Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΙ' ΟΜΩΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ

    Σαν πρώτη εντύπωση η κλήρωση του Europa League για τον Παναθηναϊκό φαίνεται αρνητική, όμως αξίζει να το δούμε λίγο πιο καλά...

    Ο όμιλος του Τριφυλλιού (Λατσιο,Τοτεναμ, Μαριμπορ) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αντίστοιχους ομίλους του Champions League, πολλοί από τους οπαδούς της ομάδας θα είπαν από μέσα τους... δεν υπάρχει ελπίδα να προκριθεί η ομάδα ακόμα και σαν δεύτερη, άλλοι είπαν θα γίνουν δυο πολύ καλές οπαδικές εκδρομές σε Ρώμη και Λονδίνο και άλλοι είπαν πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να περάσει, εγώ προσωπικά συγκλίνω στα δυο τελευταία, η ομάδα μπορεί να περάσει στη φάση των 32 και με τη βοήθεια του κόσμου!

    Λοιπόν ας τα κάνουμε λίγο πιο λιανά.... Ο Παναθηναϊκός την δεδομένη στιγμή μόνο οφέλη μπορεί να έχει από αυτή την δύσκολη αλλά εφικτή κλήρωση, σε πολλούς τομείς. Αν το πάρουμε αγωνιστικά, η ομάδα θα είναι πολύ πιο έτοιμη σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Μαλαγα, οι παίχτες θα έχουν δέσει μεταξύ τους και θα υπάρχει ακόμα καλύτερη συνοχή και χημεία στο παιχνίδι τους, ακόμα μπορεί να γίνει και μια μεταγραφή στα χαφ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αφού έχουν μείνει πολύ μεγάλα ονόματα χωρίς ομάδα, επίσης κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει πολύ πιο δυνατές ομάδες από αυτές που έτυχε τώρα.

    Στα οικονομικά επίσης μπορεί να έχει πολύ μεγάλα οφέλη, φανταστείτε λοιπόν αντι της Λατσιο να τύχαινε μια ομάδα από την Ελβετία και αντι της Τοτεναμ να τύχαινε μια από τη Πολωνία, πόσο θα κέντριζε το ενδιαφέρον του απλού οπαδού να παει στο γήπεδο; Καθόλου! Τώρα όμως όταν θα ξέρει ότι θα παίξουμε με μια Λατσιο και μια από της κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας, την Τότεναμ, το ενδιαφέρον μεγαλώνει γιατί αλλιώς είναι να ξέρει ο οπαδός πως θα νικήσει μια ομάδα σαν τη Λατσιο και αλλιώς να νικήσει μια μικρή ομάδα από την Ελβετία ακόμα και αν στη δεύτερη περίπτωση η νίκη ήταν πιο εύκολη. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει πιο πολλά έσοδα από τα εισιτήρια στα δυο συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά και από χορηγικά προγράμματα εταιριών γιατί η προβολή αυτών των δυο αγώνων θα είναι μεγάλη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

    Και για να καταλήξω, πάμε και στον τομέα του Ευρωπαϊκού πρεστίζ για τον Παναθηναϊκό, μια νίκη εντός ή εκτός έδρας κόντρα στην Λάτσιο δεν θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο εξωτερικό από μια νίκη ας πούμε απέναντι στην Ελβετική Γρασχόπερς; Σίγουρα θα είχε! Το ίδιο και με αντίπαλο την Τοτεναμ. Το ευρωπαϊκό πρεστίζ του Παναθηναϊκού έχει πληγωθεί λίγο τα τελευταία χρόνια και κυρίως πέρσι το καλοκαίρι με τους αποκλεισμούς από Μακαμπι Τελ Αβιβ και Οντεσε, οι πιθανές νίκες όμως κόντρα στη Λατσιο ή την Τοτεναμ θα "έσβηναν" τις περσινές καλοκαιριάτικες πικρές και ο Παναθηναϊκός θα είχε αποκτήσει ξανά την Ευρωπαϊκή του δυναμική που είχε πληγωθεί με υπαιτιότητα τις δυσμενείς διοικητικές καταστάσεις που είχε περάσει, τώρα όμως οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία να βουλώσουν ξανά στόματα στην Ελλαδα και να παραμιλάει για ακόμα μια φορά όλη η Ευρώπη!  

    Υ.Γ. Στο άρθρο δεν διαβάσατε ούτε μια γραμμή για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τα Γιάννενα, δεν υπάρχει λόγος γιατί το πρωτάθλημα δεν παίζετε επί ίσοις όροις για όλες τις ομάδες.

    Editorial: DoctorGreen

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad