακογιάννη ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός θα έδινε ως αντάλλαγμα το γήπεδο της Λεωφόρου, ώστε να δημιουργηθεί γήπεδο στον Ελαιώνα. Το 2007 υπεγράφησαν και οι σχετικές συμβάσεις για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων, γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ καθώς επίσης και χώρους για να στεγαστούν όλα τα τμήματα του συλλόγου. Ο νόμος προέβλεπε ότι το υπάρχον γήπεδο της Λεωφόρου θα μπορούσε να παραμείνει και να χρησιμοποιείται μέχρι την περάτωση του έργου στον Ελαιώνα. Ο Παναθηναϊκός προς όλες τις κατευθύνσεις είχε καταστήσει σαφές ότι πρώτα θα τελειώσει το έργο στον Ελαιώνα και μετά θα παραδώσει τη Λεωφόρο. Τον Ιούνιο του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος 2983 της κυρίας Μπιρμπίλη, με τον οποίο τέθηκε εκτός Διπλής Ανάπλασης η δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου. Υπήρχαν εξωφρενικές διατάξεις στον συγκεκριμένο νόμο.

    Οι διατάξεις αυτές έδιναν στον Παναθηναϊκό κάποιες στοιχειώδεις εγκαταστάσεις και έπαιρναν τη Λεωφόρο. Όταν ψηφίστηκε εκείνος ο νόμος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καν προσωρινή διοίκηση. Αυτή είχε παραιτηθεί. Τον Φεβρουάριο του 2012 διαπιστώσαμε κινήσεις για επίσπευση του έργου. Για 7 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα, χωρίς να φταίει ο Παναθηναϊκός και τότε διαπιστώθηκε κίνηση για επίσπευση. Ο Παναθηναϊκός απάντησε ότι έχει προσωρινή διοίκηση και ότι δεν μπορεί να υπογράψει σύμβαση. Διαπιστώσαμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θεωρείται φορέας υλοποίησης του έργου. Φορείς θεωρείτο η εταιρία Βωβός και ο Δήμος.

    Σήμερα καταφέραμε να δούμε τον Δήμαρχο που μας καθησύχασε και μας διαβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αιφνιδιαστεί. Δεν τίθεται θέμα ούτε ιδιοκτησίας της Λεωφόρου, ούτε κατεδάφισης της. Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η πρεμούρα που δείχνουν διάφορες πλευρές προεκλογικά να ψηφιστεί το προεδρικό διάταγμα καθώς επίσης και να είναι εκτός των εξελίξεων ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟ δεν ζητά να του χαρίσουν κάτι. Δεν είμαστε σαν το σωματείο που σε ένα βράδυ εμφανίστηκε ένα γήπεδο στο όνομα ιδιώτη. Δεν γίνεται να δώσουμε το γήπεδο αν δεν δημιουργηθεί αντίστοιχο ποδοσφαίρου. Μας έδιναν με τη νέα διάταξη της κυρίας Μπιρμπίλη ένα γήπεδο μπάσκετ 1.600 θέσεων, μία πισίνα και κάποιες αίθουσες. Μα, είναι δυνατόν να δώσουμε το γήπεδο με αντάλλαγμα τα παραπάνω. Πρέπει να πάρουν θέση όλα τα κόμματα. Ολοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ και της ΚΑΕ πρέπει να σταθούν στο πλευρό μας, ενώ πρέπει επίσης να έχουμε και τη συμπαράσταση όλων των Παναθηναϊκών".


    Ο γενικός γραμματέας του ερασιτέχνη, Ιωάννης Χατζησαράντος, είπε: 
    "Αυτή τη στιγμή, με τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου, λειτουργούν 12 τμήματα και ο Ερασιτέχνης ζει. Αν γίνει η Ανάπλαση έτσι όπως λέγεται τώρα, δηλαδή με μία πισίνα, ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ και κάποιες αίθουσες, πώς θα λειτουργήσουν τα 12 τμήματα που λειτουργούν σήμερα στη Λεωφόρο.Πώς θα επιβιώσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός;"


    -Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους...

    Τι περιμένετε μετά τις εκλογές; 
    Απάντησε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος: "Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι θα μπορέσει να κάνει η νέα Κυβέρνηση. Οφείλουμε να κρατήσουμε μία γραμμή στήριξης. Να μην αντισταθούμε στα εύκολα. Οι πολιτικοί είναι πολιτικοί, εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, αλλά ρεαλιστές. Κάποιοι σκέφτονται κομματικά, πολιτικά και ενδεχομένως τη μία μέρα να πουν κάτι που θα ακουστεί καλό στα αυτιά μας και την άλλη να το πάρουν πίσω. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να συνεχίσουμε τη μάχη".


    Ο κ.Παναγιωτόπουλος, είπε: 
    "Ο Δήμαρχος μας ρώτησε αν σκοπεύουμε να προσβάλλουμε τον ισχύοντα νόμο. Εμείς εννοείται ότι θέλουμε την αλλαγή του".


    Για το πως σχολιάζει τη διαμάχη Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη για τη ΓΗΠΕΛ ο Ερασιτέχνης; 
    Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, απάντησε: "Δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Εμείς είμαστε ερασιτέχνης, αυτό που ζητάμε από αμφότερους είναι να μας βοηθήσουν"


    Ο Νίκος Μακρόπουλος, είπε: 
    "Είμαστε στις επάλξεις και ασχολούμαστε συνεχώς με αυτό το θέμα. Μην ανησυχείτε. Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να χαθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο πατέρας μου δεν κοιμάται, τον απασχολεί καθημερινά το θέμα του γηπέδου. Η συνάντηση με τον Δήμαρχο έγινε σε καλό κλίμα και αυτή είναι μια καλή αρχή. Ξαναλέω ότι πρέπει προ των εκλογών, να έρθουμε σε επαφή με όλα τα κόμματα και να δεσμευθούν όλοι για τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά στο θέμα του γηπέδου".


    Στο πάνελ της συνέντευξης εκτός του προέδρου, ήταν οι οι Νίκος Μακρόπουλος αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος αναπληρωτής γενικός γραμματέας και Ιωάννης Χατζησαράντος γενικός γραμματέας, στην αίθουσα ήταν και η Μαίρη Λομβάρδου και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Κατσαρός.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad