Header Ads

  • Breaking Green News

    ΠΑΝ.ΚΙ: "ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ"

    Στελέχη του Παναθηναϊκού κινήματος τόνισαν πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει για πάντα στη Λεωφορο και πως τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν αναλυτικές μελέτες...




    Αναλυτικά όσα δήλωσαν σε αθλητική εφημερίδα:

    Είναι γνωστό ότι τα μέλη του Κινήματος ασχολούνται πολύ ενεργά με το ζήτημα του γηπέδου. Ποιες είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποιες θα γίνουν από δω και πέρα; 
    "Καταρχήν το γηπεδικό ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό, είτε ως φίλαθλοι, είτε ως παράγοντες. Στην παρούσα φάση αυτό που πιστεύουμε είναι ότι υπάρχει ένα θολό τοπίο όσον αφορά το γηπεδικό, με την έννοια ότι έχουν ακουστεί πολλά, υπήρξαν υποσχέσεις, μακέτες, κορμοράνοι και το αποτέλεσμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα βρίσκεται χωρίς γήπεδο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει να χάσει και τη Λεωφόρο".

    Πως σχολιάζεται τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της διπλής ανάπλασης; 
    "Οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά το Προεδρικό διάταγμα, το οποίο δίνει πέντε χρόνια ζωής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που μπήκαμε στη διαδικασία να πιέσουμε κάπως τις εξελίξεις για να μάθει ο κόσμος τις ακριβώς συμβαίνει, γιατί δυστυχώς υπάρχει μια παραπληροφόρηση. Αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από το Δήμο της Αθήνας, οπού ο κ. Καμίνης ενώ υποσχέθηκε ότι θα τρέξει το έργο της Διπλής Ανάπλασης, αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινώσει τίποτα απολύτως. Έχουν περάσει εφτά χρόνια από την εξαγγελία της Διπλής Ανάπλασης, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και πολύ φοβόμαστε ότι ούτε πρόκειται να γίνει στα επόμενα πέντε. Αυτό σημαίνει ότι θα παραδοθεί η Λεωφόρος και η Παναθηναϊκή οικογένεια θα χάσει το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο της, το σπίτι της ομάδας.

    Πρέπει να τελειώσει η ιστορία που λέγεται διπλή ανάπλαση, γιατί αν βγούμε εμείς σήμερα με μια νέα πρόταση, η μία πιθανότητα είναι να δημιουργήσουμε ακόμα πιο θολό τοπίο, ενώ η δεύτερη να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στρεφόμαστε εναντίον των εξελίξεων που αφορούν το γηπεδικό. Αυτό που θέλουμε λοιπόν και έχουμε συζητήσει ήδη και με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι να κλείσει αυτό το θέμα που έχει τελματώσει. Πιστεύομε και είμαστε ξεκάθαροι ότι η ιστορία της διπλής ανάπλασης δε βγάζει πουθενά".

    Η λύση που προτείνει το κίνημα ποια είναι; 
    "Η πρόταση η δική μας είναι γήπεδο στη Λεωφόρο και αυτό είναι που θέλει ο περισσότερος κόσμος του Παναθηναϊκού. Γήπεδο αντάξιο των προσδοκιών και της ιστορίας του συλλόγου. Εμείς βλέπουμε την παραμονή στη Λεωφόρο στην τωρινή της μορφή ή με κάποια προέκταση, σαν μια προσωρινή λύση. Το όραμα που έχουμε και ο στόχος είναι ένα γήπεδο στη Λεωφόρο, αντάξιο των αναγκών του συλλόγου, το οποίο είναι και εφικτό. Έχουμε κάνει μελέτη. Έχει αποδειχθεί μέσα απ’ αυτή ότι μπορούμε να κάνουμε γήπεδο μεγαλύτερο απ’ αυτό που σκέφτονται κάποιοι στο Βοτανικό, με εμπορικές χρήσεις, με πάρκινγκ και δεν θα είναι απλά φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά θα αναβαθμίσει και όλη τη γύρω περιοχή. Θα είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού και θα είναι όπως πρέπει να είναι.

    Η πρόταση μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη, θέλουμε την παραμονή του Παναθηναϊκού μας στη Λεωφόρο. Εκεί που μάθαμε όλοι τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει σε εξέλιξη από μια επιτροπή εξειδικευμένων ανθρώπων που ανήκουν στο Κίνημα, μιλάμε για αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους. Η μελέτη αυτή αφορά την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο. Μιλάμε για ένα γήπεδο που θα καλύπτει φυσικά και τις ανάγκες του Ερασιτέχνη και το σημαντικότερο είναι ότι έχουν προβλεφθεί και εμπορικές χρήσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομική αυτονομία του συλλόγου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχουν πήγες εσόδων για ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

    Η πρόταση μας, την οποία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε, καλύπτει τις ανάγκες και του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Ερασιτέχνη. Η πρόταση αυτή βέβαια, περιλαμβάνει και την συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Δεν αφορά μόνο το γήπεδο, αλλά όλη την περιοχή, αφορά πλήρη ανάπλαση προς όφελος όλης της περιοχής του κέντρου".

    Σε ποιο σημείο βρίσκεται η προσπάθεια και πότε θα είναι έτοιμη η μελέτη προς παρουσίαση; 
    "Έχει ολοκληρωθεί κατά 80%. Είμαστε στο τελικό στάδιο. Περιλαμβάνει οικονομικές μελέτες, καθώς και μελέτες από μηχανικούς, συγκοινωνιολόγους και όλους τους σχετικούς κλάδους. Μια πλήρης μελέτη σε ότι αφορά τις ανάγκες. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν για παράδειγμα με τη χωρητικότητα αφού θέλουμε πρώτα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Στο πλάνο μας, όχι απλά καλύπτεται το ηθικό και συναισθηματικό κομμάτι όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού, αλλά εξασφαλίζεται και η οικονομική ευρωστία της ομάδας δια παντός. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς φεύγουμε, ο Παναθηναϊκός μένει. Ο σύλλογος πρέπει να ζει, να υπάρχει, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν οπαδό και κανέναν επιχειρηματία και πρέπει να πρωταγωνιστεί".

    Έχετε γνωστοποιήσει τις ενέργειες και τη μελέτη σας στις διοίκησης του Παναθηναϊκού, στους φορείς του δήμου; 
    "Αυτό θα γίνει απ’ τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί απόλυτα η μελέτη και αφού την παρουσιάσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους και γενικά σε όποιον δείξει ενδιαφέρον πέρα από τους θεσμικούς παράγοντες. Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο με αποκλειστικό θέμα το γηπεδικό. Είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλο και επίσης την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο".

    Να εστιάσουμε σ’ ένα θέμα που είναι άμεσα συνυφασμένο με το γηπεδικό και είναι οι δημοτικές εκλογές. Ο στόχος των 5000 περίπου ψήφων που απαιτούνται για μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της Α’ Αθήνας είναι εφικτός; 
    "Το αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, παρά το πολωμένο κλίμα, με τους ψήφους που πήρε το ΠΑΝ.ΚΙ. πανελλαδικά αλλά και στην Αθήνα, έδειξε ότι υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και θα συνεχιστεί. Το Κίνημα θα κατέβει και στις δημοτικές εκλογές πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στα θεσμικά όργανα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Πρέπει σαν Παναθηναϊκός να αποκτήσουμε παρέμβαση, προσπαθώντας να εκπροσωπήσουμε το σύνολο των Παναθηναϊκών, οργανωμένων και μη, ανεξάρτητα σε ποια τάση ανήκουν. Οι Δημοτικές εκλογές λοιπόν, είναι στοίχημα για το ΠΑΝ.ΚΙ. Τα μηνύματα που παίρνουμε και όσον αφορά στην Αθήνα και Πανελλαδικά είναι θετικότατα, αρκετός κόσμος οργανώνεται στο κίνημα.

    Το όριο των 5.500 είναι πολύ μικρό γιατί ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της πόλης, θα στηριχτεί από το σύνολο των Παναθηναϊκών, αυτή είναι η προσπάθεια μας και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη, όπως ήταν και αυτό των βουλευτικών εκλογών. Ποντάρουμε στη στήριξη κάθε Παναθηναϊκού, κάθε κατοίκου του δήμου της Αθήνας που θέλει μια καλύτερη πόλη. Η κατάσταση άλλωστε στο κίνημα πλέον είναι τελείως διαφορετική, αφού έχει γίνει σαφώς πιο μαζικό και ο κόσμος έχει μάθει γι’ αυτό. Όχι μόνο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε το όριο, αλλά απόλυτα βέβαιοι ότι θα είμαστε έκπληξη για όσους δεν μας ξέρουν".

    Το πλάνο σας πέρα απ’ τα παναθηναϊκά δρώμενα τι περιλαμβάνει; 
    "Η κάθοδος του Κινήματος στις δημοτικές εκλογές δεν είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Παναθηναϊκό, αφού έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση όσον αφορά μια καλύτερη πόλη. Από τους ελεύθερους χώρους, την καθαριότητα, τους χώρους άθλησης, προτάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί πριν το καλοκαίρι. Υπάρχει κόσμος με πείρα, τεχνογνωσία, το Κίνημα αφορά όλους τους κατοίκους των Αθηνών. Δεν μπορεί τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές γι να το κάνουν. Είμαστε σε επαφή με μικρότερα αθλητικά σωματεία της Αθήνας γιατί αυτή τη στιγμή ο Δήμος διαθέτει μόλις δύο γήπεδα, στα οποία συνωστίζονται. Το ΠΑΝ.ΚΙ. θα έχει πρόταση και γι’ αυτό. Παναθηναϊκός σημαίνει Αθηνά και εμείς την πόλη μας την αγαπάμε, όπως και τον Παναθηναϊκό".

    Σε ποια φάση βρίσκεται ο προγραμματισμός των δημοτικών εκλογών που πλησιάζουν;
    "Το τελευταίο διάστημα, κάνουμε καθημερινά συναντήσεις με κόσμο του Παναθηναϊκού με οργανωμένο και μη οργανωμένο κόσμο, με συλλόγους αθλητικούς και εξωραϊστικούς. Καταγράφουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ώστε να ετοιμάσουμε την καλύτερη πρόταση εν όψει των εκλογών. Παράλληλα όμως ετοιμαζόμαστε και για τις ευρωεκλογές με στόχο να πάρουμε το ποσοστό που απαιτείται για να εξασφαλίσουμε την επιχορήγηση από την ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στο σύνολο της θα διατεθεί στον Ερασιτέχνη".

    Πως κρίνεται την στάση του Δήμου απέναντι στο σύλλογο; 
    Είμαστε ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Παναθηναϊκός. Είσαι η ομάδα της πόλης, δεν μπορεί να μην συμβαδίζεις με την ομάδα που σε εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να έχουμε εμπόδια από τον ίδιο το δήμαρχο. Γι’ αυτό μάλιστα, μια από τις κινήσεις που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα είναι ότι ζητήσαμε από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» τη διαγραφή του κ. Καμίνη από μέλος της, γιατί πιστεύουμε ότι είναι αντίθετος στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

    Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους γιατί ο κ. Καμίνης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα μάλιστα, είναι ο πρώτος δήμαρχος της Αθήνας που αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου. Δεν νοείτε να είσαι σ’ ένα πόστο και αντί να προασπίζεσαι τα συμφέροντα της ομάδας να τα υπονομεύεις. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σύλλογο. Δεν θέλουμε ανθρώπους που δεν έχουν το ίδιο όραμα με μας, που δεν έχουν Παναθηναϊκές αξίες. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν τέτοια άτομα στον Παναθηναϊκό, εμείς δεν είμαστε Ολυμπιακός που μπαίνει ο καθένας για το κόμμα του και την προσωπική του προβολή, φωτογραφίζεται στα επίσημα και χαιρετάει".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad