Header Ads

  • Breaking Green News

    ΣΟΦΟ: "ΠΕΤΥΧΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΖΟΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ"

    Για την βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού, τον Ζοτς και αλλά μίλησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε σε πολιτική εφημερίδα:

    Για τη χρονιά που φεύγει,είπε: 
    "Ήταν πολύ καλή. Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά το μπάσκετ. Παντρεύτηκα, έγινα πατέρας και θεωρώ ότι αυτό ήταν το σπουδαιότερο που μπορούσε να μου συμβεί. Είχε και τα προβλήματά της, λόγω τραυματισμών, άλλα, δόξα τω Θεώ, ήταν πολύ καλή χρονιά και μακάρι να είναι έτσι και η επόμενη".

    Για τον Ομπράντοβιτς και την ενδεχόμενη συνεργασία,είπε: 
    "Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχουν περάσει. Πέτυχε τρομερά πράγματα στον Παναθηναϊκό και όλοι οι παίκτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα έχουν σκεφτεί πώς θα ήταν να συνεργαστούν με το team του και τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, προσέγγιση από την ομάδα, πέρα από πέρυσι, δεν υπήρχε. Υπήρχαν αυτά τα «γύρω-γύρω», σχόλια, συζητήσεις, ψίθυροι, αλλά, όχι, δεν υπήρξε επαφή παλιότερα. Μπορώ να πω όμως ότι πρώτη φορά με προσέγγισαν με τέτοιο τρόπο και τόσο άμεσα και με δεδομένο ότι ήθελα να γυρίσω για οικογενειακούς λόγους, αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή".

    Για το αν κατά την επιστροφή του σκέφτηκε την υποδοχή στο ΟΑΚΑ, ή στο ΣΕΦ,είπε: 
    "Πάνω απ’ όλα είναι το πώς θα αντιληφθεί το κοινό στο δικό σου γήπεδο την παρουσία σου. Γιατί, στην τελική, θα ήταν και λίγο περίεργο να σε βρίζουν και από τη μία πλευρά, να σε βρίζουν και από την άλλη. Πάντως, το ότι έχω καλή αντιμετώπιση από τον κόσμο, δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσει χαλαρότητα. Καταλαβαίνω ότι ακόμη βρίσκομαι κάτω από ένα... μικροσκόπιο και πρέπει να προσπαθώ πολύ σε κάθε παιχνίδι για να αποδείξω για ποιο λόγο βρέθηκα εδώ και ποιος είναι ο ρόλος που έχω".

    Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού,είπε: 
    "Είναι μια ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της. Δεν υπάρχουν οι λέξεις «φαβορί», «αουτσάιντερ», όλα αυτά αποδεικνύονται. Αυτό που υπάρχει είναι διαρκής προσπάθεια για να βγάλεις το καλύτερο σου εαυτό".

    Για το αν η φανέλα τους είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος τους,είπε: 
    "Η φανέλα δεν πρέπει να είναι βάρος. Πρέπει να θυμόμαστε τι έχει πετύχει και να την εκπροσωπούμε κι εμείς με τον καλύτερο τρόπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα είναι τελείως καινούρια, αλλά ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) και ο Κώστας (Τσαρτσαρής), που είναι και οι μόνοι παλιοί, μας βοηθούν να καταλάβουμε τι σημαίνει να βρισκόμαστε εδώ, τι ευθύνες μας συνοδεύουν. Κυρίως όμως μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό και να είμαστε πιο δυνατοί σε κάθε παιχνίδι. Η ομοιογένεια έρχεται με τον καιρό: με τις προπονήσεις, τις νίκες, τις ήττες".

    Για το αν αντιμετώπισε το ρατσισμό,είπε: 
    "Αυτά είναι πράγματα που έχουν συμβεί σε μικρότερες ηλικίες, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις παιδιά για ένα άσχημο σχόλιο ή κάτι τέτοιο. Τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές. Βέβαια, εκείνη την περίοδο, ως παιδί, δεν είναι εύκολο να το σκεφτείς έτσι. Όμως, είχα και πάρα πολλούς φίλους σε μικρές ηλικίες, έχω καλές αναμνήσεις. Και η μεγαλύτερη τιμή ήταν, φυσικά, τότε, που με κάλεσαν για πρώτη φορά στα κλιμάκια της Εθνικής".

    Για το πρόσφατο συμβάν που είχε σχετικά με το «χρώμα» του,είπε: 
    "Όχι, όχι, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Απλώς, ξαφνιάστηκα λίγο όταν τέθηκε το θέμα. Βέβαια, κάποια στιγμή, το υπέθεσα ότι μελλοντικά θα προέκυπτε κάποια αναφορά στο πρόσωπό μου. Έτσι όπως πήγαινε το πράγμα, θα γινόταν και κάτι τέτοιο, αλλά, προσωπικά, δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να αποδείξω ποια είναι η εθνικότητά μου. Μεγάλωσα στην Ελλάδα με σωστές αξίες που έχει κάθε ελληνική οικογένεια. Τώρα, δεν μπορώ να πω ότι όταν τ’ άκουσα εκνευρίστηκα, ούτε ότι θέλησα να προκαλέσω καυγά. Δεν είχε νόημα για μένα, δεν είχε βάση... Θα μπορούσα να πω ότι στενοχωρήθηκα, κιόλας, αλλά, εντάξει, δεν στενοχωρήθηκα".

    Για τους Έλληνες προπονητές,είπε: 
    "Η Ελλάδα τους χρειάζεται τους καλούς Έλληνες προπονητές για να εξελιχθεί και ο τρόπος προπόνησης των παιδιών και ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής και των ελληνικών ομάδων".

    Για τον Πεδουλάκη,είπε: 
    "Είναι μια καινούρια συνεργασία, δεν υπάρχουν προβλήματα γενικά. Εγώ, παλιότερα, είχα προβλήματα με τους προπονητές μου, αλλά τώρα πιστεύω ότι ο παίκτης πρέπει να καταφέρει να μπει στη φιλοσοφία του προπονητή και να κάνει ότι του ζητηθεί μέσα στο γήπεδο. Οτιδήποτε άλλο, δεν βοηθά την ομάδα να προχωρήσει ως σύνολο, κάνει ζημιά".

    Για την Εθνική,είπε: 
    "Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια, αλλά δεν έχουν σημασία αυτά για μένα. Άμα με καλέσει η Εθνική το καλοκαίρι, θα βρίσκομαι κοντά της για να βοηθήσω, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ως σύνολο. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι μαζί με την ομάδα, λόγω των προβλημάτων με την εγκυμοσύνη της γυναίκας μου και ενός τραυματισμού που είχα μέσα στη χρονιά και αναγκάστηκα να χειρουργηθώ. Από εκεί και πέρα, αν με χρειαστεί η Εθνική, οποιαδήποτε στιγμή, θα βρίσκομαι εκεί".

    Για τη σύζυγό του,είπε: 
    "Με την Ειρήνη είμαστε αρκετό καιρό μαζί, είχαμε τα «πάνω - κάτω», αλλά σημασία για μένα είχε ότι τα πηγαίναμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα. Τώρα, κάθε μέρα, είναι ακόμη καλύτερη, πιο εντυπωσιακή, κάτι νέο γίνεται, και αυτό οφείλεται κυρίως στον γιο μας, τον Μάξιμο".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad