Header Ads

  • Breaking Green News

    ΖΟΤΣ: "ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ"

    Στην προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα της Πέμπτης με την Τσσκα, ο Ζοτς τόνισε πως η ομάδα πρέπει να  παρουσιαστεί δυνατή για να νικήσει... 


    -Αναλυτικά όσα είπε:

    "Έχουμε έναν αγώνα απέναντι σε μια ομάδα την οποία πολλοί υπολογίζουν ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Έχουν μεγάλο κίνητρο γιατί πέρυσι δεν πέρασαν στους 16 της διοργάνωσης, έχουν διαφορετικό ρόστερ και νέο προπονητή. Το ρόστερ είναι πλήρες κι εξαιρετικό και ο προπονητής είναι πολύ καλός και πεπειραμένος. Τους έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής κι αναγνωρίζουμε ότι έχουν σπουδαία ομάδα, εξαιρετική στην επίθεση και το κλειδί για μας θα είναι η άμυνα.

    Η Τσσκα σουτάρει με 50% στα τρίποντα κι εκτός από τον Κρστιτς και τον Κάουν όλοι μπορεί να σουτάρουν τρίποντα. Επίσης είναι μια ομάδα που έχει 66 ασίστ σε τρία ματς, δηλαδή 22 κατά μέσο όρο. Γι' αυτό επαναλαμβάνω ότι η άμυνά μας θα είναι το κλειδί. Σε ό,τι αφορά στους παίκτες της Τσσκα, οι περισσότεροι τους γνωρίζετε πόσο καλοί είναι και δεν θα είναι εύκολο για μας να τους σταματήσουμε. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι η δυνατότητά τους να χρησιμοποιούν διαφορετικά σχήματα στο 2, στο 3 και στο 4 κι αυτό αποτελεί τη μεγάλη τους δύναμη.

    Θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ δυνατά αν θέλουμε να νικήσουμε τον αγώνα. Ανέφερα για την επίθεσή τους, αλλά αμυντικά δεν είναι τόσο καλή ομάδα. Είναι σπουδαίος αγώνας και πιστεύω ότι οι οπαδοί μας θα καταλάβουν εναντίον ποιάς ομάδας αγωνιζόμαστε και θα έρθουν να μας βοηθήσουν. Στη δική μας ομάδα όλοι είναι έτοιμοι κι όλοι έχουν δουλέψει και πιστεύουμε ότι θα είναι μιά μεγάλη βραδιά για όσους αγαπούν το μπάσκετ.

    Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Αυτή την περίοδο έχουμε στόχο να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει πως είναι η Τσσκα φέτος και για μας θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μιά ομάδα που όλοι τη θεωρούν φαβορί για το τρόπαιο".

    Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στη λογική ότι γνωρίζει τον Τεόντοσιτς,είπε:
    "Ο Τεόντοσιτς είναι σημαντικός παίκτης για την Τσσκα. Έχει 18 ασίστ στα τρία πρώτα ματς αλλά δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς. Ο Σβεντ είναι πολύ σημαντικός παίκτης, είναι δημιουργός... Ο Κιριλένκο με όσα κάνει, ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ, τάπες, πόντους, κάτι τα πάντα για την ομάδα. Πολύ σημαντικός παίκτης γι' αυτούς είναι ο Γκόρντον που παίζει και στο 1 και στο 2.
    Ο Κρστιτς σε θέση 5, ο Σισκάουσκας στη θέση 3, φέτος δεν αγωνίζεται όπως άλλες σεζόν, είναι περισσότερο εκτελεστής παρά δημιουργός. Ο Κριάπα, ο Βορόντσεβιτς, ο Λαβρίνοβιτς είναι επίσης καλοί παίκτες οπότε δεν είναι θέμα ενός παίκτη. Είναι σπουδαία ομάδα και θα πρέπει να παίξουμε άμυνα εναντίον όλων αν θέλουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να μειώσουμε τους αριθμούς τους, τα ριμπάουντ, τις ασίστ, μικρότερα ποσοστά να έχουν στα σουτ. Θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε αν είμαστε καλή αμυντική ομάδα ή όχι".

    Για το ποιά είναι τα ζητούμενα στην επίθεση του Παναθηναϊκού,είπε:
    "Εύκολοι πόντοι όπως σε όλα τα παιχνίδια. Γνωρίζουμε τι προβλήματα έχουν στην άμυνα, όπως όλοι γνωρίζουν και τις δικές μας αμυντικές αδυναμίες. Αυτό είναι το παιχνίδι, πάντα προσπαθείς να βρεις τι δεν πάει καλά στην άμυνα του αντιπάλου και να τους τιμωρήσεις".

    Για το επίπεδο που βρίσκονται οι νέοι παίκτες της ομάδας,είπε:
    "Πριν από το πρώτο επίσημο ματς είπα στους παίκτες μου στ' αποδυτήρια- και το κάνω κάθε χρόνο αυτό- ότι δεν υπάρχουν νέοι και παλιοί παίκτες. Όλοι είναι δικοί μας παίκτες, του Παναθηναϊκού. Η περίοδος της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και όταν αρχίσει η σεζόν τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για το τεχνικό επιτελείο είναι σημαντικό βέβαια να έχεις παίκτες που γνωρίζονται πολλά χρόνια. Προσπαθούμε να μιλάμε και να επαναλαμβάνουμε ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντικό κι αυτό εξακολουθώ να το πιστεύω. Προσπαθείς λοιπόν να προετοιμάσεις τα πάντα αλλά το παιχνίδι σου δίνει τις απαντήσεις. 'Ολες τις απαντήσεις σε αυτά θα τις έχουμε μετά το... τελευταίο ματς της σεζόν οπότε θα έχουμε σαφή εικόνα για όλους".

    Σχετικά με τον Αντρέι Κιριλένκο και τον τρόπο παιχνιδιού του στην Τσσκα,είπε:
    "Ο Κιριλένκο είναι ένας παίκτης που δεν σταματά ποτέ... να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Νιώθει τον αγώνα όπως κανείς άλλος. Είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεις σε άλλο παίκτη. Αν δούμε τα στατιστικά, ο Κιριλένκο έχει 13 ασίστ και οι περισσότερες είναι σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Κινείται πάντα προς το μέρος που είναι η μπάλα. Παρακολουθεί τον αμυντικό του παίκτη κι ανάλογα με την αντίδραση συνεχίζει να παίζει.
    Γι' αυτό πολλές φορές παίρνει πλεονέκτημα, είτε στο επιθετικό ριμπάουντ, είτε στο μπλοκ, είτε βρίσκεται μόνος του για να σουτάρει. Στην άμυνα καλύπτει τους πάντες. Αν ρωτήσεις για το επιθετικό τους παιχνίδι, έχουν μόνο ένα call για τον Κιριλένκο. Καταλαβαίνει το παιχνίδι όσο κανείς άλλος, είναι μεγάλο ταλέντο. Δεν έχει πρόβλημα να παίξει άμυνα από τον αντίπαλο πλέι μέικερ ως τον σέντερ! Το να έχεις πέντε παίκτες σαν αυτόν θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα στην άμυνα".

    Σχετικά με το πως αντιμετωπίζεται ο Κιριλένκο,ειπε:
    "Προετοιμάζεις τα πάντα και την πιό μικρή λεπτομέρεια, όπως κάνει σε κάθε ματς και για κάθε παίκτη ο Δημήτρης Ιτούδης. Τα πάντα... Πως "κόβει" στη ρακέτα, πως πάει στο επιθετικό ριμπάουντ, απλά πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν ξέρω πως μπορείς να σταματήσεις κάποιο παίκτη, ο τρόπος που συνδέεται με τον Τεόντοσιτς είναι όπως συνδεόταν ο Τεόντοσιτς με τον Τσίλντρες αλλά το θέμα είναι να μην ανοίξεις κάποια πόρτα για να μη βρει χώρο κάποιος άλλος συμπαίκτης του. Να είμαστε έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουμε τα πράγματα που ξέρουμε ότι κάνει".

    Για τα φάουλ που χρεώνεται εύκολα ο Μάριτς,είπε:
    "Ναι είναι αλήθεια κι αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Του μίλησα σχετικά και πρέπει να πω ότι δουλεύει πραγματικά πάρα πολύ καλά. Σε κάθε προπόνηση δίνει περισσότερο από το 100%... Κι αυτό επειδή του είπα ότι δεν πρέπει να κάνει επιθετικά φάουλ γιατί η ομάδα στηρίζεται σ' αυτόν και να είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Πιστεύουμε ότι η δουλειά του Μάριτς, του Μπατίστ και του Βουγιούκα θα είναι σημαντική για τον αγώνα με την Τσσκα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση".

    Editorial:(greenarea team)
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad