Header Ads

  • Breaking Green News

    "ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ 5ΑΣΤΕΡΕ ΕΙΣΑΙ ΓΚΑ@ΛΑ"

    Αυτό είναι γκα@λα...ο Πεντάστερος είναι έτοιμος για το 6το ευρωπαϊκό τρόπαιο, το πιο γλυκό, νίκησε την Σιένα 77-69 και τώρα περιμένει τον αντίπαλο για τον τελικό της Κυριακής...(video)

    Το Τριφύλλι των δέκα συμμετοχών σε Final-4, των πέντε ευρωπαϊκών αστεριών και των αμέτρητων μεγάλων εμπειριών, δεν γινόταν σε καμία περίπτωση να χάσει από την άπειρη Σιένα. Η ομάδα του Πιαντιτζιάνι "δυσκόλεψε" λίγο τους Πράσινους, όχι πολύ μόνο για 15 λεπτά. Ένα φοβερό ξέσπασμα έξω από τη γραμμή του τριπόντου με σερί εύστοχα σουτ από Νίκολας, Φώτση και Περπέρογλου ήταν αρκετό για τον Πεντάστερο, προκειμένου να πάρει το πάνω χέρι της αναμέτρησης και το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος...!

    -Ας δούμε τον αγώνα δεκάλεπτο, δεκάλεπτο...

    Δεν ξεκίνησαν καλά οι πράσινοι, η νευρικότητα και το άγχος  ήταν φανερό, είναι λογικό ακόμα για τις πλέον έμπειρες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση κόντρα στην Σιένα κάνοντας αρκετά λάθη, πράγμα που φυσικά ευνόησε την ομάδα του Πιανιτζιάνι. Το προβάδισμα της Σιένα έφτασε ακόμα και τους 5 πόντους 10-15 στο 3' λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, ωστόσο το τριφύλλι θα μπορούσε να τελειώσει την 1η περίοδο ακόμα και μπροστά στο σκορ, αν δεν ήταν ένα λάθος του Μαικ Μπατίστ και ένα δίποντο του Νίκου Ζήση,τέλος πρώτου 10λεπτου με σκορ 17-21 υπέρ των Ιταλών.

    Πάλι άσχημο το ξεκίνημα του δευτέρου 10λεπτου από τους πράσινους, η ομάδα του  Πιανιτζιάνι, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του Παναθηναϊκού με λάθη κάτω από τα καλάθια -0-10 τα επιθετικά ριμπάουντ-, ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με 7 πόντους 17-24. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ δεν τα παράτησαν, αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Ιταλούς να ξεφύγουν στο σκορ. Με το σκορ να είναι στο 24-30 οι πράσινοι έκαναν ένα σερί 8-0, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς με 32-30 και το πάνω χέρι στον αγώνα. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν φανερή καθώς έφτασε το σκορ και στο +5 39-34, τελικό σκορ δεύτερου 10λεπτου 40-36.

    Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει αμήχανα-νευρικά με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, καθώς ήταν πολύ άστοχες. Τα λάθη όπως είπαμε ήταν συνεχή και ο ρυθμός κακός. Ώμος ο εκπληκτικός Καλάθης ήταν αυτός που μετά 4' λεπτά έβαλε πόντους, δίνοντας έτσι το "σήμα" για επίθεση και έτσι έγινε... η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερο +11(η Σιένα είχε 8' λεπτά να βάλει πόντο),με σκορ 49-38. Το ματς κυλούσε όπως το σχεδίασε ο μάστερ Ζοτς, τελικό σκορ για το τρίτο 10λεπτο 56-47, όλα πήγαιναν καλά για τους  Πράσινους με σοβαρό προβάδισμα...!

    Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκινάει με την αρμάδα του Ζοτς να έχει τον πλήρη έλεγχο και να κρατάει σταθερά το +9, με την Σιένα να προσπαθεί και να μειώνει κάποιες στιγμές στους 6. Η μεγάλη εμπειρία και η ψυχραιμία σε τέτοια κρίσιμα ματς και όταν είναι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είναι πολύ σημαντικά, αυτά σε οδηγούν στην επιτυχία και οι πράσινοι το ξέρουν πολύ καλά τόσα χρόνια δείχνοντας το στο παρκέ! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψαν ποτέ στους αντιπάλους τους να πιστέψουν σε καμία περίπτωση πώς μπορεί να έχουν "μύρα" στο παιχνίδι, έτσι λοιπόν  η πρόκριση πήγαινε προς τον Πεντάστερο, Τελικό σκορ στη αρένα του Παλάου Σαν Τζόρντι  77-69 και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζετε να ράψει το 6ο αστέρι στην τεράστια φανέλα του...!!!

    =========================================================
    -ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

    ΘΑΝΑΣΗΣ: "ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΙ..."

    Εμφανώς ευτυχισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έδωσε το έναυσμα του για τον τελικό, λέγοντας: "Ήταν μια μεγάλη επιτυχία! Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ ξέρουν καλά ότι ο ημιτελικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό".

    "Τώρα θα κάνουμε μια προσπάθεια ώστε τα πέντε κύπελλα να γίνουν έξι. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να είναι σίγουροι ότι θα τους δώσουμε μεγάλη χαρά. Η παρουσία τους ήταν συγκλονιστική".
    -------------------------------------------------------------------------
    ΦΩΤΣΗΣ: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ"

    Στην άμυνα απέδωσε τα.πάντα για τη νίκη - πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα ο Αντώνης Φώτσης, δήλωσε:

    "Ηταν ένας πολύ σκληρός αγώνας και η Σιένα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά πιέσαμε, πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά κάποιες κακές τελικές φάσεις και τα επιθετικά ριμπάουντ της Σιένα μας κράτησαν κοντά στους αντιπάλους στην αρχή. Μέχρι τέλους που έβαλαν ένα τρίποντο και κέρδισαν και φάουλ δεν είχε τελειώσει τίποτα. Δεν κάναμε καθόλου συντήρηση. Τα δώσαμε όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".
    ---------------------------------
    -ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΟΥΜΕ..."
     Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε μετα το τέλος του ημιτελικού με τη Σιένα και την πρόκριση, δήλωσε...

    "Στον τελικό δεν πρέπει να εφησυχάσουμε για να έχουμε το πάνω χέρι. Είναι ένας τελικός. Ενα νοκ άουτ παιχνίδι".

    Στη συνέχεια μίλησε και για τον κόσμο...
    "Εδωσε βροντερό παρών και μας έδωσε ώθηση. Περιμένουμε κι άλλους την Κυριακή! Κάναμε μουδιασμένο ξεκίνημα, ήμασταν νευρικοί και κάναμε πολλά εύκολα λάθη. Γι' αυτό ήταν και χαμηλό το σκορ. Οταν βελτιώσαμε επιμέρους στοιχεία όπως τα ριμπάουντ και η κυκλοφορία, κρατήσαμε τη διαφορά. Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. Ναι, Καλάθης ήταν εξαιρετικός, αλλά πολύ καλοί ήταν και οι Μπατίστ, ο Μήτσος, ο Φώτσης, όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους".

    *ΜVP της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Nικ Καλάθης, με το έλληνα ομογενή να σκοράρει 17 πόντους και να βαθμολογείται με 24 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

    -------------------------------
    -VIDEO: Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα Παναθηναικός-Σιένα:




    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad