Header Ads

  • Breaking Green News

    ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ Ο ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ!

    Σε μια ακόμα συνέντευξη ο Ζαν Αλέν Μμπουμσόνγκ μιλάει με σεβασμό και αγάπη για τον Παναθηναϊκό και τονίζει πως αν δει μια διοικητική σταθερότητα θα μείνει στην ομάδα που τον κάνει περιφανο ακόμα και με σημαντικές μειωμένες αποδοχές...

    Αναλυτικά όσα δήλωσε σε αθλητικό ένθετο πολίτικης εφημερίδας που θα δημοσιευθεί την Κυριακή(17/5):

    Έχεις συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο φαίνεται ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα από τη νέα σεζόν θα εφαρμοστεί ένα πλάνο ιδιαίτερα χαμηλού μπάτζετ, που θα στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχεις θέση σε μια τέτοια προσπάθεια;
    "Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την τελευταία διετία. Μου αρέσει η Ελλάδα και είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσω. Θα το κάνω και με μείωση των αποδοχών μου, ακόμη και 20-30%, διότι καταλαβαίνω ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για εμένα αποτελεί η προοπτική που θα μου δώσουν από τον σύλλογο. Αν μου αναλύσουν ένα οργανωμένο ποδοσφαιρικό πλάνο, ακόμη και με προοπτική 2-3 ετών, για τη δημιουργία μιας καλής ομάδας χωρίς προβλήματα όπως τα εφετινά, θα είμαι θετικός. Πρέπει όμως να δω μια προοπτική. Διαφορετικά δεν έχω λόγο να ζήσω άλλη μια σεζόν σαν την εφετινή. Είμαι 32 ετών, δεν μου απομένουν πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και θέλω, όσο αγωνίζομαι, να το ευχαριστιέμαι".


    Μπορεί ένα σχέδιο ανανέωσης να εφαρμοστεί με επιτυχία σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός;
    "Βεβαίως. Δεν είναι πάντοτε απαραίτητα τα πολλά χρήματα για να υπάρξει επιτυχία στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές αρκεί απλά ένα καλά οργανωμένο ποδοσφαιρικό πλάνο. Το έχω πει ξανά πολλές φορές και επιμένω: με ομόνοια, ενότητα και ελπίδα όλα είναι πιθανά. Αν ο σύλλογος κατορθώσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, να είστε σίγουροι ότι θα βγει πιο ισχυρός μέσα από αυτή τη δοκιμασία".


    Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
    "Πρέπει να επικρατήσει η αγάπη για τον Παναθηναϊκό και από την πλευρά των μετόχων και από την πλευρά των διοικούντων και από την πλευρά των οπαδών. Γι’ αυτό επιμένω σε αυτές τις τρεις λέξεις: η ενότητα και η ομόνοια αποτελούν βασικά συστατικά για την επιτυχία, ενώ δίχως ελπίδα δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον. Δείτε το παράδειγμα της Γιουβέντους. Πριν από μερικά χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Ήμουν εκεί και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Τότε έθεσαν έναν στόχο, τον οποίο στήριξαν σε ένα καλά οργανωμένο πλάνο, που εφάρμοσαν πιστά δίχως παρεκκλίσεις. Σήμερα η Γιούβε είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας, έχει ένα καινούργιο γήπεδο και διαθέτει μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα. Το πίστεψαν, το σχεδίασαν και το πέτυχαν".


    Αυτή τη στιγμή όμως όλα είναι ρευστά στον Παναθηναϊκό. Εκκρεμεί η αδειοδότηση της ομάδας, πολλοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός συλλόγου, ενώ και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία…
    "Κατά τη γνώμη μου ο Φερέιρα πρέπει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Και δεν το λέω μόνο επειδή είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά και για έναν επιπλέον σημαντικό λόγο. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, καθώς έχασε τον κ. Βαλβέρδε, έναν πολύ καλό κόουτς. Θεωρώ λοιπόν πως η παραμονή Φερέιρα μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό έναντι του βασικού αντίπαλου του. Την ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνει για προπονητή, ο οποίος όταν προσληφθεί θα χρειαστεί και μια εύλογη περίοδο προσαρμογής και γνωριμίας με τη νέα του ομάδα και με την ελληνική πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κρατήσει στον πάγκο του έναν έμπειρο προπονητή όπως ο κόουτς Φερέιρα, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Ξέρει το κλαμπ, τους παίκτες, τις Ακαδημίες, τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία της ομάδας. Ξέρει από τώρα τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός".


    Τι γεύση σου αφήνει η σεζόν που πέρασε;
    "Σίγουρα όχι καλή. Μολονότι κάναμε μια αξιοπρεπή προσπάθεια και φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας που ήταν ο τίτλος. Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε χαρούμενοι. Νιώθουμε όμως ότι από την πλευρά μας οι ποδοσφαιριστές δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Η σεζόν ήταν δύσκολη για όλους μας. Δεν μπορούμε όμως να γκρινιάζουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που εξαιτίας της κρίσης αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μας. Δεν πρέπει να χάνουμε την ανθρωπιά μας και οφείλουμε να κοιτάμε και τον διπλανό μας…".


    Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού;
    "Στη ζωή πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και πάντοτε να θέτουμε νέους στόχους. Δεν πρέπει να τα παρατάμε. Θεωρώ ότι τώρα είναι η σειρά των μετόχων και όσων διοικούν τον Παναθηναϊκό για να τον βγάλουν από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, θα τα καταφέρει".


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad