Header Ads

  • Breaking Green News

    ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ... ΑΣΤΑ!

    Επιτέλους είδαμε και μια νίκη!Αρχικά είχαμε μπινελίκια από την εξέδρα (όσοι πήγαν,λίγοι) , αποδοκιμασίες κατά πάντων και μετά είχαμε τριάρα...(video-παραλειπόμενα-δηλώσεις...)

    Ο Παναθηναϊκός σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με άλλες φορές και ιδικά από την αρχή των Play Off , επικράτησε 3-0 του Γαύρου του Βόλου και πήρε την πρώτη νίκη στα πλέι οφ. Γκαρσία 27’, Σισέ 57’ και Κατσουράνης 84’ οι τρεις σκόρερ του Τριφυλλιού σ’ένα ματς "τρεις και ο κούκος"..., αφού η προσέλευση του κόσμου δεν ξεπέρασε τις 3.000. Κλασικά αποδοκιμασίες κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των υπόλοιπων μετόχων από τους οργανωμένους.
    Μετά τη σημερινή νίκη που πήρε απέτρεψε το σενάριο να βγει τελευταίος και να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τώρα ξαναμπήκε στο κόλπο για την πρωτιά στα play off, ας νίκησε ο ΠΑΟΚ, απ' το να νικούσε  η ΑΕΚ καλύτερο είναι καθώς τους Θεσσαλονικοίς τους έχουμε μέσα στην έδρα μας, πλέον όλα είναι στα πόδια των πράσινων...!!!

    Με τρεις νέες παρουσίες στην 11αδα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Γαύρο Βόλου. Οι Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης πήραν τις θέσεις των Σαριέγκι, Σιμάο και Κλέιτον. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλο στην άμυνα, τον Ζιλμπέρτο κόφτη, με τους Κατσουράνη και Νίνη μπροστά του, τον Λέτο στα αριστερά, τον Λουίς Γκαρσία στα δεξιά και τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.


    -Ας δούμε τον αγώνα ημίχρονο, ημίχρονο...
     
    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά...ήταν ανώτερος, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχανε τις ευκαιρίες, στις κόντρα επιθέσεις. Στο 11' λεπτό ο Σολάκης έστρωσε στον Μαρτίν που σούταρε από καλή θέση σε άουτ. Μετά από λίγα λεπτά, σε μια αναταραχή της "πράσινης" άμυνας ήρθε η καλύτερη στιγμή για τους Βολιώτες όταν ο Μπρέσκα πέρασε εύκολα τον Ζιλμπέρτο, ο Καντέ δεν μπόρεσε να τον ανακόψει με τάκλιν και ο Σλοβάκος σούταρε δυνατά, με τον Τζόρβα να βρίσκει τη μπάλα όσο χρειαζόταν προκειμένου να της αλλάξει πορεία και να παει στο αριστερό του δοκάρι.
    Στη συνέχεια οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 19' λεπτό από φάουλ του Λέτο. Πέντε λεπτά πιο μετά και πάλι ο Αργεντίνος επιχείρησε το σουτ με τον γκολκίπερ του Βόλου να αποκρούει με γροθιές. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς και στο 26' λεπτό από έξοχη ενέργεια του Σισέ, ο οποίος πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε και τη σέντρα με τον Λέτο από καλή θέση να πιάνει γυριστό σουτ, αλλά   η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.

    Η πίεση των πράσινων για ένα γκολ ήταν έντονη...αυτό ήρθε στο 27' λεπτό όταν ο Ζιλμπέρτο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των βολιωτών Τομάς και  Σανκαρέ δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Λουίς Γκαρσία επωφελήθηκε από το λάθος τους και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 31' λεπτό, λίγο μετά και πάλι ο Λέτο προσπάθησε να νικήσει τον Γιακούποβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε.
    Οι φιλοξενούμενοι πάλευαν για την ισοφάριση, αφού σωστά δεν μέτρησε ένα γκολ από καθαρή θέση οφ-σαιτ, στο 38' λεπτό όμως πάρα λίγο να έρθει η ισοφάριση όταν ο Σπυρόπουλος έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας άθελα του ασίστ στον Μαρτίν, το πλασέ του έφυγε άουτ. Τελικό σκορ ημιχρόνου 1-0.

    Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν ιδανική για τον Παναθηναϊκό, αν ο Σισέ στο 48' λεπτό δεν έχανε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού, ύστερα  απο μπαλιά Γκαρσία, ο Γάλλος πέρασε τον Γιακούποβιτς, αλλα το κοντρόλ του δεν ήταν καλό και έφυγε  πλάγια και καθυστερόντας να πλασάρει το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το κόρνερ. Λίγο μετά  στο 54' λεπτό ο Κατσουράνης έχασε ευκαιρία.
    Οι πράσινοι έβαλαν τέλος στις όποιες ελπιδες της ομάδας του Βόλου, στο 57' λεπτό με τον Λέτο να κάνει πολύ καλή ενέργεια από τα αριστερά, να βγάζει τη σέντρα, ο Νίνης δεν έπιασε καλά το σουτ, με  τη μπάλα να καταλήγει στον Σισέ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς κάνοντας το 2-0. Ο Γάλλος παιχταράς αφού σκόραρε και πήγε γρήγορα στον πάγκο και αγκάλιασε τον Φερέιρα, ήταν μία συμβολική κίνηση από τον Τζιμπρίλαρο με πολλαπλά μηνύματα που δεν πέρασε απαρατήρητη.

    Στο 60' λεπτό ο Φερέιρα απέσυρε τον πολύ καλό Λουίς Γκαρσία, βάζοντας τον Μαρινο, ενώ στο 66' λεπτό, σουτ του Σισέ έφυγε λίγο έξω απο το δοκάρι.Οι πράσινοι δεν σταμάτησα και ήθελαν και τρίτο γκολ, αυτό ήρθε από τον Κατσουράνη στο 84' λεπτό ύστερα από ασίστ του Σισέ. Ο Μέσος του Παναθηναικού είχε συμπληρώσει 7 κίτρινες και θα έχανε τα δύο τελευταία παιχνίδια-ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κυνήγησε την αποβολή και την πήρε στο 89' λεπτό, προκειμένου έτσι να λείψει μόνο από το ματς με τον ΠΑΟΚ και να παίξει κανονικά την τελευταία αγωνιστική με την Κούλα. Τελικό σκορ 3-0 υπερ του Τριφυλλιού!

    * MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο.
    ** Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο μέτοχος Γιώργος Νίκας που επέστρεψε από το εξωτερικό.

    -Βαθμολογία:
    1.Παοκ (9)
    2.Αεκ (8)
    3.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (7)
    4.Γαύρος Βόλου (3)
    ===============================================================
    -ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ: 

    ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..."

    Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως "η συνέχεια της συνεργασίας είναι θέμα του ιδίου και του Παναθηναϊκού" ενώ έδωσε και το στίγμα του για τη συνέχεια αφού "θα παλέψει μέχρι τέλους".

    -Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου: 

    "Είμαι 37 χρόνια προπονητής. Πιστεύετε ότι θα προβληματιστώ με όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό; Το μόνο που με προβληματίζει ακόμα και σε αυτή την ηλικία, για αυτό συνεχίζω να είμαι προπονητής, είναι να δουλεύω καλά και να φτιάχνω καλές ομάδες. Αυτό που θέλω είναι να βλέπετε τι έχει γίνει όσο καιρό είμαι εδώ, και να δείτε πραγματικά όσα έχω κάνει στην ομάδα», ήταν η πρώτη του απάντηση, σε ερώτηση που αφορούσε το γκολ που του αφιέρωσε ο Σισέ και αν το εξέλαβε ως στήριξη προς το πρόσωπό του για όσα γράφονται.

    "Εγώ επικεντρώνομαι, έχω δυο αγώνες για να τελειώσουμε τη χρονιά μας. Σε ό,τι αφορά το μέλλον μου, είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και το σύλλογο. Μη χάνετε το χρόνο σας, γράφοντας πράγματα που δεν έχουν βάση. Ξέρω ότι όλοι όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και γράφουν για αυτό, γράφουν σενάρια και είναι ένας πόλεμος που τον έχω συνηθίσει. Δουλεύω 24 ώρες τη μέρα για τον Παναθηναϊκό και στόχος μου είναι να κερδίζω. Τίποτα άλλο», είπε στη συνέχεια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να συνεχίσει στον ίδιο τόνο να υποστηρίζει ότι δεν τον απασχολούν τα δημοσιεύματα.

    "Δεν αναρωτιέμαι αν θα φύγω ή όχι, κάνω τη δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, μου άρεσε και μου αρέσει που είμαι στην Ελλάδα, στον Παναθηναϊκό και το μέλλον θα συζητηθεί ανάμεσα σε μένα και την διοίκηση. Η ομάδα έχει πλούσια ιστορία και πολλούς προπονητές που κέρδισαν πράγματα. Ήρθαν, δούλεψαν και κάποια στιγμή. Γνωρίζετε όμως καλύτερα από εμένα, ότι οι προπονητές στην Ελλάδα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρόνο ή έξι μήνες. Εγώ δεν έχω σχέση όμως με αυτά που γίνονται σε άλλους συλλόγους. Εγώ σκοπό έχω να χτίσω ομάδες και ουσιαστικά αυτός είναι ο δρόμος. Μη χάνετε το χρόνο σας γράφοντας αν θα μείνω ή θα φύγω. Δεν προβληματίζομαι, δεν είμαι νευρικός και δε χάνω την αυτοσυγκέντρωση μου. Κάνω τη δουλειά μου σωστά όπως την κάνω κάθε μέρα, ας επικεντρωθούμε σε άλλα θέματα», ήταν τα λόγια του, πριν αποχωρήσει χωρίς να δεχθεί άλλες ερωτήσεις.

    O 64χρονος προπονητής είχε αναφερθεί στα αγωνιστικά και στη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, λέγοντας:

    "Ποτέ δεν υπάρχει ένας μοναδικός λόγος για να ορίσουμε πράγματα που συμβαίνουν. Σήμερα υπήρξαν παίκτες που έπαιξαν και δεν είχαν παίξει στον αγώνα του Βόλου. Εκεί ηττηθήκαμε και μας άφησε σημάδια το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σήμερα είχαμε μπρίο και κουράγιο και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα, κάναμε ότι πρέπει να κάνει ένας μεγάλος σύλλογος», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος

    "Όταν έχουμε να παίξουμε έξι αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως γίνεται στα play off και όπως έχω πει για αυτή τη διαδικασία, ο δεύτερος γύρος που ξεκίνησε σήμερα, είναι πάντα πιο δύσκολος. Δε μπορούμε να ελπίζουμε σε ωραίο ποδόσφαιρο γιατί η κούραση και όσα πρέπει να κάνουν οι ομάδες είναι πολλά. Αυτό δίνει μια διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο σε ό,τι αφορά τα play off".

    Για τις διαφορές με τον πρώτο γύρο είπε: "Στον πρώτο γύρο δε φέραμε τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να έχουμε φέρει. Στο δεύτερο γύρο με τις περισσότερες ομάδες κουρασμένες, εμείς σαν ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία από δύσκολους αγώνες, θα κάνει πιο εύκολο αυτό το γύρο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις θυσίες μας με επαγγελματισμός και δύναμη".


    Ενώ στο τέλος κατέληξε : "Σε αυτά τα play off, παίζουμε το γόητρο μας, των παικτών, των προπονητών και της ομάδας. Σήμερα δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν ρίξαμε λευκή πετσέτα. Μοχθήσαμε αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι, χρειάζεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι και να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Ελπίζω ότι η ομάδα μου θα κατανοήσει τη διαφορά των όσων έγιναν στα παιχνίδια με τις άλλες ομάδες και θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ".
    ----------------------------------

    ΓΚΑΡΣΙΑ: "ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΟΙ..."

    Χαρούμενος που νίκησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Γαύρο Βόλου ήταν ο ένας εκ των σκόρερ Λουίς Γκαρσία.

    Ο Ισπανός δήλωσε:

    "πήραμε τον πρώτο τελικό, απαραίτητη ψυχολογική ένεση" το τρίποντο αυτό.



    "Είχαμε τρεις τελικούς, πήραμε τον πρώτο και συνεχίζουμε. Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε παίξει καλά στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν μια απαραίτητη ψυχολογική ένεση".
    ----------------------------

    ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: "ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ..."
    Για τα λάθη στην αρχή της χρονιάς μίλησε ο Κατσουράνης μετά το 3-0 επί του Γαύρου Βόλου.

    -Αναλυτικά είπε:

    "Έγιναν λάθη στην αρχή της χρονιάς. Πρέπει να αλλάξουνε πολλά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Όλοι φταίμε και δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας. Εισπράττουμε από τον κόσμο την δυσαρέσκεια. Θέλουμε να βγούμε πρώτοι και πιστεύω ότι μπορούμε. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε άλλες δύο νίκες και είμαστε οι πρώτοι που το θέλουμε. Έχουμε τις δυνατότητες να μείνουμε στα ίδια στάνταρ αρκεί να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο".
    ----------------------------------

    ΘΑΝΑΣΗΣ: " ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ"

    Μήνυμα ενότητας έστειλε αμέσως μετά την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Γαύρου Βόλου.

    -Είπε χαρακτηριστικά:

    "Παίξαμε πολύ καλά. Έτσι θέλω να παίζει η ομάδα της καρδιάς μου. Ο ΠΑΟ έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στα play-offs".
    Eνώ συνέχισε λέγοντας...

    "Δεν μπορώ να φανταστώ Παναθηναϊκούς να βρίζουν Παναθηναϊκούς είναι ανεξήγητο. Σίγουρα οι εξελίξεις στα διοικητικά έχουν επηρεάσει την κατάσταση. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Έτσι έχω μάθει. Η ισχύς εν τη ενώσει. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να είναι ενωμένοι".
    ---------------------------

    Γ.ΝΙΚΑΣ: " ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ..."

    Ο μέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Νίκας δήλωσε:

    "Εχουμε δύο ματς ακόμη και πιστεύω πως αν οι παίκτες μας αποδώσουν όπως σήμερα θα πάρουμε την πρώτη θέση στα play-offs. Είναι θέμα ψυχολογίας, όλα τα άλλα θα τα βρούμε".




    -----------------------------------------------------

    -VIDEO: Τα γκολ του αγώνα:




    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad