Header Ads

 • Breaking Green News

  ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Θ.13: "ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ"

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κεντρικός της Θύρας 13, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που έγιναν...

  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

  "Χθες το βράδυ, 11 Μαρτίου 2012, και μετά τη λήξη του παιχνιδιού Παναθηναϊκός-αεκ, περίπου τριάντα μέλη του συνδέσμου μου μας επί της Λ. Αλεξάνδρας δέχθηκαν για μία ακόμα φορά την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ. Ξαφνικά και χωρίς καμία αιτία, αφού δεν είχε προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο, μία διμοιρία στην αρχή και άλλες δύο αργότερα, άρχισαν να χτυπάνε τον κόσμο που εκείνη τη στιγμή αποχωρούσε από το σύνδεσμο. Τα μέλη του συνδέσμου μας αρχικά έμειναν στην αυλή του χώρου, χωρίς να έχουν καταλάβει τί έγινε, όπου ξαναδέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με πέτρες, δακρυγόνα και πυροσβεστήρες. Μετά από αυτό, τα μέλη μας κατέφυγαν μέσα στο σύνδεσμο, αφού δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και τότε μία συγκεκριμένη διμοιρία των ΜΑΤ, συνέχισε το έργο της. Αφού έσπασε και τις δύο εξωτερικές θύρες του συνδέσμου, μπήκε μέσα στο προαύλιο χώρο και κατέστρεψε τους δύο προβολείς, προκάλεσαν ζημιές στην πόρτα ασφαλείας με τα γκλομπ τους, αναποδογύρισαν τραπέζια, καρέκλες, έσπασαν μέχρι και τα λουκέτα αποθηκευτικού χώρου και μετά αποχώρησαν αφού δεν υπήρχε τίποτα άλλο να σπάσουν.

  Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Μόλις, τελείωσαν βγήκαν έξω από το χώρο του συνδέσμου και αντί να αποχωρήσουν, έκατσαν τουλάχιστον μία ώρα και έβριζαν τα άτομα που βγήκαν να κάνουν απολογισμό των καταστροφών. Έβριζαν ακόμα και τα άλλα μέλη που ήρθαν αργότερα να δουν τί είχε γίνει. Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα που έχει γίνει στο σύνδεσμο μας τον τελευταίο καιρό. Έχουν γίνει πολλά ακόμα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το χθεσινό. Αναλυτικά, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν γίνει τα εξής:

  1. 19 Νοεμβρίου 2011: Ανήμερα του παιχνιδιού οσφπ-Παναθηναϊκός, στο Καραϊσκάκης, οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας (διας-δελτα) συνόδευσαν 150 και πλέον μηχανάκια με οπαδούς του ολυμπιακού, έξω από τον κεντρικό μας σύνδεσμο, κλείνοντας τους παράλληλα τα φανάρια επί της Λ. Αλεξάνδρας για να μην καθυστερούν, τη στιγμή που ξέρανε ότι πήγαιναν για να προβούν σε επίθεση και ενδεχομένως να προκαλέσουν καταστροφές. Επενέβησαν, μόνο όταν, υπήρξε συμπλοκή και προσήγαγαν μάλιστα τρία άτομα, μέλη του συνδέσμου μας, που μαζί με άλλους απέκρουσαν επιτυχώς την επίθεση. Μετά τη λήξη του ίδιου αγώνα, ο σύνδεσμος ήταν πάλι περικυκλωμένος από διμοιρίες που δεν επέτρεπε στον κόσμο να πάρει τα οχήματα του για μία ώρα και σαράντα λεπτά, τουλάχιστον.

  2. 28 Ιανουαρίου: Πριν τον αγώνα γυναικείου μπάσκετ αστέρας εξαρχείων-Παναθηναϊκός, ο σύνδεσμος περικυκλώθηκε από έξι διμοιρίες ΜΑΤ, που μας απαγόρευσαν να πάμε στον αγώνα χωρίς λόγο, και όχι μόνο αυτό, αφού κράτησαν 200 άτομα μέσα στο σύνδεσμο για έξι ώρες, χωρίς να μπορεί να φύγει ούτε ένας-ένας σε καμία περίπτωση.

  3. 3 Φεβρουαρίου, παραμονή του αγώνα στη Λειβαδιά με την τοπική ομάδα και άλλη μια φορά στις αρχές του χρόνου, έχουν μεταφερθεί μαζικά στην ασφάλεια από ογδόντα εκατό άτομα, μέσα από το σύνδεσμο για εξακρίβωση, αφού πρώτα ελέγχθηκε ο χώρος και δεν βρέθηκε τίποτα. Και τις δύο φορές χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα προηγουμένως, φυσικά.

  Και εκείνα είναι μόνο αυτά που αφορούν το σύνδεσμο μας. Αν κάτσουμε να γράψουμε για τα περιστατικά άνισης και άδικης μεταχείρισης από την αστυνομία, χρειαζόμαστε σίγουρα τόμους ολόκληρους. Δεν έχουμε βγάλει ποτέ ανακοίνωση για την μεταχείριση που δεχόμαστε, ούτε για την προνομιακή μεταχείριση προς οπαδούς άλλης ομάδας, αλλά το χθεσινό ήταν το αποκορύφωμα.

  Γιατί πιστεύουμε ότι γίνονται όλα αυτά; Σίγουρα, δεν πιστεύουμε ότι είναι τυχαία. Άλλωστε, την τελευταία φορά που πήγαμε στην ασφάλεια μαζικά για εξακρίβωση, πριν το παιχνίδι στη Λειβαδιά, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός μας ρώτησε: «Επειδή έγινε αυτό σήμερα, αύριο στη Λειβαδιά θα επιτεθείτε στην αστυνομία;». Όπως, το καταλαβαίνει κανείς. Και φυσικά, μόλις ενημερώσαμε την ΠΑΕ ότι θα υπάρξει προβοκάτσια ώστε να γίνουν στημένα επεισόδια και να τιμωρηθούμε, οι υπεύθυνοι της δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποφευχθούν. Και πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ είναι απλά ανύπαρκτος και δεν τον σέβεται κανείς; Και αυτά, φυσικά, δεν θα σταματήσουν ποτέ να γίνονται, όσο δεν αλλάζει η κατάσταση και στην ουσία δεν έχουμε διοίκηση.

  Είμαστε, λοιπόν, σχεδόν βέβαιοι ότι το χθεσινό περιστατικό έγινε ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής, ώστε να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το κλίμα. Καλούμε τον κόσμο να μην απαντάει σε καμία πρόκληση από πλευρά της αστυνομίας και την ΠΑΕ να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, για μία τουλάχιστον φορά. Εμείς, σαν σύνδεσμος, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη οδό, κατά της συγκεκριμένη διμοιρία που είναι υπεύθυνη για τις χθεσινές καταστροφές. Δεν έχουμε, φυσικά, την αυταπάτη ότι κάποιος θα τιμωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο λόγο που να δικαιολογεί το χθεσινό περιστατικό και ελπίζουμε να μην προέρχεται από αλλού, γιατί διαφορετικά θα μπούμε σε σενάρια συνομωσιολογίας και δεν θέλουμε. Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους της ομάδας να προσέχουν την Κυριακή στο γήπεδο και να μην απαντάνε στις προκλήσεις που μπορεί να δεχθούν".


  ΘΥΡΑ 13 – ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ 

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad