Header Ads

  • Breaking Green News

    Αρνητής της ήττας και αδικημένος ο Παναθηναϊκός!

     


    Ο Παναθηναϊκός με τα απρόσμενα προβλήματα τραυματισμών και τις διαιτητικές αποφάσεις, συνεχίζει με σπασμένα φρένα... 


    Επειδή δεν γράψαμε για το ντέρμπι, θα κάνουμε μια σουμα και για το διπλό στον Παναιτωλικό. 

    Στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει, δεν έγινε, για εξωγενείς λόγους, αλλά και κακή μέρα σε απόδοση των παικτών μας. 

    Ο Παναθηναϊκός στο πρωτο 25λεπτο είχε την κατοχή, επέβαλε το παιχνιδι του και οι γαυροι είχαν παθητικό ρόλο και μάλιστα πισω απο το κέντρο. 

    Αρκετοί πρασινοι πηραν κάτω από τη βάση, όμως ο αδυναμος κρίκος της ομαδας ήταν ο Σάντσεθ, ο Ισπανός δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, ουτε να αναπτύξει από την πλευρα του το μπιλντ απ,  πάνω σε αυτό χτυπησε ο αντίπαλος προπονητης, δηλαδή άφηνε τον Σάντσεθ και πίεζε στην πρασινη άμυνα Μαγκουνσον και Σενγκεφελντ, αυτοί έδιναν στον Σάντσεθ που ήταν ελευθερος, αλλά δεν μπορουσε να κρατήσει μπάλα ουτε με μοιράσει, με αποτέλεσμα να χάνετε ευκολα η μπάλα και να εκθέτει την άμυνα μας με τις αντεπιθέσεις που είχαν οι αντίπαλοι. 

    Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς βλέπει την αδυναμία, βγάζει τον Σάντσεθ και βάζει τον Κότσιρα, καλύπτει την δεξιά πλευρα καλυτερα, η ατυχία όμως δεν είπε την τελευταία λέξη στο μάτς για το τριφύλλι, ο Παλασιος παθαίνει θλάση σε μια επίθεση με προοπτική στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, από εδώ και περα αρχίζουν τα πραγνατικα προβληματα για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που ο πιο δραστήριος παιχτης για την αντίπαλη αμυνα τραυματίστηκε, όλα πηγαν στραβά ακόμα και σε ψυχολογία. 

    Οι γαυροι έβγαλαν τα μπακ τους ψηλά αφου δεν υπήρχε απειλή από τον Παναθηναϊκό, με τον Παλασιος εκτός, γέμισαν λοιπόν με βοήθειες στο επιθετικό μισό, από κει και μετά πήραν και τον έλεγχο οι αντίπαλοι, σκόραραν μετά από μια τυχαία πασα και ακομα μια τυχερή εκτέλεση σουτ του Μπιελ, αφου το σουτ βρίσκει στο ποδι του Μαγκουνσον και καταλήγει στα δίχτυα, κακός στο ματς και μοιραίος, ο Φινλανδός, αν δεν αλλάζει την κατευθυνση της μπάλας, θα πήγαινε πανω στον εξαιρετικο και τον πιο πολύτιμο παίχτη του Τριφυλλιού εκείνο το βράδυ. 

    Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, ο διαιτητής κάνει λάθη υπέρ του γαυρου, ο Μακαμπου έπρεπε να αποβληθεί και το κυριότερο λάθος, στο 63' ενώ το σκορ ήταν 0-0, δεν δίνει παραβαση στον Παπασταθοπουλο με παρατεταμένο τράβηγμα μέσα στην περιοχη πανω στον Σποραρ, κρίσιμο το σημείο, αν εκεί ο Δανός έδινε το πέναλτι ο Παναθηναϊκός θα είχε νικήσει, καθώς έχει δείξει πως αν βρεθεί πρωτος μπροστά στο σκορ δεν ηττάται. 

    Οι παιχτες του Ιβάν δεν τα παρατησαν, με τις αλλαγές να αποδεικνύονται καθοριστικές, όπως του Ιωαννίδη, αφου κηνυγισε μια χαμένη μπαλιά και βγήκε κερδισμένος, αφου αυτη η πίεση του ανάγκασε τον Αβιλα Πίπα να σταματήσει ενώ είχε τη μπαλα, να τον χτυπήσει με αγκωνιά κάτω από το λαιμό μέσα από την περιοχη, δίνεται το πεναλντι μετά και την επιβεβαίωση του βαρ, ο Σποραρ εκτελεί σαν κιλερ τον Πασχαλακη, χώρις να καταλάβει πως κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα του και το 1-1 τελικό αποτέλεσμα. 

    Το πείσμα του Ιωαννίδη να κηνυγησει τη φάση και το γκολ του Σποραρ, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στην διαφορά που είχε πριν την αγωνιστική, αφου και η αεκ αναδείχθηκε ισόπαλη στη Τρίπολη 1-1, μια αγωνιστική σαν να μην έγινε, αυτό έδωσε και περισσοτερο άγχος στους ανταγωνιστές του τίτλου, το -6 και -10 δεν άλλαξε. 

    Στην χειρότερη του βράδια ο Παναθηναϊκός δεν έχασε, ενώ στην καλυτερη εμφάνιση των γαύρων λόγω αρνητικών συγκυριών των πρασινων όπως τις καταγράφουμε πιο πανω, δεν κατάφεραν να μας νικήσουν. 


    Επόμενο ματς στο Αγρίνιο, κοντρα στον Παναιτωλικό, το λες και την καλυτερη εμφάνιση εκτός έδρας (πλην Βόλου που είναι μια κατηγορία μόνο του για πολλους λόγους) του Παναθηναϊκού με βάση τις φάσεις που έγιναν και την κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφου ο αντίπαλος ήταν σε μόνιμη αμυντική θέση. 

    Τι έλειπε από τον Παναθηναϊκό; η ευστοχία, αφου έγιναν φάσεις κλασικές για γκολ όπως του Σποραρ. Ακομα και σε αυτό το παιχνίδι υπήρχαν ξανά κακοί πρασινοι, όπως ο Μαγκουνσον και ο Βερμπιτς, με τον πρωτο να φτάσει για την φάση του Παναιτωλικου στο φινάλε του αγβνα, την κεφάλια του ανενόχλητου Καρελη, ευτυχώς στο δοκάρι, ενώ ο Σλοβένος, έχασε καλές ευκαιρίες για γκολ. 

    Πάλι όμως μια "χρυσή" αλλαγή του κόουτς, έφερε τη νίκη, ο Ιωαννίδης σκοράρει με δεύτερη ευκαιρία, μετά την εξαιρετική σέντρα του Χουανκαρ, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος. 

    Θετικοί σε αυτό το κρίσιμο διπλό ψυχολογίας, οι Πέρεθ, Μπέρναρντ σε ρόλο Αιτορ τα πήγε πολυ καλα τόσο βοηθώντας επιθετικά οσο και αμυντικά, αλλά και ο Χουανκαρ που έπαιζε στον ασβέστη, δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες επιθέσεις από το άκρα. 

    Πάλι αδικημενος ο Παναθηναϊκός και σε αυτό το ματς, ο διαιτητής και βαρ δεν έδωσαν πεναλντι σε χέρι του Αποστολάκη, μέσα στην περιοχή, σε σουτ του Σποραρ, η απάντηση του διαιτητή στον μη καταλογισμό πέναλντι, ότι ήταν χέρι στήριξης, αυτό φυσικά το διαψεύδει η εικόνα και το βίντεο, αφου ο Αποστολάκης κάνει το χέρι πριν ακουμπήσει το χέρι του στο χορτάρι, ξεκάθαρη η φάση, απορία γιατί το βαρ με τόσα κοντινά και ριπλει δεν έδωσε το πέναλντι, φαίνεται πως η κλάψα και η γελοία προπαγανδα των λιμανισιων μετά το ντέρμπι, έπιασε τόπο και οι διαιτητές δεν δίνουν ουτε τα προφανή πέναλντι. 


    Γιατί αυτό το διπλό ήταν άκρως σημαντικό; Γιατί οι εχθροί περίμεναν γκέλα, αφου ο αγώνας έφτανε προς το τέλος, δεν τους βγήκε και το κλάμα τους συνεχίστηκε! 

    Ο Παναθηναϊκός είναι αρνητής της ηττας και αυτό πονάει! Ας το συνηθίσουν!!! 

    Editorial: (greenarea team

    2 σχόλια:

    1. Για ποιον λόγο πάμε με την ίδια εντεκάδα με ατεομηγο και δεν φρεσκάρει με τσοκαι πχ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Όντως ο προπονητής θα μπορούσε να είχε δώσει παραπάνω χρόνο στον Τσοκαι, στο ντέρμπι παράδειγμα, αντί Κουρμπέλη, θα έκανε ζημιά στη μεσαία γραμμή του οσφπ, ουτε τα χαφ τους θα έκαναν παιχνίδι.

        Διαγραφή

    Post Top Ad