Header Ads

  • Breaking Green News

    Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον Αλόνσο

     


    Ο Τριφυλλάτος γράφει για τα τεστ του Αλόνσο στις επόμενες αγωνιστικές: Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν μαραθώνιο απο ντέρμπι για να μπορέσει να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή...


    Τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο, για αυτό ευθύνεται ο Αλόνσο, καθώς οι γκέλες με Αστέρα Aktor και Athens Kallithea, ήταν εκτός προγράμματος, μάλιστα η εμφάνιση της ομάδας ήταν τραγική, ασύνθετη, χωρίς αρχή μέση και τέλος, το ίδιο έγινε και με τον Λεβαδειακό, άσχετα αν νικήσαμε, η νίκη ήρθε στο 94' λεπτό, αυτό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, απογοήτευσε τον κόσμο.

    Οι πράσινοι έπρεπε να είχαν το 3x3 και 9 βαθμούς, όχι να είναι με την πλάτη στον τοίχο με 4 βαθμούς και - 5 από την κορυφή, τώρα πρέπει να πάει στην Τούμπα για τη νίκη για να μην πάει στο -8.

    Οι δικαιολογίες του Αλόνσο τελείωσαν, για τα άσχημα αποτελέσματα, ότι ηταν οι συνεχείς αγώνες στην  Ευρώπη και την πίεση που είχαν οι παίχτες για να παίξει η ομάδα σε League Stage, μπορεί εν μέρει να είχε δίκιο, αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί, η τραγική εμφάνιση με την Καλλιθέα ήρθε μετά την πανηγυρική πρόκριση επί της Λάνς.

    Δυστυχώς για τον Ντιέγκο Αλόνσο, μπορεί να είναι  νωρίς, αλλά θα κρίνεται παιχνίδι με παιχνίδι, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, αυτός έφερε την κατάσταση ως εδώ, αυτός θα κριθεί, με το μεγάλο ροτέισον και την λάθος διαχείριση που έκανε όπως και την τακτική με την λάθος τοποθέτηση των μπακ ψηλά και η άμυνα της ομάδας να δέχεται αρκετές φάσεις, το τριφύλλι έχει μείνει πολύ πίσω και μπροστά έρχονται κρισιμότητα ντέρμπι.

    Ο Αλόνσο μετά και την προσθήκη στο ρόστερ και του παίχταρα Ουναί, πρέπει να δέσει το γκρουπ σε ένα δυνατό σύνολο, για να μπορέσει η ομάδα να βγει από το τέλμα των άσχημων εμφανίσεων, αλλά και να πλησιάσει στην κορυφή.

    Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές είναι κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό, ντέρμπι με παοκ εκτός, εντός Πανσερραϊκό, αεκ εκτός και εντός με τον οσφπ στο ΟΑΚΑ, σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει το λιγότερο να μαζέψει 10 βαθμούς, για να μπορεί να αγγίξει την κορυφή. Είναι σημαντική η συγκομιδή αυτών των βαθμών και για έναν ακόμα σημαντικό λόγω, γιατί οι πράσινοι ξεμπερδεύουν με τα ντέρμπι και στρώνει το πρόγραμμα, ενώ αρχίζουν τα ντέρμπι για τους άλλους τρεις μαζεμένα, όπου θα υπάρχουν σίγουρα απώλειες βαθμών, δεν γίνεται να νικήσουν όλοι, άρα ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί το δικό του βατό πρόγραμμα και να εκμεταλλευτεί την όποια βαθμολογική απώλεια τών άλλων, επομένως είναι πιθανό αν γίνουν τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι και στην κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος του πρώτου γύρου.


    Είναι ένας πρώτος τελικός για τον Αλόνσο στη Τούμπα, αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει τις κακές εμφανίσεις και χάσει, τότε οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες, αν νικήσει τότε η ομάδα πέρα από τους βαθμούς κερδίζει ηρεμία και ψυχολογία για τη συνέχεια, αλλά και για τον Αλόνσο να φεύγει προσωρινά το "μαύρο σύννεφο" από πάνω του, μέχρι το επόμενο crash test.

    Ο Αλόνσο το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι η ανάπτυξη των επιθέσεων, σε όλους τους αγώνες βλέπουμε να το κάνει με τα άκρα και καθόλου από τον άξονα, προβλέψιμο στους αντιπάλους προπονητές, πρέπει άμεσα να παίξει και από τον άξονα με τα χαφ και τους επιτελικούς μέσους, επίσης να έχει μεγαλύτερο βάθος στην άμυνα, γιατι μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια είναι μονίμως εκτεθειμένη και αν δεν υπήρξε ο Ντραγκόφσκι, θα είχαμε αποκλειστεί και από την Ευρώπη, με τα κρίσιμα που έπιασε με την Λάνς στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.


    Είναι τεράστια η επένδυση από τη διοίκηση φέτος, ιστορικά  όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για την Λίγκα, σε μεταγραφές κορυφαίου επιπέδου, ο προπονητής οφείλει να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οφείλουν όλοι για τον κόσμο, γιατί αξίζει νίκες, προκρίσεις και τρόπαια.

    Ο Παναθηναϊκός μετά τις σεζόν, 2008/09/10 έχει το πίο ακριβό ρόστερ από όλες τις ομάδες της Λίγκας, ξεπέρασε τα 105 εκατομμύρια ευρώ, με διαφορά από την δεύτερη ομάδα, αυτό είναι και λίγο, γιατί στο transfermarkt, δεν έγινε ακόμα η ανανέωση του Φώτη Ιωαννίδη, αυτή τη στιγμή τον έχει ακόμα στα 13 εκατομμύρια αξία, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί επίσημες προτάσεις από τρείς διαφορετικές ομάδες, άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε, άρα η αξία του ρόστερ του Παναθηναϊκού μόλις ανανεωθεί του Φώτη θα ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι πράσινοι φέτος ξόδεψαν όσα δεν έχει ξοδέψει ποτέ ξανά ομάδα στην Ελλάδα την τελευταία 15ετια τουλάχιστον, πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ σε αγορές μόνο, αν προσθέσουμε και την αγορά του ποσοστού από τον Λεβαδειακό για τον Ιωαννίδη, τότε αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, επίσης ο στόχος ήταν τα 30, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σπόραρ χάλασε την αγορά του Κορέα από την Ίντερ, που έφτανε κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, αυτή ήταν και η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων.

    Επίσης μην ξεχνάμε πως και την φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει το πίο ακριβό ετήσιο συμβόλαιο στη Λίγκα, πέρσι το είχε ο Μπέρναρντ με 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς μπόνους, φέτος το έχει ο Τετέ με 2,7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς τα μπόνους.

    Επομένως, πρέπει να αναλογιστούν προπονητής και παίχτες πως η χρονιά θα είναι επιτυχημένη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, τίποτα λιγότερο.


    1 σχόλιο:

    Post Top Ad