Header Ads

  • Breaking Green News

    Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

    O DeepGreen γράφει: Λοιπόν αδέλφια όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει γι αυτό δεν θα γράψω κάτι που δεν είναι γνωστό αλλά απλά θα προσπαθήσω να συμμαζέψω τα στοιχεία του παζλ που συνθέτουν τον φετινό Παναθηναϊκό...

    Στοιχείο πρώτο: Η ομάδα δεν έχει επαρκές ρόστερ.
    Στοιχείο δεύτερο: Ο ΦΕΡΕΪΡΑ βρήκε ένα σύστημα να δέσει ένα σύνολο με φτωχό υλικό και η ομάδα κατάφερε σε μια περίοδο που δεν είχε ελλείψεις στους βασικούς παίκτες που είχε στη διάθεση του να αποδώσει καλόποδόσφαιρο.
    Στοιχείο τρίτο: Η ομάδα δεν έχει στον πάγκο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
    Στοιχείο τέταρτο: Ο κόουτς έκανε μια ομάδα συνόλου, στην οποία οι πρωτοβουλίες των μέτριων παικτών που διαθέτει αλληλοσυμπληρώνονται και προστίθενται δίνοντας αποτελέσματα.

    Κρατήστε αυτά τα τέσσερα (4) στοιχεία κι έχουμε και λέμε:

    Ο κόουτς είχε έναν ΛΕΤΟ που είναι ικανός να παίζει απέναντι σε μια ομάδα μόνος του, και γύρω του έστησε με ευρηματικό τρόπο τους ΚΟΥΙΝΣΙ, ΖΕΚΑ, ΚΑΤΣΟΥΡ και ΚΛΕΪΤΟΝ. Θωράκισε την άμυνα γύρω απ τον ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ και με τη σιγουριά που έδινε αυτός τα άλλα μπακ μπορούσαν να βγαίνουν πιο ψηλά για να βοηθούν στις πτέρυγες, ενώ και ο ΣΙΜΑΟ είχε την ευχέρεια να μαρκάρει πιο ψηλά στο κέντρο αντί να παίζει χαμηλά στα σέντερ μπακ. Αυτό έδινε στον παναθηναϊκό μια υπεροχή στο κέντρο που έβγαινε με πολύ πίεση στις αντίπαλες επιθέσεις και σε συνδυασμό με τις περίτεχνες επελάσεις του ΛΕΤΟ από διάφορες θέσεις και όχι μονότονα από αριστερά καταφέρναμε να τρελαίνουμε τους αντιπάλους. Κουίνσι και Ζέκα είχαν χώρους να κινούνται με τα ελάχιστα μαρκαρίσματα και οι μπαλιές έβγαιναν πιο εύκολα απέναντι απ την αντίπαλη εστία.

    Αυτό για να συνεχιστεί θα έπρεπε η ομάδα να διαθέτει στον πάγκο τουλάχιστον 4 παίκτες που θα μπορούσαν να μπαίνουν στο χορτάρι όταν οι αντίπαλοι διάβαζαν το σύστημα και να μπορούν να μεταλλάσσουν το σύστημα. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν διαθέτει αυτού του ειδικού βάρους τους παίκτες. Έτσι μόλις άρχισαν οι τραυματισμοί και οι κάρτες άρχισαν και τα χοντρά προβλήματα τα οποία προστέθηκαν στα προβλήματα που έτσι κι αλλιώς θα προέκυπταν απ το γεγονός ότι σταδιακά οι αντίπαλοι άρχισαν να διαβάζουν πιο προσεκτικά το σύστημα ΛΕTΟ-ΚΟΥΙΝΣΙ-ΖΕΚΑ κτλ.

    Δηλαδή, κούραση + προβλεψιμότητα + απουσίες μας έφεραν σε μειονεκτική θέση ακόμα και απέναντι σε ομάδες πολύ χαμηλότερου δυναμικού, γιατί απλούστατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι μικρές ομάδες κτίζονται αμυντικά και στην πορεία του πρωταθλήματος οι επιδιώξεις τους συγκεντρώνονται στον βασικό σκοπό της συγκομιδής βαθμών ισοπαλίας για τη σωτηρία τους. Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι τόσο ο ΖΕΚΑ όσο και ο ΚΟΥΙΝΣΙ δεν είναι μονάδες πάνω στις οποίες μπορεί να στηρίξει ο Παναθηναϊκός την ανάπτυξη του παιχνιδιού όταν απουσιάζει ο ΛΕΤΟ. Δεν σχολιάζω την συνεισφορά του ΚΛΕΪΤΟΝ γιατί είμαι της άποψης ότι πρόκειται για ένα επιθ. χάφ με ταβάνι στο οποίο έχει από καιρό κτυπήσει... Ο ΚΛΕΪΤΟΝ παίζει στο 100% των δυνατοτήτων του και όταν έχει τον ΛΕΤΟ μέσα οι ενέργειες του πιάνουν τόπο, όταν δεν τον έχει δείχνει πως η τέχνη του δεν είναι εξελίξιμη τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει το κενό που υπάρχει σε μια ομάδα που πρέπει να ανεβάσει στροφές για να νικά άνετα.

    Πολύ καλά στοιχεία δείχνει ο ΜΑΥΡΙΑΣ. Παίκτης με θράσος και τεχνική κατάρτηση στον οποίο όμως ο κόουτς δεν είχε προλάβει να δώσει αγώνες ώστε να διαθέτει την εμπειρία να ξεδιπλώσει χωρίς άγχος το όποιο ταλέντο διαθέτει για να βγάλει την ομάδα απ την μονοτονία του passing game τώρα που το έχουμε ανάγκη. Παρ όλα αυτά όποτε παίζει η διαφορά φαίνεται. Ο ΜΑΡΙΝΟΣ φέτος δείχνει πολύ καλά στοιχεία και είναι απορία για πιο λόγο τον επανέφερε στον πάγκο ο κόουτς σε μια φάση που ήταν σε μεγάλη φόρμα, για να παίζει ο προβληματικός ΒΥΝΤΡΑ. Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ!

    Νομίζω ότι μαζί με τον ΛΕΤΟ είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης του Παναθηναϊκού. Τον έχει χρησιμοποιήσει ο κόουτς δε κάθε θέση όποτε έπρεπε να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει τον αγώνα και πάντα ήταν εκεί με την τεράστια εμπειρία του να κάνει τη διαφορά. Με αυτούς τους παίκτες παίζουμε. Τι έχουμε λοιπόν σήμερα;

    Έξω ο ΜΠΟΥΜ, έξω ο ΛΕΤΟ και διαλύεται το σύστημα. ΚΟΥΙΝΣΙ και ΖΕΚΑ χρωστάνε την εκρηκτικότητα τους στον δαιμόνιο ΛΕΤΟ και χωρίς αυτόν να τραβά μια ομάδα επάνω του με μπόλικο ξύλο σε κάθε αγώνα, απλά τα παιδιά είναι τραγικά μέτριοι. Και πως να μην είναι μέτριοι δυο παίκτες που αγοράστηκαν... απ τα πανέρια; Ας δούμε και τι έχουμε στη συνέχεια:

    Πριν το ντέρμπι πρέπει να περάσουμε απ την Ξάνθη χωρίς ΛΕΤΟ, ΚΟΥΙΝΣΙ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ και ένας θεός ξέρει με ποιους θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο να κτυπήσουμε έναν αγώνα που θα μας κρατήσει στο κυνήγι του τίτλου. Απώλεια βαθμών στην Ξάνθη ισοδυναμεί με παράδοση του τίτλου στον γάβρο. Ήδη τον μισό τίτλο τον δώσαμε απ τη Λιβαδιά. Στο ντέρμπι δεν κρίνεται ο τίτλος. γεια και χαρά.

    "Και τέλος θέλω να επισημάνω το εξής:
     Αδέλφια αυτή η ομάδα αξίζει τον απόλυτο σεβασμό όλων μας. RESPECT!!!


    Αυτή η ομάδα αγωνίζεται κόντρα σε όλα τα προγνωστικά φέτος. Χωρίς την παραμικρή στήριξη από οποιονδήποτε, χωρίς χρήματα... χωρίς Διοίκηση, χωρίς εμπιστοσύνη από κανέναν. Αυτή η ομάδα καταφέρει ή όχι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα μείνει στην ιστορία ως η πιο θαρραλέα ομάδα όλων των εποχών! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ


    ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Και προς θεού... όχι αποδοκιμασίες σε μεμονωμένους παίκτες ή και στο σύνολο. Κάθε αποδοκιμασία είναι μαχαιριά στην καρδιά προπονητή και παικτών. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΦΕΤΟΣ"

    Υ.Γ.1 Αν φέτος πάρουμε τίτλο θα είναι θαύμα Φερέιρα. Μεγάλο θαύμα!!!

    Υ.Γ.2 Δεν σχολίασα ΛΑΖΑΡΟ γιατί θα περάσει κρίσιμος χρόνος μέχρι να ενσωματωθεί στο σύστημα της ομάδας. Άλλωστε δεν θεωρώ ότι ήταν ή θα γίνει ποτέ ο παίκτης που μπορεί να σηκώνει μια ομάδα στις πλάτες του. Δεν έχει ηγετικές αρετές.


    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad