Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚ@ΛΑ ΜΕ ΤΟ Ε, ΜΕ ΤΟ 6το ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ..."

    Τι να πούμε για αυτήν την ομαδάρα... ότι και να πούμε είναι λίγο, ο βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ διέλυσε την Μπαρτσελόνα παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και τώρα ετοιμάζετε για το 6το αστέρι μέσα στη Βαρκελώνη...(15λεπτο video)

    Οι Πράσινοι επικράτησαν 78-67 της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης, με μειονέκτημα έδρας 3-1 στης νίκες, μέσα σε απίστευτη αποθέωση πάνω από 20.000 οπαδούς τους. Το τριφύλλι είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και παράλληλα του 6του στέμματος, καθώς καμία ομάδα του Final 4 δεν φαντάζει ικανή να τους σταματήσει...!

    -Ας δούμε τα δεκάλεπτα ένα,ένα...

    Στο πρώτο δεκάλεπτο  το ματς έδειχνε να οδηγεί αλλού... όταν οι διαιτητές χρέωσαν άδικα με δυο φάουλ στα 2 πρώτα λεπτά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ωστόσο, ο Ζότς είχε προετοιμάσει και γι'αυτό το σενάριο,είχε στη διάθεση του 12 μαχητές.Οι Πράσινοι με τον Νικ Καλάθη να κάνει το πιο ώριμο παιχνίδι του από την μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, παρά του ότι ο αρχηγός Διαμαντήδης ήταν στον πάγκο, όλοι έπαιζαν σαν να μην έλειπε ποτέ από την πεντάδα τους(συν τον άτυχο τραυματισμό του Νίκολας στο 7ο λεπτό). Ο Νικ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Περπέρογλου να παίζει έξυπνα μέσα στη ρακέτα έπαιρνε τα φάουλ από τον Ναβάρο. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και το Τριφύλλι προηγήθηκε 16-12 κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Καταλανοί με πρωταγωνιστές τον Βάσκεθ και τον Λάκοβιτς πέρασαν μπροστά στο 14’ με 20-24.Η απάντηση από τους πρωταθλητές Ελλάδας δεν άργησε...δόθηκε από τον Μάικ Μπατίστ.Η καταλανική ομάδα έχασε μέσα σε ελάχιστο χρόνο το προβάδισμα που πήρε προσωρινά, με αποτέλεσμα το άγχος να κυριεύει τους παίκτες του Πασκουάλ, που ήταν αρκετά άστοχοι στα σουτ που δοκίμαζαν. Με τους πράσινους ωστόσο στο +5 με σκορ 31-26, ο Ναυαγό άρχισε να φορτσάρει και με 5 συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στα ίσια 31-31,το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε στον πόντο 34-33.

    Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνά, υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα να σκοράρει μόνο με βολές.Οι Καταλανοί τα έβρισκαν σκούρα με την άμυνα των πρασίνων με αποτέλεσμα να επιχειρούν βεβιασμένα-αψυχολόγητα σουτ. Αντίθετα με Πράσινους που είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και με κύριο εκφραστή τον Ιαν Βουγιούκα έχτιζαν διαφορά ασφαλείας.Οι Διαμαντίδης και Μπατίστ έχοντας πάρει τις απαραίτητες ανάσες από τα ποιοτικά λεπτά των Βουγιούκα και Καλάθη, επέστρεψαν στο παρκέ στο 25’ λεπτό.Η Μπαρτσελόνα άρχισε να καταλαβαίνει ότι θα είναι μη ανατρέψιμη! Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους +9 με σκορ 51-42 στο 28’λεπτό και με τρίποντο "μπόμπα" του Τσαρτσαρή έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με σκορ 56-47.

    Στο 4ο δεκάλεπτο με τη διαφορά στο +9 το ΟΑΚΑ έπαιρνε φωτιά βλέποντας τους παίκτες του μάστερ Ζότς να απέχουν από το Final 4 μόλις δέκα λεπτά. Ο απίστευτος Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 61-50 στο 33΄ λεπτό και ο Καλάθης επίσης με τρίποντο έριξε τη χαριστική βολή στου Καταλανούς, διατηρώντας τη διαφορά στους +10 με σκορ 66-56, 4' λεπτά πριν τη λήξη. Ο Πασκουάλ ένιωθε τη γη να τρίζει κάτω από τα πόδια του, αποσβολωμένος προσπαθούσε με αλχημείες να ανατρέψει την κακή κατάστασή, αλλά η ομάδα του δεν είχε καμιά τύχη όσο οι Πράσινοι ήταν εύστοχοι στις βολές. Ο κάπτεν Διαμαντίδης δεν λάθεψε ούτε μία, ο Καλάθης το ίδιο και η Μπαρτσελόνα υποκλίθηκε στην  ανωτερότητα του τρομερού Παναθηναϊκού.

    Το τελικό 78-67 στέλνει τον 5άστερο για 10η φορά στην ιστορία του σε Final 4 με τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί στο Final 4, αφού απέκλεισε φερόμενο από τους μπουκ φαβορί πριν τα ματς με τον Αυτοκράτορα. Στην Βαρκελώνη, στις 6 Μαΐου, η επόμενη αντίπαλος για την αρμάδα του Ζότς θα είναι η Σιένα του Σιμόνε Πιανιτζάνι, του Νίκου Ζήση και του Μάρκο Γιάριτς που απέκλεισαν τον αιώνιο πελάτη Γαύρο με νίκες 3-1.

    -Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 23/39 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 20/27 βολές, 31 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 13 ασίστ, 11 λάθη
    Μπαρτσελόνα: 18/33 δίποντα, 6/22 τρίποντα, 13/16 βολές, 29 ριμπάουντ (7 επιθετικά), 19 ασίστ, 15 λάθη

    -Συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8, Φώτσης 11 (1), Σάτο 10, Νίκολας, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12 (1), Καϊμακόγλου.

    Μπαρτσελόνα: (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3 (1), Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7 (1), Βάσκεθ 14, Ινγκλις 2, Ντονγκ 7, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 9 (1), Αντερσον 13 (2), Γκριμάου 2.

    -Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47, 78-67
     ==================================================================
    Θ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...!!! 

    Μεγάλες δηλώσεις από τον μεγάλο Θανάση που δεν μασάει πουθενά και αποθεώθηκε από τον κόσμο,διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε...



    "Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και πολύ ευτυχισμένος για αυτή την πρόκριση. Είμαι, όμως,και αντι-Ολυμπιακός και χαίρομαι πολύ που αποκλείστηκαν".


    "Όλοι έλεγαν πως είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα αλλά εγώ πήγα μέσα στα παιδιά και τους είπα ότι κατέθεσαν την ψυχή τους και πήραν μια μεγάλη πρόκριση".
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -VIDEO: Φάσεις και πανηγυρισμοί(15λεπτο video) :




    Editorial: (greenarea team)

    (ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad