Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΑΠ: Κανονισμός Απαλλαγής Προέδρων

    Όπως όλοι μας ενημερωθήκαμε, μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της απόφασης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Ανδρέα ΦΑΚΟΥ, η γνωστή υπόθεση με τις κασέτες, τέθηκε στο Αρχείο λόγω παραγραφής...



    Η θέση των αρθρογράφων και δημοσιογράφων που συμμετέχουμε σε αυτή την παρέα εδώ(Greenarea), είναι σαφής και συγκεκριμένη. Σεβόμαστε την δικαιοσύνη, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, οι οποίοι για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις τους αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο. Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που καλούνται να δουλέψουν με ένα Κανονισμό προκλητικό και παρωδία. Και επειδή από εδώ έχετε μάθει να μη διαβάζετε "επαναλήψεις" αλλά γνώμες και αναλύσεις, αυτό θα κάνουμε και τώρα....

    Γιατί εμείς εδώ κάνουμε και δικαστικό ρεπορτάζ... 

    Α) Είναι σίγουρα παγκόσμιο γεγονός ότι "Κάθε παράβαση… και δεν καταγγέλθηκε έγγραφα μέσα σε ένα (1) μήνα από τη διάπραξή του, παραγράφεται, …" (Σχετ. άρθρο 28 παρ.1 Πειθ. Κώδ.). Ένα μήνα!!!! Και εγγράφως!!!. Ας λάβουμε υπόψη ότι στα πιο απλά κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα (π.χ. εξύβριση), το δικαίωμα υποβολής μήνυσης είναι μέχρι και τρεις μήνες μετά την πράξη.
    Επίσης στην πιο απλή έκφανση εγκλήματος (πταίσματα) η παραγραφή είναι μετά από ένα χρόνο. Αλλά στο αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο η παραγραφή είναι μετά από ένα μήνα. Μια αίτηση ετοιμάζουμε για μια Υπηρεσία και θέλουμε ένα τριήμερο, αλλά για την ΕΠΟ, αρκεί ένας μήνας μόνο, το μέγιστο, για να υποβληθεί μια καταγγελία. Φυσικά εάν η καταγγελία δεν έχει συνταχθεί πλήρως, δεν θα έχει κανένα πειθαρχικό αποτέλεσμα, αντίθετα θα είναι η βάση για να κυνηγηθεί ο συντάκτης της. Απλά πράγματα.

    Β) Δεύτερο παγκόσμιο γεγονός είναι ότι τρία χρόνια παραγραφή έχουν μόνο τα αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροδοκίας – στοίχημα και του ντόπινγκ. Σε βάρος του προέδρου του Γαύρου Βόλου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης. Οπότε τη στιγμή που για την ΕΠΟ δεν αποτελεί σοβαρό παράπτωμα για να έχει και αυτό τρίχρονη παραγραφή, τέθηκε στο Αρχείο. Υπόψη ότι η εκβίαση στον ποινικό κώδικα μπορεί, υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί και ως κακουργηματική πράξη. Η εκβίαση άραγε δεν είναι λόγος ή αιτία διαστρέβλωσης αγώνα (Σχετ. άρθρο 22 Πειθ. Κώδ.)??? Τροφή για σκέψη. Ας περιμένουμε μπας και βγάλουν καμία άκρη τα ποινικά δικαστήρια.

    Το συμπέρασμα είναι ότι τους Κανονισμούς τους έφτιαξαν όπως τους βόλευε. Το ερώτημα είναι πως δέχθηκε ένας σοβαρός εισαγγελέας να ασχοληθεί με τέτοιο πειθαρχικό κώδικα. Σίγουρα γελάει με αυτές τις διατάξεις ή έχει προβληματιστεί που ουσιαστικά ο νόμος του δένει τα χέρια και δεν μπορεί να κυνηγήσει τα λαμόγια. Κατά τα λοιπά μας φταίνε οι δηλώσεις του Δώνη. Όχι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όντως μπ….λο...!!!

    Editorial: Marulio

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad