Header Ads

  • Breaking Green News

    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ"

    Ο Εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος, με δηλώσεις του τόνισε πως πολύ σύντομα θα παρουσιάσει το δικό του πλάνο σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό...

    Αρχικά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, με δικό του άρθρο σε πολίτικη εφημερίδα, έδωσε τα πρώτα στοιχεία στα όποια θα βασιστεί το πλάνο του και με νέες δηλώσεις του επισήμανε πως στις αρχές Μαΐου θα παρουσιάσει επίσημα την προσπάθεια του "Σωματείου" που θα σώσει τον Παναθηναϊκό.

    Μαζί του θα χει και άλλους επιχειρηματίες, αλλά και άλλους εύπορους οικονομικά παναθηναϊκούς που θα βοηθήσουν στη επόμενη μέρα! Βέβαια ο ίδιος βρίσκετε σε καθημερινή επικοινωνία με τους Τζιγγερ, Βγενοπουλο, Πολέμη και άλλους, σε πρώτη φάση ο Τζιγγερ λέει πως θα δώσει τις μετοχές του και οι άλλοι μέτοχοι δείχνουν θετικοί. 


    -Το άρθρο του σε πολίτικη εφημερίδα, αναφέρει:
    "Είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός περνάει ίσως τη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του. Η αντιμετώπιση της κρίσης αυτής χρειάζεται συναίνεση απ' όλες τις Παναθηναϊκός δυνάμεις, ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης που θα στηρίζεται απευθείας στους οπαδούς, αναλόγως των δυνατοτήτων τους, και μια καινούρια διακήρυξη αρχών που θα επανατοποθετήσουν την ομάδα στη νέα ελληνική πραγματικότητα.

    Τον Παναθηναϊκό έχουν χρηματοδοτήσει διαχρονικά οι οπαδοί του και οι κατά καιρούς ιδιοκτήτες της ομάδας. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους. Λάθη μπορεί να έγιναν-πάντοτε γίνονται λάθη στην πραγματικότητα της ζωής και πρέπει να επισημανθούν για να μην επαναληφθούν. Αυτό που τώρα έχει σημασία, όμως, είναι η αντιμετώπιση της όποιας ζοφερής πραγματικότητας.

    Είναι ανάγκη να βρεθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης και χρηματοδότησης που θα στηρίζεται σε μερικές βασικές αρχές.

    1.Τη συμμετοχή όλων των οπαδών στην χρηματοδότηση της ομάδας, ανάλογα προφανώς με τις δυνατότητες τους.

    2.Την πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση και την λήψη όλων των σημαντικών αποφάσεων γύρω από την ομάδα.

    3.Ένα πλαίσιον αρχών και συμπεριφοράς που θα υπογράψουν όλοι όσοι θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια, το οποίο θα φέρει τον ΠΑΟ κοντά στις Ευρωπαϊκές αρχές και στάνταρντ.

    4.Ένα μηχανισμό περιφρούρησης της ομάδας ομάδα από τα φαινόμενα βίας και της διαφθοράς ο οποίος θα στηρίζεται στην Παναθηναϊκή οικογένεια.

    Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και φαντάζει παράδοξο να ζητάμε από τον οικογενειάρχη που βλέπει τον οικογενειακό προϋπολογισμό να στενεύει ή τον επιχειρηματία που αναγκάζεται συνέχεια να κάνει περικοπές να συνεισφέρει χρήματα για την ομάδα του. Από την άλλη διεθνείς και ελληνικές έρευνες δείχνουν ότι η αγάπη για την ομάδα είναι πολλές φορές και μεγάλη και... πέραν της λογικής. Οι έρευνες δείχνουν ότι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟ, θέλουν να βοηθήσουν, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

    Αν είμαστε πολλοί, και αν έχουν όλοι ισότιμο λόγο άσχετα με το πόσα λεφτά θα βάλουν στο εγχείρημα, μπορούμε να τα καταφέρουμε συνεισφέροντας όλοι ποσά που μπορεί να είναι ανεκτά για το βαλάντιο ενός εκάστου. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λιποψυχούν και πιστεύουν ότι μια ομάδα αρχών και συλλογικής ιδιοκτησίας δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τις διαχρονικές μεθοδεύσεις αντιπάλων που κόστισαν ακριβά και στον ΠΑΟ και στο ποδόσφαιρο γενικά.

    Δεν είναι έτσι. Μια ομάδα που θα ανήκει στους οπαδούς της θα έχει το ηθικό ανάστημα και και τη δύναμη να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες παρόμοιες μεθοδεύσεις. Δεν θα είναι μια εύκολη μάχη, ειδικά στις συνθήκες που βιώνουν η ομάδα και η χώρα. Αλλά πάλι μήπως οφείλουμε να σκεφθούμε ότι για να αλλάξει η χώρα και να βγούμε από την κρίση πρέπει όλοι να δώσουμε τις μάχες μας σε πράγματα που είναι κοντά μας, τα αγαπάμε και δεν θέλουμε να παρακμάσουν και να σβήσουν;

    Η βάση και η υποδομή υπάρχουν στις υψηλού επιπέδου ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μπορεί να αναδείξουν μια νέα γενιά, Ελλήνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα ξανακάνουν την ομάδα αξιόμαχη στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Μήπως η διάσωση λοιπόν της ομάδας, με σχέδιο και όραμα, είναι ένας εφικτός στόχος για τον οποίο αξίζει όλοι να παλέψουμε; Σήμερα για τον σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια που θα αρχίσει να παίρνει μορφή της επόμενες εβδομάδες...".


    -Δήλωση Αλαφούζου σε Αθλητική εφημερίδα:

    "Ναι, στις αρχές Μαΐου πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξη του "ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ", το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη μέρα. Σ' αυτό το πρότζεκτ δουλεύουμε αρκετό καιρό και συμμετέχουν Παναθηναϊκοί από πολλούς χώρους. Επιχειρηματίες, δικηγόροι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι. Θα μιλήσουμε για όλα σε λίγες μέρες."


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad