Header Ads

  • Breaking Green News

    ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ...ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    Ο Deep Green γράφει: Το ημερολόγιο λέει 21 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι μόλις μπαίνουμε στην πρώτη μέρα του καλοκαιριού! Ένα καλοκαίρι το οποίο ποδοσφαιρικά δεν θα είναι μακρύ και βαρετό όπως το περσινό...

    Oταν ο Παναθηναϊκός από το θρόνο του Πρωταθλητή, είχε όλο το χρόνο του διαθέσιμο να οργανώσει και να σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
    Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Η μεγαλύτερη μεταγραφή μας ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος στη θέση του διορισμένου Προέδρου, με την ομάδα να παίζει μπαλίτσα στις ΗΠΑ προς τέρψιν εκείνων που το μόνο που είχαν σχεδιάσει καλά ήταν να σπάσουν κάθε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων διαρκείας.
    Και το κατάφεραν!
    Φέτος όλα είναι διαφορετικά.
    Η χρονιά έκλεισε μόνο με αποτυχίες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο κόσμος άδειασε τις κερκίδες του ΟΑΚΑ από νωρίς. Σπάσαμε κι άλλο ένα ρεκόρ, ως η ομάδα με τα 30.000 διαρκείας, οι κάτοχοι των οποίων δεν προσέρχονταν στο γήπεδο αηδιασμένοι απ όσα είχαν συμβεί.
    Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για να μπει ο Παναθηναϊκός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ευρώπης, η πώληση του Σισέ είναι η μοναδική είδηση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων! Η άλλη είδηση είναι η πώληση του κεντρικού αμυντικού Μπουμσονγκ και στα ψιλά γράφονται κάτι φήμες για έναν κατάλογο παικτών που έχει συντάξει ο κόουτς.

    Ξεκινάμε λοιπόν τη χρονιά με ακόμα ένα ρεκόρ όλων των εποχών!
    Ο Παναθηναϊκός βγάζει είδηση από την πώληση βασικών παικτών και όχι από την ενίσχυση του με εκείνους τους οποίους χρειάζεται για να γίνει πιο ανταγωνιστικός τη νέα χρονιά.
    Όταν λοιπόν μια χρονιά έχει κλείσει με αποτυχίες, θα περίμενε κανείς η νέα να ξεκινά με μια προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας.
    Καταφέραμε όμως κι αυτό το παράδοξο! Να συζητιέται ο Παναθηναϊκός σε όλη την Ευρώπη, ως η ομάδα που ξεπουλά τους βασικούς της παίκτες για να τα... βγάλει πέρα.
    Ποδοσφαιρικοί στόχοι;
    Δεν τους βλέπω αδέλφια.
    Κι αν τους βλέπει κάποιος να το συζητήσουμε.
    Ο Παναθηναϊκός του 2011, "πονούσε" στα άκρα της άμυνας, αφού τηρουμένων των αναλογιών είχε καταφέρει να δέσει κάπως το κέντρο της άμυνας. Δε χρειάζεται να σας θυμίσω πόσες οδυνηρές διεισδύσεις δεχθήκαμε στην περιοχή μας από τα άκρα, που έφεραν την ομάδα στο καναβάτσο από ασήμαντες ομαδούλες. Και φυσικά, όταν πονάς στα άκρα, το παραμικρό λάθος στο κέντρο της άμυνας ή του τερματοφύλακα, είναι μοιραίο. Δεν ξέρω πολλές ομάδες στην Ελλάδα, που δημιουργούν παιχνίδι από τον άξονα και ανοίγουν άμυνες με κάθετες μπαλιές. Μόνο εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Χρειαζόμαστε λοιπόν ενίσχυση στα άκρα της άμυνας.
    Στα κεντρικά αμυντικά χαφ, η απώλεια του τεράστιου Ζιλμπέρτο Σίλβα, φάνηκε και στην πορεία του πρωταθλήματος. Όταν δεν έπαιζε ο Βραζιλιάνος, η ομάδα χρειαζόταν να τρέχει με τη γλώσσα έξω για να καλύψει το κενό και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.
    Χρειαζόμαστε ενίσχυση στον νευραλγικό αυτό χώρο.
    Στα επιθετικά χάφ. Με την προϋπόθεση ότι ο Λέτο δεν θα ξεπουληθεί τελικά (παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου περί του αντιθέτου), και την απομάκρυνση των Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, η ομάδα ακρωτηριάζεται.
    Πρέπει να βρεθεί δεξί επιθετικό χαφ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, γιατί αν δεν συμβεί αυτό η ανάπτυξη της ομάδας θα είναι πιο προβλέψιμη παρά ποτέ.
    Στην επίθεση, ένας Σισέ μόνος του ήταν η μισή ομάδα. Η κάλυψη αυτού του κενού είναι αδήριτη ανάγκη. Και η ανάγκη της προσθήκης ενός νέου επιθετικού-μέσου με χαρακτηριστικά box to box δε συζητιέται νομίζω, αν θέλουμε η ομάδα να μην είναι μονότονη στην ανάπτυξη της.

    Πότε θα γίνουν όλες αυτές οι προσθήκες;
    Λεφτά υπάρχουν με το τσουβάλι.
    Ούτε η οικογένεια Βαρδινογιάννη πτώχευσε, ούτε οι Γιαννακόπουλοι έπεσαν έξω, ούτε κανείς απ τους πλούσιους μετόχους έχασε την περιουσία του.

    Δεν χρειάζεται να επισημάνω την βασική αλήθεια της κατάστασης στη μετοχική σύνθεση, αλλά θα το κάνω επιγραμματικά:
    -Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θέλει να βάλει χρήματα. Γνωρίζει ότι όσο θα είναι εκεί και θα ελέγχει το Δ.Σ. με το ποσοστό που διαθέτει οι άλλοι μέτοχοι της ΠΕΚ δεν θα βάλουν δεκάρα τσακιστή. Αλλά δεν αποχωρεί για να αφήσει το χώρο ελεύθερο.
    -Οι Γιαννακόπουλοι, συνέπραξαν με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την οποία αναγόρευσαν σε "ΕΓΓΥΗΤΗ" της ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη του ποσοστού τους στην ΑΜΚ. Μιλούν συνεχώς για τους "εγωισμούς" των μετόχων, αλλά και οι ίδιοι, πέραν του να στηρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν δίνουν το καλόμπαράδειγμα.
    -Βγενόπουλος, Πατέρας, Ξυλάς, Νίκας, Δάβαρης κτλ απέχουν και θα απέχουν όσο η στάση των Βαρδί-Γιαννακο, παραμένει η ίδια. Δεν θέλουν να βάλουν χρήματα σε ένα μοντέλο διοίκησης που δεν εμπιστεύονται, αφού άλλωστε η είσοδος τους στην ΠΑΕ το 2008 έγινε ακριβώς για να αλλάξει ο Παναθηναϊκός ρότα. Κατέχουν μικρό ποσοστό και δεν μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Δ.Σ.

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

    Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τις σεζ λονγκ στις παραλίες αλλά από τα προπύργια ενός ανυποχώρητου αγώνα, και όχι με ρακέτες στην παραλία. Στις παραλίες τα μόνα κάστρα που μπορούμε να φτιάξουμε είναι από άμμο για να τα χαρούμε με ένα σημαιάκι του Παναθηναϊκού επάνω για λίγο... πριν το κύμα τα ισοπεδώσει.

    Εμείς θα είμαστε εδώ στο Greenarea13 έτοιμοι και μαχητικοί.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
    ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
    ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ
    ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
    ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ WEMBLEY.

    Υ.Γ. Περιμένω τα σχόλια σας και τις ερωτήσεις σας αν θέλετε, θα σας απαντήσω με σχόλιο ακόμα και αν γίνει και ένας διάλογος μεταξύ μας.

    Editorial: Deep Green
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad