Header Ads

  • Breaking Green News

    ΡΟΤΣΑ: "ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ"

    Ευχαριστημένος έμεινε ο Χουαν Ραμον Ροτσα από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε:

    Είδαμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό, σαν εικόνα. Τι ζητήσατε από τους παίκτες και πόσο βοήθησε ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο που έπαιξε; 
    "Ήταν ένα από τα καλά παιχνίδια μας φέτος. Έχω δει την ομάδα πολλές φορές. Είπα από την πρώτη μέρα πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να τα αλλάξουμε όλα από την πρώτη μέρα. Είναι λίγο το χρονικό διάστημα. Ξεκινήσαμε μια δουλειά πάνω σε αυτό που δείξαμε σε μικρό βαθμό σήμερα. Καλή κατοχή, θέσεις και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές.
    Ήταν μια νίκη σε ένα κρίσιμο σημείο για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Είδα τον κόσμο με χαμόγελο που είχαν καιρό να το έχουν. Αυτή την ώρα, δε χρειάζεται από την πλευρά μου να πω πολλά πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις συνθήκες για να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας παικτικά. Υπάρχουν πράγματα που δεν βγαίνουν προς τα έξω, αλλά πάνω από όλα είναι η δουλειά. Είναι σημαντικό που υπάρχει ενιαίος Παναθηναϊκός. Από την πρώτη ομάδα ως τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2003 στις ακαδημίες. Δεν είμαι μόνος εγώ, υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη".

    Είδαμε την ομάδα να έχει άλλη ψυχολογία. Ήταν πιεσμένοι οι παίκτες; 
    "Όταν υπάρχει αλλαγή, υπάρχει μια φόρτιση για την ομάδα. Αυτό κράτησε ως την στιγμή που ο κ. Φερέιρα αποχαιρέτησε την Παιανία. Η απόσταση από το ξενοδοχείο ως το γήπεδο, μου έδωσε την εντύπωση ότι οι παίκτες είχαν φορτιστεί αλλά μέσα στο γήπεδο, στην προπόνηση τα πράγματα ήταν διαφορετικά εντελώς. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Ελπίζω να μην είναι σοβαροί οι τραυματισμοί των παικτών και να είναι όλοι στη διάθεση του Παναθηναϊκού. Πιστεύω πως έχουν τη διάθεση να ακούσουν και να προπονηθούμε για να γίνουμε καλύτεροι".

    Θεωρείτε ποιοτικό το ρόστερ της ομάδας; Επίσης, αν γίνουν μεταγραφές όπως είπε ο κ. Αλαφούζος, τι θα αλλάζατε τον Ιανουάριο; 
    "Είναι η τέταρτη μέρα που είμαι εδώ. Πρέπει να δούμε από πρώτο χέρι τους παίκτες και μετά να πούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε. Πρώτο μέλημά μας είναι να αλλάξει η εικόνα μας μέσα στο γήπεδο. Σήμερα είδαμε ένα μικρό δείγμα. Έχουμε 8 παιχνίδια μέσα σε λίγο διάστημα. Ο ενθουσιασμός είναι καλός, αλλά μόνο με αυτό δεν προχωράς. Κάποια πράγματα έπιασαν τόπο, αλλά ήταν μια πολύ καλή νίκη και τίποτα άλλο. Αυτό το παιχνίδι πέρασε πλέον".

    Πέρα από την ψυχολογία είδαμε κι άλλα πράγματα, όπως την τοποθέτηση του Σισοκό στον άξονα, που βοήθησε πολύ την ομάδα. Θα το κρατήσετε αυτό και πως σκεφτήκατε να το κάνετε; 
    "Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βασίζεσαι σε κάποια πράγματα για να πετύχεις σε μια ομάδα κορυφής. Η ομάδα κορυφής πρέπει να κοιτάει το αντίπαλο τέρμα, να είναι κοντά οι γραμμές και να είναι κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Νομίζω πως δεν ήταν μόνο ο Σισοκό και η θέση που έπαιξε. Ο κάθε παίκτης του Παναθηναϊκού κράτησε πολύ καλό επίπεδο σε όλο το παιχνίδι. Έγινε ανοικτό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε κι άλλα παιδιά, ελπίζω να μπουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, και θα τους βγει σε καλό και ατομικά και ομαδικά".

    Η εμπειρία σας μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει την αρνητική ψυχολογία; 
    "Το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν να φύγει αυτός ο φόβος που είχαν με τη μπάλα στα πόδια. Δεν αλλάζει πάρα πολύ το να δουλεύεις στην Κ20 με το να δουλεύεις στην πρώτη ομάδα. Ακόμα και οι έμπειροι και οι ξένοι παίκτες, ήθελαν λίγη ζεστασιά. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όμως πέρασε. Εμείς έχουμε μπροστά μας κι άλλο παιχνίδι την Πέμπτη. Δεν πρέπει να κοιτάμε δικαιολογίες όπως η κούραση. Στον Παναθηναϊκό έχουμε ένα πολύ καλό επιτελείο, ξέρουμε τι θέλουμε, τι πρέπει να κάνουμε και τι θα το κάνουμε".

    Θέλετε να συνεχίσετε και μετά το καλοκαίρι; 
    "Έχουμε τη Μάριμπορ μπροστά μας, μετά θα δούμε. Είμαι 33 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Με ρώτησαν και την Πέμπτη πως δέχθηκα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εγώ είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και πάντα εδώ να βοηθήσω την ομάδα. Το καλοκαίρι είναι μακριά. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εγώ είμαι κοντά στο σύλλογο για να γίνει η αλλαγή ποδοσφαιρικά, που τη χρειάζεται. Θα δούμε τι θα γίνει μετά".

    Πρώτη φορά είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει σε υψηλό τέμπο και τους παίκτες να βγάζουν κράμπες. Υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης; 
    "Είναι πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε για την ομάδα. Δεν θέλω να πω κάτι και να θεωρηθεί πως κατηγορώ ανθρώπους. Την Πέμπτη άλλαξε μια σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε για εμάς και να τα αλλάξουμε".

    Πιστεύετε πως μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και στο Europa League για τον Παναθηναϊκό; 
    "Το πιστεύω για αυτό είμαι εδώ. Η ομάδα έχει ένα πλάνο, σε αυτό βασιζόμαστε και στις προπονήσεις. Τα παιδιά κατάλαβαν κάποια πράγματα, αλλά πρέπει στη συνέχεια να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο. Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θεωρώ πως θα πάμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Το ελπίζω. Το σημερινό παιχνίδι ήταν δύσκολο, με αρκετό στρες. Είχα κι εγώ, αλλά βλέποντας τα παιδιά στην Παιανία μέρα με τη μέρα κατάλαβα πως χαλαρώνουν και σκέφτονται ποδοσφαιρικά. Αυτό ήταν ένα δείγμα πως μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".

    Κλείνοντας, ο Χουάν έκανε μια γενική τοποθέτηση, λέγοντας... 
    "Ήταν μόνο μια αρχή. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε, κοιτάζουμε μπροστά. Το καλό είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει μια γραμμή ενιαία κι αυτό είναι καλό για εμάς. Κοιτάζουμε την αυριανή μας προπόνηση και μόνο. Έχουμε το παιχνίδι την Πέμπτη. Ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό κι εκεί. Θα δούμε και τα παιδιά που έχουν μικροπροβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι σύνολο, υπάρχουν μονάδες που κάνουν τη διαφορά, αλλά το σύνολο μετράει περισσότερο. Ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad