Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΠΟΝΑΜΕ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ"

    Ο Ζεσουαλδο Φερειρα μιλώντας για τον αγώνα με τη Λατσιο, τόνισε πως οι παίχτες του πρέπει να πιστέψουν στις δυνατότητες τους για ένα καλό αποτέλεσμα...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

    Θεωρείτε ότι μια καλή πορεία στην Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει... φάρμακο για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα; 

    "Για οποιαδήποτε ομάδα να πω κάτι. Αν είδατε χθες κάποιον από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν είδατε το παιχνίδι της Μπράγκα με την Μάντσεστερ, για παράδειγμα, κατανοήτε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και σε ότι συμβαίνει στα εθνικά πρωταθλήματα. Λόγω των προκλησεων που δημιουργούνται στο Τσάμπιονς και το Γιούροπα Λιγκ. Τα κίνητρα. Αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν είχε πάντοτε καλές πορείες στο πρωτάθλημα. Ο άλλος λόγος είναι ο τύπος του παιχνιδιού και η διαφορά είναι στο στυλ της κάθε ομάδας που προέρχεται από διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του αντιπάλου.

    Ιστορικά οι σύλλογοι από ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες κάνουν διαφορετικούς δρόμους. Παράδειγματα. Άγιαξ. Κανένας δεν τον ήξερε και κάποια στιγμή είδαμε να παίζει στους τελικούς. Πορτογαλία. Η Πόρτο. Σιγά σιγά έγινε μια μεγάλη ομάδα. Εγώ ξέρω πολύ καλά την ιστορία της γιατί ήμουν τέσσερα χρόνια στον πάγκο της. Αναφέρομαι σε αυτές τις ομάδες, όχι στη Ρεάλ για παράδειγμα. Οι ομάδες που μετέχουν αποτελούν τους ηγέτες στο ποδοσφαρικό στερέωμα ακόμη και αν προέρχονται από μικρές χώρες.

    Η ιστορία του Παναθηναϊκού γράφτηκε με αποκορύφωμα το 1971. Άρα κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει την ιστορία που φέρουν αυτές οι ομάδες. Είναι φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σκέφτονται πως η μεγάλη ιστορία δημιουργείται από και στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να είναι κάποια ομάδα πολύ δυνατή στη χώρα της για να είναι δυνατή και εκτός συνόρων. Τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παντού μεγάλες οι αλλαγές. Οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πρέπει να είσαι και οικονομικά εύρωστος σαν ομάδα για να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο".

    Πως αλλάζει αυτή η εικόνα; Βλέπουμε μια ευθεία γραμμή, χωρίς διακυμάνσεις... Θέλετε μια ανοδική γραμμή;
    Πάντα τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνετε. Καταλαβαίνετε ότι ο πόνος μέσα μας είναι μεγάλος που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι θέμα να έχεις μόνο δύο μάτια. Θες πολλά μάτια και μνήμη. Αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, όσο οι παίκτες συνεχίζοον να αποκτούν εμπειρία και να έχουν αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

    Η Τότεναμ είχε νικήσει την Μάνστεστερ πριν έρθει εδώ. Αυτό που είδαμε μας εξέπληξε ευχάριστα. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο αύριο; 
    "Έχετε σκεφτεί τον δρόμο που έχουμε κάνει με όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες, για να κρατηθούμε στο επίπεδο μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός; Πολλά δεν λύνονται μόνο με την θέληση. Λύνονται γιατί υπάρχει η δυνατότητα να λυθούνε. Χωρίς να τα σκεφτούμε, πιστεύω ότι παρόλα τα προβλήματα αν οι παίκτες μου πιστέψουν στις δυνατότητες, πιστεύω ότι μπορούν να παίξουνε καλύτερα και από ότι κόντρα στην Τότεναμ. Η Λάτσιο θα μας δυσκολέψει αλλά θα την δυσκολέψουμε και εμείς".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad