Header Ads

  • Breaking Green News

    ΒΕΛΑΣΚΕΣ: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"

    Ευτυχισμένος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Μανουελ Βελασκες, τονίζοντας πως η ομάδα θα κάνει ότι μπορεί για να περάσει στους ομίλους...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε σε αθλητικό ένθετο πολιτικής εφημερίδας:

    Το αρνητικό αποτέλεσμα στη Μάλαγα μειώνει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού. Θεωρείς ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι εφικτή η ανατροπή στο ΟΑΚΑ; 
    "Ναι, η απόδοσή μας στο β' ημίχρονο και οι φάσεις που δημιουργήσαμε για γκολ μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Παρ' όλα αυτά, ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις μια ήττα με 2-0, αφού θα πρέπει και να σκοράρουμε τουλάχιστον δύο γκολ αλλά και να μη δεχθούμε. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε καλοί και στον επιθετικό τομέα και στον αμυντικό".

    Ο Παναθηναϊκός κυρίως στο α' ημίχρονο, φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της Μάλαγα. Αιφνιδιαστήκατε; 
    "Δεν νομίζω ότι αιφνιδιαστήκαμε, γιατί περιμέναμε ότι θα μας ασκούσαν πίεση από την αρχή. Ωστόσο πράγματι δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους, ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο που μας δυσκόλεψαν αρκετά. Ήταν από αυτά τα παιχνίδια στα οποία τίποτα δεν βγαίνει όπως το είχες σχεδιάσει. Ακόμα κι έτσι όμως είχαμε τη δυνατότητα να σκοράρουμε. Δημιουργήσαμε φάσεις και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα".

    Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς της Αθήνας για να πάρει την πρόκριση; 
    "Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς, να έχουμε καθαρό μυαλό και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Τα λάθη δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο, ιδιίως απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές όπως η Μάλαγα. Το θετικό είναι ότι θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας που περιμένω να δημιουργήσουν μια δυνατή ατμόσφαιρα για να μας σπρώξουν προς τη νίκη".

    Πως βιώνεις τα πρώτα σου παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
    "Είναι καταπληκτική η αίσθηση να αγωνίζεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η στιγμή που μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, ακούς τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ, και βλέπεις το σεντόνι με τα αστέρια δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο και για τον λόγο αυτό και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε στη ρεβάνς να πάρουμε την πρόκριση για να παραμείνουμε σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση".

    Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει από τον Παναθηναϊκό; 
    "Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σύλλογο με μεγάλη ιστορία και όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το προπονητικό κέντρο είναι καταπληκτικό το γήπεδό μας μεγάλο και οι οπαδοί μας ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Όλα αυτά είναι σημάδια μεγάλης ομάδας".

    Συνήθως οι παίκτες που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική δεν προσαρμόζονται εύκολα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πως κατάφερες να μπεις τόσο γρήγορα στο κλίμα του Παναθηναϊκού; 
    "Είναι αλήθεια ότι προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα. Και εγώ το νιώθω. Νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλε η παρουσία μου στη Βιγιαρεάλ. Ωστόσο θεωρώ ότι τον βασικότερο ρόλο έπαιξε ο τρόπος που μου φέρθηκαν όλοι στην ομάδα. Εξαρχής με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά, ενώ βρήκα και αρκετούς παίκτες με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Πραγματικά νιώθω πολύ άνετα στον Παναθηναϊκό".

    Ήδη πάντως έχεις κερδίσει και την πρώτη μάχη, αφού αγωνίζεσαι ως βασικός στην ομάδα... 
    "Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια που καταβάλλω ικανοποιεί τον προπονητή μου. Στόχος μου εξαρχής ήταν να δουλέψω σκληρά και να πετύχω. Βρίσκομαι ακόμα στην αρχή όμως".

    Είσαι ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία σου μέχρι στιγμής; 
    "Θα ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος αν παίρναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Μάλαγα. Σε γενικές γραμμές πάντως νομίζω ότι έχω καλή παρουσία. Πάντοτε όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εγώ καθημερινά θα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος".

    Η παρουσία του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δίπλα σου στο κέντρο της άμυνας σε έχει βοηθήσει ποδοσφαιρικά;
    "Ο Μπουμσόνγκ είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Η εμπειρία του είναι τεράστια και μας καθοδηγεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι πραγματικός ηγέτης. Καθημερινά δουλεύοντας μαζί του στις προπονήσεις μαθαίνω πράγματα και χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι συμπαίκτης του".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad