Header Ads

  • Breaking Green News

    ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Ο ΒΩΒΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

    Τώρα που η κατασκευαστική του εταιρία είναι ένα βήμα από το γκρεμό, ο Άρης Βωβός αποφάσισε να πει κάποια πράγματα για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης...

    Έστω και με λόγια απόγνωσης, είπε αυτό που όλοι φανταζόμασταν, πως το γήπεδο του Παναθηναϊκού δύσκολα θα γινόταν και όλο το νταβατούρι γινόταν για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη που είχε άμεση σχέση με το εμπορικό του Βωβού στον Βοτανικό.

    Το εμπόδιο για όλους αυτούς ήταν να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος για να προχωρήσει μια κουτσουρεμένη απ΄ολες τις απόψεις, Διπλή Ανάπλαση, χωρίς να υπάρχει αυτό για το όποιο έγινε, δηλαδή το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.

    Χρηματοδότης του Βωβού στο πλάνο για τον Βοτανικό που δεν ειναι το γήπεδο του Παναθηναικού, είναι και η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία βασικός μέτοχος είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τυχαίο και αυτό; Με τίποτα! Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανεις, από κάτω θα υπάρχουν οι ανεπιθύμητοι και υπαίτιοι της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα...!  

    Να το καταλάβουν επιτέλους πως το γήπεδο της Λεωφόρο δεν θα κατεδαφιστεί αν δεν γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο και εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη, να βρούνε άλλη λύση, γιατί αυτό που σκέφτονται δεν θα περάσει με τίποτα!

    -Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που έδωσε ο Άρης Βωβός σε δημοσιογραφικό σαιτ:

    Θα θέλατε να μας ξεκαθαρίσετε τι έχει γίνει σχετικά την υπαγωγή της εταιρείας σας στο άρθρο 99, γιατί πολλοί μιλούν για. πτώχευση; 
    "Κάναμε μια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, πριν από δύο εβδομάδες και πήραμε δικάσιμο για τις 30 Ιανουαρίου 2013. Ωστόσο επειδή μπορούσε να δημιουργηθεί νομικό θέμα και να έχουμε προσφυγές, ζητήσαμε η δικάσιμος να γίνει πιο νωρίς και ορίστηκε στις 28 Νοεμβρίου".

    Επειδή γράφτηκε ότι απορρίφθηκε η αίτηση και αυτό είναι προπομπός πτώχευσης της εταιρείας, τι έχει συμβεί; 
    "Είναι λανθασμένο αυτό που γράφτηκε. Όντως απορρίφθηκε η αίτηση για προσωρινή διαταγή για τους πιστωτές μας, αλλά δεν σημαίνει κάτι, ούτε είναι προπομπός. Σήμερα κάναμε νέα αίτηση προστασίας και περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες την απόφαση. Ούτως ή άλλως όλα θα κριθούν στις 28 Νοεμβρίου".

    Επειδή γράφτηκε ότι οι Τράπεζες, από τις οποίες πήρατε δάνεια, θα διεκδικήσουν το. οικόπεδο στον Βοτανικό και θ'αλλάξουν τα δεδομένα της Διπλής Ανάπλασης, μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει; 
    "Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς έχουμε πάρει δάνεια τα οποία είναι στον «αέρα» 5 χρόνια, λόγω της Διπλής Ανάπλασης. Κυριότεροι χρηματοδότες μας είναι η Alpha Bank και η Πειραιώς. Και οι δύο έχουν συμφωνήσει να μπούμε στο άρθρο 99. Μάλιστα στην αίτηση που καταθέσαμε σήμερα, είχαμε και την θετική εισήγηση της Alpha. Να ξέρετε ότι εάν ήθελαν να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία του ομίλου μας, θα το είχαν κάνει".

    Εκτός από την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο και την συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος για την Διπλή Ανάπλαση. Τι προσδοκάτε από το ΣτΕ; 
    "Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και περιμένουμε ότι αυτή την φορά θα εφαρμοστούν οι νόμοι. Ακούω ότι διαμαρτύρεται η ΠΑΕ, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, εάν περιμένουμε να φτιαχτεί το γήπεδο!

    Υπάρχει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δήμο Αθηναίων που αναφέρει ξεκάθαρα ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας. Εμείς θα τις τηρήσουμε στο ακέραιο. Υπάρχει πλαφόν για τις εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στα 13,5 εκατ. ευρώ. Ο Ερασιτέχνης έχει κάποιες προπολεμικές εγκαταστάσεις και θα του φτιάξουμε νέες. Τώρα κινδυνεύουν να τους πέσει κανένα ντουβάρι στο κεφάλι. Θα πάθει τίποτα κανένα παιδί και θα τρέχουν. Ο Παναθηναϊκός ας φτιάξει το γήπεδό του, όποτε θέλει, αλλά δεν μπορεί να ζητάει να κατασκευαστεί πριν απ' όλα, την στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα.

    Η εταιρεία Βωβός δεν μπορεί ν' αναλάβει και άλλα. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν είναι στο συμφωνητικό με τον Δήμο. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να κάνει ο κύριος Καμίνης. Ακούω ότι θέλει να τους ικανοποιήσει όλους, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αυτή την στιγμή. Το κλειδί το κρατάει ο Δήμος".

    Τι θα συμβεί εάν δεν περάσει το Προεδρικό Διάταγμα και μπει εκ νέου στον «πάγο» το πρότζεκτ; 
    "Εάν δεν εγκριθεί θα κρύβονται άλλα πράγματα από πίσω. Εμείς κάναμε ότι μας ζήτησε το ΣτΕ στην προηγούμενη εισήγησή του. Μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης, αυξήθηκαν οι χώροι πρασίνου. Όλα γίνονται στην καμπούρα του Βωβού. Λες και είναι εγκληματίας ένας επιχειρηματίας που επένδυσε στην χώρα του, στηριζόμενος σ' ένα νόμο του ελληνικού κράτους".

    Σκοπεύετε να μιλήσετε με τον Παναθηναϊκό; 
    "Θέλω να κάνω ένα ραντεβού με τον κύριο Αλαφούζο και θα επιδιώξω να το κάνω. Δεν μπορώ να πω εγώ τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες (εμπορικό, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη) μπορεί να παίζει στη Λεωφόρο, αν και νομίζω ότι υπάρχουν θέματα στατικότητας".

    Στο παρελθόν είχατε πει ότι εάν σας μπλοκάρουν θα καταθέσετε αγωγές σε βάρος του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού. Μάλιστα είχατε πει για ένα ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ. 
    "Δεν θέλω σε αυτή την φάση να μιλήσω για αποζημιώσεις. Ο Παναθηναϊκός ψυχορραγεί. Πως θα πάω να του ζητήσω εγώ αποζημίωση; Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν μπορεί να βρει χρηματοδότη. Ίσως σε 2-3 χρόνια ν' αλλάξουν τα πράγματα και να μπορεί να χτίσει το γήπεδο. Όμως η Διπλή Ανάπλαση δεν μπορεί να εξαρτιέται από το γήπεδο! Έλεος πια!".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad