Header Ads

  • Breaking Green News

    Βερολίνο ετοιμάσου! Ερχόμαστε για το 7ο αστέρι

     


    Ο Παναθηναϊκός Aktor είναι στο Final 4 του Βερολίνου, μετά από μια βραδιά θριάμβου επί της Μακάμπι...


    Στο κατάμεστο και καταπράσινο ΟΑΚΑ από 25+ χιλιάδες οπαδούς, ο Παναθηναϊκός μετά από 12 χρόνια επιστρέφει εκεί που πρέπει να βρίσκεται κάθε χρόνο, στο Final 4 της Euroleague!

    Ποιός να το περίμενε με μια εντελώς νέα ομάδα, ο Αταμάν οδήγησε τον Παναθηναϊκό μέσα από μια τρελή χρόνια, με ατυχίες, τραυματισμούς, αρνητικές διαιτησίες, στην δεύτερη θέση της regular season και στο Final 4 του Βερολίνου!

    Ο Παναθηναϊκός άξιος νικητής στη σειρά με τη Μακάμπι, αλλά και αδικημένος, αφού η διαιτησία του στερήσει τη νίκη στο πρώτο ματς της σειράς, αλλά και το τρίτο στο Βελιγράδι, άρα οι πράσινοι έπρεπε από το 3ο  game να ήταν ήδη δύο Final 4, παρ όλα αυτά όμως το κάνουν ακόμα πιο μάγκικο.

    Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι ήταν αρκετά νευρικοί και καθόλου προσεκτικοί στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν εύκολα.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι αλλαγές του Αταμάν, αλλά και η εξαιρετική παρουσία του Χουάντσο σε άμυνα και επίθεση, μαζί με τα σημαντικά σουτ από Νάν και Σλούκα έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία και σκορ ημιχρόνου 41-41.

    Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πιεσμένη, η Μακάμπι έβρισκε πόντους και από το τρίποντο, ακόμα και μικρές διαφορές που έπαιρνε ο Παναθηναϊκός, τις έχανε, όμως πάντα είχε τις λύσεις, ο Παπαπέτρου πάλι έβαλε σημαντικά σουτ, ο Χουάντσο έδινε μάχες στην άμυνα για να κρατάει έστω και την οποία μικρή διαφορά στο σκορ, όπου στο τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με +2 και 58-56.

    Με τον Κώστα Σλούκα στον πάγκο λόγω τραυματισμού, ο κόουτς βρήκε τις λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά πάντα με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Νάν, ενώ αμυντικά ο Καλαϊτζάκης ήταν κομβικός πάνω στο μαρκάρισμα του Μπράουν, η διαφορά στο σκορ αυξήθηκε για τους πράσινους μέχρι για το +12 με τρίποντη "μαχαιριά" στους αντιπάλους από τον Νάν 1 περίπου λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, ενώ το τελικό σκορ έκλεισε με 81-72.

    Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε και τη νίκη στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο, από τους Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου αλλά και τους υπόλοιπους, όλοι ακολούθησαν το πλάνο του κόουτς, όπως και στα ριμπάουντ, βοήθησαν ώστε σήμερα να ονειρευόμαστε το 7ο αστέρι στο Βερολίνο.


    _ Facts and players on game:

    Αρχίζουμε την ενότητα από τον αρχηγό, Κώστα Σλούκα, γιατί ενώ ο τραυματισμός του προέκυψε από το 4ο game, δεν μίλησε σε κανέναν από τους συμπαίκτες του για αυτό, για να μην τους επηρεάζει, να είναι όλοι focus για το 5ο ματς, μια αρχική κίνηση. Ο Σλούκας, έσφιξε τα δόντια και μαζί με τον φροντιστή της ομάδας, έκαναν ότι μπορούσαν για να παίξει στο 5ο παιχνίδι, όπως και έγινε, αγωνίστηκε περίπου 20' λεπτά συνολικά , σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Μάλιστα στο 4ο δεκάλεπτο που ήταν στον πάγκο βοηθούσε τους συμπαίκτες του, με εμψύχωση συνεχώς και φωνές ενθάρρυνσης.

    Πάμε στον "mr.gun", Κέντρικ Νάν, ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος, έδωσε τη νίκη επί της ουσίας με μεγάλα τρίποντα σε κομβικά σημεία του αγώνα, σημείωσε 26 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και είχε 4 ασίστ, σε 38' λεπτά αγώνα. Στο τέλος πανηγύρισε με την καρδιά του, όπως και όλοι οι άλλοι την πρόκριση στο Final 4.

    Πάμε και σε έναν ακόμα μαχητή, τον Χουάντσο, που μετά από τραυματισμό, με μια προπόνηση, ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του στο 5ο παιχνίδι, το έκανε με απίστευτη θέληση και μαχητικότητα, ήταν φυσικά μέσα στους 3 κομβικούς παίχτες για τη νίκη, αφού κάλυψε και τα κενά του άστοχου Μήτογλου στην επίθεση, επίσης τα πήρε εξαιρετικά στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Σημείωσε 11 πόντους σε 15' λεπτά περίπου αγώνα.

    Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε ακόμα ένα εκπληκτικό παιχνίδι της σειράς των play offsκαι στις δύο πλευρές του αγώνα, βοήθησε στην άμυνα και πάνω στον Κόλσον. Σημείωσε 10 πόντους, είχε 3 ασίστ σε 29' περίπου λεπτά αγώνα.

    Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο "άσσος" στο μανίκι του Αταμάν στα τελευταία δύο παιχνίδια της σειράς, απίστευτη αμυντική προσήλωση, πάνω στον Μπράουν, όπου τον οδηγούσε σε λάθη στα σουτ, παίχτης για ειδικούς ρόλους ο "Καλα", σημείωσε 2 πόντους σε 12 λεπτά αγώνα.

    Ο Ματίας Λεζόρ, ο σέντερ που τραβάει πραγματικά κουπί κάτω από τη ρακέτα των πράσινων, έκανε άμυνες, αλλά τραγικό για ακόμα έναν αγώνα το ποσοστό στις βολές, από τις 14 συνολικά έχασε τις 11, απογοητευτικό νούμερο για τέτοιας κρισιμότητας αγώνα. Σημείωσε 9 πόντους σε 35' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, όπως γίνεται στους τελευταίους αγώνες, απέχει από τον καλό του εαυτό. Η βοήθεια του μόνο στην άμυνα προς Νίμπο ήταν σημαντική, αλλά πρέπει να βρεί άμεσα τον καλό του εαυτό. Σημείωσε 3 πόντους σε 25' λεπτά αγώνα.

    Το ροτέισιον άνοιξε για τον κόουτς, αλλά δεν πήρε όσα έπρεπε, οι Γκριγκόνις ( 0 πόντους σε 7 λεπτά) και Γκράντ (3 πόντους σε 14 λεπτά) βοήθησαν ελάχιστα, συνέχισαν τις χαμηλές πτήσεις των τελευταίων αγώνων, ενώ και ο Κώστας Αντετοκούμπο ήταν λίγος σε 3' λεπτά και μόλις 2' πόντους. 

    O κόουτς μας δικαίωσε πλήρως, όσα γράψαμε σε όλους τους αγώνες της σειράς, για το τι πρέπει να προσέξουν στην Μακάμπι, όπως τα γράψαμε και για πριν το 5o game, με την χρησιμοποίηση του Καλαϊτζάκη πάνω στον Μπράουν. Επίσης και για τον Χουάντσο, που όλη τη σεζόν πιστεύαμε και τονίζαμε πως στα μεγάλα παιχνίδια όταν η μπάλα θα καεί, θα βοηθήσει όπως το έκανε και στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, το ίδιο θα κάνει και με την Φενέρμπαχτσε.

    Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν, πάμε Βερολίνο, ξανά, όπως το 2009, με τον ίδιο στόχο, το ευρωπαϊκό, τότε ήταν το 5ο αστέρι, φέτος στόχος το 7ο!

    Άξιζε ο κόσμος αυτή τη χαρά, άξιζαν οι παίχτες αυτή τη στιγμή της πρόκρισης στο Final 4! Άξιζε στη διοίκηση και προσωπικά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τις τεράστιες επενδύσεις και τους παίχταραδες που έφερε στον Παναθηναϊκό.

    Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 4 θα είναι η Φενέρμπαχτσε, του πράσινου όπως  ίδιος δήλωσε Σάρας, μια ομάδα επικίνδυνη και με παίχτες ποιοτικούς σε κάθε θέση. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίχτες του Παναθηναϊκού, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε αυτή τη μάχη, όχι μόνο οι 8, αλλά και οι 12, όταν τους ζητηθεί σε αυτό τον αγώνα.

    Για τον μοναδικό κόσμο του Παναθηναϊκού και τη Θύρα 13 που δημιούργησε μια ακόμα φανταστική ατμόσφαιρα, που άφησε με το στόμα ανοιχτό και τοπ ονόματα του NBA όπως ο Λούκα Ντόσιτς, αλλά και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο ESPN, για πολλοστή φορά δηλαδή, γιατί η Θύρα 13 πάντα προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό!

    Δύο αγώνες ακόμα, 2 games more όπως είπε και ο Αταμάν στα αποδυτήρια στους παίχτες του, για να ράψουμε το 7ο αστέρι στην πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. MONO TO EFDOMO MPOREI NA XRYSOSEI OLH THE XRONIA SE OLA TA SPOR THS OMADAS, WSTE XAROUMENOI NA KANOUME KALOKAIRI!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad