Header Ads

  • Breaking Green News

    Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ!

    O Deep Green γράφει: Από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και δρομολογήθηκε η διάλυση του Παναθηναϊκού και η επιστροφή στο μοντέλο διοίκησης "Βαρδινογιάννη", είδαμε και ακούσαμε πολλά να λέγονται...

    Για την ενότητα που χάθηκε και την ομόνοια που πρέπει να επικρατήσει για να μπουν κάτω από το χαλί οι εγωισμοί και να βρει ο Παναθηναϊκός ξανά το δρόμο προς τις επιτυχίες.

    Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στην πραξικοπηματική διάλυση του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, κάθε φορά μετά από μια συνεδρίαση έβγαιναν στις κάμερες και έλεγαν το ίδιο ποίημα:
    "Να μπουν οι εγωισμοί κάτω από το συμφέρον της ομάδας, να επικρατήσει ομόνοια και ενότητα μπλα... μπλα... μπλα...".

    Κατ αρχάς πρέπει να είσαι ή μπαμπουίνος ή βλαμμένος εκ γενετής, για να ακούς αυτή την βλακεία και να μη σπας την τηλεόραση.
    Γιατί αδέλφια, η ενότητα και η ομόνοια σε ένα σύνολο ανθρώπων - μικρό ή μεγάλο - δεν είναι κάτι που επιβάλλεται. Η ενότητα και η ομόνοια είναι καταστάσεις στις οποίες μπορεί να περιέλθει ένα σύνολο ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, όταν οι ταγοί της εξουσίας φροντίσουν με τη συμπεριφορά τους να μην πυροδοτούν το κλίμα.
    Για ποια ενότητα μιλούν διαρκώς οι άνθρωποι του Βαρδινογιάννη, όταν επί μήνες καθημερινά οι εφημερίδες και τα άλλα μμε στα οποία έχουν επιρροή, επιδίδονταν στην πιο άθλια λασπολογία κατά προσώπων που αγάπησε η κερκίδα;
    Για ποια ομόνοια μας μιλούν κάποια φερέφωνα του Αμαρουσίου, όταν οι γνωστές "λαχανοφυλλάδες" δεν σταμάτησαν λεπτό να δυναμιτίζουν το κλίμα στην κερκίδα, με την άθλια προπαγάνδα τους μέσα από έρθρα που διαχώριζαν τους οπαδούς σε άσπρα και μαύρα πρόβατα (γιατί είτε έτσι, είτε αλλιώς για πρόβατα μας θέλουν οι συγκεκριμένοι κύριοι...).
    Πως θα υπάρχει ομόνοια μεταξύ των μετόχων, όταν ο βόρβορος της λάσπης στα πρόσωπα τους δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, πριν καν σηκώσει η ομάδα τα τρόπαια το 2010. Πως να ξεχάσουν κάποιοι μέτοχοι το πρωτοσέλιδο: "Πάρτε το και αδειάστε μας τη γωνιά";

    Χρειάζεται να είναι κανείς απόφοιτος του ΜΙΤ ή του Χάρβαρντ για να αντιληφθεί ότι η καραμέλα περί ενότητας και ομόνοιας, που πρέπει να διακρίνει τους μετόχους και τον κόσμο τους Παναθηναϊκού, έχει δηλητηριώδες περιεχόμενο και ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιοι έχουν αναλάβει να την πιπιλίζουν μπροστά στις κάμερες, είναι για να μας γ@μουν την ψυχολογία;
    Ακούει ο απλός οπαδός, ο ανθρωπάκος (που όλη του η ενημέρωση για την ομάδα είναι το διάβασμα κάθε πρωί των πρωτοσέλιδων στο περίπτερο της γειτονιάς), ότι αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό για να λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματα του, είναι η έλλειψη ομόνοιας και ενότητας και το περίσσεμα εγωισμού απ τους μετόχους, και σου λέει:
    "Για στάσου μίστερ. Γιατί είσαι εγωιστής και δεν πας στο Δ.Σ. όμορφα ειρηνικά να τα βρείτε;".

    H προπαγάνδα φίλοι μου, δουλεύει σαν το σαράκι που τρώει το ξύλο και κάποια στιγμή παει η νοικοκυρά στον μάστορα και της λέει: "μανδάμ σορρυ, αλλά ο καναπές είναι για πέταμα, γιατί τον έφαγε το σαράκι".

    Μια τόσο αθώα εκ πρώτης όψεως δήλωση από το στόμα ενός μέλους του Δ.Σ. περί έλλειψης ενότητας και κυριαρχίας των εγωισμών, είναι δηλητήριο που ποτίζει τα μυαλά των ανυποψίαστων οπαδών, οι οποίοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα θα είχαν λυθεί αν οι μέτοχοι άφηναν κατά μέρους τους εγωισμούς. Το χειρότερο δε είναι ότι προσπαθούν και πετυχαίνουν, να πιστέψει πολύς κόσμος ότι οι μέτοχοι είναι τίποτα προσκοπάκια που τα χάλασαν στη μοιρασιά των βόλων και μπορούν να τα βρουν βάζοντας το χέρι στην καρδιά για να ορκιστούν στην προσκοπική τους τιμή.
    Γελοία πράγματα δηλαδή.

    Και βέβαια είναι πρόβλημα το να μισούνται οι μέτοχοι.
    Και μάλιστα είναι τεράστιο πρόβλημα.
    Και όλοι θέλουμε να λυθεί.
    Πως όμως;

    Ας δούμε, ποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.
    Δεν υπάρχει λένε ενδιαφέρον από τους μετόχους να βάλουν χρήματα.
    Και τι κάνει ο μεγαλομέτοχος γι αυτό;
    Ο κ. Βαρδινογιάννης, που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και ελέγχει το 54.7% των μετοχών, αντί να βγει μπροστά και να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα της ενότητας λέγοντας "βάζω το ποσοστό που μου αναλογεί και προχωράμε", λέει: "εγώ είμαι το 30% και θα βάλω λεφτά ανάλογα με το τι θα βάλουν οι άλλοι".
    Οι "άλλοι" είναι οι μέτοχοι που έφυγαν κακήν κακώς. Οι μέτοχοι που πίστεψαν στο όραμα του μεγάλου Ευρωπαίου Παναθηναϊκού και ανταποκρίθηκαν δίχως δισταγμό στο κάλεσμα Βγενόπουλου να πλαισιώσουν την ΠΕΚ το 2008 βάζοντας ένα καράβι εκατομμύρια ο κάθε ένας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ως ανταμοιβή για την αυθόρμητη συνεισφορά τους στα κοινά του Παναθηναϊκού, εισέπραξαν λάσπη, ύβρεις και απαξίωση.
    Δηλαδή ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα από πέρυσι την Άνοιξη στον Παναθηναϊκό, αφού πρώτα τους έκανε να αηδιάσουν και να φύγουν ένας - ένας, τώρα ζητά και τα ρέστα.
    Και τους λέει ότι δεν βάζει χρήματα αν δεν βάλουν αυτοί πρώτα.

    Και το κεράσακι στη τούρτα ποιο είναι;
    Βάζει τους ανθρώπους του να μιλάνε για την ενότητα και την ομόνοια που λείπει απ τον Παναθηναϊκό, φωτογραφίζοντας ως υπαίτιους εκείνους τους οποίους με τη συμπεριφορά του έδιωξε από το Δ.Σ.!

    Βγαίνει και ο Θανάσης τις προάλλες και λέει, ότι πρέπει να μπουν στην άκρη οι εγωισμοί για να μπουν λεφτά απ τους μετόχους και ότι δεν πρέπει να βάζουν οι μέτοχοι τον εαυτό τους πάνω απ την ομάδα.
    Ένας ευλογημένος δημοσιογράφος δεν βρέθηκε εκεί να τον ρωτήσει:
    "Κύριε Θανάση, εσείς πόσα βάλατε στην ΑΜΚ για να δώσετε το καλό παράδειγμα, μιας και διαρκώς δηλώνετε ότι χρειάζεται ενότητα και όχι εγωισμοί;"
    Ένας, έστω ένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να του κάνει αυτή την απλή ερώτηση.
    Ο ίδιος μέτοχος βέβαια, έχει πει και μια αλήθεια που κάποιοι επιμελώς την πέρασαν στα ψιλά:
    Ότι στο μετοχικό αυτό σχήμα κάποιοι δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να συνυπάρξουν και άρα κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν.

    Σε λίγες μέρες λοιπόν, έχει προγραμματιστεί νέο Δ.Σ.
    Ένα Δ.Σ. από αυτά που οι εφημερίδες κάθε φορά τα χαρακτηρίζουν "κομβικό σημείο στην πορεία του Παναθηναϊκού".
    Εγώ λέω ότι κανείς σώφρων σκεπτόμενος οπαδός, που δεν τρώει χόρτο και δεν κοιτά το δάκτυλο όταν του δείχνουν το φεγγάρι, δεν έχει να περιμένει κάτι από τα Διοικητικά Συμβούλια της ομάδας.

    Πρόκειται για Διοικητικά Συμβούλια που συγκροτούνται από αντιπροσώπους μετόχων με επικεφαλής έναν υπάλληλο της ΠΑΕ.
    Σιγά μη λύσουν αυτοί τα προβλήματα του Παναθηναϊκού.

    Οι λύσεις βρίσκονται έξω από αυτό τον Παναθηναϊκό.
    Μέσα βρίσκονται άνθρωποι προβληματικοί που νομίζουν ότι έχουν μεγαλύτερη προσφορά από έναν Δομάζο (!!!), υπάλληλοι που υπηρετούν ένα αφεντικό το οποίο δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Παναθηναϊκού μας και εκπρόσωποι μετόχων οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να έχουν αποφασιστικό ρόλο από τη θέση της μειοψηφίας και γνωρίζουν οι ίδιοι ότι η παρουσία τους είναι συμβολικής σημασίας.

    Αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήθελε να λύσει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, θα το έκανε με ένα νεύμα των βλεφάρων του πατριάρχης της οικογένειας κ. Βαρδή. Και το χρήμα διαθέτουν και την τεχνογνωσία μπορούν να αποκτήσουν σε χρόνο dt και μπροστά τους δεν μπορεί να σταθεί κανένα εμπόδιο και καμιά αδικία σε βάρος της ομάδας.

    Απλά δεν θέλουν.
    Όπως δεν θέλουν την ομόνοια και την ενότητα.
    Προτιμούν την σύγχυση μεταξύ των οπαδών, τις ρήξεις και τις κόντρες, τις αποτυχίες της ομάδας και τις αποδοκιμασίες του κόσμου.
    Γι αυτό άλλωστε επανήλθαν και το πρώτο πράγμα που φρόντισαν ήταν να σπάσουν το κλίμα ομόνοιας και ευφορίας που είχε κυριαρχήσει στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.
    Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο... λύκος.

    Η κόντρα των μετόχων νομοτελειακά οδήγησε στην κόντρα μεταξύ οπαδών στις κερκίδες.

    Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να διατηρήσουμε την ψυχική μας ηρεμία, δίχως να περιμένουμε κάτι σπουδαίο από το παρόν Δ.Σ.
    Τα πράγματα που θέλει να κάνει με τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι προαποφασισμένα και προμελετημένα και ουδεμία σχέση δεν έχουν με το Δ.Σ.
    Ακόμα κι αν ερχόταν ένας Βγενόπουλος με τον Πατέρα να πουν: "Βάζουμε το ποσοστό που μας αναλογεί", μια βιαστείτε να χαμογελάσετε θεωρώντας ότι ο Βαρδινογιάννης θα στριμωχτεί. Έχουν έτοιμα τα πρωτοσέλιδα από τώρα για τέτοιες περιπτώσεις.
    Αν συμβούν αλλαγές, αυτές θα είναι ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ και θα σημάνουν τη διάλυση αυτού του Δ.Σ. και το τέλος ενός εφιάλτη.

    Υ.Γ.1)Η περιβόητη είδηση για πώληση της ΚΑΕ, κατ εμέ ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ της οικογένειας Γιαννακόπουλων, για να φέρουν τον γιο του Παύλου στο προσκήνιο ως συνεχιστή στο τιμόνι της ΚΑΕ. Γι αυτό και ξεφούσκωσε αμέσως μετά τα πρωτοσέλιδα με τον υιό Δημήτρη στο πλευρό του πατρός Παύλου. Δυο 24ωρα δημοσιότητας, ήταν σε πρώτη φάση αρκετά για να γίνει το κρίσιμο βήμα της διαδοχής.


    Υ.Γ.2) Περιμένω τα σχόλια σας και τις ερωτήσεις σας αν θέλετε, θα σας απαντήσω με σχόλιο ακόμα και αν γίνει και ένας διάλογος μεταξύ μας.

    Editorial: Deep Green

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad