Header Ads

  • Breaking Green News

    ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

    Παντοτινός αυτοκράτορας της Ευρώπης o Παναθηναϊκός, πλέον δεν υπάρχει πεντάστερος αλλά εξάστερος και παει για εφτάσταρος...(videos-παραλειπόμενα-δηλώσεις)



    Ο Παναθηναϊκός νίκησε μάγκικα με 70-78 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα στο Παλάου Σαν Τζόρντι και κατέκτησε το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του...!Φτάνοντας έτσι στις κατακτήσεις την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 6 επίσης, το τριφύλλι ξανά επέστρεψε  στην κορυφή της Ευρώπης όπου ανήκει μετά από το 2009. Ο "Βασιλιάς" τής Ευρώπης απέδειξε εντός παρκέ, αυτό που γνώριζαν όλοι, πως είναι ανώτερος όλων των ομάδων του Final 4.

    -Ας δούμε των αγώνα δεκάλεπτο, δεκάλεπτο...

    Στο πρώτο δεκάλεπτο με τσαμπουκά και πάθος ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, που έδειξε από από πολύ νωρίς, στα πρώτα λεπτά πως δεν μασάει από τη Μακάμπι. Οι πράσινοι στην άμυνα ήταν πολύ καλοί, κάτι που δεν ήταν και στη επίθεση το ίδιο, στα αμυντικά καθήκοντα ήταν ήταν ιδιαίτερα προσεχτικοί, με το σκορ στο 5' λεπτό 8-8 και ενώ η Μακάμπι με 2στις2 βολές του Μπλούθενταλ περνάει μπροστά στο σκορ 13-11, 4' λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, όμως το τριφύλλι δεν πτοήθηκε...έτσι λοιπόν κάνει ένα σερί 0-7 13-18, ανατρέποντας το σκορ και η διαφορά να ανοίγει στο +7 15-22, τέλος πρώτου δεκάλεπτου.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μπαίνει "μουδιασμένα", με τον Έιντσον να δημιουργεί πολλά ρήγματα στην πράσινη άμυνα και να φτάνει από νωρίς τους 10 πόντους, οι Ισραηλινοί μείωσαν στους 3 με σκορ 22-25. Η ομάδα του Μπλατ, με την ευστοχία από τα 6.75 έφτασε στους 1 τη διαφορά 30-31 μειώνοντας σημαντικά. Στην αμέσως επόμενη επίθεση-κρίσιμη, πήρε μπρος ο Σάτο. Ο Αφρικανός ευστόχησε σε δίποντο, ενώ στην επόμενη επίθεση έριξε την 5η τάπα συνολικά μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του, το σκορ του δεύτερου δεκάλεπτου κλείνει στο 30-33 υπέρ των πράσινων.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό από έναρξη του του δεκαλέπτου, όπου και ευνόησε την Μακάμπι, που πλησίασε ξανά στον πόντο 34-35, ενώ με καλάθι του Σχορτσανίτη η ομάδα του πέρασε μπροστά με σκορ 36-35.Ο αγώνας βρισκόταν σε πολύ κρίσιμο σημείο και το τριφύλλι έπρεπε να ξεσπάσει....και έτσι έγινε με πρώτο τον Νίκολας που σκόραρε δίποντο και ο Σάτο με δύο συνεχόμενες βόμβες τριών πόντων έκανε ένα σερί 0-8 με σκορ στο 36-43. Το ματς πλέον παίρνει τον πράσινο "δρόμο", με τους Φώτση και Σάτο να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες κλείνοντας με +11 και σκορ 43-54 το τρίτο δεκάλεπτο.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο όλα ξεκινάνε καλά έχοντας και ασφαλές σκορ(+11), η μεγάλη  εμπειρία του αρχιμάστορας Ζοτς και του Παναθηναϊκού είναι τέτοια που οι πράσινοι θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν για να χάσουν το παιχνίδι από οποιαδήποτε ομάδα. Πόσο μάλλον κόντρα στην Μακάμπι που είναι ομάδα ρυθμού, τον οποίο πλέον είχε στα πλεονεκτήματα της! Η αρμάδα του Ζοτς έκαναν το αυτο που ήταν φυσιολογικό...προστάτεψαν το μεγάλο προβάδισμα που με κόπο έφτιαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο,  γράφοντας ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της καλύτερης ομάδας την τελευταία 15ετία στην ευρωπαϊκή ήπειρο με το τελικό σκορ 70-78. Ο Εξάστερος είναι ΕΔΩ!!!

    Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78


    Μακάμπι Τελ Αβίβ: (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9 ασίστ), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Σάτο 13 (7 ριμπάουντ), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

    *Ο "3D" Δημήτρης Διαμαντίδης κατάφερε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν! Κατέκτησε μετά από τα βραβεία του καλύτερου αμυντικού και του ΜVP της σεζόν και αυτό του MVP του Final 4 της Βαρκελώνης!
    ===========================================================
    -ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: 

    ΘΑΝΑΣΗΣ: "ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ..."

    "Αποδείξαμε ότι αν δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην ιστορία είμαστε μέσα στις τρεις καλύτερες. Ενα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε παίκτες και προπονητή, αλλά και στον υπέροχο κόσμο μας. Αποδείξαμε πως είμαστε οι καλύτεροι. Η δυναστεία ήδη υπάρχει".






    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ:"ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ"
    Χαρούμενος και περήφανος δήλωσε ο 3D για την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό.

    Δήλωσε...

    "Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Για την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, γι’ αυτό είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης»,

    Φοβήθηκες στο τέλος μη γίνει η μεγάλη ανατροπή από τη Μακάμπι? "Οταν παίζεις σε έναν τελικό είναι λογικό να είσαι νευρικός. Πιστεύω πως κάναμε καλή εμφάνιση. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο που είχαμε από την αρχή. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε κάποια ριμπάουντ, φοβηθήκαμε λίγο, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, με πολύ καλούς σουτέρ και ένα μεγάλο κορμί σαν τον Σχορτσανίτη μέσα στη ρακέτα. Όμως τα καταφέραμε".


    ΦΩΤΣΗΣ:"ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ..."
    "Αν τα καταφέρουμε ξανά και μας δοθεί η ευκαιρία… και το αξίζουμε ας το ξαναπάρουμε! Δεν μπορώ να μπω στη σύγκριση των τριών ευρωπαϊκών, όλα ήταν δύσκολα. Όταν παίζεις τελικό παίζεις απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και πήραμε το τρόπαιο".



    ΣΑΤΟ:" ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΤΙΤΛΟ..."

    "Είμαι ενθουσιασμένος. Ευχαριστώ το θεό που κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο. Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος παίκτης από την Κεντρική Αφρική που κατακτά την Ευρωλίγκα. Εκπροσωπώ όχι μόνο την ομάδα μου, αλλά και τη χώρα μου και αυτό σημαίνει πολλά για μένα".

    --------------------------

    -VIDEOS:

    -ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:


    -Η ΑΠΟΝΟΜΗ: 



    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad