Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ESPN ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

    Το μεγαλύτερο αμερικανικό τηλεοπτικό αθλητικό δίκτυο και από τα μεγαλύτερα του κόσμου,το ESPN, αναφαίρετε αναλυτικά στην αλλαγή σελίδας του Παναθηναϊκού...

    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το κείμενο του συντάκτη, που δεν αναλώνεται μόνο στην αλλαγή σελίδας της ομάδας, αλλά και στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην πολυμετοχικότητα με πρόεδρο Νικόλα Πάτερα και τις μεγάλες μεταγραφές, αλλά και στην διοικητική-οικονομική κρίση που πέρασε πριν γίνει η μεταβίβαση των μετόχων στην Παναθηναϊκή Συμμαχία του Γιάννη Αλαφούζου!


    Το άρθρο έχει τίτλο: "Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού"
    Η εισαγωγή του κειμένου ξεκινάει με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζιλμπέρτο:
    "Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι μια ιδέα, μια ιστορία, μια παράδοση. Είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι όλων μας".

    -Μεγάλα αποσπάσματα από το κυρίως κείμενο:

    "Αυτός είναι ένας σύλλογος με πλούσια ιστορία, ίσως να είναι ακόμη στοιχειωμένος από αυτή, με την κάθε γενιά οπαδών να έχουν μεγαλώσει με τα δικά τους πιστεύω, ότι είναι μια ομάδα που θα πρέπει να είναι τίποτα λιγότερο, από έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο!

    Από τότε που ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη, και μοναδική, ελληνική ομάδα να αγωνιστεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν έχασε από τον Ajax του Johan Cruyff το 1971, από τότε κανένα ανάλογο επίτευγμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ίδιο με εκείνο, της ομάδας του γνωστού Ferenc Puskas. Ξεχωριστές επιτυχίες στην Ευρώπη αλλά και εγχώριες επιτυχίες ακολούθησαν, υπάρχει πάντα μια ακόρεστη επιθυμία των οπαδών, η ομάδα τους να είναι πάντα συνεπείς με παρουσία στους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα παραλήρημα προσδοκίας, όπου γεννήθηκε από μια πλούσια παράδοση που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορεί να καυχηθεί.

    Κατά τα τελευταία 15 χρόνια, είχε απογοητευτικό απολογισμό στην Ελλάδα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει δύο φορές το νταμπλ.

    Στον Παναθηναϊκό είχαν συνωμοτήσει για να διασπάσουν την ομάδα από το εσωτερικό της. Το τελευταίο διάστημα, είχαν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από ψευδείς αναφορές για την ομάδα, υπήρξαν υποσχέσεις για νέο γήπεδο και σωτηρία, από κάποιους Άραβες με πολλά ερωτηματικά. Όλο αυτό ήταν φαύλος κύκλος που έφερε φαγωμάρα, πορείες διαμαρτυρίας κατά του μεγαλομετόχου, για την οικονομική καταστροφή που είχε πλησιάσει την σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟ.

    Οι επιτυχίες του 2009-10 που είδε ο σύλλογος στην ελληνική Σούπερ Λίγκα κατά του Ολυμπιακού και με την κατάκτηση του Ελληνικού Κυπέλλου θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη στιγμή και για ανάλογη συνέχεια. Ωστόσο, αυτό που επακολούθησε ήταν η παραίτηση του προέδρου Νίκου Πατέρα - ο άνθρωπος που ευθύνεται για τις σημαντικές οικονομικές επενδύσεις που οδήγησαν στην επιτυχία - έφυγε από το σύλλογο από το βάρος και την πίεση της ηγεσίας Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια  περίοδο παρατεταμένης αναταραχής στις οποίες ο πρώην οδηγός αυτοκινήτων ράλι ήταν υπεύθυνος, μετέπειτα παραιτήθηκε από το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του.

    Την Τετάρτη 18 Ιουλίου του 2012, έγινε πραγματικότητα η νέα καμπή στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Σηματοδότησε την ημέρα που μεταβιβάστηκε τελικά το 54,7% πλειοψηφικό πακέτο του Βαρδινογιάννη στο σωματείο, έτσι έληξαν 33 χρόνια συμμετοχής της οικογένειάς στον Παναθηναϊκό, μια περίοδο της ιστορίας που έφερε μόνο οκτώ πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα στην ελληνική ομάδα.

    Οι νέοι μέτοχοι της πλειοψηφίας είναι η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", ένας οπαδός είναι επικεφαλής, ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του ομίλου ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τη νέα δομή, η ομάδα θα ανήκει στους οπαδούς, τα μέλη αποκτούν μετοχές με βάση το μέγεθος της επένδυσής τους, αλλά κάθε μέλος θα έχει μόνο μία ψήφο, όταν πρόκειται να αποφασίσουν για τα θέματα  του συλλόγου.

    Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση για την αναγέννηση του σύλλογο που μόλις πριν από δύο μήνες ήταν χωρίς ηγεσία μετά την παραίτηση του προέδρου Δημήτρη Γόντικα και του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γόντικας έκτοτε επανεκλέγει ως πρόεδρος, ο Αλαφούζος φαίνεται να έχει φέρει σταθερότητα στον Παναθηναϊκό, αφού επιλύθηκαν θέματα με την ελληνική Σούπερ Λίγκα, διαγράφοντας τις όποιες προσφυγές, δόθηκε κανονικά άδεια για συμμέτοχη στο πρωτάθλημα και από την UEFA για τα προκριματικά του Champions League.

    Προς το παρόν, όμως, μεγάλες δαπάνες που έφερναν παίχτες τύπου Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο ​​Σίλβα δεν μπορούν να γίνουν στο σύλλογο. Ο προπονητής Ζεσουάλδο Φερέιρα  προώθησε νέους ταλαντούχους Έλληνες μέσα από την ακαδημία και γίνονται μεταγραφές με χαμηλό μπάτζετ.

    Η ομάδα προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με προσδιορισμό να επιβληθεί της Μάδεργουελ. Ο Παναθηναϊκός με παίχτες όμοιούς του Ζιλμπέρτο ​​Σίλβα, δεν θα έχει για να παρατάξει απέναντι στην Σκωτσέζικη ομάδα, αλλά έχουν έρθει νέες μεταγραφές. Ο Ζιλμπέρτο όμως υπέγραψε και έγινε μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για να εγγραφούν ακόμα περισσότερα μέλη.

    Το απόσπασμα που αρχίζει αυτό το άρθρο,ανήκει πραγματικά στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Βραζιλίας, ο οποίος μίλησε επίσης για τη λάμψη του συλλόγου και να φτάσει εκεί που αξίζει να είναι. Ίσως ακόμη και αυτά τα συναισθήματα που μπορεί να ληφθούν, για να αντιπροσωπεύουν το είδος των προσδοκιών που έχουν φέρει το club σε μπελάδες στο παρελθόν, αλλά θα μπορούσαν επίσης να αντανακλούν τη συναισθηματική έλξη προς την ομάδα.

    Το μέλλον του συλλόγου θα πρέπει να αναπτυχθεί προσεχτικά πάνω σε ρεαλιστικές λύσεις, που θα εξαρτηθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό από τη γενναιοδωρία και την αγάπη των ανθρώπων που πιστεύουν τυφλά στην τόσο πλούσια και ιστορική παράδοση της ομάδας τους!"

    Editorial and translation: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad