Header Ads

  • Breaking Green News

    ΜΠΑΤΙΣΤ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ..."

    Ο πλέον αγαπημένος Αμερικανός παίχτης για τον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά τον τον Ντομινίκ Ουίλκινς, είναι ο Μάικ Μπατίστ, καθώς ήδη διανύει τον 8ο χρόνο στην ομάδα, σε συνέντευξη του μίλησε για τον 4το αγώνα με τους Καταλανούς...

    Ο 34 χρόνος πάουερ φόργουορντ που είχε σημαντική συνεισφορά στη μεγάλη νίκη την Τρίτη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, μιλάει για την αποφασηστικοτητα και την ηρεμία που πρέπει έχει σήμερα η ομάδα ώστε να πάμε στο Final 4....!

    Διαβάστε παρακάτω τα όσα είπε ο Μάικ...

    -Σε ένα μεγάλο παιχνίδι με "μεγάλες" στρατηγικές και αρκετά τρικ στο παρκέ και από τους δύο προπονητές , ποιοι ήταν οι κυριότεροι παράγοντες, στους οποίους υπερίσχυσε ο Παναθηναϊκός?


    "Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ, κάτι που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει συχνά. Είχαμε επικεντρώσει την προσπάθειά μας σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, γιατί η Μπαρτσελόνα διαθέτει μεγάλα κορμιά και υπερτερεί σε ύψος έναντι της δικής μου ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι και στους τρεις αγώνες της σειράς υπερισχύσαμε στα ριμπάουντ και αυτό εξελίσσεται σε σημαντικό όπλο στον δρόμο προς την τελική επικράτηση. Η νίκη στα ριμπάουντ κρύβει την υψηλή διάθεση όλων στον Παναθηναϊκό και επιβεβαιώνει ότι τα πάντα επιτυγχάνονται όταν υπάρχει ισχυρή θέληση".

    -Θα συμφωνούσες ότι μεγάλης σημασίας για τον Παναθηναϊκό είναι το αν μαρκάρετε πολύ καλά ή όχι ο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα Χουάν Κάρλος Ναβάρο?

    "Ήταν το δεύτερο που ήθελα να πω. Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση του Ναβάρο από τον Νικ Καλάθη εξελίσσεται σε κλειδί μέχρι τώρα στη σειρά. Ο μικρός κάνει συγκλονιστική δουλειά και του βγάζω το καπέλο, γιατί πέρασε δύσκολα ώσπου να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της ομάδας και σε αυτούς τους αγώνες μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έχει καταφέρει να απαντήσει με ταχύτητα στην ταχύτητα του Ναβάρο, να τον πιέσει ασφυκτικά και να του χαλάσει το μυαλό οδηγώντας τον σε παρακινδυνευμένες ενέργειες και σε λάθη. Και δείχνει μεγάλη ωριμότητα, αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι στον Παναθηναϊκό".

    -Εκτιμάς ότι η ομάδα θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό "momentum" ρίχνοντας τη "χαριστική βολή" σήμερα στη Μπαρτσελόνα ?


    "Το εύχομαι, αλλά δεν είμαι προφήτης. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, γιατί η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όπως έχετε διαπιστώσει, όλα τα ματς κρίνονται στον πόντο. Στη Βαρκελώνη χάσαμε 83-82 και κερδίσαμε 75-71. Ήρθαμε στην έδρα μας και επικρατήσαμε με 76-74 αποκτώντας προβάδισμα στη σειρά των αγώνων. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι ένα ριμπάουντ, μια βολή, ένα λάθος μπορεί να καθορίσουν την έκβαση του παιχνιδιού. Τα πάντα είναι κρίσιμα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να μην πιστέψουμε ότι όλα έχουν τελειώσει, γιατί η Μπαρτσελόνα δεν θα μας το συγχωρήσει και θα επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη για πέμπτο ματς".

    -Είναι προφανές από τα λεγόμενά σου ότι ούτε καν θέλεις να σκέφτεσαι για ενδεχόμενο πέμπτο ματς στη Βαρκελώνη...

    "Όχι, δεν θέλουμε να πάμε πίσω στη Βαρκελώνη για πέμπτο παιχνίδι. Με τίποτε! Θα κάνουμε μια καλή προπόνηση την Τετάρτη και θα ετοιμαστούμε για τον αγώνα της Πέμπτης έχοντας στο μυαλό μας τίποτε άλλο από την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Συγκέντρωση χρειάζεται μόνο και αποφασιστικότητα. Έχουμε την εμπειρία από άλλες χρονιές και ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα θα κατέβει στο γήπεδο για να παίξει τα ρέστα της γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς από τους συμπαίκτες μου ότι θα μας αφήσει να κερδίσουμε εύκολα".

    -Πρέπει να σου αναγνωρίσουμε, πάντως, ότι ήσουν από τους παίκτες που δεν σε τρόμαζε η ιδέα του να αντιμετωπίσετε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πώς θα μπορούσες να εξηγήσεις τη σιγουριά στην ομάδα σου έπειτα από την ασταθή αγωνιστική εικόνα στην εφετινή Ευρωλίγκα?

    "Ήταν η ευκαιρία μας να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σας θυμίζω ότι ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης το 2009 και η Μπαρτσελόνα ήλθε πέρυσι στο ΟΑΚΑ και μας κέρδισε. Τώρα είναι η σειρά μας να έχουμε αυτό το ισχυρότατο κίνητρο. Έχουμε μπροστά μας τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2010 και θέλουμε να τους αποκλείσουμε. Δεν είναι απλή υπόθεση, καθόλου απλή, αλλά το αποδείξαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ και να διεκδικήσουμε το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο χωρίς την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα". 

    Υ.Γ. Ραντεβού στο ΟΑΚΑ σήμερα που ευχόμαστε στο τέλος να είναι ένα μεγαλό παρτυ μέχρι επόμενο...!

    Editorial:(greenarea team) 

    (ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad