Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

    Για τρεις ώρες ο Γιάννης Αλαφούζος συζήτησε για σοβαρά θέματα  με τους οργανωμένους οπαδούς στο ραδιόφωνο της θύρας 13...



    Θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, όπως για το πρωτάθλημα, τη Λεωφόρο, τη ΓΗΠΕΛ, τον Νταμπιζα, τον Βυντρα, την ΕΠΟ και για άλλα πολλά.

    Διαβάστε παρακάτω τι απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν:

    Για το πως ξεκίνησε η εμπλοκή του με τον Παναθηναϊκό,είπε: 
    "Εμένα αυτό ήταν μια παλιά ιδέα. Και είχα ψυχραθεί το 1979 όταν είχε πάρει την ΠΑΕ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης γιατί μια ομάδα δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο αλλά στους οπαδούς του. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός έχει 1.7 εκ. οπαδούς πάνω από 16 χρονών και αν λοιπόν όλοι αυτοί συνεισέφεραν όσο ήθελαν και όσο μπορούσαν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Βλέποντας όλα αυτά τα θέατρα, έκανα κάποια έρευνα, περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά επειδή ο κόσμος του Τριφυλλιού ήταν ταλαιπωρημένος και είχαμε και αυτή την κρίση δεν πήγαμε τόσο καλά. Η ουσία είναι ότι πριν ένα χρόνο δεν είχαμε μετόχους. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε παρκάρει τις μετοχές του, οι άλλοι δεν συμμετείχαν. Έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την ΠΑΕ, το 58% ανήκει στην Συμμαχία, είμαστε πλέον 8.500 μέλη και σίγουρα είμαστε καλύτερα από ότι πέρσι".

    Θεωρείτε ότι η ιδέα της Συμμαχίας είναι αποτυχημένη; 
    "Ελπίζω να μην είναι αποτυχημένη η ιδέα της Συμμαχίας. Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα από την θεωρία είχε μεγάλη απόσταση. Αυτό νομίζω οφείλεται και στην κρίση που είχαμε πέρσι αλλά και στο γεγονός ότι πέρσι είχαμε δυο εκλογές με μεγάλη αβεβαιότητα και λανσάραμε την καμπάνια μας στις 2 Ιουλίου. Ενώ είχαμε αρχίσει καλά, εν συνεχεία ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα και έκοψε τη φόρα του κόσμου. Όπως και η καχυποψία που υπήρχε".

    Είναι λογικό ο κόσμος να θεωρεί τον Γιάννη Αλαφούζο μπροστινό του Γιάννη Βαρδινογιάννη ή όχι; "Εγώ ήξερα τον Δημήτρη Γόντικα από παλιά. Και μίλαγα με τον Δημήτρη και του είχα πει την ιδέα μου από το χειμώνα. Τότε μου είχε πει ότι υπάρχει μια πρόταση από το Κατάρ, σοβαρή όμως. Του είπα ότι αν δεν προχωρήσει ότι έχω αυτή την ιδέα. Τον Φεβρουάριο άρχισα να κάνω τις έρευνες οι οποίες αποδείχθηκαν εντελώς λάθος. Να σας θυμίσω ότι πριν μπει η Συμμαχία είχαμε κάνει μια προσπάθεια και είχαμε δεσμεύσεις με 2 εκ. ευρώ από τέσσερις επιχειρηματίες αλλά τότε δεν υπήρξε συμφωνία. Είχε αντιδράσει ο κ. Βγενόπουλος. Παραιτήθηκε η διοίκηση και όλα αυτά έγιναν μπροστά μου οπότε έγινε πιο καθαρό το τι μέλει γενέσθαι με την Συμμαχία. Με παραιτημένα τα τρία μέλη αυτά. Υπήρξε μια προσπάθεια να μην πάμε στην Συμμαχία. Από τους τέσσερις επιχειρηματίες ο ένας έφυγε τελείως και ο άλλος που είπε ότι θα βάλει 500.000 έβαλε 100.000 και έτσι είχαμε 1,1 εκ. ευρώ για να μπούμε στην Συμμαχία. Αυτά ήταν τα χρήματα που μας βοήθησαν αρχικά".

    Αν δεν εμφανιζόσασταν εσείς η φούσκα των χρεών θα έσκαγε στα χέρια του Βαρδινογιάννη λέει πολύς κόσμος και για αυτό και σας θεωρεί μπροστινό του...
    "Στα χέρια τα δικά μας θα έσκαγε. Εγώ αυτό το θεωρώ πολύ προσβλητικό να λένε ότι είμαι μπροστινός του οποιουδήποτε".

    Τι έγινε το 2008 με την ΠΕΚ; 
    "Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να συμμετέχω οικονομικά τότε. Έφτιαχνα τον ΣΚΑΙ και είχα πάει για να στηρίξω ηθικά την ΠΑΕ και μέσω. Βέβαια και τώρα τρέχω αρκετά με τον ΣΚΑΙ".

    Μετά το 2008 είχατε καμία επαφή με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού; 
    "Με τον Νίκο Πατέρα γνωρίστηκα. Γίναμε φίλοι και την φιλία αυτή την διατηρώ ακόμα και σήμερα. Είχα ενημέρωση για τα τεκταινόμενα αλλά δεν έπαιρνα αποφάσεις".

    Τι βρήκατε όταν μπήκατε στην ΠΑΕ;
     "Όταν μπήκαμε στην ΠΑΕ μου δόθηκε μια εικόνα ότι είχαμε 28 εκ. ευρώ άνοιγμα, τα 18 εκ. ευρώ σε ποδοσφαιριστές μαζί με την εφορία και 10 σε άλλα γενικά έξοδα. Αυτή τη στιγμή το άνοιγμα μας είναι 24 εκ. ευρώ".

    Για την υφιστάμενη κατάσταση,είπε: 
    "Επίσης την προηγούμενη χρονιά την περίοδο 2012-13 ο Παναθηναϊκός λειτουργούσε με ένα κόστος 29 εκ. ευρώ και μέσα στη χρονιά αυτή κατεβήκαμε κάτω από τα 15 και του χρόνου θα είμαστε, αν τα έσοδα που θα έχουμε είναι στα 13-14 εκ. ευρώ υπολογίζοντας πολύ συντηρητικά από αυτά 5 εκ. ευρώ είναι από την τηλεόραση, 4 από χορηγίες και άλλα 4 τα προσδοκώμενα έσοδα από τα εισιτήρια. Το μπάτζετ θα είναι 10 εκ. το λειτουργικό. Πέντε εκ. ευρώ για το μπάτζετ του ποδοσφαίρου και 5 για τα λειτουργικά έξοδα. Τα άλλα 3 εκ. θα είναι για τα παλιότερα χρέη. Στα 5 χρόνια των λειτουργικών εξόδων είναι η διοργάνωση των αγώνων, η ακαδημία, τα έξοδα των ταξιδιών εντός και εκτός, οι φροντιστές, τα πάντα όλα.Επί περιόδου Γόντικα έγινε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος. Για παράδειγμα ο Μπουμσόνγκ πάρθηκε την περίοδο που είχε ξεκινήσει η κρίση. Η δέσμευση που πήραμε με τον Μπουμσόνγκ ήταν κοντά στα 10 εκ. ευρώ".

    Πόσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία όταν έφυγε ο Νικόλας Πατέρας;
    "Είχε ένα σημαντικό ποσό που πιστεύω ότι αν είχε διαχειριστεί σωστά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε γίνει μια ομαλή προσγείωση. Το πρόβλημα με την πολυμετοχικότητα είναι ότι μαζεύτηκαν πολλά χρήματα και συνηθίσαμε σε έναν πολύ ακριβό τρόπο λειτουργίας και ήταν επικίνδυνο για το τι θα γίνει αν ερχόταν μια περίοδο κρίσης. Όταν πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό θεωρούσα ότι ένας μισθός 400.000 ευρώ είναι μικρός. Τώρα θεωρώ ότι ένας καλός παίκτης διεθνής, Ευρωπαίος μπορεί να βρεθεί με 150.000 ευρώ. Για παράδειγμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Βύντρα, ο Κατσουράνης μας στοίχιζαν 1 εκ. ευρώ. Ποσά τα οποία θεωρώ υπερβολικά. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες χτίστηκαν από δικούς του παίκτες που εξέλιξαν οι ίδιοι".

    Σε είχε απειλήσει ποτέ η οικογένεια Βαρδινογιάννη, προσπάθησε να σε νουθετήσει; 
    "Δεν είχα ποτέ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ούτε επαγγελματικές σχέσεις, ούτε φιλικές, ούτε τίποτα. Δεν με έχει απειλήσει και ούτε είναι πολύ εύκολο να με απειλήσει".

    Ποια είναι η δική σας οικονομική συμμετοχή μέχρι τώρα στην ΠΑΕ;
    "Να ξεκινήσω λέγοντας πως ότι γίνεται γίνεται για να ανδρωθεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Επειδή δεν πήγε όσα καλά περίμενα κάνω ότι μπορώ για να επιβιώσει. Μέχρι στιγμής έχουν μπει στην ομάδα 3,1 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του μήνα άλλα 3 με 4 εκ. ευρώ. Αυτά δεν έχουν μπει από την Συμμαχία αλλά οι μετοχές θα πάνε στην Συμμαχία. Δυο τράπεζες μας έχουν βοηθήσει πολύ με προεξοφλήσεις. Η Πειραιώς και η ALPHA.. Στα οικονομικά λοιπόν σας είπα τι λεφτά μπαίνουν συνολικά στον Παναθηναϊκό εκτός από τα λεφτά που θα βάλει ο κόσμος. Σας είπα ότι το ομολογιακό δάνειο αν δεν το αποπληρώσει ο Παναθηναϊκός θα γίνει μετοχές και η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα έχει 80-85% μετοχές. Εγώ για τον πρωταθλητισμό την πάτησα πέρυσι και ελπίζω να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος και φέτος με την πίστη μου. Αφήνουμε τα πράγματα στην μέση. Θέλω να σας πω ότι τα τηλεοπτικά δικαιώμα της Κάλιαρι είναι 30 εκ. ευρώ. Στην δε Αγγλία της τελευταίας ομάδας είναι κοντά στα 100 εκ. ευρώ. Σε εμάς είναι 5 εκ. ευρω. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το τεχνικό επιτελείο της ομάδας με τα δικά μου τα κριτήρια, όπως σκέφτηκα, ότι αν πάρουμε κάποιον ξένο ή θα έπρεπε να πάρουμε κάποιον που δεν τον ξέραμε ή κάποιον που είχε κάνει στο παρελθόν μια επιτυχία. Είναι διαφορετικό να είσαι ένας άνθρωπος που έχεις πάρει πράγματα και έρχεσαι σε ομάδα με προβλήματα και διαφορετικό να πάρεις κάποιον που διψάει. Δεν ήθελα κάποιον Έλληνα προπονητή που έχει αναμειχθεί με το ελληνικό πρωτάθλημα και την σαπίλα. Τον Γιάννη Αναστασίου τον γνώρισα τον Οκτώβριο μέσο ενός φίλου μου. Του μίλησα, ήξερα ποιος είναι, έμαθα διάφορα πράγματα και φοβήθηκα τότε να κάνουμε αυτό το άλμα".

    Αλτρουιστή σας βρίσκουμε; 
    "Ο αλτρουισμός είναι επιβεβλημένο στοιχείο για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού και εγώ είμαι οπαδός να το ξέρετε αυτό".

    Ξέρατε ότι ο Αναστασίου είχε προταθεί σε ΑΕΚ και Άρη μαζί με ένα άλλο πρόσωπο;
    "Περί ΑΕΚ και Άρη το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Βέβαια στην ομάδα δεν είναι μόνο ο Αναστασίου. Είναι ο Γιάννης Σαμαράς καταρχήν τον οποίο τον βρήκα, έχει από τις πιο χαμηλές αποδοχές και το κάνει αυτό γιατί πραγματικά αγαπάει τις ακαδημίες και είμαστε τυχεροί που τον βρήκαμε σε αυτή την θέση. Μετά είναι ο Στιβ Ρούτερ ο οποίος ήταν δάσκαλος του Σαμαρα και του Αναστασίου και παραιτείται από την Αγγλική ομοσπονδία για να έρθει σε μας και σκοπός είναι ο Παναθηναϊκός να βγάζει μόνος του, μέσα από τα σπλάχνα του εκτός από παίκτες και προπονητές. Όπως ο Βονόρτας το ίδιο. Το λέω αυτο γιατί είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων και έμειναν στον Παναθηναϊκό με αυτά τα χρήματα όταν άλλοι δίπλα τους έβγαζαν εκατομμύρια. Ο Αναστασίου είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ. Ήταν τεχνικός της ακαδημίας του Άγιαξ και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια στην Αγγλία ενώ όπως λένε όλοι είναι πολύ έντιμος. Τότε βέβαια δεν τον είχα ψάξει αρκετά καλά".

    Σας είχε προταθεί μόνος του τότε η πακέτο με κάποιον άλλο;
    'Όχι ήρθε ο Αναστασίου και με είδε απλά για να με γνωρίσει και τίποτα παραπάνω τότε".

    Γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ερασιτέχνη; 
    "Υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία με τον κ. Μακρόπουλο. Τον είδα και σήμερα. Μας έχει δώσει ένα παραχωρητήριο. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα σημεία. Στα λεφτά, στην διάρκεια και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσουν οι δικηγόροι τις διαδικασίες.Και είπαμε με τον κ. Μακρόπουλο να κυνηγήσουμε και οι δυο μας τους δικηγόρους μας ώστε την άλλη εβδομάδα να υπογράψουμε. Φέτος έχουμε δώσει ήδη περισσότερα από 300.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη που αφορούσαν παλιότερα χρέη.Έχουμε έναν υπέροχο χλοοτάπητα που μας έχει κοστίσει κοντά στις 200.000 ενώ γίνονται και έργα που θα στοιχίσουν περίπου 1 εκ. ευρώ. Τα βασικά πράγματα θα τελειώσουν αν χρειαστεί στις 18 Ιουλίου αλλά οι επισκευές θα συνεχίζονται συνέχεια. Ίσως σε δεύτερο στάδιο. Όπως θυμάστε πέρσι γνωρίζαμε ότι η Λεωφόρος είχε χαρακτηριστεί σαν πράσινο και δεν μπορούσε να παίζει καθόλου. Πήγαμε στα κόμματα άλλαξε ο νόμος και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να μεγαλώσουμε την Λεωφόρο και να πάμε την σύμβαση από τα πέντε χρόνια σε εφτά τουλάχιστον".

    Και το όραμα για τη συνέχεια ποιο είναι; 
    "Έχουμε όνειρα και οράματα πολλά όλοι μας. Αυτά θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της πραγματικότητας. Αν η ομάδα μας πάει καλά και εξελιχθεί μπορούμε να χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο.Εμένα η περιοχή του Βοτανικού δεν μου αρέσει καθόλου και δεν καταλαβαίνω πως ο Παναθηναϊκός είπε "Δίνουμε ένα γήπεδο και παίρνουμε ένα οικόπεδο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Έψαξα το θέμα, κοίταξα να δω αν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το γήπεδο στον Βοτανικό και πλέον πιστεύω ότι ούτε και ο Δήμος μπορεί να προβεί στην Διπλή Ανάπλαση".

    Εξαρτάται μόνο από τον Δήμο αυτό; 
    "Υπάρχει αυστηρός κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην δοθούν χρήματα του ΕΣΠΑ για τα αθλητικά κέντρα. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να μπορεί να συνομιλεί και με τον Δήμαρχο και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Για παράδειγμα υπάρχει η Παιανία την οποία προσπαθούμε να αγοράσουμε με ένα χαμηλό κόστος σε μια μακροχρόνια σύμβαση. Επίσης θα θέλουμε να βάλουμε στην Λεωφόρο κάποιες διαφημίσεις στις οποίες το "ΟΚ" θα δώσει ο δήμος. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς".

    Ο Βγενόπουλος είχε πει ότι αν αναλάβεις τη ΓΗΠΕΛ θα βάλει την επόμενη μέρα 20 εκ. ευρώ; 
    "Είναι ποτέ δυνατόν αυτό. Με δουλεύετε. Σας λέω ότι μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω βρει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι μια νεκρή εταιρία. Και δεν έχω κανένα δείγμα ότι θα προκύψει θέμα ΓΗΠΕΛ και αν προκύψει θα το πληρώσω εγώ. Αλλά δεν ασχολούμε με τρίχες. Το εμπορικό τους κέντρο ας το κάνουν ότι θέλουν δεν μας αφορά. Αν είναι να βρούμε εμείς τα λεφτά να διαλέψουμε εμείς τον χώρο και να το χτίσουμε όπου θέλουμε εμείς το γήπεδο. Αν ο κ. Βγενόπουλος βάλει 10 ή 5 εκ. ευρώ ας έρθει να αναλάβει την την προεδρία και την ΓΗΠΕΛ και ότι θέλει και εγώ θα είμαι δίπλα του".

    Για την ΓΗΠΕΛ και την ανάληψη των ευθυνών: 
    "Διότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Η Ευθύνη του Βγενόπουλου είναι ότι ανήγαγε το θέμα της ΓΗΠΕΛ ενώ δεν υπάρχει. Εγώ δεν βρήκα πουθενά θέμα ΓΗΠΕΛ. Ο κ. Βγενόπουλος μου έχει πει να κάνουμε λογοδοσία για την ΓΗΠΕΛ.Εδώ δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τα βασικά μας θέματα το να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ΓΗΠΕΛ. Αν είναι δυνατόν. Φέρτε μου ένα χαρτί να υπογράψω ότι αναλαμβάνω τις ευθύνες. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Είχα πει ότι θα υπογράψω αν προκύψει ευθύνη από την ΓΗΠΕΛ. Επιμένω, είμαι στον Παναθηναϊκό ένα χρόνο. Ένα από τα πράγματα που δεν με έχουν απασχολήσει είναι πρόβλημα με την ΓΗΠΕΛ. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει τίποτα. Αυτά αν είναι να προκύψουν είναι άμεσα. Δεν έχει έρθει κανείς να μου ζητήσει χρήματα. Φέρτε μου ένα χαρτί να το υπογράψω. Ελπίζω και μακάρι να βρεθεί κάποιος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να υπογράψει για την ΓΗΠΕΛ".

    Για την Παιανία θα μας πείτε; 
    "Η Παιανία φέτος είχε παραχωρηθεί δωρεάν. Φαντάζομαι ότι αν ζητηθεί και του χρόνου δωρεάν θα γίνει".

    Το λειτουργικό κόστος της Παιανίας πόσο υπολογίζεται; 
    "Δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά αλλά πάει 1 εκ. ευρώ μαζί με τους μισθούς των προπονητών. Είναι μεγάλος οργανισμός η Παιανία".

    Έχει γίνει προσπάθεια να βρεθεί κάτι άλλο;
    "Υπάρχει ένας μεγάλος Δήμος, έχει μια μεγάλη έκταση, έχουμε κάνει 2-3 συναντήσεις μαζί τους, ενδιαφέρονται και οι σκέψη είναι να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε ένα δεύτερο προπονητικό κέντρο εκεί. Την Παιανία αν μπορέσουμε να την αποκτήσουμε, ως ιδιοκτησία νομίζω αξίζει τον κόπο να γίνει.Κοιτάζουμε όμως παράλληλα για να μην έχουμε αυτή την εξάρτηση και θα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση σε αυτή την περιοχή που δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή ποια είναι αλλά είναι πολύ βασικό μέσα στην πόλη να έχουμε χώρους για να βγάζουμε παίκτες. Και για αυτό ανεξαρτήτως της εξέλιξης της Παιανίας προχωράμε και με το άλλο κέντρο".

    Έχουμε ακούσει ότι για την σύμβαση παραχώρησης της Παιανίας δεν μπορεί να πάρει η ΠΑΕ χρήματα; 
    "Έχω ακούσει αυτό το πράγμα αλλά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου. Το κοιτάζουμε ήδη γιατί κοιτάζουμε να εξετάσουμε το θέμα της Παιανίας. Κοιτάζουμε εκτός από τον Δήμο τον συγκεκριμένο και άλλες περιοχές. Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές καθώς υπάρχει περίοδος κρίσης. Εγώ ευχαρίστως αν θέλετε να έρθετε και να σας εξηγήσει κάποιος από την ΠΑΕ πως κατανέμεται το κόστος το λειτουργικό στην Παιανία".

    Για τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ τον κ. Στάμο; 
    "Εγώ έχω άριστη εικόνα για τον κ. Στάμο. Είναι πολύ βασικός στην προσπάθεια που κάνουμε. Αύριο το πρωί έχουμε πολύ πρωί ραντεβού για να συζητήσουμε και πάλι για την ομάδα και το μπάτζετ. Τον κ. Στάμο τον γνώρισα και τον γνώρισα σταδιακά. Όταν πήγα εκεί πέρα δεν τον ήξερα και δεν του είχα εμπιστοσύνη. Μέσα από την δουλειά του όμως γνώρισε την εμπιστοσύνη μου όπως ο κ. Παρθενόπουλος".

    Αν δεις την εικόνα της μπουτίκ τώρα όμως θα πεις ότι είναι χάλια; 
    "Αυτά οφείλονται στην γενική εγκατάλειψη του Παναθηναϊκού. Παιδιά δεν καθόμαστε εκεί πέρα, μας βγαίνει ο κ..... Πως θα τρέξουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται η εμπειρία. Αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν με την δουλειά τους ότι είναι καλοί. Ο Γόντικας έφυγε, ο Πέτσος έφυγε. Κάποιοι άνθρωποι με την δουλειά τους έδειξε ότι είναι καλοί. Τρελός είμαι να τους διώξω. Πήγαμε στην Adidas προχθές. Με τον Παρθενόπουλο την έκανα την δουλειά με ποιον θα την έκανα. Είναι ικανός άνθρωπος. Δουλεύει πολύ, συνεργάζεται με τους suporters direct".

    Εμείς λέμε αυτά που λέμε με βάση τα όσα βλέπουμε. Δεν τα ξέρουμε από μέσα; 
    "Έχω και εγώ την δυνατότητα να κρίνω τους διοικητικούς υπαλλήλους. Για παράδειγμα έχουμε κάνει συμφωνία στην Λεωφόρο για τα μπαρ. Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος προσφέρει δωρεάν όλα τα εστιατόρια στην διάρκεια των αγώνων και θα προσφέρει τα κέρδη του στον Παναθηναϊκό".

    Πριν εμφανισθεί ο Τσάκας στα κοινά της ομάδας ο Γόντικας είχε βρεθεί μαζί του στην Κηφισιά σε ένα μαγαζί και μετά εμφανίσθηκε στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Πως δικαιολογείται ότι επί προεδρία σας συμμετείχε ο κ. Γόντικας στην διοικούσα επιτροπή; 
    "Πρώτα πρώτα ο κ. Γόντικας ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Εγώ αρχικά δεν ήθελα να μετέχω. Ο Γόντικας παραιτήθηκε τον Νοέμβριο όταν δεν άντεχε πλέον στην πίεση και τους κινδύνους και δεν υπήρχε κανένας άλλος να τον αναλάβει. Δεν είναι ότι τον εμπιστεύτηκαν, τον βρήκα εκεί. Έχει παραιτηθεί από τον Μάιο. Εγώ δεν ήμουν πρόεδρος του Παναθηναϊκού τότε. Στην διοικούσα είναι σίγουρα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος".

    "Σας είπαμε στις 27 Δεκεμβρίου ότι ήταν λάθος που έδωσες στον Τσάκα 20 μέρες περιθώριο και να πέσεις στην λούμπα όπως έπεσε στην λούμπα αρκετός κόσμος. Τον πρώτο Τσάκα τον έχετε παρουσιάσει στον ΣΚΑΙ. Τον δεύτερο Τσάκα, του δίνεται περιθώριο με την πριγκιποπούλα".

    Που έχουν φτάσει αυτή τη στιγμή οι αγωγές για αυτόν τον άνθρωπο; 
    "Οι αγωγές δυστυχώς στην Ελλάδα κάνουν 3-4 χρόνια να εκδικαστούν. Για απλές δυσφημίσεις και αγωγές η δικαιοσύνη δεν προσδιορίζει χρόνο. Έχει γίνει η μήνυση. Να σας πω για τον Τσάκα. Συνεργάστηκα πάρα πολύ στενά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο εκείνη την περίοδο και η βοήθεια του στο κομμάτι εκείνο ήταν σημαντική. Και με τον Νίκο Πατέρα. Και ξεσκεπάσαμε τον Τσάκα με την Αύξηση που κάναμε ειδικά για αυτόν. Μας έκανε τεράστια ζημιά αυτή η περίοδος. Είχαμε πολλά προβλήματα και μας πίεζαν οι δημοσιογράφοι. Έκανε ανακοινώσεις έπρεπε να απαντήσουμε εμείς. Τέλη Δεκεμβρίου τον τελειώσαμε τον Τσάκα και τώρα δεν μπορεί να εμφανιστεί πουθενά. Τέλειωσε το σήριαλ Τσάκα για πάντα".

    Εσείς τι πιστεύεται ότι ήταν αυτός ο τύπος; 
    "Δεν μπορεί να μην είχε κάποια πλάτη αλλά και παράλληλα ήταν απατεώνας μεγάλος".

    Με την διαιτησία τι γίνεται; 
    "Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Στο θέμα της διαιτησίας παίρνουμε πολλά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτά που γίνονται. Ένα από τα πράγματα που κάναμε είναι ότι υποβάλλουμε την Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά. Όπου ένας δικηγόρος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού υποβάλλουν μηνύσεις για τα παιχνίδια που έχει κλαπεί φέτος ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη έρευνα από τον Κορέα στα θέματα των στημένων πινάκων διαιτησίας και ο κ. Σαρρής, ο Κουρίδης ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και συνέχεια είναι πολέμιος του Παναθηναϊκού είναι κατηγορούμενοι".

    Την υπόθεση των στημένων την παρακολουθείτε; Θεωρείτε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί; 
    "Όχι όσο καλά θα ήθελα να λειτουργεί. Αλλά σε έναν βαθμό κάποιοι δικαστές λειτουργούν. Ήταν δύσκολο να γίνει αυτό και το δουλεύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες να βρούμε συμμάχους για τον αγώνα εναντίων της διαιτησίας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να συνεργαστούμε από το καλοκαίρι και μετά. Το θέμα θέλουμε να το λύσουμε μόνοι μας αλλά όλοι οι σύμμαχοι είναι ευπρόσδεκτοι".

     Ποια είναι η σχέση σας με τους μετόχους;
    "Εγώ συστηματική επαφή έχω με τον Νίκο Πατέρα. Με τον κ. Βγενόπουλο συναντιέμαι μια φορά στους δυο μήνες. Τώρα βέβαια έχει κάποια τρεξίματα και με όσα έχουν γίνει στην Κύπρο".

    Για τον Παναγόπουλο και το Δ.Σ.;
    "Ο Παναγόπουλος μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο όταν παραιτήθηκε ο Γόντικας. Εγώ με τον Μαρινάκη είχα μια επαγγελματική σχέση. Το 2011 λοιπόν μεταδίδαμε το ντέρμπι με τον Σισέ. Ο Παναγόπουλος ειναι Παναθηναικος, είχε πάει στο γήπεδο και βγήκε και είπε ότι έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος και επειδή ήταν διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ αυτή ήταν η αφορμή και έκτοτε έχω εχθρικές σχέσεις με τον Μαρινάκη".

    Για τα όσα διέρρευσαν μετά το ματς με την Βέροια και την φυγή του Βύντρα φταίνε οι οργανωμένοι; "Θα πω αυτό που πιστεύω αλλά δεν θέλω να κάνω σχόλια και κρίσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγώ που ήμουν άπειρος είδα με μεγάλη καχυποψία το παιχνίδι της Βέροιας. Επίσης ο Λουκάς Βύντρα είχε ένα πολύ μεγάλο κόστος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης υπήρχε ένα πολύ κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Και για τον λόγο που χάλασαν οι σχέσεις μου με τον Ρότσα τον οποίο σέβομαι είναι επειδή βγήκε και υποστήριξε τους παίκτες και δημιούργησε ένα θέμα με τον Χουάν. Πάντως εσείς δεν φταίτε. Ο Βύντρα μας στοίχιζε σχεδόν 1 εκ. ευρώ. Λεφτά που δεν είχαμε και αν τα είχαμε έπρεπε να τα δίνουμε σε έναν παίκτη που πρόσφερε περισσότερα. Ίσως αυτή η ανωμαλία δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα έχει καθαρίσει βέβαια και με αυτά που θα γίνουν το καλοκαίρι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι".

    Ρωτάνε πάρα πολλοί για το γήπεδο, εσείς θα θέλατε να μείνουμε πάντα εδώ. Έχετε κάποιο πλάνο να χτίσουμε ένα σύγχρονο γήπεδο 45.000 θέσεων στην Λεωφόρο, όπως παρουσιάζουν και τα παιδιά του ΠΑΝ.ΚΙ; 
    "Αυτή θα ήταν η δική μου η επιθυμία. Τα σχέδια του ΠΑΝ.ΚΙ είναι πάρα πολύ ωραία αλλά προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στην χρήση των σχολείων και του βενζινάδικου δίπλα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι ώριμα για να μιλήσουμε για ένα καινούριο γήπεδο. Το πιο ρεαλιστικό σχέδιο είναι να μείνουμε στην Λεωφόρο και να το μεγαλώσουμε μέσα στο όριο του σημερινού μας χώρου. Επίσης ανακατασκευάζοντας το γήπεδο κομμάτι, κομμάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Δεν είναι εύκολο να πεις παίρνω την απόφαση και γκρεμίζω. Για αυτό λέω βήμα, βήμα θα ανακατασκευάσουμε την Λεωφόρο, μένουμε εδώ. Παρότι θα θέλαμε όλοι μας ένα μεγαλύτερο γήπεδο θεωρώ ότι ένα γήπεδο ακόμα και 25.000 θέσεων θα ήταν πάρα πολύ καλό να το έχουμε".

    "Εμείς οι οπαδοί ότι σάπιο υπήρξε ή θα υπάρξει με το καιρό το αποβάλλουμε. Δεν δεχόμαστε χαφιέδες στην ομάδα μας. Πιστεύουμε ότι η επιλογή Νταμπίζα είναι λάθος. Η Θύρα 13 δεν τον αποδέχεται".

     Ο Νταμπίζας είναι ένα λάθος. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος; 
    "Εγώ πήρα τον Νταμπίζα της Νιουκάστλ. Ο Νταμπίζας ήταν τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και από αυτά τα δυο χρόνια το πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πρόβλημα με φαντασιώσεις ότι είναι Ολυμπιακό είναι δικό σας πρόβλημα. Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε να φύγω και εγώ. Όταν εγώ παίρνω μια ευθύνη και στηρίζω έναν άνθρωπο τον στηρίζω μέχρι το τέλος".

    Τον Φερέιρα δεν τον στήριξες όμως; 
    "Τον στήριξα μέχρι τέλος".

    Ποιο είναι το βιογραφικό του Νταμπίζα για να είναι τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού; 
    "Πρώτα από όλα είχα δει τον Λεωνίδα Βόκολο. Ήταν στην Εθνική Ελλάδος είχε τα νέα τα παιδιά, δεν του έκανα πρόταση για να έρθει στον Παναθηναϊκό αλλά θα ήμουν ευτυχής. Συζήτησα με τον Φύσσα αντιλαμβάνομαι ότι ήταν δύσκολο να φύγει. Ζήτησα και από αυτόν γνώμες και πληροφορίες. Εξετάσαμε την λύση του Λυμπερόπουλου αυτός μας είπε ότι θέλει να είναι μάνατζερ και εμείς ψάχναμε κάτι διαφορετικό. Ήρθαν αρκετοί ξένοι αλλά δεν θέλαμε να επιλέξουμε κάποιον ξένο γιατί είχα κακές εμπειρίες.Από εκεί και πέρα ένα μεσημέρι έφαγα με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Νταμπίζα δεν τον ήξερα, μιλώντας με τον Γιώργο και ανταλλάσοντας σκέψεις μου είπε ότι ένας πολύ σοβαρός και έντιμος άνθρωπος είναι ο Νταμπίζας ο οποίος είχε παίξει στον Ολυμπιακό και είναι Άρης όχι Ολυμπιακός. Δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος από μια ομάδα πάει σε μια άλλη επαγγελματικά. Ο Γιώργος δεν μου είπε πάρε τον Νταμπίζα γιατί δεν είναι δουλειά του αυτή. Μου έδωσε απλά το τηλέφωνο του και εγώ του ζήτησα να τον πάρει πρώτα αυτός και να τον ενημερώσει ότι θα τον πάρω. Όταν ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις γραπτώς με εντυπωσίασε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θέλει να διοικηθεί μια ομάδα. Τον Δημήτρη Σαραβάκο ο Νίκος Νταμπίζας μου τον πρότεινε και μου τον σύστησε. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε νέους ανθρώπους που διψάνε για να πετύχουν. Έχω συνηθίσει και γενικά έχω δει στην ζωή ότι οι συμβατικές λύσεις δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Ήθελα να βρούμε νέους ανθρώπους που να έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες, σε Ευρωπαϊκές ομάδες. Νομίζω ότι σαν ράτσα έχουμε πάρα πολλά χαρίσματα. Πιστεύω λοιπόν ότι άνθρωποι που μπορούν να συνδυάσουν αυτά τα πράγματα θα βοηθήσουν για να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι λύση να πάμε συμβατικά. Πρέπει να είμαστε αντάρτες για να βγούμε από τον υπόνομο".

    Ένας απ τους παρευρισκόμενους οπαδούς, επισημαίνει...
    "Όλο αυτο το διάστημα έχουν γίνει κινήσεις εναντίων του Νταμπίζα με αποκορύφωμα στη Νέα Σμύρνη, εγώ θα πίστευα ότι είναι ηθικός αν έβλεπε όλα αυτά και έλεγε ότι παραιτείται για να μην σε βάλει σε όλη αυτή την ιστορία. Η Παναθηναϊκή του ιστορία είναι μηδέν. Μην μου πουλάει πνεύμα ότι θα ασχοληθεί για τον Παναθηναϊκό".

    Γιατί τον οργανωμένο κόσμο τον βάζει σε αντιπαράθεση με τον Αλαφούζο ένα άτομο αυτή τη στιγμή; "Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας ποδοσφαιριστής 21 ετών ο οποίος έπαιξε 2,5 χρόνια σε αυτή την ομάδα και εν συνεχεία πήγε στην Αγγλία, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι Ολυμπιακός. Έχω μια προσωπική επαφή μαζί του. Να σας πω κάτι παιδιά. Έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Νταμπίζα ένας μύθος. Έχει αναχθεί σε μεγάλο θέμα και δεν είναι. Εάν πέστε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, ξέροντας όλη αυτή την αντίδραση που δεν την περίμενα και δεν συμφωνώ μαζί της. Έχουμε μπερδέψει βέβαια τους ρόλους μας. Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν βάλει πλάτη και ιδίως την σεζόν που μας πέρασε. Αλλά νομίζω ότι είναι άλλος ο ρόλος της διοίκησης και αλλιώς σκέπτεται και δεν μπορεί να κρίνεται. Είναι άλλες οι παραστάσεις, άλλες οι γνώμες. Παίρνω τα ερεθίσματα του κόσμου. Κάποιες φορές μπορεί να κάνω λάθος όμως. Τον Νταμπίζα δεν τον ξέρουμε καθόλου. Και δεν αρνείται κανείς ότι ο Ολυμπιακός τότε ήταν αυτός που ήταν. Το ξέρετε ότι μας έχουν πετάξει χειροβομβίδες στα γραφεία μας στον ΣΚΑΙ". 

    Ρωτάει ο κόσμος γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τον Ρότσα ή τον Μπορέλι στην Αργεντινή;
    "Η ομάδα είναι ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας, ο Σαραβάκος, ο Ρούτερ, ο Βονόρτας και ο Φος. Ο Βονόρτας ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη έκπληξη. Τον είχα γνωρίσει πέρσι στην Αυστρία και θεωρώ ότι έχει μεγάλο μέλλον. Θα του δώσει πολλές εμπειρίες και τον βλέπω μελλοντικά για πολλά χρόνια στην ομάδα".

    Τι θα κάνουμε όμως τον Νταμπίζα όλο το χρόνο. Μπορείτε να τον διώξετε; 
    "Το θεωρώ και εγώ δεδομένο ότι θα γίνει. Εγώ ελπίζω να είναι αυτές μια από τις λίγες περιπτώσεις με την δουλειά του να μπορέσει να αποδείξει ότι είχα δίκιο που τον επέλεξα και σε σας άδικο. Πρέπει να καταλάβετε ότι κάποιες στιγμές όταν δίνεις και τον λόγο σου πρέπει να τον τηρείς".

    Εμάς μας ενοχλεί ότι τόσο καιρό δεν παίρνει θέση ανοιχτά να πει την άποψη του; 
    "Ήταν σε ένα σεμινάριο. Θεωρώ ότι θα δώσει μια συνέντευξη και θα απαντήσει για όλα".

    Πιστεύετε ότι μπορεί να εμπνεύσει τα νέα παιδιά; 
    "Τον ρόλο του εμπνευστή τον έχει ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο προπονητής που θα είναι καθημερινά στην Παιανία. Ο μεγαλύτερος εμπνευστής θα είναι ο Δημήτρης. Πραγματικά ένας άνθρωπος σαν και τον Δημήτρη μπορεί. Ποτέ δεν υπήρξε στον σχεδιασμό ο Νταμπίζας να είναι εμπνευστής".

    Για τους Έλληνες προπονητές,είπε: 
    "Τα χαρακτηριστικά του Νταμπίζα είναι πως είναι πειθαρχημένος και σοβαρός και μεθοδικός. Εγώ έψαχνα στο εξωτερικό Έλληνες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα δεν ήθελα Έλληνες γιατί θεωρώ ότι είναι διαβρωμένοι. Είδατε για παράδειγμα ο κ. Τσιώλης. Που μας τον είχατε προτείνει. Μετά τον τελικό Κυπέλλου δεν μίλησε καθόλου".

    Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου,είπε: 
    "Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι ένας άνθρωπος που έχει... καρύδια και έχει την γνώμη του και την υπερασπίζεται. Από τον Βασίλη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Από τον Ελευθεράκη έχω όμως πολλά πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι καλό παιδί αλλά δεν του πήγαινε αυτός ο ρόλος".

    Δηλαδή προχωράμε με τον Νταμπίζα, σίγουρα; 
    "Ειλικρινά λυπάμαι με αυτή την κατάσταση. Και θα ήμουν ευτυχής αν δεν είχε δημιουργηθεί. Δυστυχώς δεν είστε μόνο εσείς οι οργανωμένοι που έχετε επιφυλάξεις. Όλοι μου οι Παναθηναϊκοί φίλοι που τους το πα είχαν πρόβλημα. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην δικαιωθείτε. Το μόνο που ζητάω εγώ είναι πως ο ρόλος ο δικός μου είναι διαφορετικός από τον δικό σας και η συνέπεια μου του να τηρώ τις συμφωνίες μου είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μου. Θα ήμουν ευτυχής αν είχα την ευκαιρία να γνωρίζω όλα αυτά τα πράγματα πριν γίνουν οι συνομιλίες.

    Μου ζητάτε να γελοιοποιηθώ. Να μην κρατήσω τον λόγο μου. Εγώ πιστεύω ότι η όλη τοποθέτηση σας γύρω από το θέμα Νταμπίζα είναι λάθος. Σας το είπα πριν. Έχω γνωρίσει πάρα πολλές φορές ανθρώπους και έχω εξελιχθεί. Αλλά αυτό δεν το περίμενα. Ότι προκαταβολικά επειδή ένας παίκτης έπαιξε τρία χρόνια στον Ολυμπιακό θα είχε τέτοια αντίδραση. Προσωπικά το θεωρώ παράλογο. Δεν έχει σημασία η φανέλα που φοράς κάποτε, τι αρχές έχεις. Ήταν 21 ετών και από τα τρία πρωταθλήματα που έπαιξαν κέρδισαν το ένα. Εγώ σας επαναλαμβάνω δεν πήραμε ένα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Εγώ θεωρούσα και έχω εκπλαγεί ότι ότι τα 8 χρόνια του στην Αγγλία θα είχαν σβήσει. Πήραμε ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό.

    Για παράδειγμα ο Κυράστας. Πως τον δεχτήκατε; Γιατί; Δεν είπα ότι είναι Παναθηναϊκός ο Νταμπίζας αν και πιστεύω ότι ένας επαγγελματίας που μπαίνει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να απορροφηθεί από μια ομάδα σαν και εμάς. Θέλω να μου απαντήσετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Κυράστα και τον Νταμπίζα. Δηλαδή ένας παίκτης που έχει παίξει στον Ολυμπιακό τον δεχόμαστε πιο εύκολα. Δεν δέχομαι ότι ούτε ένα νεαρό παιδί είναι συνυπεύθυνος για τα όσα έκανε ο Κόκκαλης. Δεν καταλαβαίνω πως έχει μολυνθεί ο Νταμπίζας με τον ιό αυτό".

    Με τον Φιγκερόα τι γίνεται; 
    "Είναι μια περίπτωση που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Υπάρχουν όμως τρεις ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Συμφωνώ ότι ταιριάζει. Δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για λεφτά. Του είπαμε απλώς ότι να έχει υπόψη του ότι θα πρέπει να καταλάβει ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι περιορισμένο".

    Υπήρχε κάποιος από τη Ρωσία να σου πει ότι ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό; 
    "Όχι στην δική μου... βάρδια. Πριν από ένα χρόνο νομίζω. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό ενδιαφέρων νομίζω. Υπήρξαν άλλωστε από τότε 2-3 αυξήσεις κεφαλαίου και κανείς δεν έβαλε τα λεφτά του. Και τώρα τρέχει μια. Όποιος θέλει τα βάζει αυτά τα χρήματα και παίρνει τον Παναθηναϊκό".

    Πόσα διαρκείας θα βγάλουμε; 
    "Όπως είπαμε η 13-14 ενώνονται και γίνονται μια θύρα. Θα είναι κοντά στις 4.500 θέσεις. Νομίζω ότι θα δώσουμε όσα διαρκείας θέλουν να πάρουν οι οπαδοί μας. Γίνεται προσπάθεια να βάλουμε στις δυο ευθείες μια έξτρα κερκίδα. Με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα μπορούν να χωράνε 4.000-4.500 και οι δυο. Οπότε θα πάμε στις 20.000 θέσεις και αυτό θα στοιχίσει κοντά στα 2 εκ. ευρώ. Το δεύτερο που κάνουμε είναι να βάλουμε γύρω-γύρω από την Λεωφόρο ένα πλέγμα μεταλλικό που θα αλλάζει χρώματα και θα έχει διαφημιστικά μηνύματα. Να προσελκύσουμε και κάποιους χορηγούς. Επίσης είπαμε ότι προσπαθούμε να βρούμε ένα δεύτερο αθλητικό κέντρο".

    Πάμε για πρωτάθλημα του χρόνου; Το όραμα ποιο είναι; 
    "Ναι, ο Παναθηναϊκός πάντα πήγαινε και θα πηγαίνει για πρωτάθλημα. θέλουμε να φτιάξουμε έναν πάρα πολύ καλό Παναθηναϊκό. Με νέα παιδιά δικά μας και με παίκτες που θα βάλουν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Έχουν καταλήξει όλοι οι προπονητές πως θα παίζουν το ίδιο σχήμα. Θα είναι επιθετικό το ποδόσφαιρο".

    Με την αδειοδότηση τι γίνεται. Ο ΠΑΣ θα πάρει άδεια ξέρετε; 
    "Δεν ξέρω τι γίνεται με τα Γιάννινα. Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΟ έχει βαθύτατη προκατάληψη κατά του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν. Εγώ πήγα και έκανα κάποιες επαφές και μου είπαν ότι από τη στιγμή που μια ομάδα έχει τα έσοδα της να καλύπτουν τα έξοδα της και έχει ρυθμισμένες όλες τις οφειλές της δεν έχει κάποιο πρόβλημα".

    Για το μοντέλο της Ντόρντμουντ,είπε: 
    "Θέλουμε να φέρουμε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Ντόρντμουντ, για να γίνει μια ημερίδα και να δώσουν σε όλους να μας πουν πως πέτυχαν αυτοί. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad