Header Ads

  • Breaking Green News

    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: "ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΖΟΤΣ"

    Σε συνέντευξη του ο Αργύρης Πεδουλάκης, τονίζει πως δεν θα έλεγε όχι σε μια επιστροφή Ζοτς στον πάγκο του Εξάστερου Παναθηναϊκού...

    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα όσων δήλωσε στον οπαπ.tv:

    Αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα ενός προπονητή η κατάκτηση ενός τίτλου; 
    "Απλά προστίθεται κάτι στο βιογραφικό του κι όταν τελειώσει την καριέρα του είναι κάτι που μένει. Σίγουρα ο τίτλος αποτελεί απόδειξη και για τη δουλειά του.βέβαια Θα πρέπει να σας πω ότι για έναν προπονητή πολύ σημαντικό επίτευγμα είναι και το να καταφέρνει να οδηγεί στην παραμονή στην κατηγορία μιας ομάδας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα".

    Η εντύπωση που σχηματίσαμε βλέποντάς σας μετά τον τελικό είναι ότι δεν πανηγυρίσατε πολύ. Γιατί; Μήπως σκεφτόσασταν την επόμενη υποχρέωση της ομάδας; 
    "Δεν είναι μόνο αυτό. Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου. Αυτό το Κύπελλο είχε πολύ μεγάλη σημασία για τον κόσμο μας, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις στην κοινωνία, αλλά και από το γεγονός πως έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από την πορεία των άλλων τμημάτων. Εμείς θέλαμε να του δώσουμε χαρά και αυτό έχει σημασία. Που τα καταφέραμε. Το DNA του Παναθηναϊκού είναι για να κερδίζει τίτλους.

    Πόσο σας βοήθησε στον τελικό το ματς της περασμένης εβδομάδας στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα; 
    "Πάρα πολύ. Είναι γεγονός αυτό. Στο ματς του πρωταθλήματος δοκιμάσαμε κάποια πράγματα. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ωστόσο, εκείνο το ματς βοήθησε πάρα πολύ και στην προσαρμογή κάποιων αθλητών μας στις συνθήκες τέτοιων αγώνων. Είναι ιδιαίτερα τα ματς με τον Ολυμπιακό κι αν δεν έχεις εμπειρία δεν μπορείς να τα διαχειριστείς. Σίγουρα λοιπόν μπορώ να πω ότι εκείνο το ματς μας βοήθησε πολύ και στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στο να καταλάβουμε τι σημαίνει ένα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο οποίο κρίνεται ένας τίτλος. Ξέραμε ότι μεγαλύτερη σημασία σήμερα είχε ο τελικός. Ενας τίτλος".

    Κατά τη γνώμη σας που κρίθηκε ο τελικός και φτάσατε στην κατάκτηση του τροπαίου; 
    "Πιστεύω ότι αυτό που καταφέραμε ήταν να ελέγξουμε εμείς τον ρυθμό στον τελικό. Πήγαμε το ματς εκεί που θέλαμε. Σε σετ παιχνίδι. Πέντε εναντίον πέντε. Κατά τη γνώμη μου τα μεγάλα ματς τα κερδίζεις παίζοντας πέντε εναντίον πέντε. Κι έχουμε την τύχη στην ομάδα μας να υπάρχει ένας κορυφαίος αθλητής για τέτοια ματς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης".

    Είναι εμφανές ότι οι αλλαγές που κάνατε μεσούσης της χρονιάς έχουν βελτιώσει κατά πολύ τον Παναθηναϊκό; 
    "Θέλω να σας πω ότι ο Λάσμε ήταν ο παίκτης τον οποίο θέλαμε να κλείσουμε από το καλοκαίρι. Μπορεί και να αργήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο και λειτουργήσαμε υπό την πίεση του χρόνου το καλοκαίρι. Δεν έχω ξαναδεί να φεύγουν 12-13 παίκτες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να βρούμε 12 νέους με καινούργια οικονομικά δεδομένα με περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η ομάδα διαλύεται σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η αθλητική βία ενώ επέρχεται χρεοκοπία. Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ ανταγωνιστικός σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάει κάνεις ότι το ξεκίνημα της διαδρομής των αδερφών Γιαννακοπούλου, το 1987 όταν έγιναν και οι πρώτες κινήσεις, χρειάστηκε πέντε χρόνια για τον πρώτο τίτλο. Φέτος ο καινούργιος Παναθηναϊκός πέτυχε σε 3 μήνες να κατακτήσει το κύπελλο. Εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα αγωνιζόμαστε και αυτό κάνουμε. Δεν είμαστε πια η ομάδα που ψωνίζει από το πάνω ράφι οπότε πρέπει να βρίσκουμε καλούς παίκτες σε προσιτές τιμές".

    Όταν ξεκίνησε η σεζόν, τονίζατε πως ο Ολυμπιαός έχει το προβάδισμα. Ειναι πιο εύκολο να νικήσει ο Παναθηναϊκός σε έναν μεμονωμένο αγώνα από μία σειρά παιχνιδιών; 
    "Αυτή την στιγμή που μιλάμε, ναι. Αυτό που έμαθα από τα χρόνια που αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό είναι πως ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι απόλυτα συνυφασμένος με την αυτογνωσία και την λογική Και αυτό θα μας βοηθήσει. Είναι αλήθεια πως τονώθηκε η αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο κι επαναπαύτηκε κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας".

    Πως κρατήσατε την ομάδα στη διακοπή;
    "Η διακοπή δεν συνέφερε εμάς. Όταν βγήκαμε να παίξουμε φροντίσαμε να έχουμε την ομάδα όσο πιο συγκεντρωμένη γίνεται. Αγωνιστικά, επιλέξαμε να δώσουμε την μπαλα σε παιδιά που γνωρίζουν να παίζουν με ...κρύο αίμα και αυτός ειναι ο Τζέισον Καπόνο. Δεν σοκαρίστηκε ο Τζέισον Καπόνο από όσα συνέβαιναν. Πρώτα έπεσε φωτοβολίδα και κτύπησε στο κεφάλι ο Χάινς μετά τραυματίστηκε ο Μπράμος πράγματα αδιανόητα στις ΗΠΑ. Ο Καπόνο, όπως και τα άλλα παιδιά με παρεμφερή κουλτούρα, αντιμετώπισαν πολύ ψύχραιμα την κατάσταση. Μας είπε πως αποτελεί απλά μία καινούργια εμπειρία. Να σας πως και κάτι, και δεν είναι αστείο, στην αρχή κάποιοι παίκτες, νόμιζαν ότι ρίψη κόκκινων και πράσινων φωτοβολίδων ειναι ένα μέρος του σόου. Ακόμα και σε αυτό τον τομέα φάνηκε η απειρία μας από τέτοιους αγώνες".

    Να το θέσουμε διαφορετικά. Θεωρείτε, με γνώμονα και την περυσινή χρονιά, πως ο Παναθηναϊκός είναι ήδη επιτυχημένος; 
    "Κάνετε ένα σημαντικό λάθος. Εμείς δεν στεκόμαστε ανταγωνιστικά προς την περυσινή ή τις παλαιότερες ομάδες. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τα βήματά τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί έναν πολύ μεγάλο προπονητή και ότι έκτισε συντροφεύει για πάντα τον Παναθηναϊκό. Για μένα θα ήταν όραμα αν ο Ζοτς επέλεγε να επιστρέψει. Εγώ θα πήγαινα να του δώσω τα κλειδιά της ομάδας για να συνεχίσει το έργο του διότι γνωρίζω την σημασία που έχει η παρουσία του στην ομάδα".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad