Header Ads

  • Breaking Green News

    "Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ..."

    Το χαμόγελο του Ζοτς στη φωτογραφιία κοιτάζοντας την κούπα δείχνει πως όλα είναι έτοιμα...όλα για να κατακτήσουμε το 6το στέμα του πρωταθλητή Ευρώπης...


    -Διαβάστε αναλυτικά τις πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

    Ζόρντι Ερέου( δήμαρχος της Βαρκελώνης): "Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στο Δημαρχείο, σ' αυτό το σημαντικό κτίριο. Καλώς ήρθατε σ' αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Το γεγονός να χρησιμοποιήσουμε τόσες γλώσσες ομιλίες φανερώνει τη σημασία του Final-4.

    Το κτίριο αυτό υπάρχει από τον 14ο αιώνα κι αποτελεί πάντα το Δημαρχείο της πόλης. Μετά από 600 χρόνια σας καλωσορίζω ξανά. Γιατί η Βαρκελώνη "μιλάει" στον κόσμο με τα πλοία και το μπάσκετ της. Θέλω να καλωσορίσω τους προπονητές και τους παίκτες όλων των ομάδων.

    Είναι σε μία πόλη που αγαπά το μπάσκετ. Γι' αυτό κι είναι η έδρα της Ευρωλίγκας. Οι πολίτες της πόλης αγαπούν το μπάσκετ κι αρκετές γειτονιές θα πάρουν ενεργά μέρος στο γεγονός αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε Final Four, αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι υψηλές".


    Ζόρντι Μπερτομέου (εκτελεστικός διευθυντής Ευρωλίγκα): "Καλό απόγευμα και ευχαριστώ που ήρθατε. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την φιλοξενία και για τον υπέροχο αυτό χώρο. Το τελευταίο και το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν έφτασε. Φέτος πήραν μέρος ομάδες από 18 χώρες, αριθμός ρεκόρ. Ολες οι ομάδες έκαναν ότι καλλίτερο μπορούσαν, αλλά στο τέλος τέσσερις κατάφεραν να φτάσουν εδώ και να διεκδικήσουν το τρόπαιο και πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια.

    Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυξήθηκε κατά 11% η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, που δείχνει τις προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες. Επίσης το παιχνίδι της εβδομάδας έφτασε να μεταδοθεί σε 110 χώρες που δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει η Ευρωλίγκα. 16.000 θα βρεθούν στο Παλαου Σαν Τζορντι. Το Final 4 θα μεταδοθεί σε 36 χώρες.

    Αλλά δεν είναι μόνο οι αγώνες το Final 4. Εγινα τα εγκαίνια ενός γηπέδου μπάσκετ σε μια φτωχή συνοικία της Μπαρτσελόνα, την συναυλία για την Αφρική αλλά και το juniors tournament στο οποίο θα πάρει μέρος και μια ομάδα για τη Κίνα".

    Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε εδώ και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα παιχνίδια. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους. Εδώ είναι οι καλύτερες ομάδες, χωρίς αμφιβολία".

    Σε ερώτηση για το αν το μπάσκετ είναι παιχνίδι παικτώ ή προπονητών, ο Ζοτς απάντησε: "Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι παικτών. Είμαι υπερήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες, όπως τον Διαμαντίδη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Όλοι βλέπετε πως παίζει".


    Οσον αφορά για την δυσκολία της πρόκρισης του στο Final 4, είπε: Μου αρέσει η πόλη. Την αγαπάω, έχω πολλούς φίλους και είμαι ευτυχής που φτάσαμε εδώ. Υποφέραμε για να προκριθούμε. Και στην αρχή της χρονιάς, αλλά και μέχρι να αποκλείσουμε τη Μπαρτσελόνα, που ήταν φαβορί της Ευρωλίγκας".


    Σιμόνε Πιανιτζιανι (προπονητής Σιένα): "Είμαστε μια μικρή πόλη, με μια μεγάλη ομάδα. Γι αυτό είμαστε υπερήφανοι που προκριθήκαμε στο Final 4, έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Και μετά από τρεις χαμένους ημιτελικούς, ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στο φετινό. Εγώ βρίσκομαι εδώ, χάρη στους παίκτες και στο κλαμπ".


    Σε ερώτηση για τον Παναθηναϊκός, είχε να πει τα εξής: "Δεν είναι η πρώτη και η δεύτερη φορά που θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Εχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έχει κερδίσει όλους τους τίτλους. Το ίδιο ισχύει και για τον Ομπράντοβιτς. Είναι δυσκολος ο ημιτελικός. Μπορεί να νικήσουμε για λίγο, μπορεί να χάσουμε για λίγο. Εχουμε παίξει αρκετές φορές.

    Μια φορά τους αποκλείσαμε από το Top 16, την άλλη μας άφησαν αυτοί εκτός Final 4. Θα δούμε. Εχουν αλλάξει πολλά. Παραμένει, όμως, ίδια η ιδιαιτερότητα του Final 4. Αγωνες που κρίνονται στη λεπτομέρεια".


    Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Μακάμπι Τελ Αβίβ): "Ευχαριστώ όλους. Είμαστε υπερήφανοι σαν κλαμπ, που βρισκόμαστε στο Final 4. Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι δίπλα σε τόσους εκλεκτούς συναδέλφους, τόσους σπουδαίους, για το παγκόσμιο μπάσκετ. Ελπίζω να δούμε ένα από τα καλύτερα Final 4της ιστορίας και ελπίζω να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας ακολούθησε".


    Για τον κόσμο της ομάδας, δήλωσε: "Δεν ξέρω αν θα είναι περισσότεροι, αλλά γνωρίζετε ότι είναι πολύ θερμοί και χαίρομαι που θα μοιραστούμε μαζί τη χαρά της συμμετοχής".

    Σε ερώτηση για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και την φετινή του απόδοση, είπε: "Ημουν πολύ σίγουρος ότι θα πετύχει. Συναντηθήκαμε το καλοκαίρι στην Κύπρο. Όλα πήγαν κατ΄ευχήν. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Του αρέσει να νικάει. Είναι παίκτης-πρωταγωνιστής, όπως έκανε κάθε φορά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί. Είναι καλός παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος".


    Τέλος ευχήθηκε να δει τον καλό Sofo, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης: "Πρώτα απ' όλα η Ρεάλ είναι μια ομάδα γρήγορη, που παίρνει πολλά ριμπάουντ. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πώς θα εξελιχθεί το ματς. Ο Σοφοκλής είναι ένας από τους πολλούς παίκτες της ομάδας που βοήθησαν την Μακάμπι, αλλά δεν είναι μόνο δική του δουλειά να παίρνει αυτός τα ριμπάουντ. Πρέπει να απασχολήσει όλη την ομάδα. Ελπίζω λοιπόν να κάνει μια καλή δουλειά".


    Εμανουέλε Μολιν (προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης): "Είμαστε υπερήφανοι που η Ρεάλ μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία βρίσκεται ξανά σε ένα Final 4. Ήταν μια επιτυχία που ήρθε με κόπο. Μαζί με τους οπαδούς μας τα καταφέραμε. Οι παίκτες έχουν πολλά όνειρα και ίσως αυτό να αντισταθμίζει την έλλειψη εμπειρίας. Φτάσαμε ως εδώ έχοντας δώσει τα πάντα. Θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να τιμήσουμε το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης".

    Τέλος για την αλλαγή από βοηθός προπονητή σε πρώτο τεχνικό, επεσήμανε: "Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είμαι λίγους μήνες πρώτος προπονητής. Είχα βέβαια άλλο ρόλο όταν ήμουν βοηθός. Είναι διαφορετικά, όμως. Ο βοηθός προτείνει, ο πρώτος προπονητής αποφασίζει. Κι αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά. Να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις, έχοντας υπόψη τι σου λένε και οι συνεργάτες σου".

    Δημήτρης Διαμαντίδης: "Δεν χρειάζεται να δώσω κάποια συμβουλή στους συμπαίκτες μου. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα επαναλάβω ό,τι και ο κόουτς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που βρισκόμαστε εδώ. Ελπίζω να δούμε ένα ωραίο Final 4 και εν πάση περιπτώσει αν το αξίζουμε να πάρουμε και το Κύπελλο".


    Σε ερώτηση για τον αν η Σιένα αποτελεί μικρογραφία του Παναθηναϊκού, το αρνήθηκε, λέγοντας: "Κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία. Τη σεβόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε βγάλει πολλά συμπεράσματα και έχουμε κάποια πράγματα που ελπίζω να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Δε νομίζω όμως ότι είναι μια μικρογραφία του Παναθηναϊκού".

    Ριμάντας Καουκενας: "Είναι μεγάλη υπόθεση που φτάσαμε ως εδώ. Το καλύτερο σε ένα Final 4 είναι να παίζεις. Είναι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη, που δεν μπορούσα και προσπαθούσα να εμψυχώσω την ομάδα μου από τον πάγκο. Δεν είναι το ίδιο. Αρα, αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά.

    Εχουμε κάποιες ομοιότητες και κάποιες διαφορές με τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν μπορεί κανείς να πει ποιος είναι φαβορί. Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει το δικό του στυλ. Και εμείς έχουμε το δικό μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το δικό μας".

    Σοφοκλής Σχορτσανίτης: "Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Συγκεντρωμένοι για να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Και βέβαια να χαρούμε το μπάσκετ. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε".


    Για την σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπλατ, είπε: "Ο Μπλατ μου εξήγησε διεξοδικά τι ζητούσε από μένα σε αυτή τη σεζόν. Οπως μου μίλησε, λοιπόν, πείστηκα ότι έπρεπε να πάω στη Μακάμπι. Ο,τι μου λέει, προσπαθώ να το κάνω. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και εγώ θέλω να βγάζω στο γήπεδο ό,τι μπορώ. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για φέτος. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρεθώ σε μια τόσο ιστορική ομάδα με τόσο καλούς παίκτες".

    Φελίπε Ρέγιες: "Σίγουρα, μας λείπει η εμπειρία. Έχουμε μόλις 2 παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι πολύ δυνατά ματς. Ολοι θέλουν τον τίτλο. Πρέπει να παίξουμε όπως σε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της σεζόν. Οσο πιο δυνατά τόσο καλύτερα. Υπάρχουν εδώ τρεις ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά αν μείνουμε ενωμένοι έχουμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε".


    Τέλος για το ότι η διοργάνωση γίνεται στην Βαρκελώνη, απάντησε: "Δεν έχει σημασία που παίζουμε, αλλά το τι θα κάνουμε. Εντάξει είμαι οπαδός της Ρεάλ και θα μου άρεσε να σηκώσουμε το τρόπαιο εδώ, αλλά δεν είναι αυτό το πρωτεύον".

    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad