Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΟΙ ΕΞΑΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ..."

    Μετά από δύο ντέρμπι στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν για διάφορους λόγους…"περίεργα", αλλά και τα δύο ανέδειξαν νικητή τους Λιμανίσιους 65-61 στο ΟΑΚΑ και 87-83 στην παράταση στο ΣΕΦ, τώρα όμως έχουμε τελικό...

    Οι δύο ισχυρότερες ομάδες της χώρας, ο πρωταθλητής(εξάστερος) Ευρώπης Παναθηναϊκός του  Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο κυπελλούχος Ελλάδος ΟΣΦΠ του  Ντούσαν Ιβκοβιτς, θα συγκρουστούν για τρίτη φορά στο παρκέ του Ελληνικού σήμερα στις 18.30, (ΝΕΤ) διεκδικώντας τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς.

    Αναμφισβήτητα, το λεγόμενο "momentum"(νέα μπασκετική ορολογία), το οποίο συνήθως επικαλούνται οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων, γίνεται ιδιαίτερο μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από το Τριφύλλι στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Οι Πράσινοι… "άδειασαν" συναισθηματικά και μέσα σε ελάχιστες προπονήσεις όφειλαν να γυρίσουν τον διακόπτη, σύμφωνα με το εύστοχο σχόλιο του αρχηγού τους Δημήτρη Διαμαντίδη.

    Αντιθέτως, οι Λιμανίσιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχουν στη διάθεσή τον βασικό σέντερ τους Ράσο Νεστέροβιτς και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ενώ ο "ηγέτης" της ομάδας Β.Σπανούλης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, κατά συνέπεια δεν θα βρίσκεται στο 100% έτοιμος να παίξει.

    Δεδομένου, πάντως, ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες, οι Πράσινοι Εξάστεροι και οι Κόκκινοι Πελάτες…σε "τετ α τετ" θα δειξουν  τις αγωνιστικές αρετές και τις αδυναμίες των σημαντικότερων παικτών, που αναμένεται να πατήσουν το παρκέ του κλειστού ολυμπιακού γυμναστηρίου στο Ελληνικό. Στο σύγχρονο μπάσκετ, πάντως, και ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Αλλωστε, το ζητούμενο για τους προπονητές δεν είναι ποιος αρχίζει, αλλά ποιος τελειώνει ένα παιχνίδι. Ο διαχωρισμός, λοιπόν, γίνεται με βάση τους τελευταίους αγώνες των "αιωνίων" λαμβάνοντας υπ’ όψιν κυρίως την Ευρωλίγκα, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο.



    -Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ με 5αδα Φάιναλ Φορ Βαρκελώνης:

    Δημήτρης Διαμαντίδης: Αυτή τη στιγμή θεωρείται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Είναι ο MVP της Ευρωλίγκας, ο οποίος επέστρεψε από τη Βαρκελώνη με πέντε βραβεία (καλύτερος αμυντικός, μέλος της καλύτερης πεντάδας, MVP της κανονικής περιόδου, MVP του Φάιναλ Φορ, πρωταθλητής Ευρώπης) και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει υψηλή αποτελεσματικότητα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

    Νικ Καλάθης: Ο 22χρονος γκαρντ παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και ανοδική πορεία. Ο ρόλος του στη σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα ήταν καταλυτικός, οι άμυνές του στον ηγέτη της Χουάν Κάρλος Ναβάρο απεδείχθησαν «κλειδί» για την πρόκριση, ενώ στον ημιτελικό με τη Σιένα είχε εξωπραγματική απόδοση. Καλός αμυντικός χάρη στα γρήγορα πόδια του, έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό, ενώ χάρη στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει, μπορεί να «διαβάζει» καλύτερα την άμυνα του αντιπάλου και να λαμβάνει ορθές αποφάσεις στο κομμάτι της δημιουργίας.

    Ρομέιν Σάτο: Ο ρόλος του κεντροαφρικανού γκαρντ στην επίθεση είναι κυρίως εκτελεστικός κυρίως χάρη στο μακρινό σουτ. Η συμβολή του στον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα και στον τελικό του Φάιναλ Φορ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ η έφεσή του στα ριμπάουντ προσθέτουν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

    Αντώνης Φώτσης: Ο 30χρονος διεθνής φόργουορντ διανύει την καλύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό. Περισσότερο ώριμος από ποτέ, αντλεί αυτοπεποίθηση από τις αμυντικές αποστολές και τα αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση αποτελεί μόνιμη απειλή χάρη στο αξιόπιστο μακρινό σουτ, που διαθέτει και την ταχύτητα στο "transition" παιχνίδι μετάβαση στο δεύτερο μισό του γηπέδου.


    Ιαν Βουγιούκας: Ο πρώην παίκτης του ΟΣΦΠ συμπεριλαμβάνεται συνήθως στο αρχικό σχήμα του Π, περισσότερο για να μαρκάρει τον αντίπαλο σέντερ και να προστατέψει τον Μάικ Μπατίστ από γρήγορα φάουλ. Με τις πολύ καλές κινήσεις του στη ρακέτα, ο Βουγιούκας μπορεί να δώσει στο Τριφύλλι ποιοτικά λεπτά φθείροντας τους ψηλούς του Γαύρου, ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής του περιορίζεται λόγω των σχετικά αργών τοποθετήσεών του στην άμυνα.

    Στον πάγκο ο προπονητής του Τριφυλλιού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κρύβει ορισμένα από τα ισχυρότερα όπλα του. Ο Μάικ Μπατίστ θεωρείται ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη στην εκτέλεση του "πικ εντ ρολ", όχι μόνο χάρη στην ταχύτητα με την οποία "βυθίζεται" στη ρακέτα του αντιπάλου για να γίνει αποδέκτης της μπάλας και να απειλήσει το καλάθι, αλλά και στα λεγόμενα αμυντικά "hedge out", την αντιμετώπιση του παίκτη της ευθύνης του μακριά από το καλάθι. Η εμπειρία του είναι δεδομένη, οι τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους, ενώ σύμφωνα με τους προπονητές "τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό".

    Ο πιο αξιόπιστος σουτέρ του Παναθηναϊκού είναι ο Αμερικανός Ντρου Νίκολας, ο οποίος μετά τα προβλήματα τραυματισμών και τη γαστρεντερίτιδα, δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι βέβαιον ότι ο κόουτς Ιβκοβιτς θα έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Την ίδια στιγμή, και ο Κώστας Τσαρτσαρής προσδίδει ποιότητα στους Πράσινους χάρη στην εμπειρία του από σπουδαίους αγώνες, τις κινήσεις του στη ρακέτα και το μακρινό σουτ. Ο Στράτος Περπέρογλου μονίμως αναλαμβάνει σημαντικές αποστολές στον Παναθηναϊκό του Ζοτς, ενώ οι Αλεξ Μάριτς και Κώστας Καϊμακόγλου έχουν συνήθως δευτερεύοντες ρόλους, όπως και ο Μιλένκο Τέπιτς, ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει ακόμη κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

    Editorial:(greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad