Header Ads

  • Breaking Green News

    ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!

    Η κούραση και η ατυχία ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην πρώτη ήττα τον Εξάστερο, στη φετινή Ευρωλίγκα...(+VIDEO,αναλυτικό άρθρο) 

    Οι παίχτες του Ζότς κρατούσαν την νίκη στα χεριά τους για 39 λεπτά, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έγιναν σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα η Τσσκα να μειώσει και να παει το ματς στην παράταση, εκεί φάνηκε όλη η κούραση που κατέληγε σε λάθη, που είχαν ως συνέπεια οι πράσινοι να χάσουν τον αγώνα με 76-78. 


    -Ας δούμε τον αγώνα δεκάλεπτο, δεκάλεπτο...

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα ισορροπημένο ματς για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει από νωρίς ότι δεν πρόκειται να δώσει χώρους στον Αντρέι Κιριλένκο. Ο Ζοτς έβαλε τον Σάτο  να τον μαρκάρει και έκανε καταπληκτική δουλειά.

    Οι πράσινοι έπαιξαν πολύ με τους ψηλούς τους στην αρχή και με τον Διαμαντίδη να μοιράζει ασίστ στον Μάριτς πήραν νωρίς ένα μικρο προβάδισμα 4 πόντων 7-3 στο 2' λεπτό. Η Τσσκα με Κριαπα και Σισκάουσκας, πέρασε μπροστά 9-14 στο 6' λεπτό, όμως ο Παναθηναϊκός επανήλθε γρήγορα και με δύο βολές του Γιασικεβίτσιους πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ 17-16 στο 8' λεπτό.

    Άτυχος ήταν ο Τσαρτσαρής, που σε μια κόντρα με τον Γκόρντον χτύπησε στο γόνατο και στο ημίχρονο της αναμέτρησης έφυγε για το νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία! Παρά την απώλεια του Έλληνα φόργουορντ, οι πράσινοι με τρίποντο του Καϊμακόγλου έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 22-19.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και αυτό βοήθησε τους πρωταθλητές, να κλείσουν στην άμυνά τους Ρώσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 24-26 του 12' λεπτού, η Τσσκα έκανε 5,5 λεπτά να ξανα σκοράρει κι έτσι οι πράσινοι έκαναν ένα σερί 12-0 για το +10, σκορ 36-26, στο17' λεπτό. Οι Κιριλένκο και Τεόντοσιτς δεν έβαλαν ούτε ένα πόντο στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα και ετσι εκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο 41-32 υπέρ των γηπεδούχων.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο, μπορεί αρχικά να ήταν σταθεροί οι πράσινοι, αλλά στη συνέχεια η Τσσκα μείωσε με τους πρώτους πόντους του Τεοντοσιτς, 48-45, στο 25' λεπτό. Οι ρώσοι μπορεί να έφτασαν τη διαφορά στον 1 πόντο, αλλά δεν προηγήθηκαν καθόλου στο τρίτο δεκάλεπτο, το σκορ έκλεισε 57-54 στο 30' λεπτό.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, όταν και ο Διαμαντίδης έκανε το τέταρτο φάουλ του στο 31' λεπτό. Ο Ζοτς αναγκάστηκε να φέρει στον πάγκο και έβαλε τον Λόγκαν που έκανε καλή δουλειά. Με τρίποντο και σωστές μεταβιβάσεις στους ψηλούς, ο Αμερικανός έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +9 με σκορ 67-58, στο 33' λεπτό, ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε χωρίς πόντο την Τσσκα για 3'40'' μέχρι να βάλει δύο βολές ο Κιριλένκο στο 35' λεπτό και το σκορ να γίνει 67-60.

    Ενώ το ματς έφτανε προς το τέλος οι πράσινοι έχασαν την απόδοση και τη συγκέντρωση τους. Από τους Ρώσους, ο Σβεντ έκανε τη ζημιά στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. Ο Κρστιτς με δύο βολές έκανε το 71-71 που ήταν και το σκορ της κανονικής περιόδου, αφού με 32'' να απομένουν ο Σάτο έκανε ένα εύκολο λάθος, ενώ στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, οι Μπατίστ και Βουγιούκας αστόχησαν από κοντά.

    Στην παράταση και χωρίς τον Διαμαντίδη,οι πράσινοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, ο Κριάπα έφερε την Τσσκα στο +3 με σκορ 72-75, 42' λεπτο.Ο Καϊμακόγλου με τρίποντο ισοφάρισε σε 75-75 στο 43' λεπτό, αλλά 1 λεπτό μετά ο Σισκάουσκας απάντησε με δικό του τρίποντο για το 75-78 που ήταν και καθοριστικό για την συνέχεια.
    Στα τελευταία δευτερόλεπτα, το ματς χάθηκε για τους πρωταθλητές στις λεπτομέρειες και σε λάθη όπως του Καλάθης στα 5'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε την πρώτη βολή, όμως πέταξε την μπάλα άτσαλα στη δεύτερη και ο Σάτο στις τελευταίες επιθέσεις χάρισε άθελα του την μπάλα 2 φορές, ήταν λάθη που στοίχισαν και ο Εξάστερος εχασε με τελικο σκορ 78-76.

    *Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ηταν περιπου 17.000 οπαδοί που βοήθησαν οσο μπορούσαν την αρμάδα του Ζότς.


    Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-32, 57-54, 71-71, (76-78 στην παράταση)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 9, Λόγκαν 5 (1), Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Καλάθης Ν. 11 (1), Σμιθ 9 (2), Καϊμακόγλου 13 (3), Γιασικεβίτσιους 6 (5λ.).
    Τσσκα (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 3 (1), Σισκάουσκας 14 (2), Κρστιτς 13 (11ρ.), Κιριλένκο 9 (10ρ., 5κ.), Βοροντσέβιτς 4, Σβεντ 10 (1), Κάουν 6, Χριάπα 11, Πονκρασόβ, Γκόρντον 8 (2).
    ------------------------------------
    -VIDEO:




    Editorial:(greenarea team) 
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad