Header Ads

 • Breaking Green News

  ΦΕΡΕΙΡΑ: "ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ"

  Μετά το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη τύπου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά και εκνευρισμένος με την διαιτησία...

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


  Για τον αγώνα, είπε: 
  "Καλή χρονιά σε όλους (στα ελληνικά οι ευχές). Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς από τον Παναιτωλικό. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα καλή, έμπειρη, επιθετική και αυτό συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Όταν μία ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, βρίσκει δυσκολίες. Βεβαίως σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος πρέπει να ξέρει να διαιτητεύει το ματς, εφαρμόζοντας σωστά τους κανονισμούς. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

  Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη νίκη, τους τρεις πόντους. Ο αντίπαλος μας έπαιξε με τα όπλα του, με ότι είχε στη διάθεση του, με βάση τη δυναμικότητα του. Ο άρχων του ματς δεν ήταν καλός, οι αποφάσεις του επηρέασαν το αποτέλεσμα και το σκορ είχε να κάνει με τις αποφάσεις του. Επίσης να πω ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα μου να δέχεται τόσα σκληρά μαρκαρίσμαρα, ο διαιτητής να μας επιτρέπει να μας παίζουν τόσο σκληρά και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές μου να δέχονται τις κάρτες. Είχαμε παίξει 8 ματς στο πρωτάθλημα συν ένα αγώνα για το Κύπελλο και η αλήθεια είναι πως μέσα μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν.

  Θα περιμένω να δω τι βαθμός θα δοθεί στο συγκεκριμένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που εμείς τιμωρούμαστε όταν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τιμωρείται και ο διαιτητής. Για να κλείσει το θέμα, μετά από την εμπειρία που έχω από πέρυσι, φέτος και τους πολλούς αγώνες που έχω δώσει εδώ, κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει.

  Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται από την εφαρμογή των κανονισμών. Για αυτό το λόγο, λέω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. αν θέλουμε να έχουμε καλούς αγώνες, οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν το παιχνίδι. Για να μην πω ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ορισμένους ποδοσφαιριστές. Τώρα αρχίζω κατανοώ γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι αγανακτισμένοι με ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δομή του πρωταθλήματος".


  Για το αν ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα, είπε: 
  "Υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλές καταστάσεις. Εγώ δεν ήρθα τώρα στην Ελλάδα. Έχω δει πολλούς αγώνες. Δεν λέω αν ο διαιτητής ήταν κακός ή όχι, αλλά όπως σφυρίζει, δεν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο".


  Για το αν τον ικανοποίησε η ομάδα του, είπε: 
  "Δεν με ικανοποίησε. Σε μερικές περιπτώσεις καθόλου. Σε άλλες στιγμές, έκανε το καλύτερο που μπορούσε με βάση τις δυνατότητες της. Έρχομαι εδώ για να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο. Εγώ αναφέρομαι πως όταν υπάρχει μία ομάδα. Είπα ότι η διαιτητική τριάδα δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο, όπως εγώ. Ακόμα και αν φύγω από τη χώρα, τα ίδια θα λέω".


  Για το αν με την αναφορά του στη διαιτησία, αδικεί τον Παναιτωλικό, είπε: 
  "Δύο ομάδες έπαιξαν, η μία ήταν ο Παναθηναϊκός με τα γνωστά προβλήματα, που έκανε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε νικήσει, από την άλλη είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα καλή, επιθετική, με δυνατότητες. Αλλά υπάρχει και μία τρίτη ομάδα, η οποία δεν έδωσε τα εχέγγυα για να παιχτεί ο αγώνας όπως έπρεπε. Πάντα έχω μεγάλο σεβασμό για τους αντιπάλους. Εγώ δεν μιλάω σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του πρωταθλήματος. Ήσασταν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το αναφέρατε. Φανταστείτε το ματς να γινόταν όπως σας λέω. Θα είχαμε εξαιρετικό θέαμα. Πρέπει να υπερασπίζονται οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις κίτρινες κάρτες. Εγώ είμαι εδώ για να πω την άποψη μου και αυτό κάνω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει κάτι σημαντικό. Είπατε ότι σήμερα έγινε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Εγώ συμπληρώνω ότι εάν υπάρχει καλό διαιτητικό τρίο, πόσο καλό θα ήταν το παιχνίδι. Έχω κουραστεί να βλέπω τον Παναθηναϊκό να πλήττεται. Να μην υπάρχει σεβασμός απέναντι μας. Εγώ δεν υπερασπίζομαι τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν λέω ότι μας αδικεί η διαιτησία. Διότι αν έλεγα στους ποδοσφαιριστές μου ότι ο διαιτητής φταίει για όλα, αυτοί θα έβρισκαν δικαιολογία. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αφού δεν γίνεται κατανοητό το μήνυμα που θέλω να περάσω, ξεκαθαρίζω ότι αυτή είναι η άποψη μου. Είδαμε άλλο αγώνα, όπως φαίνεται".

  Για το αν σε κάποιο μέρος του κόσμου σφυρίζονται όλα τα φάουλ, είπε: 
  "Όταν γίνονται φάουλ, ο διαιτητής σφυρίζει το φάουλ. Αυτό γίνεται παντού. Στην Κίνα, στην Αγγλία, παντού".

  Για το αν ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα, είπε: 
  "Όχι. Εγώ δεν λέω ότι για τη σημερινή ισοπαλία φταίει ο διαιτητής. Απλά μπορείς να ξέρεις εάν ο διαιτητής σφύριξε σωστά. Τον είδατε και μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ». 

  Για το αν μπορεί να απαριθμήσει τα λάθη της διαιτησίας, είπε: 
  "Θα σας πω τη γνώμη μου και εσείς ακούστε τη. Είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλο σεβασμό για τους δημοσιογράφους. Σας σέβομαι πολύ. Εγώ είπα ότι είχα να πω και εσείς ερμηνεύστε το όπως πιστεύετε".


  Editorial: (greenarea team)

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad