Header Ads

  • Breaking Green News

    ΤΑ 9 ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

    O Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε τα 9 "βήματα" που πρέπει να κάνει η ομάδα του για να βγει ο παναθηναϊκός από το αδιέξοδο...

    Είναι αυτά που θα τα κάνει το "Σωματείο" σε συνεργασία με τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι τα εξής:

    "1) Στην επαναληπτική Γ.Σ. του ΠΑΟ στις 08.05.2012 εκλέγεται με συμφωνία των πλειοψηφούντων μετόχων και σε συνεργασία με τα ιδρυτικά στελέχη του σωματείου προσωρινή διοίκηση διάσωσης στην ΠΑΕ.

    2) Υποβάλλεται στο Πρωτοδικείο το καταστατικό του σωματείου για την έκδοση εγκριτικής δικαστικής απόφασης, όπως απαιτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    3) Συνάπτεται συμφωνία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών (54,72%) των μετοχών της ΠΑΕ, ιδιοκτησίας Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το ποσοστό θα διατεθεί στο σωματείο, άρα στους οπαδούς και φίλους της ΠΑΕ.

    4) Παράλληλα, συμφωνείται η αποδέσμευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την ΓΗΠΕΛ ΑΕ, τις μετοχές της οποίας αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης έναντι συμβολικού ανταλλάγματος 1 €. Η ΠΑΕ αποδεσμεύεται από κάθε υποχρέωση που σχετίζεται με τη ΓΗΠΕΛ. Εφόσον δεν υπάρξει δυνατότητα εξώδικης επίλυσης του θέματος του γηπέδου, θα εξετασθεί η δικαστική επιδίωξη των αξιώσεων και της ΠΑΕ κατά του Δήμου Αθηναίων.

    5) Σημειώνεται, ότι ομάδα φίλων του Παναθηναϊκού έχουν ήδη συγκεντρώσει και θα εισφέρουν άμεσα οικονομική βοήθεια στην ΠΑΕ προς αντιμετώπιση των επιτακτικών αναγκών και υποχρεώσεών της. Η οικονομική αυτή εισφορά κεφαλαίου θα αποτυπωθεί προς όφελος του σωματείου, το οποίο και θα καταστεί διαχειριστής των δικαιωμάτων μόλις ολοκληρωθεί η ίδρυσή του. Η προσπάθεια συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας μέχρι την έναρξη λειτουργίας του σωματείου θα συνεχισθεί, καθώς είναι απαραίτητη για τη διάσωση του ομίλου.

    6) Μόλις καταστεί νομικά εφικτό, θα αρχίσει η εγγραφή μελών για τη συγκέντρωση του απαραίτητου κεφαλαίου που θα εισφερθεί στην ΠΑΕ για τη διάσωσή της ως αύξηση κεφαλαίου. Με την εισφορά του κεφαλαίου αυτού, το σωματείο θα αποκτήσει ταυτόχρονα με παραχώρηση το σύνολο των μετοχών ιδιοκτησίας κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

    7) Όλα τα μέλη του σωματείου είναι ισότιμα και κατέχουν δικαίωμα μίας ψήφου. Τα μέλη αποτελούν και τη Γενική Συνέλευση του σωματείου, η οποία αποφασίζει για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του, εκλέγει τη Διοίκηση του σωματείου και συνακόλουθα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ.

    8) Κάθε οικονομική δραστηριότητα θα είναι δημόσια και προσβάσιμη σε όλους μέσω διαδικτύου. Η διεθνής εταιρεία Deloitte έχει αναλάβει την προετοιμασία του σχετικού ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο και θα χειρίζεται προς απόλυτη διασφάλιση των αναγακίων όρων διαφάνειας κατά τη λειτουργία του φορέα.

    9) Το πλήρες καταστατικό του σωματείου, καθώς και τα προνόμια των μελών και υποστηρικτών θ'ανακοινωθούν πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν από τη διαδικασία έναρξης εγγραφών στο σωματείο".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad