Header Ads

  • Breaking Green News

    ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ: "ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ"

    Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Νικόλας Βασιλαράς, μίλησε για τον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται...

    Αναλυτικά η συνέντευξη του σε εφημερίδα των Χανίων:

    Είσαι αισιόδοξος για την επιτυχία της προσπάθειας που γίνεται στον ΠΑΟ; 
    "Αν δεν ήμουν αισιόδοξος δεν πρόκειται να συμμετείχα στην προσπάθεια αυτή. Ο Παναθηναϊκός είχε πέσει πολύ χαμηλά και προσωπικά τους λόγους τους είχα αναλύσει στα Μέσα που αρθρογραφούσα. Και μόνο που το Πρωτοδικείο έφτασε να μας χτυπάει την πόρτα καταλαβαίνει κανείς για τι πράγμα μιλάμε. Όσοι με παρακολουθούν εδώ και χρόνια ξέρουν ότι δεν είμαι λάτρης των χαμηλών τόνων, αλλά της επιθετικής πολιτικής και αυτό το πράγμα θέλω να βγάζει και ο Παναθηναϊκός στα media. Να αποκτήσει ξανά δυνατή φωνή, να μπορεί να περνάει τις απόψεις του, να διεκδικεί αυτό που του ανήκει. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμαστε την προπαγάνδα των απέναντι και θα απαντάμε με στοιχεία. Στόχος μας είναι να τα βγάζουμε όλα στο φως. Νομίζω ότι σε πρώτη φάση η αλλαγή είναι εμφανής και πιστεύουμε σε ακόμη πιο δυναμική συνέχεια".

    Η πορεία των εγγραφών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, κρίνεται ικανοποιητική; 
    "Ναι, ίσως περιμέναμε έναν πιο γρήγορο ρυθμό στις εγγραφές αλλά αυτό δεν αλλάζει την πορεία του εγχειρήματος, την οποία θεωρώ ήδη πετυχημένη. Εχουμε καταφέρει πολλές μικρές νίκες μέχρι τώρα, έχουμε καταφέρει να διώξουμε τη μιζέρια και τον αρνητισμό, να συζητάμε ξανά για φυσιολογικά και Παναθηναϊκά ζητήματα. Αν δεν υπήρχε η Συμμαχία ούτε στην Ευρώπη θα παίζαμε, ούτε μεταγραφές θα κάναμε ούτε ο αντίπαλός θα μας φοβόταν και θα μας χτυπούσε διαρκώς κάτω από τη μέση ούτε τίποτα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και όπως λένε και οι εμπνευστές της Συμμαχίας δεν τρέχουμε 100 μέτρα αλλά Μαραθώνιο. Σίγουρα δεν ονειρευόμαστε έτσι όπως είναι σήμερα τον Παναθηναϊκό, βάζουμε ωστόσο τις βάσεις για να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε εμείς και οι οπαδοί μας".

    Στις εκλογές για τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο θα στηθούν κάλπες και στις επαρχιακές πόλεις ή θα γίνει μέσω Διαδικτύου η διαδικασία; 
    "Δεν έχει παρθεί ακόμη οριστική απόφαση. Είναι πιθανό να έχουμε έναν συνδυασμό και των δύο που είπατε. Θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε σύντομα".

    Επιθυμία αρκετών φιλάθλων της ομάδας είναι να ολοκληρωθεί η αλλαγή στη διοίκηση με ένα 'ξεκαθάρισμα' προσώπων σε διοικητικά πόστα. Να περιμένουμε κάτι τέτοιο μετά τις εκλογές; "Σίγουρα έχουν φτάσει στα αυτιά μας και τέτοιες απόψεις, πλην όμως δεν είναι αρμόδιος για να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα. Αλλοι παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις".

    Πολλοί είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στη διοίκηση. Θεωρείς πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο; 
    "Νομίζω πως είναι θετικό στην παρούσα φάση ότι ο Νικόλας Πατέρας είναι κοντά στην προσπάθεια αυτή, συζητάει με τον Γιάννη Αλαφούζο και βοηθάει σε ό,τι του ζητηθεί. Πάντως, για να μην το προχωράμε το πράγμα, δεν έχω εισπράξει από την πλευρά του σαφή διάθεση επιστροφής του στα κοινά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Οπότε καλό είναι να αφήσουμε τον ίδιο να αποφασίσει για τον εαυτό του και να μην προτρέχουμε. Εμείς θέλουμε δίπλα μας όποιον Παναθηναϊκό θέλει και μπορεί να βοηθήσει και ο Νικόλας Πατέρας έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει".

    Ο κ. Αλαφούζος δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη Συνδέσμων που έχουν γραφεί στη Συμμαχία με το ποσό των 20 ευρώ, με αναλογία 8 εγγραφές - μία ψήφος. Θα γίνει τελικά πραγματικότητα αυτό; 
    "Είναι κάτι το οποίο το έχει συζητήσει ο κ. Αλαφούζος εδώ και καιρό με τα μέλη των Συνδέσμων και για να φτάσει στο σημείο να το πει και δημόσια νομίζω ότι έχει αποφασίσει να το κάνει. Οι οργανωμένοι αποτελούν τον σκληρό πυρήνα όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και της Συμμαχίας και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερο σεβασμό".

    Στα Χανιά λειτουργεί ένας από τους πιο δραστήριους Συνδέσμους Φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ο οποίος μαζί με τα περισσότερα κλαμπ του Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων της Θύρας 13, είχαν πολύ κακές σχέσεις με τη διοίκηση Βαρδινογιάννη. Στη νέα εποχή, τι σχεδιασμός υπάρχει για την επικοινωνία της Π.Α.Ε. με τους οργανωμένους; 
    "Πράγματι, όσοι ξέρουν από συνδεσμιακά γνωρίζουν ότι το κλαμπ του Παναθηναϊκού στα Χανιά είναι από τα πιο δυνατά στην επαρχία. Όπως είπα και πιο πριν η Παναθηναϊκή Συμμαχία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο σεβασμό τους Συνδέσμους της και ιδιαίτερα το πιο μαχητικό τους κομμάτι, που είναι η Θύρα 13. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάει αρκετές φορές στον κεντρικό Σύνδεσμο στην Αλεξάνδρας, ακούει αυτά τα παιδιά και θέλει να τους δείξει ότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι κοντά τους, όπως είναι κι αυτοί δίπλα στην ομάδα. Ξέρουμε ποια είναι η Θύρα 13 από το 1966, δεν περιμένουμε να το μάθουμε σήμερα".

    Ακόμα και επί πολυμετοχικότητας δεν αποδίδονταν στον Ερασιτέχνη αυτά που έπρεπε (μέσω διαρκείας κ.λπ). Δεδομένης της τραγικής κατάστασης που έχει βρεθεί πλέον ο Ερασιτέχνης, δεσμεύεται η Παναθηναϊκή Συμμαχία ότι θα τηρεί πλέον τις υποχρεώσεις της απέναντί του;
    "Υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Μακρόπουλο, ο οποίος άλλωστε δίνει το 'παρών' και στα Διοικητικά Συμβούλια προκειμένου να διευθετηθεί στον βαθμό του δυνατού το θέμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λυθεί. Όταν θα ξεπεράσει οριστικά και η ΠΑΕ το δικό της οικονομικό πρόβλημα νομίζω ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν και ο Παναθηναϊκός θα είναι μια γροθιά σε όλα τα επίπεδα".

    Ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος που θα κατέβουν στα Χανιά για να παίξουν με τον Πλατανιά, στη 12η αγωνιστική. Πώς τον περιμένεις ως αντίπαλο; 
    "Η λογική λέει ότι θα πρόκειται για μια ομάδα με ενθουσιασμό και δίψα για να κάνει ζημιές. Να δούμε βέβαια και τι ξεκίνημα θα έχει μέχρι τότε και σε τι κατάσταση θα τη βρούμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως το βασικό ζητούμενο είναι η μέρα στην οποία θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός".

    Παρακολούθησες καθόλου την πορεία της ομάδας του Πλατανιά πέρυσι; Εχεις ξεχωρίσει κάποιους παίκτες; 
    "Πέρυσι παρακολουθούσα μονάχα από το Ιντερνετ και τις εφημερίδες χωρίς πάντως να έχω πλήρη εικόνα σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Μονάχα τα αποτελέσματα δηλαδή και την πορεία. Φέτος, βρέθηκα στα Χανιά και είδα την ομάδα στο φιλικό με την Επισκοπή. Μου άρεσε πολύ ο Γκονζάλες, που κάνει όλη τη δουλειά στο κέντρο και ο οποίος έμαθα ότι και πέρυσι ήταν από τα βασικά 'γρανάζια' της ομάδας. Ο Πλατανιάς πέτυχε πολλά πράγματα σε σύντομο διάστημα και τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Δεν νομίζω πάντως πως αυτή τη στιγμή το επίπεδο της Λίγκας είναι τόσο υψηλό για να τον τρομάξει".

    O κ. Αλαφούζος, μίλησε ανοιχτά για 'παραρτήματα του Ολυμπιακού' με αφορμή τους δανεισμούς παικτών σε ομάδες της Super League. Λίγες ημέρες μετά την αναφορά αυτή, ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Ποτουρίδη στον Πλατανιά. Αφορά λοιπόν και τον Πλατανιά αυτός ο χαρακτηρισμός; Πιστεύεις ότι είναι στο γκρουπ των ομάδων που τους ασκεί επιρροή ο Ολυμπιακός; 
    "Έρχομαι συχνά στα Χανιά, ρωτάω και μαθαίνω πράγματα. Δεν νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός του κ. Αλαφούζου αφορούσε τον Πλατανιά. Για άλλες, πονεμένες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ιστορίες μίλησε ο άνθρωπος. Για πράγματα που συζητάει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, που πιάνεται από διάφορες… συμπτώσεις και… 'ομορφιές'. Ο Πλατανιάς είναι μια νέα, άφθαρτη ομάδα, που επιχειρεί να βγάλει προς τα έξω την εικόνα της ανεξάρτητης. Στο χέρι του είναι να δείξει ότι είναι κιόλας και να μην μπλέξει στις γνωστές υπόγειες διαδρομές. Αν το καταφέρει θα κάνει σίγουρα μεγάλο καλό στο χιλιοταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα περίμενα πάντως στο δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του ματς με τον Λεβαδειακό να ψηφίσει υπέρ ή έστω λευκό, αλλά δεν το έκανε".

    Πιστεύεις ότι είναι απαραίτητες οι ομάδες της επαρχίας στη Super League, ώστε να ανέβει και 'εμπορικά' το ελληνικό ποδόσφαιρο; 
    " Αυτό είναι κάτι που εννοείται. Ο κόσμος στην περιφέρεια διψάει για ποδόσφαιρο και θεωρεί τη συμμετοχή της ομάδας του στην πρώτη κατηγορία ύψιστη τιμή. Στην Αθήνα αυτό το πράγμα μοιάζει να έχει… πεθάνει και η πλειοψηφία των οπαδών ασχολείται με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, άντε και με την ΑΕΚ".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad